Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Євген Удод: „Територіальні громади Дніпропетровщини — найактивніші в Україні. Вони беруть участь в різних конкурсах і проектах, залучають соціальні та бізнес-інвестиції”

Декабрь 12th, 2011 Новини Вывести на печать

Одинадцятий рік в Україні відзначається День місцевого самоврядування. З цієї нагоди у Дніпропетровському театрі опери та балету пройшли урочистості.

З вітальним словом до депутатів та працівників рад різного рівня звернувся голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул.
— День працівників місцевого самоврядування — це свято сильних людей, справжніх лідерів, яким довіряють громади, які служать людям і суспільству — своєму селу, району, місту, області, країні, — зазначив губернатор. — Завдяки нашій спільній роботі Дніпропетровщина зробила серйозний ривок вперед, і зміни на краще сьогодні бачить кожен. Сьогодні кожне місто, район, село мають свою адресну програму розвитку — Дніпропетровщина серйозно просунулася вперед і нам є чим пишатися. Упевнений, що з такою сильною і злагодженою командою, яка працює сьогодні в області, ми зробимо її європейським регіоном з високою якістю життя, — підкреслив Олександр Вілкул.
— Для органів місцевого самоврядування регіону цей рік став особливо продуктивним, — відзначив, вітаючи представників місцевого самоврядування, голова обласної ради Євген Удод. — Працюючи як єдина команда під керівництвом губернатора області Олександра Вілкула, об’єднуючи ресурси і можливості виконавчої влади, місцевих рад, громадських організацій та міжнародних фондів ми змогли вирішити велику кількість питань. Реалізувати різноманітні проекти з поліпшення соціальної інфраструктури територій. А головне, що органи місцевого самоврядування регіону повірили в свої сили, подолали інертність, відкрили для себе широкі можливості співпраці та партнерства з бізнесом та соціальними інвесторами.
— Це, — підкреслив голова обласної ради, — дозволило Дніпропетровщині закріпити лідерські позиції в національному рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів. Ми впевнено утримуємо лідерство за прибутковістю підприємств, за обсягами залучення прямих іноземних інвестицій, за зростанням заробітної плати, за темпами створення нових робочих місць. А головне, що результати цієї роботи відчувають наші земляки. Ремонтуються дороги і об’єкти соціальної сфери. У найвіддаленіші села проводиться газ і вода. Відроджується кооперативний рух.
— Я щиро радий, — зазначив Євген Удод, — що ми змогли розбудити ініціативу територіальних громад. Допомагаючи їм впроваджувати найрізноманітніші проекти, вирішувати питання розвитку територій, ми націлювали їх на активну співпрацю з різними фондами і грантовими організаціями, на створення місцевих громадських організацій. Ми з повною впевненістю можемо сказати, що територіальні громади Дніпропетровщини — найактивніші в Україні. Вони беруть участь в різних конкурсах і проектах, залучають соціальні та бізнес-інвестиції.
Голова обласної ради наголосив, що наступний рік буде не тільки періодом ефективної реалізації розпочатих проектів: „З ініціативи нашого Президента Віктора Януковича 2012 рік стане роком реформи місцевого самоврядування. Тому що впровадження масштабних перетворень, розпочатих у нашій країні, неможливо без капітального ремонту влади. Перед нами стоять завдання особливої важливості. Влада має стати максимально ефективною і відкритою, результативною і об’єднуючою.
У наступному році ми будемо впроваджувати нову філософію управління — „демократію участі”. Коли у розвитку громади безпосередньо приймають участь всі її мешканці. Адже чим вище рівень залученості жителів у життя громади, тим краще вирішуються завдання розвитку територій.
— Роботу Програми розвитку місцевого самоврядування, яка показує відмінні результати, буде обов’язково продовжено, — підкреслив голова обласної ради. — Також ми хочемо поширити напрацьований позитивний досвід розвитку територіальних громад на міста. За ініціативою губернатора Олександра Вілкула зараз створюється Програма розвитку органів самоорганізаціі населення, яка спрямована в першу чергу, на активізацію мешканців міст, об’єднаних у будинкові, дворові, квартальні комітети, ОСББ тощо.
— Упевнений, місцеві громади можуть сміливо брати на себе вирішення актуальних питань, знаходити і залучати для їх вирішення соціальні інвестиції та гранти міжнародних фондів, налагоджувати співпрацю з місцевим бізнесом, ресурси з місцевих, обласного, державного бюджетів, — зауважив Євген Удод. — А ми будемо активно підтримувати цей процес, надамо громадам всю необхідну організаційну та методичну допомогу, передамо найкращі практики та експертний досвід.
— У нас — дуже великі плани, — підкреслив голова обласної ради Євген Удод. — Але я впевнений, що з такою командою ініціативних і професійних працівників місцевого самоврядування на чолі з губернатором області Олександра Вілкула ми виконаємо все намічене.
Голова обласної ради вручив дипломи переможців обласного конкурсу серед посадових осіб органів місцевого самоврядування кращим представникам професії.
Дипломи отримали:
У номінації „Кращий міський голова міст обласного значення з районним поділом” — Дніпропетровський міський голова КУЛІЧЕНКО Іван Іванович.
У номінації „Кращий міський голова міст обласного значення” — Марганецький міський голова БІДНЯК Олег Григорович.
У номінації „Кращий голова районної ради” — голова Петриківської районної ради КОВАЛЕНКО Наталія Іванівна.
У номінації „Кращий голова районної у місті ради” — голова Дзержинської районної у місті Кривому Розі ради СТЕПАНЮК Сергій Дмитрович.
У номінації „Кращий міський голова міст районного значення” Верхньодніпровський міський голова Верхньодніпровського району ЛЕБІДЬ Геннадій Миколайович
У номінації „Кращий селищний голова”: Ювілейний селищний голова Дніпропетровського району КАМІНСЬКИЙ Іван Миколайович та Роздорський селищний голова Синельниківського району ЗАБУДЬКО Сергій Олексійович
У номінації „Кращий сільський голова”: Шульгівський сільський голова Петриківського району ГРЯНЕНКО Іван Іванович, Новов’язівський сільський голова Юр’ївського району МАКСІМОВА Валентина Іванівна, Китайгородський сільський голова Царичанського району МАРЧЕНКО Сергій Дмитрович, Жданівський сільський голова Магдалинівського району ПРИХОДЬКО Михайло Іванович, Придніпровський сільський голова Нікопольського району ПРОКОПЕНКО Олександр Анатолійович, Чапаєвський сільський голова Широківського району ПУЗІН Вячеслав Вікторович, Глеюватський сільський голова Криворізького району СЕРГІЄНКО Юрій Олексійович, Єлізарівський сільський голова Солонянського району СТЕЦЕНКО Віталій Михайлович, Новодачинський сільський голова Павлоградського району ШАТОХІНА Галина Вікторівна та Саївський сільський голова П’ятихатського району ЯХНОВЕЦЬ Любов Володимирівна
Довідково:
Місцеве самоврядування Дніпропетровщини — це більше півтора тисяч територіальних громад, на території яких створено 389 рад усіх рівнів. Це 13 міських рад обласного рівня, 22 районних ради, 18 — районних у містах, 7 — міських районного підпорядкування, 40 селищних та 288 сільських рад, до яких обрано майже 9 тисяч депутатів усіх рівнів.

Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду