Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

До уваги мешканців та гостей міста!

Ноябрь 10th, 2015 Новини Вывести на печать

Звернення
відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Павлоградської міської ради

25 листопада 2015 року о 13 годині 55 хвилин буде проведена перевірка централізованої системи оповіщення населення із включенням електричних сирен та передачею мовного повідомлення в ефірних засобах масової інформації.

Почувши сирену, зберігайте спокій – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує! Ввімкніть радіо або телевізор, уважно прослухайте мовне повідомлення сигналу «Увага всім» і дійте відповідно з отриманою інформацією. Сповістіть про це сусідів, особливо людей похилого віку.

Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів цивільного захисту. Це врятує ваше життя, життя ваших близьких та рідних, збереже здоров’я та майно.

ПАМ’ЯТКА
для мешканців Павлограда про порядок оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру, а також укриття в захисних спорудах

ОПОВІЩЕННЯ
Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі дротового мовлення (через квартири і зовнішні гучномовці), а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями.
Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед подачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби.
ЗАПАМЯТАЙТЕ! СИРЕНА І ПЕРЕРИВИСТІ ГУДКИ ІНШИХ СИГНАЛЬНИХ ЗАСОБІВ ОЗНАЧАЮТЬ СИГНАЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ — «УВАГА ВСІМ!».
Почувши такий сигнал, негайно увімкніть радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення центральних та місцевих органів влади,відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
На кожний випадок надзвичайних ситуацій підготовлено варіанти повідомлень, які передаються за допомогою мовної інформації після подачі звукових сигналів (сирени, гудки тощо).
ПОВІДОМЛЕННЯ ВКЛЮЧАЄ: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації, територію (райони, масиви, вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, порядок дій при надзвичайних ситуаціях, іншу інформацію.
Вислухавши повідомлення необхідно діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.
КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН, який знаходиться на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також приймати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.
ЯКЩО ГРОМАДЯНИН ЗНАХОДИТЬСЯ ВДОМА, при виникненні надзвичайної ситуації, він повинен:
тримати вдома постійно включеними радіоприймач та телевізор для того, щоб слухати розпорядження і вказівки центральних та місцевих органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій;
повідомити про отриману інформацію сусідів;
постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи (паспорт, військовий квиток, документи про освіту, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку та інше), гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води;
провести у квартирі (будинку), протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, водопостачання, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;
знати місце найближчого укриття (підвальне приміщення, паркінг тощо), де можна укритися.
ЯКЩО СИГНАЛ ЗАСТАВ ВАС У ТРАНСПОРТІ, ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ (магазині, театрі, на ринку тощо) необхідно уважно і спокійно вислухати повідомлення, визначитися де поблизу знаходиться укриття і, як найшвидше добратися і критися в ньому, а якщо є час, якнайшвидше добратися до дому і діяти у відповідності з отриманими вказівками.
АДРЕСУ ВАШОГО УКРИТТЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИСАННЯ МОЖНА УТОЧНИТИ У ЖИТЛОВО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ КОНТОРАХ.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення
Павлоградської міської ради.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження