Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Державна податкова служба України

Февраль 13th, 2013 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині припинено
незаконне збагачення підпільних ділків

Співробітники податкової міліції державної податкової служби у Дніпропетровській області припинили діяльність незаконного «конвертаційного центру нового зразка». «Підпільні» ділки спеціалізувалися на «обслуговуванні» підприємств реального сектору економіки Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Запорізької та деяких інших бюджетоутворюючих областей України. Під час проведення слідчих дій співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області встановлено ряд незаконних епізодів підробки страхових випадків. Як правило, троє громадян України, власники «підпільного центру», фальсифікували страхові випадки реінвестиції дивідендів зі значними виплатами «готівки» страховику.
На протязі 2012-2013 років, їм вдалося незаконно конвертувати 350 мільйонів гривень використовуючи «фіктивні» та «транзитні» підприємства, а також рахунки приватних підприємців, відкриті в різних банківських установах. Крім того, кримінальне угруповання займалося мінімізацією податкових зобов’язань.
В результаті проведених обшуків податковою міліцією Дніпропетровщини вилучено печатки і штампи фіктивних фірм, понад дві тисячі папок з реєстраційними та бухгалтерськими документами, оргтехніку з системою «банк-клієнт». На банківських рахунках «конвертаційного центру» заблоковано майже сім мільйонів гривень.
За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань, Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Карного кодексу України.

Прес-служба ДПС у Дніпропетровській області

 Понад 4800 чоловік отримали офіційне працевлаштування за результатами заходів податківців Дніпропетровщини

Протягом 2012 року в області проведено 1137 перевірок суб’єктів господарювання на предмет забезпечення офіційного оформлення трудових відносин з працівниками та недопущення фактів виплати заробітної плати «в конвертах».
За результатами вжитих заходів, виявлено більше 800 порушень. По матеріалам перевірок щодо повноти та правильності нарахування, утримання та перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб, порушникам донараховано платежів на загальну суму 20,8 млн.грн.
У питанні виявлення та припинення фактів виплати заробітної плати «в конвертах», використання праці співробітників, з якими не оформлено трудові відносини, ДПС у Дніпропетровській області розраховує на широку підтримку громадськості. Податківці акцентують увагу, що громадяни, які погоджуються на виплату заробітної плати «в конвертах», в подальшому не зможуть отримати належного пенсійного забезпечення, а робота без офіційного працевлаштування – фактично позбавляє можливості на соціальні гарантії та відшкодування при розгляді трудових спорів, втрати працездатності, тощо.
В податковій відкрито «гарячу телефонну лінію» (056)377-37-34, на яку жителі області можуть повідомити про порушення при виплаті заробітної плати та відмови суб’єктів господарювання в офіційному оформленні трудових відносин найманим працівникам.

Прес-служба ДПС у Дніпропетровській області

 На Дніпропетровщині більше 33 тисяч фізичних осіб
вже задекларували доходи, отримані в 2012 році

На відміну від попередніх років, громадяни мають можливість надати до податкових органів декларацію про майновий стан та доходи через мережу Інтернет. Такою можливістю протягом січня 2013 року в області вже скористалось майже 1,5 тисяч осіб.

Податковим кодексом України передбачено, що податкова декларація про майновий стан та доходи подається за вибором платника податків в один із таких способів:
— особисто або уповноваженою на це особою;
— надсилається поштою, з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
— засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Фахівці ДПС у Дніпропетровській області прогнозують зростання кількості осіб, які надаватимуть податкові декларації саме через мережу Інтернет за допомогою сервісу Державної податкової служби України -«Електронний кабінет платника податків». За підсумками 2012 року, сектором сертифікації ключів при ДПС у Дніпропетровській області вже безкоштовно видано майже 10 тисяч ключів електронного підпису.
Детальну інформацію з питань порядку декларування доходів; правил реєстрації особистих ключів електронного підпису; користування сервісом «Електронний кабінет платника податків» можна отримати на суб-сайті ДПС у Дніпропетровській області (www.dp.sts.gov.ua) та в Центрах обслуговування платників податків при податкових інспекціях в містах і районах області.

Прес-служба ДПС у Дніпропетровській області

 ЧАС ДЕКЛАРУВАТИ ДОХОДИ

Західно-Донбаська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2013 року розпочалася кампанія з декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих ними протягом 2012 року.
Податковим кодексом України передбачено обов’язкове подання декларації для громадян, які отримували протягом минулого року доходи:
— від нерезидентів (іноземні доходи);
— у вигляді успадкованого або подарованого майна;
— від операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, акцій);
— від надання житла (нерухомого майна) або рухомого майна в оренду фізичним особам;
— нецільову благодійну допомогу у розмірі, що сукупно перевищує 1500 грн. за рік (якщо громадянин не має права на отримання податкової соціальної пільги);
— у вигляді виграшу у гральних закладах, лотерею;
— від реалізації сільськогосподарської продукції, вирощеної на земельних паях, які обробляються самостійно;
— від надання в оренду земельних паїв фізичним особам;
— від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності (за надані послуги: няні, хатні робітниці, репетитори) тощо;
— від продажу грибів, ягід, лікарських трав;
— інші доходи, які не оподатковувались при їх виплаті.

Граничний термін подання громадянами декларацій про доходи — 30 квітня 2013 року.
Шановні громадяни! Не відкладайте свій візит до податкової інспекції на останній день подання декларацій.

 Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки за наслідками 2012 року.

Про це повідомила заступник начальника Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС Ірина Яремчик під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.
Виключний перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України. Так, платник податку має право включити фактично понесені витрати, а саме:
— частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом;
— суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованих в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року;
— суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім»ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати;
— суму витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківській пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади та рахунки учасників фондів банківського управління як такого платника податку, так і членів його сім»ї першого ступеня споріднення;
— суму витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій згідно з умовами, встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік;
— суму витрат платника податку на оплату вартості державних послуг, включаючи сплату державного мита, пов»язаних з усиновленням дитини;
— суму коштів, сплачених платником податку у зв»язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива;
— суму витрат платника податку на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.
Для проведення перерахунку необхідні такі документи (відомості):
1) довідка від працедавця (працедавців) про отриману заробітну плату, в якій відображено помісячно:
— суму нарахованої заробітної плати;
— суму отриманого із нарахованої заробітної плати єдиного соціального внеску;
— суму податкової соціальної пільги, на яку впродовж року було зменшено заробітну плату для визначення бази оподаткування;
— суму податку на доходи фізичних осіб, утриману з нарахованої заробітної плати;
2) сума витрат платника податку, дозволена до включення до податкової знижки.

Декларацію про майновий стан та доходи громадяни зможуть відправити «електронкою»

Про це повідомила заступник начальника Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС Ірина Яремчук під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.
З 1 січня 2013 року, відповідно до Податкового кодексу України від 02.12.2010р. №2755-VI (з останніми змінами та доповненнями), розпочинається кампанія декларування доходів за 2012 рік. Для зручності й покращання обслуговування громадян Державна податкова служба України запроваджує сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дозволятиме заповнити декларацію на веб- порталі Державної податкової служби України (http:sts.gov.ua).
Створивши електронну версію Декларації про майновий стан і доходи, користувач сервісу зможе роздрукувати її та подати до податкової інспекції у паперовому вигляді, а також надіслати її до податкового органу в електронному вигляді.
Щоб надіслати Декларацію через Інтернет, необхідно отримати безкоштовний електронний ключ в представництві Акредитованого центру сертифікації ключів ДПС України.
Нагадаємо, Декларації про доходи прийматимуться з 1 січня до 1 травня 2013 року.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва