Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Євген Удод: „Воду у басейні павлоградського дитсадка нагріватимуть за допомогою сонячних батарей”

Март 4th, 2012 Новини Вывести на печать

В Павлограді в рамках спільного проекту Дніпропетровської обласної ради та Фонду „Східна Європа” „Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини” впроваджується система підігріву води в басейні дитсадка № 47 за рахунок сонячної енергії та проводиться модернізація системи опалення з використанням енергоефективних технологій.

Цей садок, за словами заступника павлоградського міського голови Олександра Катічева, розрахований на 10 груп (200 дітей). В систему оздоровлення дітлахів повинні входити заняття в басейні. Однак через відсутність підігріву води і недостатнє опалення приміщення з 1998 року басейн не працював. Виправити ситуацію дозволить участь міської ради у спільному проекті Дніпропетровської обласної ради та Фонду „Східна Європа”.

— Мікропроекти, які реалізуються в рамках партнерської програми „Чиста енергія”, є надзвичайно актуальними для регіону і являють собою відмінний приклад для місцевих громад Дніпропетровщини, — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. — Вони дозволяють вирішувати важливі локальні завдання з підвищення енергоефективності, у першу чергу – у комунальній та соціальній сферах.

Таким прикладом, за словами Євгена Удода, є реалізація проекту у павлоградському дитячому садку № 47.

— Тут встановлено сонячні батареї і автоматику гелеосістеми, що дозволяють отримувати електроенергію, яка використовується для підігріву води в басейні. Крім того, виконано капітальний ремонт системи опалення, також впроваджена приточно-витяжна вентиляційна установка з системою рекупіраціі, що дозволяє заощаджувати до 50% електроенергії. Крім того, буде виконана термомодернізація фасаду будівлі басейну. Все це в комплексі забезпечить необхідний підігрів води та якісний обігрів приміщення, завдяки чому буде створено комфортні умови для занять спортом та оздоровлення дітей, — розповів Євген Удод.

Загальний бюджет проекту склав 645 тис. грн., з яких 150 тис. грн. — кошти обласного бюджету, 375 тис. грн. — ресурси Фонду “Східна Європа”, 115 тис. грн. — місцевого бюджету, — повідомив голова обласної ради.

— Така синергія дій і бюджетів обласної, місцевої влади та міжнародного проекту дозволяє ефективно розвивати територіальні громади, покращувати якість життя громадян. Це завдання визначено пріоритетним у Комплексній стратегії розвитку області, розробленій за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула, — наголосив Євген Удод.

Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.