Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

«Гаряча лінія» по проблемним земельним питанням

Июнь 25th, 2012 Новини Вывести на печать

15.06.2012 року відділом земельно-ринкових відносин сумісно з відділом Держкомзему в м.Павлоград була проведена гаряча лінія по проблемним земельним питанням.
За період роботи гарячої лінії звернулось 18 юридичних та фізичних осіб.
Всі питання, які були задані, можливо розділити на декілька направлень. Особливо на сьогоднішній день павлоградців цікавлять питання, щодо порядку оформлення прав власності або прав користування на земельну ділянку, оформлення та реєстрація договору оренди земельної ділянки, а також в зв”язку з прийняттям нової грошової оцінки земель м.Павлограда найбільш актуальним питанням було отримання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку та внесення змін до діючого договору оренди земельної ділянки.
Приводимо декілька питань та відповідей на них, які були задані неодноразово:
1. Питання: Який пакет документів необхідний для приватизації земельної ділянки?
Відповідь: Вам необхідно звернутись до відділу земельно-ринкових відносин ( каб.103) Павлоградської міської ради для заповнення заяви встановленого зразка та надати наступний пакет документів:
1. Копія паспорта та ідентифікаційного кода власника об”кта нерухомості;
2. Копія технічного паспорта МБТІ та документа, який підтверджує право власності на житловий будинок, будівлю, споруду.
Якщо на земельній ділянці знаходиться об”єкт нерухомості (житловий будинок, будівля) який перебуває у спільній частковій власності, або спільній сумісній власності вищезазначений перелік документів надається кожним власником.
2. Питання: Які документи необхідно надати для отримання витяга з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, яка використовується для обслуговування житлового будинку?
Відповідь: Власниками (користувачами) земельних ділянок подається:
— Заява, в якій обов”язково вказується площа, місцезнаходження, функціональне використання та підстава набуття прав на земельну ділянку.
— Оригінал (пред”являється при поданні документів під час особистого прийому) документа, що посвідчує фізичну особу. Оригінал (пред”являється при поданні документів під час особистого прийому) та копія документа, що посвідчує право власності або права коритування на земельну ділянку.
У разі відсутності правовстановлюючого документа на земельну ділянку подається копія рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі у власність або користування земельної ділянки. Схема місця розташування земельної ділянки або план земельної ділянки з вказаними межами М 1:500-1:2000. У випадку, якщо правовстановлюючі документи на земельну ділянку не виготовлені, а в договорі купівлі-продажу нерухомого майна обумовлена плата за землю з моменту виникнення права власності (користування) на булівлю, споруду, оригінал (пред”являється при подачі документів під час особистого прийому) та копія правовстановлюючого документа на об”єкт нерухомого майна, що знаходиться на відповідній земельній ділянці.
3. Питання: Як проводиться реєстрація договора оренди земельної ділянки?
Відповідь: Для реєстрації договора оренди земельної ділянки необхідно звернутись до землевпорядної організації, яка має ліцензію для проведення землевпорядних робіт та замовити обмінний файл у форматі ХМЛ.
Також необхідно внести оплату за пред”явлення послуг по:
1. державній реєстрації договора оренди земельної ділянки в розмірі — 129 грн.;
2. перевірка обмінного файла ХМЛ — 60 грн.
4. Питання: Яким чином відбувається внесення змін до діючого договору оренди в зв”язку з прийняттям нової нормативної грошової оцінки?
Відповідь: Вам необхідно звернутись до відділу Держкомзему в м.Павлоград для отримання витягу з технічної документації про нормативно грошову оцінку. Витяг необхідно надати до відділу земельно-ринкових відносин (каб. 103) Павлоградської міської ради для виготовлення договору оренди земельної ділянки або додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки.
5. Питання: Чи необхідно отримувати довідку про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, якщо моя нерухомість знаходиться на першому поверсі в багатоповерховому будинку і друге питання які документи для цього необхідно надати?
Відповідь: Заява, в якій обов”язково вказується площа, місцезнаходження, функціональне використання та підстава набуття права на земельну ділянку, оригінал (пред”являється при поданні документів під час особистого прийому).
— документ, що посвідчує фізичну особу.
— копію договору купівлі-продажу нерухомого майна обумовлена плата за землю з моменту виникнення права власності (користування) на будівлю, споруду, оригінал (пред”являється при подачі документів під час особистого прийому) та копія правовстановлюючого документа на об”єкт нерухомого майна, що знаходиться на відповідній земельній ділянці.
6. Питання: У мене є на руках державний акт на право власності на земельну ділянку старого зразка без кадастрового номера. Що необхідно зробити для отримання кадастрового номера?
Відповідь: У разі, якщо відомості про земельну ділянку не внесені до Державного реєстру земель, Вам напочатку необхідно замовити технічну документацію по встановленню (поновленню) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Дану документацію виготовляє землевпорядна організація, яка має ліцензію для проведення землевпорядних робіт.
Потім необхідно надати до відділу Держкомзему в м.Павлоград, що знаходиться за адресою: вул. Інтернаціональна, 147(каб.№1) наступні документи:
1. Документацію по встановленню (поновленню) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);
2. Копію паспорта, ідентифікаційного кода;
3. Обмінний файл у форматі ХМЛ, який Вам виготовить землевпорядна організація;
4. Документи про внесення плати за перевірку файла ХМЛ (60 грн.);
5. Заява о присвоєнні кадастрового номера земельної ділянки. Кадастровий номер земельної ділянки присвоюється на протязі 10 робочих днів. Спеціаліст при цьому готує довідку о присвоєнні кадастрового номеру земельної ділянки і видає її Вам на руки.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду