Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

До уваги осіб з інвалідністю!

Март 28th, 2024 Новини Вывести на печать
З 15 грудня 2023 року набрав чинності оновлений Порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації ( технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби (далі — Порядок).
Особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення мають право отримати грошову компенсацію за відповідні самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації в порядку черговості. Перелік технічних та інших засобів реабілітації, за які виплачується компенсація затверджується Мінсоцполітики.
Висновок про необхідність забезпечення особи з обмеженнями повсякденного функціонування ДЗР-головний документ, яким визначаються показання для забезпечення осіб ДЗР(починаючи з 15.12.2023)/
Для отримання компенсації за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, особи додають до заяви про забезпечення реабілітації (виплату компенсації):
документ, що посвідчує особу;
документ, визначений пунктом 5 цього Порядку, що підтверджує потребу в засобах реабілітації;
копію розрахункового документа, що підтверджує придбання засобу реабілітації, з пред’явленням оригіналу такого документа. У разі придбання індивідуального засобу реабілітації додатково подається видаткова накладна на виріб із зазначенням його функціональних характеристик та переліку комплектуючих такого виробу.
Оригінал видаткової накладної (товарного чека) для виплати компенсації передається органом соціального захисту населення до територіального відділення Фонду протягом не пізніше ніж шести місяців з дати, зазначеної у видатковій накладній (товарному чеку).
Компенсація виплачується на підставі розрахункового документа, за фактичною вартістю виробу в розмірі, що не перевищує граничну ціну засобу, затвердженої Мінсоцполітики.
Граничні ціни на допоміжні засоби реабілітації (технічні та інші засоби реабілітації) для осіб з інвалідністю, в тому числі для осіб, інвалідність яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення затверджені наказом Міністерства соціальної політики № 24 від 18.01.2024 р. та відшкодувуються відповідно до зазначених сум.
Компенсація виплачується територіальними відділеннями Фонду шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки осіб з інвалідністю та законних представників дітей з інвалідністю, учасників антитерористичної операції, Захисників та Захисниць України.
Для детального ознайомлення з модельним рядом технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечує держава, можливо переглянути каталог допоміжних засобів реабілітації -Електронний каталог-класифікатор технічних засобів реабілітації згідно з ДСТУ 7202:2019 (ISO 9999:2016, NEQ) , який розміщено на сайті Мінсоцполітики в розділі «Особам з інвалідністю» рубриці «Забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації).
З питань отримання грошової компенсації за відповідні самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації звертатись до управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради. тел. 0507702809.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду