Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Геннадій Корбан зобов’язав повідомити жителів регіону протягом трьох днів про графік можливих відключень електроенергії

Декабрь 9th, 2014 Новини Вывести на печать

Геннадій Корбан зобов’язав повідомити жителів регіону протягом трьох днів про графік можливих відключень електроенергії

Також заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан дав завдання протягом цього часу кожній території підписати тристоронній меморандум про співпрацю між керівництвом міста чи району, РЕМ* та МНС. Згідно з Меморандумом РЕМ* повинна надати керівництву міст та районів графіки можливих відключень, про запровадження яких їм необхідно у триденний термін повідомити жителів. Служба МНС повинна прорахувати всі можливі ризики та не допустити відключень електроенергії на соціально важливих об’єктах шляхом встановлення генераторів. Про це йшлося на нараді з питання надійного забезпечення споживачів, особливо соціально важливих об’єктів електричною енергією в умовах нестабільної роботи енергосистеми України.

«В кожному меморандумі повинен бути вказаний перелік ЗМІ, за допомогою яких жителі території будуть повідомлені про графік можливих відключень. Також МНС повинні підготуватися, необхідно розуміти можливу потребу і наявну кількість генераторів для того, щоб забезпечити електроенергією соціально важливі об’єкти: школи, лікарні, дитячі садки», — наголосив Геннадій Корбан.
Також заступник губернатора-керівник апарату ОДА звернувся до жителів та керівників підприємств регіону з проханням заощаджувати електроенергію, адже це може допомогти максимально зменшити кількість аварійних відключень.
В.о. генерального директора ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Вадим Кухтій доповів про необхідність тісної співпраці місцевих органів влади та енергопостачальної компанії для відпрацювання механізмів відключень. Обленерго важливо знати про перехід важливих соціальних об’єктів на електричне опалення або їх прив’язку до енергоспоживання промислових підприємств, щоб у разі аварійних відключень ці об’єкти не відключалися.
Він також розповів про механізм можливих відключень. Він полягає у тому, що Україна має об’єднану енергетичну систему. Наразі через низку факторів (нестача вугілля для роботи ТЕС, видобуток якого здійснювався на шахтах Донбасу, складна ситуація з газопостачанням, аварійне відключення енергоблоку на АЕС та ін.) енергогенеруючі підприємства не справляються з потребами країни у електроенергії. Для того, щоб не допустити дисбалансу в Україні ввели графік обмеження потужностей підприємств. На Дніпропетровщині це 47 потужних підприємств, що лімітуються у найважчі години з 7.00 до 11.00 та з 16.00 до 23.00.
Якщо такі обмеження не достатньо ефективні, за командою диспетчера ДП «НЕК «Укренерго» запроваджується введення в дію графік аварійних відключень, який складається з 10 черг. При чому перші 5 черг застосовуються також до підприємств агропромислового комплексу. Починаючи з 6 черги графіки застосовуються і до населення.
У разі неефективності й таких обмежень застосовується спеціальний графік аварійних відключень у 3 черги.
Вадим Кухтій наголосив, що вимкнення енергопостачання як у першому випадку, так і в останньому відбувається за командою Укренерго і не залежить від обленерго. Відключення відбуваються раптово і без попереджень, через кілька хвилин після того, як система виявляє наближення до дисба

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження