Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Дорожні переходи біля всіх шкіл Дніпропетровської області мають бути обладнані необхідними знаками та розміткою

Октябрь 18th, 2011 Новини Вывести на печать

На виконання завдання губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині впродовж літа-осені 2011-го року для забезпечення безпеки дорожнього руху на під’їзних вулицях до шкіл вже відновлено дорожню розмітку 366 пішохідних переходів, встановлено 203 необхідні дорожні знаки, відремонтовано 800 кв м дорожнього покриття та встановлено додатково 4 пристрої примусового зниження швидкості. Про це повідомив начальник УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області, полковник міліції Микола Вовчук під час виїзної наради з питань безпеки дорожнього руху та попередження дитячого травматизму, яку проводив заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак. Нарада відбулась біля навчально-виховного комплексу № 61 у Дніпропетровську.

У нараді також взяли участь голова Бабушкінської районної в місті Дніпропетровськ ради Олег Юрашко, керівники структурних підрозділів ДАІ, облдержадміністрації, міської ради, директор навчально-виховного комплексу № 61 Світлана Гавриш.
Начальник УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області, полковник міліції Микола Вовчук також доповів заступнику голови облдержадміністрації, що Державтоінспекцією за відповідним завданням в регіоні було перевірено 873 під’їзні вулиці до шкіл. За результатами перевірки відповідним дорожньо-комунальним організаціям було видано 78 приписів (вимог) на усунення недоліків та направлено 68 відповідних повідомлень до органів місцевої влади.

При проведенні перевірки було додатково визначено та запропоновано 72 місця для встановлення пристроїв примусового зниження швидкості, розташованих на вулично-дорожній мережі (всього в області наразі наявні 172). Насамперед в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та біля навчальних закладів: Дніпропетровськ – 26, Кривий Ріг – 4, Дніпродзержинськ – 9, Павлоград – 1, Нікополь та район – 1, Новомосковськ та район – 4, Синельникове та район – 3, Орджонікідзе – 1, Жовті Води – 2, Марганець – 4, Першотравенськ – 4, Тернівка – 1, Верхньодніпровський район та м. Вільногірськ – 2, Апостолівський район – 2, Васильківський район – 2, Дніпропетровський район – 1, Криничанський район – 2, Солонянський район – 2 та Царичанський район – 1.

Незважаючи на це, у деяких містах та районах області роботи з нанесення дорожньої розмітки та встановлення відсутніх (заміні) дорожніх знаків, поблизу навчальних закладів не були проведені в повному обсязі.

Зокрема в м. Синельникове не встановлено 26 відсутніх знаків «Діти» та «Пішохідний перехід», не нанесена розмітка на 2 пішохідних переходах, у Криворізькому районі (16 та 3), Васильківському районі (34 та 9), Софієвському районі (40 та 14), Широківському районі (15 та 7), Межівському районі (15 та 2), П’ятихатському районі не нанесена розмітка на 6 пішохідних переходах, а в Томаківському районі на 8.
«Вимоги ДАІ щодо встановлення дорожніх знаків, розмітки, «лежачих поліцейських» повинні беззаперечно виконуватись органами місцевої влади. Питання безпеки дітей – не обговорюється! Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поклав персональну відповідальність на керівників міст та районів за виконання приписів ДАІ, і до кінця 2011 року всі необхідні заходи мають бути здійснені», – наголосив Іван Ступак. Він також додав, що підрозділами ДАІ будуть проведені перевірки виконання водіями знаків обмеження руху біля шкіл. «Ми будемо жорстко контролювати безпеку на дорогах біля навчальних закладів», – сказав Іван Ступак.
Також була визначена відповідальна структура, яка виконуватиме в обласному центрі функції влаштування пристроїв примусового зниження швидкості («лежачих поліцейських») – підприємство ДКУП «Дніпродорсервіс».

Як повідомив начальник ВДАІ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області, підполковник міліції Сергій Волчков, відтепер буде вирішена низка питань щодо встановлення «лежачих поліцейських» біля інших шкіл Дніпропетровська.

«Тільки в поточному році на адресу Державтоінспекції надійшло більше десяти звернень від мешканців міста Дніпропетровська щодо можливості розташування «лежачих поліцейських» на дорожніх переходах біля шкіл . З свого боку співробітниками ДАІ по кожній такій заяві здійснювався виїзд і обстеження ділянки вулиці, за якими підтверджується можливість та доцільність влаштування зазначених пристроїв. До того ж, співробітниками ДАІ з метою щонайшвидшого вирішення питання були розроблені відповідні схеми організації дорожнього руху. Проте невизначеність у Дніпропетровську структури, яка відповідатиме за встановлення таких пристроїв, гальмувала процес. Тепер, завдяки втручанню губернатора Олександра Вілкула, це питання вирішене», – повідомив Сергій Волчков.
У навчально-виховному комплексі № 61, який працює у статусі техніко-економічного ліцею, навчається 850 дітей. Тривалий час дорога біля закладу по вул. Єрмолової знаходилась у вкрай незадовільному стані.

У вересні за завданням керівника області дорогу було відремонтовано. Сьогодні ж підприємство ДКУП «Дніпродорсервіс» розпочало роботи зі встановлення дорожніх знаків «Діти» та «Пішохідний перехід», дорожньої розмітки та влаштування асфальтобетонних пристроїв примусового зниження швидкості – «лежачих поліцейських».

«Вирішене одне з найболючіших питань для нашої школи та жителів 12-го кварталу Дніпропетровська. Розбита дорога, якою в непогоду було складно пройти та проїхати, створювала незручності для дітей та батьків, вчителів та багатьох жителів району. Відтепер якісна дорога з необхідними дорожніми знаками та «лежачими поліцейськими» створила безпечні умови для дітей при відвідуванні школи. Від імені майже 2 тисяч батьків, вчителів та учнів висловлюю вдячність за вирішення цього важливого для нас питання губернатору Олександру Вілкулу», – зазначила директор НВК № 61 Світлана Гавриш.

БЕЗПЕКА РУХУ

Протягом року на Дніпропетровщині на 161 залізничному переїзді, по яких проходить автобусний рух влаштовано необхідне обладнання для забезпечення безпеки руху, до кінця року заплановані роботи ще на 25 переїздах

Упродовж тижня відомчий залізничний переїзд ПАТ «Євраз –Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського» по пр. Калініна у місті Дніпропетровськ буде повністю обладнано відповідно до нормативних вимог. Таке рішення прийнято за підсумками виїзної наради, яку провів на об’єкті за дорученням Олександра Вілкула заступник губернатора Іван Ступак.
У нараді також взяли участь Дніпропетровський транспортний прокурор Юрій Юрченко, начальник УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Микола Вовчук, голова Ленінської районної в м. Дніпропетровську раді Анатолій Коваленко, генеральний директор ПАО «Євраз-ДМЗ ім. Петровського» Геннадій Бергеман, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради, Державтоінспекції.
Через залізничний переїзд по вул. Калініна, що належить заводу ім. Петровського, здійснюється автобусний рух 7-ми міських пасажирських маршрутів № 102, 77, 156, 100, 118, 86, 141. Згідно з вимогами Державтоінспекції буде відремонтовано дорожнє покриття на підходах до переїзду, модернізовано світлофорну сигналізацію, збільшено гучність сигнального дзвінка.
«Після трагедії на залізничному переїзді в м. Марганець в Україні підсилені вимоги щодо безпеки на залізничних переїздах. Обладнання звуковою, світловою сигналізацією та у визначених випадках шлагбаумами – це необхідні заходи, які дозволять зберегти життя людей», – зазначив Іван Ступак.
Іван Ступак повідомив, що згідно з завданням губернатора області Олександра Вілкула протягом року на Дніпропетровщині на 161 залізничному переїзді, по якому проходить автобусний рух влаштовано необхідне обладнання для забезпечення безпеки руху, до кінця року заплановані роботи ще на 25 переїздах.
Олександр Вілкул дав завдання організаціям – власникам відомчих переїздів, через які пролягають маршрути пасажирського транспорту, негайно усунути недоліки згідно з приписами Державтоінспекції. Губернатор звернув увагу транспортної прокуратури на необхідність жорсткого реагування в рамках чинного законодавства стосовно організацій та підприємств, які не приділяють належної уваги питанням безпеки дорожнього руху через свої залізничні переїзди.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою