Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Державна податкова служба України

Февраль 21st, 2013 Новини Вывести на печать

 Подавати декларацію про майновий стан і доходи потрібно за місцем реєстрації

 

     Про це повідомила заступник начальника Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС Ірина Яремчук під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.

     Кампанія із декларування доходів, отриманих протягом 2012 року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податків на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня 2013 року.

     Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, сплаченої із їх заробітної плати протягом попереднього року. Наприклад, платники податку можуть зменшити свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо упродовж звітного податкового року вони сплачували кошти за навчання, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит тощо.

Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов»язок фізичних осіб, які протягом 2012 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за умови, що загальна річна сума такого доходу  перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128760 грн.) .

Податок на нерухоме майно для платників – юридичних осіб

Про це розповів заступник начальника Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС Володимир Джавун під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.
Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року (за період з 1 січня по 31 грудня) і до 1 лютого цього самого року подають органу ДПС за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію з розбиттям річної суми на рівні частки поквартально.
Тут варто звернути увагу на два істотні моменти. По-перше, подати декларацію необхідно було не пізніше 31 січня 2013 року. По-друге, кількість декларацій і місце їх подання залежать від місцезнаходження об’єкта оподаткування. Так, якщо об’єкти житлової нерухомості і власне юр особа розташовані на території однієї сільської, селищної чи міської ради (код КОАТУУ один і той самий), то платником може подаватися одна узагальнена податкова декларація за місцем розташування, що збігатиметься з місцем основної реєстрації юрособи.
Якщо ж об’єкти житлової нерухомості перебувають на території різних адміністративно-територіальних одиниць, то платник податків зобов’язаний подати до податкової інспекції за місцезнаходженням кожного об’єкта житлової нерухомості окрему декларацію з податку на нерухомість. Це вимагає від юр особи – власника житлової нерухомості реєстрації за неосновним місцем обліку в органі ДПС за місцезнаходженням кожного об’єкта житлової нерухомості.
Також Володимир Джавун зазначив, що у разі переходу права власності від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється:
— для попереднього власника – за період з 1 січня до дня втрати права власності на зазначений об’єкт оподаткування;
— для нового власника – з дня виникнення права власності на такий об’єкт.
Що стосується форми декларації, то її затверджено наказом МФУ від 25.12.2012 р. №1408. Ознайомитися з формою декларації можна на сайті ДПСУ (http://sts.gov.ua) у закладці «Податкове законодавство» — «Накази».
Зокрема, звітність з податку на нерухомість складається з основної форми «Податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» і додатка «Відомості про наявні об’єкти житлової нерухомості».
Сплата податку здійснюється за місцем розташування об’єкта житлової нерухомості авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, з відображенням таких сум у річній декларації.
Зверніть увагу: прийменник «до» означає, що фактично граничним строком сплати авансового внеску з податку на нерухомість є 29-те число.
При цьому потрібно пам’ятати, що відповідно до Податкового кодексу України строки сплати податкових зобов’язань, якщо вони припадають на вихідний або святковий день, на перший робочий день не переноситься, тому податок сплачується неперододні.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду