Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Безпритульні тварини: Хто винен та Що робити? Запрошуємо до діалогу

Февраль 15th, 2013 Новини Вывести на печать

Поводження з безпритульними тваринами є гострим питанням та проблемою, яка потребує термінового вирішення. З одного боку – вони є загрозою для життя та здоров’я людей, а з іншого – це живі істоти і потребують нашої турботи та захисту.

На жаль, в існуванні безпритульних тварин винні тільки ми, люди. Одні, ґрунтовно не обміркувавши свій вчинок і придбавши «маленького друга», позбуваються від обридлих вихованців, як тільки стикаються з проблемами. Адже за твариною необхідно доглядати: годувати, гуляти, лікувати… Інші горе-господарі вирішують дати своїй собачці або кішечці народити, «для здоров’я», не подумавши про долю майбутніх щенят. Добре, якщо тварина породиста і з документами, тоді є шанс продати або подарувати цуценя. А якщо ні — найчастіше такі тваринки опиняються на вулиці. А скільки тих, які загубились?! Господар вивів собаку погуляти без поводка, вона чогось злякалася, побігла й не знайшовши дорогу до дому, приєдналось до безпритульних тварин на вулицях нашого міста.
Ось так люди самі собі створили проблему, яку необхідно якнайшвидше вирішити.
В місті діє програма з регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016р.р. Комунальним підприємством «Затишне місто» виконуються заходи з відлову, стерилізації, утримання та надання безпритульним тваринам ветеринарної допомоги.
За поточний період проведено більшу частину організаційних та матеріально-технічних заходів. Розробляється проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для розміщення притулку для бездомних тварин по вул. Харківська (район ПУРС). Закуповуються засоби для відлову безпритульних тварин.
Протягом 2012 року відловлено та простерилізовано 82 тварини. Підприємством постійно проводиться моніторинг районів міста, де знаходяться найбільші скупчення тварин. Часто про допомогу до КП«Затишне місто» звертаються й самі мешканці міста. Підготовлені спеціалісти заздалегідь виїздять на місце та переконуються у необхідності відлову тварин. Роботи проводяться при наявності письмової заяви, яку можна залишити за адресою: вул.Шевченко, 65 (конт. тел. 6-28-79, Гусак Юрій Вадимович).
Необхідно привернути до проблеми безпритульних тварин увагу широкого загалу, а також представників громадських організацій, які б не тільки зверталися зі скаргами та критикою, а ще й реально допомагали. Потрібно розуміти, що сидячи склавши руки та чекаючи, поки проблему вирішать інші, ділу не допоможеш. Зважаючи на досвід інших міст, де втілюються аналогічні програми, необхідністю є створення благодійних фондів, волонтерських утворень, усвідомлення власників тварин про свою відповідальність за тих, кого приручили.
В усіх проблемах, пов’язаних з безпритульними тваринами, винні тільки люди. Зрозуміло, що, навіть, простерилізувавши всіх бездомних тварин, ми через рік отримаємо вихідну ситуацію. Починати вирішувати дану проблему необхідно саме з нас з вами.

Директор І.І. Пріян
К.П. «Затишне місто»

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження