Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Документальний фільм, присвячений визволенню Павлоградщини, переміг на міжнародному фестивалі

Октябрь 24th, 2013 Новини Вывести на печать

Журі XVIII Міжнародного фестивалю телерадіопрограм «Калинові острови» присудило перше місце в номінації «Краща публіцистична програма до 70-річчя Великої Перемоги» документальному фільму «Серце України. Павлоградська Увертюра», продюсером якого виступив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомили у прес-службі політика.

Цей фільм присвячений визволенню Павлоградщини в ході Донбаської операції і є першою частиною п’ятисерійного циклу «Серце України».
«Хочу відзначити високий рівень робіт, наданих в конкурсній програмі фестивалю. Сьогодні регіональні телерадіокомпанії виробляють продукт, який часто не випускають і на національному рівні. Це дитячі, культурологічні, пізнавальні, документально – краєзнавчі програми. Це програми для людей і про людей конкретного регіону. Тому на регіональних телерадіокомпаніях лежить велика відповідальність і важлива місія – у деталях донести все, що відбувалося і відбувається у вашому регіоні, до кожного глядача і слухача», – сказав на церемонії відкриття фестивалю віце-прем’єр.
Зазначимо, що цикл «Серце України» є вже четвертим документальним проектом, спродюсованим Олександром Вілкулом за участю сценариста і режисера – постановника Олексія Зотикова. Цикл складається з 5 фільмів, кожен з яких розповідає про одну з основних наступальних операцій, в ході яких 70 років тому була звільнена Дніпропетровщина. Фільми знімалися на території України та Німеччини. В них зібрані живі свідчення учасників і очевидців подій – від воїнів-визволителів до «дітей війни».
Зазначимо, що у номінації «Краща публіцистична програма до 70-річчя Великої Перемоги» змагалися 8 конкурсних робіт. Робота «Серце України. Павлоградська увертюра» набрала найвищий бал «5,0″ і стала кращою у цій номінації. Друге місце зайняла Брестська ТРК (Білорусія) з роботою «Червоний берег», а третє – Полтавська ОДТРК з роботою «Серце Меморіалу».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження