Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

До відома учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО.

Январь 25th, 2018 Новини Вывести на печать

Управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради доводить до відома інформацію про забезпечення санаторно-курортним лікуванням у 2018 році учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції за місцем перебування на обліку а також проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.
Враховуючи стратегію реформування системи соціальних послуг в умовах децентралізації, необхідність оптимізації державних видатків, реалізацію бюджетних програм соціального захисту учасників антитерористичної операції та з метою наближення послуг до їх отримувачів, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України  від 01.03.2017 № 110 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортним лікуванням, та внесення змін до порядків, затверджених постановами  Кабінету Міністрів України від 22 лютого  2006 р. № 187 і від 31 березня  2015 р. № 200”, якою змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування  коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа —
управління — санаторій) та визначено розпорядниками коштів, передбачених на зазначені цілі, нижчого рівня обласні та районні органи соціального захисту населення. Крім цього передбачено вільний вибір самим учасником  антитерористичної операції санаторно-курортного закладу. Тобто відтепер людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. Для забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням передбачена бюджетна програма КПКВ 2505150 „Заходи із психологічної реабілітації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та
забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням. Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням” (зі змінами).
Перелік документів, необхідних для надання (отримання) послуги 1. Заява, яка подається за зареєстрованим місцем проживання особи, а особи, які є громадянами України, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції – за фактичним місцем проживання.
2. Медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о.
3. Копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни.
4. Документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань анти терористичної операції в районах її проведення.
5. Паспорт громадянина України.

Також постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок
проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції (отримувачів послуг), метою та
основними завданнями якого є збереження або відновлення фізичного та психічного здоров’я отримувачів
послуг, досягнення соціально-психологічного благополуччя, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактика агресивної та саморуйнівної поведінки, діагностика та нормалізація психічних функцій отримувача послуг, відновлення порушених (втрачених) психічних функцій до оптимального рівня їх вираженості, корекція особистості отримувача послуг для забезпечення ефективного функціонування його в соціумі, надання допомоги в установленні (відновленні) конструктивних відносин у сім’ї та суспільстві, опанування методів саморегуляції та керування стресом (заспокоєння), запобігання психологічному травмуванню та психічним розладам, проведення психопрофілактичної та психокорекційної роботи із сім’єю отримувача послуг, формування позитивних реакцій, мотивацій, соціальних установок на життя та професійну діяльність.
Більш детальну інформацію щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції, а також їх психологічної реабілітації можна отримати в Управлінні соціального захисту населення Павлоградської міської ради за адресою:

м. Павлоград вул. Соборна,47, або за телефоном:
(066)2805677.
Адміністрація управління

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду