Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Доступне житло

Январь 15th, 2013 Новини Вывести на печать

У місті Павлоград діє Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла. На території міста знаходяться три об’єкта, які включені міжвідомчою комісією в перелік об’єктів незавершеного будівництва, на котрі направлені кошти в рамках реалізації програми “Доступне житло”, а саме:
1) реконструкція гуртожитку під житловий будинок на вул.Будівельній,8 (введений в експлуатацію у грудні 2012 року);
2) реконструкція гуртожитку під багатофункціональний комплекс з розміщенням офісних приміщень та квартир на вул.Достоєвського,1 (введення в експлуатацію заплановане у 2013 році);
3) реконструкція гуртожитку під житловий будинок на вул.Сташкова,3 (введення в експлуатацію заплановане у 2013 році).
На даний час до виконавчого комітету Павлоградської міської ради за консультацією з придбання доступного житла звернулося 105 мешканців міста.
Всі мешканці міста, які потребують поліпшення житлових умов, мають можливість придбати у кредит житло у вище вказаних об’єктах під 3% річних. Згідно з Порядком затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 р. №343 до громадян, що потребують поліпшення житлових умов належать:
— громадяни, які на підставі статті 34 Житлового кодексу Української РСР перебувають на квартирному обліку;
— громадяни, які забезпечені за місцем проживання та зареєстровані в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв.метрів на одного члена сім`ї, або проживають у гуртожитку.
Механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов передбачає відшкодування державою частини відсотків за кредитами отриманими позичальниками у банках на придбання житла.
До кредитів, за якими надається часткова компенсація відсотків установлюються такі вимоги:
— надання кредиту в гривнях;
— строк кредитування – 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;
— відсоткова ставка не перевищує 16 відсотків річних ( 3% річних сплачує позичальник, 13% — компенсує держава).
— обов’язковий перший внесок не перевищує 25 відсотків вартості житла.
За бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено. Як перший внесок можуть зараховуватися кошти, сплачені позичальником за перевищення нормативної площі та розрахункової вартості квартири.

Нормативна площа житла визначається виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім`ю з двох осіб та 18 кв.метрів на кожного наступного члена сім`ї, але не більше 76 кв.метрів.
Розмір першого внеску може бути зменшено у разі надання додаткової застави за кредитним договором відповідно до внутрішніх правил банку.
Платоспроможність позичальника може визначатися з урахуванням доходів його поручителів. Щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім`ї. Сума часткової компенсації відсотків до щомісячного платежу не включається. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім`і, на якого розраховувалась часткова компенсація відсотків.

Виконавчий комітет Павлоградської міської ради запрошує громадян, що потребують поліпшення житлових умов до участі у програмі “Доступне житло”.

За консультацією з придбання доступного житла в м.Павлограді звертатись до відділу містобудування та архітектури Павлоградської міської ради на вул.Карла Маркса, 90 (тел.4-21-97, електронна адреса — arhitektura_pvlg@mail.ru).

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО