Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Родина для дитини

Сентябрь 28th, 2012 Новини Вывести на печать

«Родина для дитини» — ці слова є не тільки гаслом, але і головною турботою Президента України В.Ф.Януковича, який поставив завдання перед керівниками всіх територіальних громад – кожна дитина повинна виховуватись у сім»ї.
У нашому місті це питання вирішується і впроваджується при особистому контролі міського голови І.С.Метелиці.
26 вересня заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Олександрівна Шуліка провела спільне засідання комісії з питань захисту прав дітей та дорадчого органу по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та ознайомила присутніх з вимогами нового законодавства щодо порядку здійснення соціального супроводу та контролю за умовами проживання та виховання дітей в прийомних сім»ях та дитячих будинках сімейного типу.
Прийомні батьки розповіли членам комісії про життя і здоров’я дітей, їх матеріальне забезпечення, виховання та розвиток.
Члени комісії та запрошені прийняли активну участь у обговоренні даного питання. На засіданні детально вивчені проблеми та труднощі прийомних сімей, знайдені шляхи їх вирішення. Велика увага була приділена обстеженню, лікуванню та оздоровленню прийомних дітей.

Голова комісії наголосила на покращення соціального супроводу, посилення контролю за умовами проживання та виховання дітей в прийомних сім»ях та ДБСТ, а також на посилення відповідальності прийомних батьків за виконання покладених на них обов’язків по обстеженню, лікуванню, утриманню, навчанню та вихованню прийомних дітей.
Останнім часом в місті загострилася проблема сімейного виховання. Збільшилася кількість звернень до служби у справах дітей з питань утримання дітей, визначення місця проживання та способів участі одного із батьків у вихованні дітей.
З даного питання сьогодні розглянуто 7 справ . Працівниками соціальних служб по кожному з них проводилася спеціальна перевірка. Зібрані матеріали, які характеризують обох батьків. По кожному факту прийняті обґрунтовані рішення.
На засіданні дорадчого органу розглянуто 5 матеріалів по позбавленню батьків батьківських прав. Ці батьки вживають наркотичні та спиртні речовини, жорстоко ставляться до дітей, ведуть антигромадський і бродячий спосіб життя. Вони ніде не працюють, не мають засобів для існування. Ці родини стали небезпечним вогнищем для життя і здоров’я рідних дітей. В найближчий час матеріали будуть направлені до суду.
Захищати права дітей — це велика відповідальність. Всі рішення з питань захисту прав дітей приймаються тільки в інтересах дітей.

Начальник служби В.Г.Стрига

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Оголошення про скликання засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Щастя до вул. Хуторська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006477-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Будівельна в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006366-a
  • Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі