Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

25 червня 2014 року у Павлограді проведена прес-конференція до Всесвітнього Дня боротьби з наркоманією.

Июнь 26th, 2014 Новини Вывести на печать

25 червня 2014 року у Павлограді проведена прес-конференція до Всесвітнього Дня боротьби з наркоманією, який за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначається щороку 26 червня.
У роботі прес-конференції взяли участь лікар-нарколог наркологічного відділення обласного наркологічного диспансера Пасіцельський Р.М., старший оперуповноважений сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Павлоградського МВ ГУМВС (СБНОН) Грабчак А.О. та завідуюча «Клінікою, дружньою до молоді» Лупова О.З.
Головна мета, яку ставили перед собою фахівці, – привернути увагу громадськості до проблеми наркоманії та об’єднати зусилля всіх служб, владних структур, громадських організацій, сім’ї, освітніх закладів для попередження розповсюдження смертельно небезпечної хвороби.
Грабчак А.О. розповів про роботу сектору БНОН міськвідділу міліції по попередженню незаконного обігу наркотиків. З початку 2014 року працівниками сектору БНОН значно активізована робота по притягненню до кримінальної відповідальності наркозбувальників. Направлено в суд кримінальні провадження по 5 наркозбувальникам та накладено арешт на їх майно.
Грабчак А.О. звернувся до населення з проханням повідомляти факти збуту наркотичних речовин та втягнення неповнолітніх в наркоманію. Зараз працівниками СБНОН проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2014». Грабчак А.О. звернувся до мешканців міста не бути байдужими до проблеми наркоманії та повідомляти правоохоронні органи про незаконні посіви маку та коноплі на території нашого регіону.
Пасіцельський Р.М. розповів про перші ознаки хімічної залежності від наркотиків, які повинні насторожити батьків – зміна настрою, поведінки, психічного здоров’я підлітка, поява у помешканні невідомих запахів хімічних речовин, нових старших за віком друзів та ін.
Лікар-нарколог висловив занепокоєння поширенням дуже небезпечного синтетичного наркотика — дезоморфіну, залежність від якого виникає вже після першої ін’єкції. У хворих різко погіршується здоров’я, руйнується нервова, імунна система, печінка, судини. Через три-чотири місяці після початку вживання дезоморфіну наступають тяжкі ускладнення, в т.ч.гнійно-некротичні ураження м’яких тканин. Особи, які вживають дезоморфін, живуть в середньому не більше 2-3 років.
Пасіцельський Р.М. розповів мешканцям міста про важливість впровадження замісної терапії на базі наркологічного відділення у м.Павлограді. обласного наркологічного диспансеру і має всі можливості повернути молодих людей до повноцінного життя.
Лікар-нарколог звернувсяь до батьків бути особливо пильними до змін у поведінці дітей і при найменшій підозрі на вживання наркотичних засобів або інших хімічних речовин, терміново звертатись у лікувальні заклади, щоб не пропустити захворювання на ранній стадії, коли ще є можливість надати спеціалізовану медичну допомогу.
. Лупова О.З. розповіла, що фахівці «Клініки, дружньої до молоді» готові надати та надають консультативну психологічну допомогу дітям та підліткам, які потрапили в складні життєві ситуації та запросила їх звертатись до Клініки.
Лупова О.З. звернулась до батьків частіше спілкуватись зі своїми дітьми, цікавитись їх захопленнями, колом друзів, разом вирішувати їхні проблеми. Тоді діти не будуть шукати пригод на вулиці та не будуть ризикувати своїм здоров’ям та життям.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій