Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Форум інтеркультурних міст

Июнь 18th, 2012 Новини Вывести на печать

З 14 по 17 червня у м. Луцьк пройшов І Форум інтеркультурних міст : Українська платформа змін.


У Форумі приймали участь представники Міністерства культури України, Ради Європи та центру розвитку “Демократія через культуру” . Під час його проведення була підписана Угода про співпрацю між Радою Європи та Українською платформою інтеркультурних міст.


Від м. Павлограда у Форумі приймала участь делегація, яку очолив секретар міської ради — Аматов Євген Вадимович.

Прес-реліз

14-17 червня 2012 року в Луцьку відбувся Перший міжнародний форум інтеркультурних міст під назвою «Українська платформа змін», організований Міністерством культури України, Луцькою міською радою і Центром розвиту «Демократія через культуру» в рамках програми Ради Європи/Європейської Комісії «Інтеркультурні міста»

14-17 червня в Луцьку зібралися представники міст, що входять до «Української платформи інтеркультурних міст» на свій перший Форум. Участь у його відкритті взяли заступник Міністра культури України Тимофій Кохан, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк, голова офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовські, Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек, заступник керівника відділу з питань культурної політики, діалогу і розмаїття Дирекції Ради Європи з питань демократичного управління, культури та розмаїття Кристина Баглай, директор центру розвитку «Демократія через культуру» Олександр Буценко, який модерував засідання.
Мережа українських міст (11 міст: Мелітополь, Южне, Херсон, Хмельницький, Вінниця, Павлоград, Прилуки, Ніжин, Житомир, Луцьк, Івано-Франківськ) є однією з чотирьох національних мереж, що існують у Європі. Крім української, є італійська, іспанська та норвезька мережа. Що об’єднує такі міста, як вони бачать майбутнє? – на ці та інші питання шукали відповіді на Форумі інтеркультурних міст у Луцьку.
У Форумі в Луцьку взяли участь не тільки представники українських та європейських інтеркультурних міст (Люблін, Лісабон) та міжнародних організацій, а й інші міста з України (Одеса, Сімферополь) та Європи (Жешув, Торунь, Вільнюс, Брест), яких цікавлять нові підходи до розвитку місцевих громад. Ідея інтеркультурності як ефективного двигуна в розвитку міст вийшла далеко за межі Європи – її сьогодні розвивають у Канаді, Мексиці, Японії. Партнерами європейської мережі інтеркультурних міст, яку складає 21 місто, представляючи більшість країн Європи, є понад 45 інших міст, що представляють різні мережі та об’єднання.
Ідея програми «Інтеркультурні міста» спиралася на висновки та рекомендації Білої книги Ради Європи з міжкультурного діалогу, розробленої представниками та експертами всіх країн-членів і схваленої 2008 року. Пілотним учасником програми від самого початку від України стало місто Мелітополь (Запорізької області) завдяки Центру розвитку «Демократія через культуру» (Київ), який виступив ініціатором і координатором цієї програми в Україні. Програма «Інтеркультурні міста» була включена до Плану дій між Радою Європи та Україною на 2008-2011 роки, а також Плану, запропонованому Радою Європи Україні на 2011-2014 роки під назвою «Партнерство заради реформ».
Найголовніша подія Форуму – підписання угоди про співпрацю між Радою Європи та Українською платформою інтеркультурних міст. Текст угоди підписали від Ради Європи – директор Дирекції з питань демократичного управління, культури і розмаїття Роберт Палмер, від українських міст – Луцький міський голова Микола Романюк і директор Центру розвитку «Демократія через культуру» Олександр Буценко.
Протягом трьох днів Форуму були розглянуті численні питання, пов’язані з розвитком програми в Україні, взаємодії з європейськими містами, розвитку між секторної та міжмуніципальної співпраці.
У рамках Форуму в Луцьку відбулася насичена культурна програма, зокрема, в арт-галереї «Луцьк» відкрилася виставка робіт іспанського художника Антоні Міро «Влада уяви» та презентація книги литовського філософа, члена Європейського парламенту Леонідаса Донскіса, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася літературна презентація «Міжкультурний діалог: першим було слово», де в центрі уваги був культурологічний альманах «Хроніка 2000», на «Мистецькій вулиці» демонстрували свої творчі здобутки місцеві митці та представники українських міст, у Палаці культури виступали мистецькі колективи Луцька, відкрився Міжнародний студентський фестиваль української пісні «На хвилях Світязя».
Завершився Форум мистецькою феєрією «Ніч у Замку».

Довідково:
2011 року група українських міст схвалила Меморандум про Українську платформу інтеркультурних міст. Це стало першим кроком для створення національної мережі інтеркультурних міст як результат і розвиток програми Ради Європи/Європейської Комісії «Інтеркультурні міста». Програма була започаткована 2008 року з метою дослідити на прикладі пілотних міст із різних країн Європи, які можливості отримують місцеві громади, запроваджуючи стратегію міжкультурного діалогу, міжкультурної співпраці, спільного бачення і відкритості.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • У Дніпропетровській області запрацював офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС