Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЄСТР АПОСТИЛІВ

Ноябрь 10th, 2015 Новини Вывести на печать

ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЄСТР АПОСТИЛІВ

Кабінет Міністрів України постановою від 04 листопада 2015 року №890 затвердив Порядок ведення Електронного реєстру апостилів.
Документ регулює порядок ведення Реєстру і внесення до нього даних про апостилі, проставлених в Україні на документах, які видаються органами юстиції та судами, а також на документах, які оформлюються нотаріусами України, та на всіх інших видах документів(далі — офіційні документи), які призначені для використання на території інших держав.
Держателем Реєстру являється Міністерство юстиції України.
Апостиль на офіційних документах проставляється та заповнюється за допомогою програмних засобів Реєстру в формі електронного документа, згідно зразка, встановленого Конвенцією,яка відміняє вимоги легалізації іноземних офіційних документів. Відповідний електронний документ містить візуальне відображення зразка підпису(відцифрований підпис) уповноваженої особи, відповідальної за проставлення апостиля, скріплюється електронним цифровим підписом такої особи.
Реєстрація відомостей про проставлення апостиля здійснюється шляхом внесення запису в Реєстр уповноваженим органом. В Реєстр вносяться відомості про апостиль, проставлені після введення Реєстру.
Заяву про проставлення апостиля може подавати будь- яка особа за умови пред’явлення оригіналу документа, що посвідчує особу. До заяви додається оригінал документа, на якому необхідно проставити апостиль, документ про оплату послуги про проставлення апостиля або документ, підтверджуючий право на звільнення від оплати, або його завірена в установленому порядку копія.
Внесення до Реєстру запису про апостиль здійснюється в разі відсутності підстав для відмови в проставленні апостиля і підтверджується надписом «Внесено в Електронний реєстр апостилів:адреса Інтернет — ресурсу)».
Будь- яка особа має право на доступ до відомостей Реєстру про апостиль безоплатно через веб- сайт, який ведеться адміністратором Реєстру.
Пошук в Реєстрі відомостей про апостиль здійснюється по його реєстраційному номеру та даті видачі. За результатами пошуку в Реєстрі інформація надається у формі відображення проставленого апостиля.
Інформацію з Реєстру на основі письмового запиту отримують суди
(судді), органи досудового розслідування, органи державної форми власності та інші органи державної влади, якщо запит зроблено в зв’язку з виконанням ними повноважень. Інформація надається уповноваженим органом у вигляді інформаційної довідки, яка містить унікальний номер довідки, дату та час її формування, відомості про заявника, який звернувся за наданням довідки, відомості за якими здійснюється пошук інформації в Реєстрі, відомості запису в апостилі, на протязі 5 робочих днів з дня надходження запиту.
Державна реєстрація апостилів в електронному реєстрі здійснюється з 09 листопада 2015 року.

Павлоградське міськрайонне
управління юстиції

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження