Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

ДО 31-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Апрель 24th, 2017 Новини Вывести на печать

26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік від дня найбільшої в історії розвитку атомної енергетики ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Вона стала найбільшою не тільки по кількості громадян, що приймали участь у ліквідації її наслідків, а також найбільшою за кількістю жертв і пошкоджень які були нанесені економіці України та сусідніх країн… Щороку 26 квітня весь світ шанує пам’ять жертв цієї аварії, від страшних наслідків якої нас врятували прості люди, які стали героями. Чимало наших земляків самовіддано ризикували своїм життям заради життя майбутніх поколінь.

В нашому місті мешкають 511 осіб, які мають статус постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Усі вони потребують не тільки соціальної підтримки з боку держави та допомоги на регіональному рівні, але і нашої уваги та турботи.

Розпорядженням Павлоградського міського голови № 125-р від 12.04.2016 року затверджено план заходів з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Вшанування наших земляків-чорнобильців відбуватиметься 25 та 26 квітня, біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи. 25 квітня проводитиметься ритуал, який вже став доброю традицією, коли ліквідатори та міська молодь запалюють свічки в пам’ять за загиблими та померлими героями, а 26 квітня відбудеться мітинг з нагоди Дня Чорнобильської трагедії.

За рахунок коштів державного та місцевого  бюджетів постраждалим громадянам                проводиться виплата компенсацій та допомоги, відшкодовуються пільги по житлово-комунальним та іншим послугам. У першому кварталі 2017 року виплачено компенсацій та допомоги на суму 246,9 тис.грн., відшкодовано за пільги по житлово-комунальним послугам на суму 245,0 тис.грн., по послугам зв’язку на суму 1,2 тис.грн.

Згідно програми «Соціальний захист окремих категорій населення на 2016-2018 роки», у 2017 році за рахунок коштів місцевого бюджету заплановано надання постраждалим громадянам матеріальної допомоги на суму 85,0 тис.грн. За клопотанням Західно-Донбаської громадської організації «Союз Чорнобиль України» до 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи 24 чорнобильцям виділено матеріальну допомогу на суму 4,6 тис.грн.

Особливої уваги потребує стан здоров’я усіх постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, тому у цьому році планується охопити їх диспансерними та комплексними профілактичними оглядами. Виконкомом міської ради та за підтримкою ТОВ «АТП «Кортеж» 14 квітня була організована поїздка 20 ліквідаторів до обласної лікарні ім. І.І.Мечникова для проходження диспансеризації.

У 2017 році планується забезпечити відшкодування вартості путівок на лікування у санаторно-курортних закладах чорнобильцям 1 категорії, які подали відповідні заяви до управління соціального захисту населення.

Небайдужість до ліквідаторів, які подарували нащадкам надію на майбутнє сприяє вихованню в молоді патріотизму та мужності. В ці квітневі дні в закладах освіти, вищих навчальних закладах та бібліотеках міста відбудуться уроки мужності, кінопокази                         і виставки, присвячені Чорнобильській тематиці.

В Павлоградському історико-краєзнавчому музеї з 20 по 30 квітня працюватиме пересувна виставка «Наші земляки – ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС», а 26 квітня для ліквідаторів буде проведено тематичну екскурсію.

28 квітня до дня ветеранів в будинку культури ім.Кірова пройде концертна програма «Чорнобильська трагедія – ми пам’ятаємо Чорнобиль».

Усі ми, незалежно від віку, національності та віри з великою вдячністю шануємо пам’ять героїв, які здійснили подвиг заради майбутнього і ціною не тільки власного здоров’я, а і життя зберегли його дітям та онукам.

Управління соціального захисту населення

Павлоградської міськради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій