Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград у першому півріччі 2019 року

Август 28th, 2019 Стратегічне планування Вывести на печать

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.
П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки.
Реалізація стратегічного напряму А. «Відкрите місто активного бізнесу і громади» включає в себе дві стратегічні цілі А.1. «Активне бізнес середовище» і А.2. «Демократичне врядування містом».
В першому півріччі 2019 року за напрямками стратегічної цілі «Активне бізнес середовище» проваджувались проекти:
А.1.1. Вдосконалення бізнес-послуг для розвитку підприємництва в місті.
При реалізації даного проекту проведено наступні заходи:
— Організовано та проведено Форум «Грантові та інвестиційні можливості для розвитку бізнесу». Запрошені: представники бізнесу, громадських організацій, банківських установ, керівники підприємств, суб’єкти господарювання та гості з міст Тернівка, Синельніково, Першотравенськ, а також Павлоградського та Юр’ївського районів. Розглянуті питання — Стратегії розвитку та інвестиційна привабливість, як міста Павлоград, так і регіону в цілому.
Презентовано практики: «Гранти для українського бізнесу: огляд донорів, можливості, поради по підготовці проекту»; «Огляд можливостей Програми ЄС «Horizon 2020»: Малі та середні підприємства (SME instrument) для українських підприємств»; «Успішна команда грантового проекту: лідерство, креативність. ефективні комунікації»; «Найбільш об’єднана сила незалежних українських підприємців»; «Пріоритетні напрямки інвестування та механізми підтримки МСБ».
— За участю спеціалістів Павлоградського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з питань забезпечення системи безпеки харчових продуктів організовано безкоштовний освітній семінар для суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та обігом продуктів харчування.
— За участю спеціалістів фіскальної служби, Центру зайнятості, управління Пенсійного фонду та Держпраці організовано та проведено безкоштовний освітній семінар для підприємців міста. Розглядались питання: права, обов’язки і можливості роботодавців у сфері праці й зайнятості населення; оформлення трудових відносин із найманими працівниками та дотримання вимог чинного трудового законодавства; заповнення звітності щодо найманих працівників; адміністрування ЄСВ, легалізація заробітної плати та оформлення трудових відносин; актуальне про єдиний податок та ін.
— Проведено три засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва з представниками сфер виробництва хліба й хлібобулочних виробів, ресторанного господарства та швейного виробництва й послуг, на яких вирішувались проблемні питання даних сфер та питання щодо кадрового забезпечення.
За підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ) було запропоновано проведення безкоштовного навчання кадрів для сфери швейного виробництва. Підприємець міста Макаров Віталій взяв участь у даному проекті та пройшов курси безкоштовного навчання на механіка-налагоджувальника швейного обладнання в м.Одеса.
— Проводилось інформування підприємців міста через ЗМІ щодо актуальних питань в сфері підприємництва, нововведення трудового законодавства та санітарних правил.
Підприємці міста активно приймають участь в ярмаркових заходах. Впродовж звітного періоду організовувалась дрібно-роздрібна сезонна торгівля безалкогольними напоями, морозивом, солодкою ватою, фруктами, овочами, баштанними культурами та ін.
За перше півріччя 2019 року до міського бюджету додатково надійшло близько 250тис.грн.
А.1.2. Популяризація бренду міста та маркетингової стратегії.
Завдяки Програмі Муніципального маркетингу та підвищення інвестиційної привабливості міста на 2016-2018 роки виготовляється брендова продукція з логотипом міста Павлограда.
Виготовлено промоційну продукцію з використанням логотипу міста. Під час ділових поїздок керівництва, святкових та урочистих заходів міста було презентовано 4166 одиниць.
Для виготовлення промоційної продукції використано кошти місцевого бюджету в сумі 160,15 тис.грн.
По проекту А.1.5. «Створення Коворкінг-центру» на базі комунального приміщення за адресою: м.Павлоград, вул. Центральна, 90 планується відкрити регіональний Діловий Бізнес-Центр. На даному етапі розроблено проект по капітальному ремонту приміщення, роботи по якому плануються розпочати в другому півріччі поточного року.
А.1.6. «Розвиток туристичного бізнесу». Павлоградським історико-краєзнавчим музеєм створено пересувну виставку «Історія міст і районів» з використанням мультимедійної презентації та слайдів.
Павлоградською телерадіокомпанією створено ролик-промоушен про м.Павлоград (на двох мовах).
На замовлення Павлоградським історико-краєзнавчим музеєм виготовлено стенд та виставкове обладнання, які використовуються для участі в різноманітних заходах (фестивалях, конкурсах, виставках, ярмарках тощо).
У Павлоградському історико-краєзнавчому музеї під час виставок-ярмарок здійснюється продаж сувенірної продукції.
На офіційному сайті Павлоградської міської ради https://pavlogradmrada.dp.gov.ua/ розміщуються статті, рішення про стан збереження пам’яток історії, архітектури, інформація про наявність готелів, ресторанів.
В зоні відпочинку мешканців міста — Дитячому парку та сквері ім.Т.Г.Шевченка діють WI-FI — зони (безкоштовний безпровідний доступ до Інтернет).
У м. Павлограді розвинений активний спортивний туризм. На базі фізкультурно-спортивного комплексу ім. Шкуренко працюють секції туризму. Постійно проводяться змагання з водного, гірського, пішохідного туризму.
Щороку з нагоди визначних дат проводяться фестивалі, конкурси, ярмарки. У січні поточного року в Павлограді відбувся IV відкритий різдвяний фестиваль миру, творчості та єдності «Різдвяна коляда», в березні — народно-обрядове свято Масляної, в травні — святкові заходи до Великодня.
В першому півріччі 2019 року на базі ФСК ім.Шкуренко в січні проведені спортивні змагання «Тато, мама, я — скелелазна сім’я», де взяли участь 55 учасників.
Проекти стратегічної цілі А.2. «Демократичне врядування містом».
Проект А.2.1. «Громада своїми руками».
Проект міні — грантів «Громада своїми руками» – це конкурс за фінансової підтримки міської ради, Компанії ДТЕК та інших благодійників (підприємства, благодійні організації, юридичні та фізичні особи — підприємці, фізичні особи) в рамках реалізації Стратегії розвитку міста Павлоград до 2020 року.
У 2019 році для участі у Конкурсі міні-грантів «Громада своїми руками» учасниками підготовлено та подано 85 проектних заявок.
За результатами конкурсу та оцінювання проектних заявок було визначено 27 проектів-переможців, з них 7 — енергоефективних, 20 — соціальних.
Принцип Smart-city втілений у 4 проектах. Загальний бюджет Конкурсу у 2019 році становить 1986,9 тис.грн., з них:
— кошти компанії ДТЕК — 1320 тис.грн.
— кошти місцевого бюджету — 666,9 тис.грн.
Реалізація зазначених проектів передбачає співфінансування власними коштами в сумі 2883,4 тис. грн. та 247 осіб, задіяних у реалізації цих проектів.
Також визначено кращу ідею на отримання великого гранту в рамках проекту «Громада своїми руками» — «Будівництво спортивного майданчику, розташованого на території Павлоградської ЗОШ І-Ш ступенів № 16 за адресою: м. Павлоград вул. Синельникова Кирила, 2Б».
А.2.2. Відкрите місто. У першому півріччі 2019 року в роботу виконавчих органів міської влади та комунальних підприємств впроваджувалась система «Відкрите місто», яка забезпечує опрацювання та вирішення проблем міста та громади.
Протягом звітного періоду зареєстровано 17 звернень громадян, надано вичерпні відповіді в електронному вигляді — 14, знаходяться в стадії розгляду — 2, вирішено позитивно — 1.
А.2.4. Ефективна діяльність Центру адміністративних послуг (ЦПАПу).
За перше півріччя 2019 рік до ЦПАПу м. Павлограда надійшло 10033 звернень громадян та суб’єктів господарювання. Надано адміністративних послуг – 15050.
На сьогоднішній день ЦНАП м. Павлограда обладнаний офісною технікою, програмним забезпеченням, меблями у кількості, достатній для якісного надання адміністративних послуг.
А.2.6. Створення сприятливого середовища для інтеркультурної інтеграції представників різних національностей (в рамках Програма «Інтеркультурні міста»).
Протягом першого півріччя 2019 року проводилася активна робота щодо залучення національних осередків до участі у спільних заходах. Представники різних національних громад взяли учать у IV Міському різдвяному фестивалі миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда», ІІ Міському мистецькому фестивалі інструментальної музики, вокалу, хореографії та живопису «Підношення Фредерику Шопену» (за участю спілки поляків «Добра воля»), Міжнародному дню ромів, Міському фестивалі-ярмарку «Великий день» для єдності родини». На проведення зазначених фестивалів використані кошти у сумі 7,4 тис.грн.
У червні відбулась зустріч за круглим столом представників соціальної сфери, ромської організації «Амаро Кхер» з представниками місії ОБСЕ-OSCE з питання «Соціально — правовий захист та інтеграція в громаду м. Павлоград ромської національної меншини».
Реалізація стратегічного напряму В. «Місто здоров’я» включає в себе дві стратегічні цілі: В.1. «Якісні медичні послуги» і В.2. «Здоровий спосіб життя».
За стратегічною ціллю В.1. «Якісні медичні послуги» у першому півріччі 2019 році в місті впроваджувались роботи по проектам:
В.1.2. Реконструкція та ремонтні роботи КЗ «Павлоградська міська лікарня № 4» Дніпропетровської обласної ради».
Наразі ведуться будівельні роботи з прибудови приміщення для приймального відділення, ангіографу, МРТ. Виконані внутрішні оздоблювальні роботи 1-го поверху головного корпусу, частковий монтаж електромережі, вентиляції, частково виконані роботи з утеплення фасаду, частково замінені вікна на енергозберігаючі. Фінансування: Світовий банк — 160309,4 тис.грн.
В.1.3. Ремонтні роботи та оновлення матеріально-технічного оснащення в КЗ «Павлоградська міська лікарня №1» ДОР», створення хоспісу.
Проведено капітальний ремонт дитячого стаціонарного відділення з використанням енергозберігаючих технологій. Встановлено електричне опалення та енергозберігаюче освітлення, замінені електрична проводка, каналізаційні та водопровідні мережі, проведено внутрішнє оздоблення стін з можливістю проведення дезінфекційних заходів (на вході в палати — кварцові лампи). В деяких палатах є окремий санвузол. Закуплено нові меблі. Дитяче відділення відповідає всім будівельним та санітарним нормам.
Відремонтовано 660 кв. метрів поліклініки. Витрачено 1259 тис. грн. (з них 805,4 тис.грн. виділені з міського бюджету, 250 тис.грн. — з обласного, 158,6тис.грн. — спонсорські кошти).
В.1.4. Реконструкція будівлі головного корпусу (блок пологового відділення) з використанням енергоефективних технологій КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ПМР.
Виконано проектно-кошторисну документацію по проекту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі», проведені відкриті торги, визначено переможця.
В.1.6. Зміцнення матеріально-технічної бази КЗ «Павлоградська стоматологічна поліклініка» ПМР. Придбано 3 стоматологічні установки GRANUM-TS-PRO208, компресор безмасляний, GRANUM-200 комп’ютер в комплекті. Фінансування:179,8тис.грн. міський бюджет, 35 тис.грн. обласний бюджет, 14,9тис.грн. залишок медичної субвенції за 2018 рік.
Заходи щодо реалізації інших проектів даного напрямку не здійснювались у зв’язку з відсутністю фінансування.
Проекти стратегічної цілі В.2. «Здоровий спосіб життя».
В.2.1. Улаштування дитячих та спортивних майданчиків. Протягом 2019 р. за рахунок коштів міського бюджету планується придбати:
— 9 дитячих ігрових майданчики на суму 668,7тис.грн.
— 22 ігрових елемента на суму 121,7 тис.грн.
Всього сума витрачених коштів у 2019 р. на придбання дитячих майданчиків та ігрових елементів становитиме 790,5 тис.грн.
Оперативна ціль В 2.3. Навчання плаванню дітей шкільного віку.
В місті працює програма навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність», за рахунок міського бюджету навчаються плаванню учні загальноосвітніх шкіл міста. Плавальний басейн за звітний період 2019р. відвідала одна тис. дітей, з міського бюджету на ці цілі використано 139тис.грн. Відвідування басейну покращує стан здоров’я учнів, діти на 10% стали менше хворіти, покращили свої фізичні якості.
Оперативна ціль В.2.4. Реконструкція будівлі плавального басейну та спортивних залів КБУ ФСК ім.Шкуренка.
В 2018 році виготовлено проект покрівлі плавального басейну ФСК ім.Шкуренка, також проведено геологію та геодезію.
КБУ «ФСК ім. В.М. Шкуренко» у 2019р. направлено документи до Дніпропетровської облержадміністрації для реконструкції комплексу.
Оперативна ціль В.2.5. Капітальний ремонт спортивно-оздоровчого комплексу «Центр» по вул.Центральна.
Станом на 01.07.2019р. в спортивно-оздоровчому комплексі «Центр» виконані наступні роботи:
— ремонт бойлера;
— заміна старих батарей на нові, заміна труб опалення на пластикові;
— перекриття даху в адміністрації та котельні.
Оперативна ціль В.2.6. Облаштування майданчика для занять спортом з собаками в парку по вул.Комарова.
В червні 2019 року встановлено металеву огорожу для облаштування майданчика для занять секції спорт з собаками на території парку по вул. Комарова (104 секції металевої огорожі зі стовпами та кріпленнями на суму 124,7тис. грн., вартість послуг встановлення — 47,5тис.грн.). Придбано бруківку та бордюри на суму 19,9тис. грн.
Підписано договір на закупівлю павільйону металевого 10мх6м вартістю 356,4тис.грн. (процедура відкритих торгів), термін — до 15 серпня 2019 року.
На даний час розпочато будівельні роботи.
Стратегічний напрямок С. «Енергоефективне місто» включає в себе дві стратегічні цілі С.1. «Ефективне управління енергетикою міста» та С.2. «Енергоефективна інфраструктура».
З метою оцінки ефективності використання фінансових ресурсів бюджетними закладами, а також оцінки можливості зниження витрат бюджетних коштів в місті продовжується робота по впровадженню проекту С.1.1. «Створення ефективного муніципального енергоменеджменту. Енергомоніторинг».
Затверджена та діє «Програма впровадження системи енергетичного менеджменту в м. Павлоград на 2018-2022 роки».
Моніторинг споживання енергоносіїв в бюджетних закладах міста здійснюється за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення АІС «Енергосервіс: облік, контроль, економія».
Для відповідальних осіб за щоденний енергомоніторинг проведені навчальні семінари з питань впровадження електронної системи. На даний час система енергомоніторингу охоплює 60 об’єктів бюджетних закладів освіти, культури, медицини та спорту м. Павлограда. Організована мережа енергоменеджерів нижчого рівня та сформована база даних об’єктів моніторингу. Аналітичні звіти споживання енергоносіїв використовуються для прийняття відповідних управлінських рішень. Своєчасний контроль і управління ресурсами дає економію.
Порівнявши споживання енергоресурсів бюджетними закладами міста в опалювальному сезоні 2018-2019 рр. з сезоном 2017-2018 рр. маємо економію тепла — 11%; природного газу — 3,19%; вугілля — 6,63%. Спостерігається незначне підвищення використання електричної енергії на 4,1% та споживання води на 0,15% у зв’язку із переходом на електроопалення будівель «Стоматологічної поліклініки», «Дитячо-юнацької спортивної школи» (зала по вул. Ушинського), частково СОК «Центр», а також відкриттям додаткових груп в дошкільних навчальних закладах.
С.1.2. Впровадження ЕСКО-механізму. Комунальним підприємством «Павлоград-Світло» Павлоградської міської ради проводиться процедура відкритих торги по закупівлі «Енергосервіс системи зовнішнього освітлення м.Павлограда» відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі» (з урахуванням особливостей, встановлених у Законі України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації»).
Об’єкт енергосервісу: «Загальний перелік вулиць об’єкту енергосервісу з характеристиками джерел світла м. Павлограда: вул. Харківська, вул. Перемоги».
Переможець — ТОВ «ДТЕК ЕСКО». Ціна договору складає 4884,4 тис.грн.
С.1.3.«Енергоефективні школи». Учасниками проекту стали навчально-виховний комплекс № 2, загальноосвітні школи № 5,7,6,17.
Всі школи успішно пройшли навчання за допомогою спеціально розробленої онлайн-платформи, де кожен учень працював через власний кабінет: проводив розрахунки по енергоаудиту, складав плани енергоефективних заходів та звітував за виконаними завданнями.
Школярі та їх талановиті вчителі провели безліч неймовірних енергоефективних та інформаційних заходів.
Оперативна ціль С.1.5. «Популяризація знань з питань енергоефективності серед населення».
В Павлограді проводяться Дні сталої енергії та заходи, спрямовані на формування енергоощадного мислення учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних закладів міста.
Запроваджено проведення щорічного Конкурсу відеороликів на тему енергозбереження та енергоефективності серед старшокласників. Завдяки цьому конкурсу павлоградська молодь отримала можливість висловити свої думки щодо способів вирішення енергетичних та екологічних проблем.
Під час проведення семінарів на тему ефективного користування енергоресурсами та пізнавальних конкурсів-квестів учні середнього шкільного віку доводять високий рівень зацікавленості та обізнаності у сфері енергоефективності та енергозбереження.
Організовані екскурсії до Павлоградського телецентру, Павлоградського хімічного заводу та підприємства з виготовлення енергозберігаючих вікон «Відкриті вікна «REHAU Ukraine».
Вихованці дошкільних закладів беруть активну участь у конкурсах малюнків «Енергозбереження очами дітей».
До проведення інформаційно-просвітницьких заходів активно долучаються відділ освіти Павлоградської міської ради, депутатський корпус, компанія ДТЕК, Павлоградська телерадіокомпанія, громадські організації, підприємства та небайдужі підприємці міста.
Стратегічна ціль С.2. «Енергоефективна інфраструктура».
С.2.1. Модернізація систем зовнішнього освітлення із застосуванням енергоефективних технологій.
Протягом 2019 року виконано роботи по проектах:
— «Реконструкція зовнішнього освітлення проїзду Волошковий м.Павлоград»;
— «Реконструкція зовнішнього освітлення вул. Фестивальна, вул. Українська, вул. Лесі Українки, пров. Донський, пров. Попова м. Павлоград»;
— «Реконструкція зовнішнього освітлення вул. Шосейна м. Павлоград».
Загальна вартість впровадження заходів по проектам 1,971 млн.грн.
Розроблено проект та розпочато виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту: «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення автомобільного мосту через р.Вовча м.Павлоград» та «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Новоросійська м. Павлоград».
Розробляється проектно — кошторисна документація:
— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення від РЩ — 0,4 кВт (вул. Сташкова, пров. Пожежний м. Павлоград»,
— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення від ТП-13 (вул. Заводська, вул. Кільцева, вул. Братська, вул. Плосконоса Ігоря) м. Павлоград»,
— «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення від ТП-25 (вул. Героїв України, вул. Зарічна, пров. Зарічний, вул. Кабака) м. Павлоград».
КП «Павлоград-Світло» проведена робота по заміні ламп розжарення на економічні світлодіодні лампи у кількості 1123 шт.
Замінено неізольованого проводу повітряної лінії зовнішнього освітлення на самонесучий ізольований провід — 11 тис.метрів.
С.2.2. Модернізація систем теплопостачання, альтернативні джерела енергії.
Проект «Реконструкція системи теплопостачання мкр. «Північний», «Західний», «Новий» в м. Павлоград, локальна система №1 мкр. «Північний», котельня №1. Коригування.» знаходиться на стадії розробки проектно-кошторисної документації.
С. 2.3. Енергоаудит та тепломодернізація будівель муніципальної сфери.
КЗ «Мистецька школа №1» — в стадії завершення розробка проектно-кошторисної документації по переходу на альтернативний вид палива (електричне опалення) на 2 будівлі закладу за адресою вул. Центральна, 36, 38.
КЗ «Мистецька школа №3» — розроблена проектно-кошторисна документація. На сесії у серпні планується виділити кошти на виконання робіт зі встановлення електричного опалення.
КБУ «Міський культурно — дозвільницький центр» — розроблена проектно-кошторисна документація та передана на проходження державної експертизи на приміщення за адресою вул. Центральна, 49.
На приміщення за адресою вул. Центральна, 61 — проектно-кошторисна документація знаходиться в стадії завершення.
— «Реконструкція системи теплопостачання з встановленням модульної котельні в ЗДО № 2 «Рукавичка» м Павлоград вул. Озерна, 47»;
— «Реконструкція системи теплопостачання з встановленням модульної котельні в ЗДО № 16 «Світлячок» м Павлоград вул. Світличної Ганни, 58»;
— «Будівництво модульної котельні для індивідуального опалення Павлоградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 м. Павлоград вул. Озерна, 87».
На впровадження проектів реконструкції систем опалення з встановленням модульних газових котелень передбачено 6,2 млн.грн.
Усі проекти є складовою частиною реалізації міського енергетичного плану. Запровадження проектів з повною термомодернізацією бюджетних установ надасть можливість отримати реальну інформацію відносно енергетичного потенціалу від запропонованих заходів. Проекти мають соціально-економічну спрямованість на забезпечення комфортного перебування учнівської молоді в термомодернізованих соціальних об’єктах міста.
КЗ «Павлоградський історико-краєзнавчий музей», КЗ «Павлоградська міська централізована бібліотечна система» — кошти не виділялися.
С.2.3.1. Впровадження енергозберігаючих технологій в будинках культури Комунальної бюджетної установи «Міський культурно-дозвільницький центр”.
Виготовлення проектно-кошторисної документації за проектом «Реконструкція системи опалення з встановленням електричного опалення з застосуванням керамічних електропанелей на об’єкті за адресою: Дніпропетровська обл., м.Павлоград, вул. Центральна, 49» — проектно-кошторисна документація виготовлена та передана на проходження державної експертизи.
Виготовлення проектно-кошторисної документації за проектом «Реконструкція системи опалення з встановленням електричного опалення та системи кондиціонування з застосуванням теплових електричних насосів, керамічних електропанелей, вентиляційної системи провітрювання на об’єкті за адресою: Дніпропетровська обл., м. Павлоград, вул. Центральна, 61» — проектно-кошторисна документація знаходиться в стадії виготовлення.
С.2.3.2. Капітальний ремонт по заміні віконних заповнень в будівлі КЗ «Дитяча музична школа № 2 по вул.Тельмана № 3 в м.Павлоград Дніпропетровській області».
Виконання проекту у першому півріччі не проводилось у зв’язку з відсутністю фінансування.
С.2.3.4. Реставрація та модернізації будівлі театру ім. Б.Є.Захави із застосуванням енергозберігаючих заходів
Згідно рішення сесії міської ради від 23.04.2019р. № 1634-49/VII «Про внесення змін до рішення міської ради від 11.12.2018р. № 1448-44/VII «Про міський бюджет на 2019 рік» були передбачені кошти в сумі 1000тис.грн. на виконання реконструкції приміщень театру, в т.ч. на перерахунок кошторисної частини проекту, проведення експертизи кошторисної частини, роботи з реконструкції, проведення технічного та авторського наглядів.
Виконано перерахунок проектно-кошторисної документації та отримано експертний звіт.
Проведено дві процедури відкритих торгів на проведення робіт по реконструкції приміщення театру. В липні тендерним комітетом театру було прийнято рішення про проведення переговорної процедури закупівлі на виконання даних робіт. Після проведення закупівлі планується укласти договір з підрядником і розпочати роботи (серпень 2019р.).
Після укладання договору на виконання робіт з реконструкції будуть укладені договори на виконання технічного та авторського наглядів за роботами. Необхідне фінансування у сумі 16677,8тис. грн.
С.2.5. Створення ефективного механізму забезпечення вугіллям бюджетних установ освіти, спорту і громадян для опалення.
Сьомий рік поспіль ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» безкоштовно передає вугілля кам’яне Г(Г1)М (13-25), зокрема: Спортивно-оздоровчому комплексу «Центр» для опалення приміщень — 70 тонн, навчально-виховному комплексу №14 — 80 тонн, Комунальній установі «Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування» для незахищених верств населення — 30 тонн.
По стратегічному напряму D. Комфортне та безпечне місто реалізовувались проекти:
D.1.1. Будівництво розвідувально-експлуатаційних свердловин питної води.
Виконано розробку проекту «Будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини питної води в районі буд.1,3 по вул. Малиновського, буд. 5,9,11 по вул. Балашовська». Кошторисна вартість робіт склала 116,8 тис.грн. Роботи не виконувались.
D.1.2. Розробка ТЕО-інвестиції для відновлення роботи Павлоградського родовища підземних вод, як джерела питної води.
Ведуться переговори та проведено декілька нарад за участю
ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» з питання передачі водозабору в комунальну власність міста.
D.1.3. Водопровідна насосна станція № 2 на ділянці № 4 в м.Павлограді. Електролізна установка, реконструкція, коригування КП «Павлоградводоканал».
Замовник проекту КП «Павлоградводоканал». Кошторисна вартість проекту склала 6,822 млн.грн.
В 2018 році реалізовано проект на суму 5753,2 тис.грн., в т. ч. 5178,3тис.грн. кошти державного бюджету, 574,9тис.грн. кошти міського бюджету. Проект знаходиться на коригуванні. Роботи будуть продовжені після повторної експертизи проекту.
D.1.6. Реконструкція системи аерації на каналізаційних очисних спорудах м. Павлоград.
КП «Павлоградводоканал» в лютому 2019 року проведені торги щодо закупівлі станції автоматичного керування повітродувним агрегатом на базі частотного перетворювача. Вартість обладнання становить 300 тис.грн. Станція введена в експлуатацію в квітні 2019 року. Скорочення енергозатрат на біологічну очистку стічних вод після установки обладнання склало 21,6тис.кВт/місяць, або в грошовому еквіваленті 53тис.грн. В липні оголошено відкриті торги на придбання роторної повітродувки вартістю 2 млн.грн. Економія енергоспоживання на каналізаційних очисних спорудах після встановлення повітродувки за рік складатиме 438 тис.кВт/рік.
D.2.2. Ремонт та реконструкція автомобільних доріг та тротуарних доріжок.
Станом на 01.07.2019р. виконано поточний ремонт дорожнього покриття на 126 вулицях міста на загальну суму 13,236 млн.грн., а саме :
— виправлення профілю основи доріг на 18 вулицях на суму 1,3млн.грн.;
— поточний ремонт основних доріг міста на 37 вулицях на суму 10,298млн.грн.;
— ямковий ремонт прибудинкових доріг, тротуарних доріжок та зупинок громадського транспорту на 17 вулицях на суму 1,638 млн.грн.
Роботи проводяться в межах виділеного бюджетного фінансування. З метою підвищення безпеки дорожнього руху в першу чергу виконуються роботи на дорогах з найбільшим рухом транспортних засобів.
Розпочато роботи з капітального ремонту внутрішньоквартальної дороги біля будинків №9, №11 на вул. Комарова та реконструкцію дороги між вул. Західнодонбаська, 24 та вул. Комарова, 15.
Розроблено проектно-кошторисну документацію:
— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги вул. Дніпровська, 551,553 в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги на вул. Дніпровська, 563, 565 в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт внутрішньобудинкової дороги по вул. Будівельна, 30 в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги від будинку №10 на вул. Гагаріна до будинку №14 на вул. Балашовська в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт проїзду від вул. Плеханова до вул. І.Богуна в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт частини вул. Плеханова в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт внутрішньобудинкової дороги по вул. Преображенська, 2 в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт площі Соборна;
— Капітальний ремонт дороги на території парку ім. 1 Травня в м.Павлоград;
— Капітальний ремонт пішохідної доріжки по пров. Дніпровський в м.Павлоград;
Розробляється проектно-кошторисна документація:
— Реконструкція вул. Зоряної в м. Павлоград;
— Реконструкція бульвару Козацької Слави в м. Павлоград;
— Капітальний ремонт вул.Шутя;
— Капітальний ремонт внутрішньобудинкової дороги по вул. Соборна, 93 м.Павлоград;
— Реконструкція світлофорного об’єкту на перехресті вул. Полтавська та вул. Дніпровська в м. Павлоград;
— Реконструкція світлофорного об’єкту на перехресті вул. Шевченка-Центральна-Горького.
Також в 2019 році за рахунок коштів міського бюджету планується розпочати роботи з капітального ремонту внутрішньобудинкової доріг по вул. Преображенська, 2, по вул. Можайського, 10, вул. Підгірна,1 вул. Підгірна, 5 та по вул. Дніпровська, 133.
В 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету виконуються роботи по проекту «Капітальний ремонт дороги вул. Соборна у м. Павлоград Дніпропетровської області».
Також планується розпочати роботи по проектам :
— «Капітальний ремонт дороги проспекту Шахтобудівників у м.Павлоград Дніпропетровської області»,
— «Капітальний ремонт дороги вул. Західнодонбаська у м.Павлоград Дніпропетровської області».
D 2.5. Реконструкція скверів та парків.
Розроблено проект та розпочато виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту: «Реконструкція скверу Шевченка в м. Павлоград». Кошторисна вартість робіт складає 6443,027 тис. грн.
D.3.1. Забезпечення громадського порядку в місті (КП «Муніципальна варта»). У 2019 році в місті почало працювати нове комунальне підприємство «Муніципальна варта». В першому півріччі 2019 року проведено заходи:
— рейди з знищення наркореклами. Знищено більше ніж 450 наркореклам,
— патрулювання по виборчим дільницям з ціллю профілактики правопорушень під час виборів,
— забезпечували безпеку проведення офіційних мітингів,
— патрулювання Дитячого парку з ціллю профілактики правопорушень,
— охорона правопорядку на міських заходах,
— разом з працівниками поліції та волонтерами проводили патрулювання містом з нагоди свята «Останнього дзвоника»,
— з ціллю профілактики правопорушень у вечірній час регулярно патрулюються вулиці та паркові зони міста.
D.3.2. Оснащення міста камерами відеоспостереження.
В місті діє Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території м. Павлоград на період до 2020 року. З метою реалізації заходів даної Програми в 2019 році було встановлено 7 камер відеоспостереження на загальну суму 132,8 тис.грн.
Рішенням сесії Павлоградської міської ради від 21.06.2019 року № 1689-51/VII додатково виділено 133,8тис.грн. для встановлення ще 7 камер відеоспостереження та 1 відеореєстратора.
На теперішній час загальна кількість камер, що передають відеоінформацію в режимі реального часу, становить 69 одиниць, з них 6 відеокамер розташовано на автомагістралях в`їзду і виїзду з міста із системою розпізнавання автомобільних номерів.
Стратегічний напрямок Е. «Місто якісної освіти» включає в себе дві стратегічні цілі Е.1. «Розвиток мережі та МТБ освітньої галузі» та Е.2. «Якісна освіта».
В рамках реалізації проектів «Впровадження енергозберігаючих технологій в ЗШ та ДНЗ міста Павлоград» та «Реконструкція, капітальні ремонти та придбання матеріально-технічного оснащення в ЗШ та ДНЗ м.Павлоград» виготовлено проектно-кошторисну документацію:
— «Реконструкція стадіону в ЗЗСО №1 за адресою: м.Павлоград вул.Озерна, 59»;
— «Реконструкція стадіону в ЗЗСО №3 за адресою: м.Павлоград вул.Соборна,3»;
— «Капітальний ремонт приміщень в ЗЗСО № 1 за адресою: м. Павлоград вул. Озерна, 59»;
— «Капітальний ремонт приміщень в ЗЗСО № 3 за адресою: м. Павлоград вул. Соборна, 3»;
На створення умов Нової української школи виділено з державної субвенції 1,8млн.грн. та з місцевого бюджету — 782,2 тис. грн. За ці кошти передбачено придбати одномісні парти, дидактичний матеріал для занять, килимки, ноутбуки, мультимедійні проектори, принтери та ін.
Проблемними залишаються питання реконструкції НВК № 22. Проект передано до управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА, для впровадження проекту необхідно кошти в сумі 21,2 млн. грн.

Начальник відділу з економічних питань Т.А.Штонда

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду