Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Академія лідерства – Бердянськ, Україна, 21-26 вересня

Октябрь 1st, 2012 Новини Вывести на печать

21-26 вересня, м. Бердянськ, Україна. Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні», яка фінансується урядом Данії та Швейцарською конфедерацією, знову зібрала разом лідерів місцевого самоврядування з різних міст України для участі у черговій сесії «Академії лідерства». Експерти Ради Європи провели тренінгові сесії для 37 посадових осіб місцевого самоврядування другої-четвертої категорії – міських голів, їх заступників, секретарів міських рад і керуючих справами їх виконавчих комітетів, що представляють міста-партнери Програми. Впродовж 21-26 вересня відбулись дві сесії тренінгів, на яких слухачі оволоділи знаннями, уміннями та навичками ефективного лідерства у місцевому самоврядуванні. Від міста Павлограда в «Академії лідерства» навчається заступник міського голови — керуючий справами виконкому Аліса Рябова.

З початком навчання їх урочисто привітали менеджер Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Наталія Старостенко, Бердянський міський голова Олексій Бакай, перший заступник міського голови Бердянська Віктор Кулібаба, міжнародні експерти Ради Європи, співрозробники навчальної програми «Академія лідерства» Каталін Паллаї (Угорщина) і Джон Джексон (Велика Британія), експерт Ради Європи, міжнародний бізнес-консультант і бізнес-тренер Олександр Мєшалкін, експерт Ради Європи, доцент Національної академії державного управління при Президентові України Григорій Борщ.


Мета «Академії лідерства» полягає в підготовці висококваліфікованих фахівців органів місцевого самоврядування, спроможних формулювати чітке бачення розвитку міст та реалізовувати це бачення засобами стратегічного менеджменту та за активної участі територіальної громади.
Саме на важливості практичної реалізації учасниками набутих знань і навичок наголосила Наталія Старостенко, керівник Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні»: «Академія лідерства» – не просто навчання і обмін найпрогресивнішим європейським і українським досвідом ефективного самоврядування. Це також реалізація в особистій практичній діяльності, діяльності відповідного органу місцевого самоврядування умінь і навичок лідерства, набутих в академії. Кожен учасник академії розробляє особисту програму розвитку лідерства і на сесії доповідає іншим учасникам про хід її виконання, успіхи і проблеми на цьому шляху».


Бердянський міський голова Олексій Бакай привітав учасників «Академії лідерства», побажав їм успішного і результативного навчання і висловив упевненість, що місто Бердянськ, яке вже не в перший раз бере участь у програмах Ради Європи, може не тільки навчитись новим технологіям ефективного лідерства, а й продемонструвати свої здобутки та успіхи в досягненні високих стандартів врядування. Він запросив учасників «Академії лідерства» на екскурсію у виконавчий комітет Бердянської міської ради і обмін досвідом: «Бердянськ завжди радий приймати гостей. Сподіваюсь, ви будете задоволені як знаннями, які отримаєте у нашому місті, так і самим містом. Тиждень тому ми відмітили 185-річчя від його заснування. У 19-му столітті Бердянськ деякий час мав права вільного міста, тому традиції місцевого самоврядування мають у нашому місті глибоке коріння. Нам теж є чому у вас навчитися, тому ми настроєні на плідну співпрацю».
«Бердянськ – не випадкове місце для проведення чергової сесії «Академії лідерства». Це унікальне місто-курорт, в якому можливе проведення конференцій будь якого-рівня. Це місто яке вже багато років займає провідні позиції серед інноваційних міст України у сфері місцевого самоврядування. І проведення чергового етапу програми саме у Бердянську – лише підтвердження цього. – повідомив присутнім випускник минулої «Академії лідерства», перший заступник міського голови Бердянська Віктор Кулібаба. – Як випускник цієї програми можу запевнити, що вона надасть вам багато можливостей для реалізації нових методик управління місцевим самоврядуванням. Це новий досвід, нові стандарти мислення нові контакти, які дозволять кожному з вас відчути себе безумовним лідером вашої громади».


«Ефективне лідерство є критичним, визначальним чинником для муніципалітетів, які прагнуть реалізувати високі стандарти якості діяльності, досягти найвищого, так званого «п’ятого рівня» продуктивності, – розповів міжнародний експерт Ради Європи Джон Джексон. – У цьому учасники «Академії лідерства» переконались на попередній сесії. Через презентації, кейс-стаді, рольові ігри, дискусії, групові вправи вони опановують надзвичайно високі рівні взаємодії, вчаться спрямовувати, фокусувати енергію муніципалітету, персоналу, радників, місцевих неурядових організацій та бізнесу в напрямку спільної користі для усієї територіальної громади. Це вищі рівні лідерства, з якими вони повертаються назад в свої муніципалітети і починають застосовувати своє нове мислення, реалізовувати свої нові можливості».

Довідково

Програма Академії Лідерства розрахована на один рік і складається з трьох циклів тренінгових сесій для двох груп учасників. Загалом впродовж 2011-2014 років в «Академії лідерства» пройдуть навчання 90 муніципальних службовців вищого рівня.

Після завершення програми Ради Європи здобутки та напрацювання «Академії лідерства» будуть включені до навчальної програми Національної академії державного управління при Президентові України, з якою наразі Програма активно співпрацює. Це дасть змогу забезпечити подальшу ефективну підготовку фахівців для системи місцевого самоврядування в Україні.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження