Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Безпека літніх перевезень

Июнь 26th, 2012 Новини Вывести на печать

З настанням сезону відпусток та літніх канікул на території області суттєво зростає інтенсивність пасажиропотоку на автобусних перевезеннях в напрямку узбережжя Чорного та Азовського морів, в тому числі перевезень організованих груп дітей. Питання , забезпечення попиту населення у вказаних перевезеннях обговорювали представники органів влади, перевізників, громадських організацій на регіональному семінарі- нараді 26 червня 2012р. в мПавлограді, який організували Головавтотрансінспекція, спільно з виконкомом Павлоградської міської ради та Державтоінспекцією. Проводив семінар начальник Головавтотрансінспекції Бузяков Ренат Муратович.
На початку літа в напрямку найбільш популярних місць відпочинку (Алушта, Бердянськ, Геничеськ, Кирилівка, Скадовськ, Ялта, Коблево, інш.) з 34 автостанцій області відправляється понад 130 автобусів. Наряду з маршрутами загального користування, існують десятки суб’єктів туристичної діяльності, які організовують разові (нерегулярні) туристичні перевезення, укладаючи відповідні угоди з автоперевізниками.
Основний ризик, який виникає перед пасажирами — небезпека скористуватися послугою нелегальних автоперевізників. Як правило, організовують перевезення самостійно, або за допомогою недобросовісних туроператорів. При цьому не забезпечують перевірку технічного стану автобусів, медогляд водіїв та контроль за режимом їх праці та відпочинку. Крім цього відсутність страхування пасажирів та надання пасажиру такими перевізниками будь якої документації, яка підтверджує факт послуги — суттєво ускладнюється можливість захисту прав споживачів у разі неякісного перевезення, або ДТП.
Тому серед рішень семінару зазначено вимоги: посилити контроль за роботою перевізників на автошляхах, які прямують в напрямку місць відпочинку; посилити відповідальність перевізників за несанкціоноване зняття автобусів з міських маршрутів для здійснення перевезень до місць відпочинку; провести роз’яснювальну роботу з пасажирами щодо доцільності відмови від послуг перевізників, або суб’єктів туристичної діяльності, які відмовляються надавати документи, які підтверджують факт надання послуги.
Окрему увагу на семінарі приділено перевезенню організованих груп дітей. Згідно діючого законодавства при перевезенні організованих груп дітей (одночасне перевезення 10 дітей) максимальна кількість дітей та супроводжуючих осіб для перевезення автобусом не повинна перевищувати кількості місць для сидіння; у разі перевезення груп дітей колоною з п’яти і більше автобусів — колона автобусів має супроводжуватись ДАІ. До перевезення груп дітей допускаються лише досвідчені водії, які мають стаж керування автобусом не менше п’яти років. При цьому у разі, якщо протяжність маршруту руху перевищує 250км., в рейс мають направлятися два водії. На групу з 30 дітей має призначатися медичний працівник.


На семінарі обговорено питання припинення нелегальних перевезень в сфері легкових таксі. Керівників служб таксі М.Павлограда, м.Першотравенська, м.Тернівки проінформовано, що до перевезень можуть залучатися тільки перевізники, які мають відповідні ліцензії. У разі виявлення фактів залучення до перевезень осіб, які не мають відповідних дозвільних документів, не обладнали автомобілі таксометрами, не мають відповідної кваліфікації — до відповідальності будуть притягатися в першу чергу керівники служб таксі.
Підводячи підсумки семінару, начальник територіального управління Головавтотрансінспекції в області Рінат Бузяков акцентував увагу перевізників на підвищенні ефективності роботи служб безпеки руху на автопідприємствах (проведення стажувань, інструктажів з водіями, контролю за режимом їх праці та відпочинку, контролю за роботою водіїв на лінії), а також на виконанні вимог стосовно безкоштовного перевезення громадян, які згідно з діючим законодавством мають право на пільгове користування автотранспортом.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій