Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

14 листопада Всесвітній день діабету

Ноябрь 7th, 2014 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

14 листопада Всесвітній день діабету

6 листопада 2014 року в Палоградському міському центрі здоров’я проведено круглий стіл до Всесвітнього дня діабету. У роботі круглого столу взяли участь головний фахівець з ендокринології відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради Геращенко О.І. та лікар ендокринолог міської лікарні №4 Покусай Л.О.

P1010525
Фахівці говорили про те, що цукровий діабет визнаний в усьому світі соціально небезпечною хворобою, яка розповсюджується швидкими темпами в усіх країнах світу, в тому числі і в Україні. Тому підтримка активної життєвої позиції хворих на цукровий діабет є одним з найважливіших завдань сучасної медицини.
У Павлограді у лікарів-ендокринологів спостерігаються 3563 хворих на цукровий діабет, з них 788 отримують інсулінотерапію. За оцінками спеціалістів реальна кількість хворих у 3-4 рази перевищує офіційну статистику, багато людей на знають про свою хворобу, а тому часто цукровий діабет виявляється в запущеній формі, що позначається на частоті ускладнень та ефективності лікування.
Геращенко О.І. розповіла про фактори ризику виникнення цукрового діабету такі як: нервові емоціональні перенапруження, спадкова схильність, вживання великої кількості тваринних жирів і вуглеводів, ожиріння, вірусні інфекції, особливо краснуха, вітряна віспа, епідемічний паротит та грип..
Фахівець акцентувала увагу мешканців міста на основних симптомах захворювання, які повинні змусити людину звернутись за медичною допомогою, такі як: постійне відчуття голоду, спраги, значне сечовиділення, незалежно від часу доби, похудіння або збільшення маси тіла, свербіж шкіри та слизових оболонок, оніміння та біль в ногах, судоми, погіршення зору, втома, слабкість у м’язах та ін.
Геращенко О.І. звернула увагу хворих на цукровий діабет, що вони мають можливість отримувати консультативну допомогу у лікарів-терапевтів та сімейних лікарів за місцем проживання.
Лікарі наголосили на важливості дотримання рекомендацій лікаря, порадили ні в якому разі не займатись самолікуванням та підкреслили важливість тісної співпраці пацієнта з лікарем, щоб керувати діабетом та постійно утримувати рівень глюкози в крові якомога ближче до норми. Дуже важливо дотримуватись індивідуально підібраної дієти, помірних фізичних навантажень, тому що ігнорування рекомендацій лікаря призводить до ускладнень цукрового діабету.

P1010522
Для раннього виявлення діабету після 40 років потрібно раз на рік обстежуватися у сімейного лікаря. Навіть при невеликому збільшенні рівня цукру в крові необхідно подовжити обстеження та, за потреби, розпочати лікування. Досягнення сучасної медицини дозволяють попередити чисельні ускладнення цієї хвороби.
Цукровий діабет це не вирок, а спосіб життя. При повноцінному самоконтролі, підтримці оточуючих, і звичайно тісному контакті з лікарем хворі живуть повноцінним життям.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує