Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Інформація про взаємодію громадськості та місцевої влади

Май 5th, 2015 Новини Вывести на печать

Засідання «круглого столу з питань взаємодії з громадськістю та громадською комісією відбулося за участю міського голови І.С. Метелиці 30 квітня.

Іван Сергійович наголосив, що робота з громадською комісією – це ода з форм, до речі, унікальна, взаємодії з громадськістю та проінформув присутніх  про роботу з громадськістю Павлограда взагалі.

Більш детально про цю роботу доповіла заступник міського голови, керуючий справами виконкому Рябова А.В.

 

Станом на 01.05.2015 року у м. Павлоград офіційно зареєстровано  133 громадські організації, з них близько 40 активно діючих. Також у місті діють 10 профспілкових та 88 політичних організацій.

У 2011 році для забезпечення участі громадян в управлінні справами територіальної громади міста, здійснення громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації програм соціально — економічного розвитку міста Павлограда при виконавчому комітеті Павлоградської міської ради було створено Громадську раду — постійно діючий колегіальний виборний консультативно — дорадчий орган.

 

До складу громадської ради під час першого скликання увійшло 39 представників від різних громадських формувань, а під час другого скликання — 24 представники міських громадських організацій.

За час діяльності громадської ради на засіданнях розглядалися питання, що стосувалися виявлення закладів з гральними автоматами на території міста, реалізації проекту реформування медицини в Павлограді, стихійних ринків міста, питання комунального характеру забруднення повітря, вивезення та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) на території Західнодонбаського регіону, підготовки міста до осінньо-зимового періоду, реалізації міні — проектів «Місто власними руками», заходів з відзначення 200- річчя від дня народження Т.Г. Шевченка і багато інших.

З 2014 року в місті діє громадська платформа з питань медичної реформи м. Павлоград, яку очолив М.П. Житнік. Другого понеділка кожного місяця проходять зібрання з мешканцями міста й обговорюються існуючі медичні проблеми.

 

Широкого розвитку набув волонтерський рух. У Павлоградському медичному училищі, Західно-Донбаському професійному ліцеї та Павлоградському гірничому технікуму діють 4 волонтерських загонів. На базі «Кабінету дружнього до молоді» працює пункт прийому допомоги вимушеним переселенцям зі східних областей та військовослужбовцям  в зоні АТО. Такі пункти також діють в усіх загальноосвітніх школах міста та в БК. ім. Кірова. Активну допомогу надають всі навчальні заклади міста, волонтерські організації, павлоградці.

Ми пишаємось діями наших земляків, спрямованих на захист єдності України. Утримання блокпостів,  прийняття програми патріотичного виховання, розміщення прапорів України вулицями міста, активна робота в центрі української культури – все це приклади високо патріотичного духу наших земляків.

 

               З 2014 року розпочав роботу Молодіжний рух «Позитивний Павлоград», який знаходиться у приміщенні КБУ «Міський культурно-дозвільницький центр. На сьогодні у центрі молодіжного спілкування проведено безліч заходів різних за тематикою: - молодіжні рок - концерти, концерти хіп-хоп культури, літературні квартирники, зустрічі з відомим мешканцями Павлограда, кінопокази, майстер-класи, тренінги. Участники руху активно займаються волонтерською діяльністю.

Яскравим прикладом залучення громадськості є створення в межах проекту МЕРМ бренду міста, встановлення пам’ятника Шевченку та пам’ятного знаку нескореному духу павлоградців.

За підтримки міської ради у м. Павлограді відкрита Агенція економічного розвитку, головне завдання якої — сприяти підтримці бізнесу, підвищити рівень знань та поінформованості діючих підприємців,  допомогти у вирішені проблемних питань, залучити широке коло підприємців, молоді і мешканців до вирішення питань соціально-економічного розвитку міста.

В рамках Соціального партнерства ПАО «ДТЕК «Павлоградвугілля», Павлоградської міської ради та громадськості міста з 2013 року  впроваджена практика реалізації міні-проектів у програмі «Місто власними руками»,

Вважаємо вдалим проект «Відкрите місто». Завдяки якому кожен павлоградець може не тільки звернути увагу земляків на проблему, а і власноруч її вирішити.

Цього року у нашому місті серед ОСББ, квартальних комітетів та ініціативних груп мешканців багатоповерхових будинків проводився конкурс «Наш двір – наше місто» за трьома напрямками: облаштування дитячого майданчика, облаштування зеленої зони на прибудинковій території та встановлення лавок. Проекти-переможці будуть реалізовані за рахунок місцевого бюджету та при співфінансування самих учасників.

Соціальними службами міста ведеться постійна робота щодо підтримки та надання допомоги ветеранам та дітям війни, співпраця з міською громадською організацією «Рада ветеранів».

У 2015 році виплачена одноразова допомога до Дня Перемоги — 2176 ветеранам війни на загальну суму — 1160,3 тис. грн.

Планується провести капітальний ремонт житла 3 ветеранам війни на загальну суму — 66,0 тис. грн.;

Передбачено забезпечити санаторно-курортним лікуванням 45 ветеранів війни за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.

Постійна увага з боку місцевої влади приділяється воїнам-інтернаціоналістам, родинам загиблих,  учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та родинам загиблих ліквідаторів.

 

З метою забезпечення зворотного зв’язку з громадськістю міста у виконавчому комітеті міської ради працює “відкрита” телефонна лінія та відкритий «Єдиний центральний диспетчерський пункт» за допомогою яких павлоградці звертаються до міського голови з повсякденними запитами та життєвими потребами. Крім того, вони мають можливість скористатися інтернет-ресурсом та залишити електронне повідомлення, яке обов’язково розглядається міським головою.

 

При виконкомі Павлоградської міської ради з 01.01.2013 року створено відділ по роботі зі зверненнями громадян, діяльність якого спрямована на забезпечення реалізації конституційного права на звернення громадян. Відповідно до затвердженого графіку керівництвом виконкому систематично проводяться виїзні прийоми громадян та графіки особистого прийому громадян, які оприлюднені в засобах масової інформації.

 

Далі розглядались питання відсутності взаємодії влади з громадською комісію. Були виказані думки щодо причин цих проблем.

  1. Відсутність  чіткої організації роботи громадської комісії. Перш за все необхідно звернутись до положення громадською комісією та дотримуватись його. А в ньому сказано, що « громадська комісія будує свою роботу на основі гласності, відкритості, законності, рівноправності, вільного колективного обговорення при вирішенні
    покладених на неї питань»;

« Рішення громадської комісії вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більше половини її членів»;

« Порядок організації роботи Громадської комісії вирішується самою комісією згідно прийнятого нею на загальних зборах простою більшістю голосів положення про організацію роботи Громадської комісії»;

«Громадська комісія інформує громадськість про свою діяльність, про прийняті комісією висновки та рекомендації та хід їх виконання, а також про врахування громадської думки під час формування та реалізації програм соціально-економічного розвитку міста на офіційному веб-сайті Павлоградської міської ради»

 

Хотілось би розуміти хто та від імені кого приймає рішення та з якою метою. А громадська комісія повинна усвідомлювати, що за кожним рішенням стоїть відповідальність.

 

  1. На думку влади необхідно розуміння – що робота в громадській комісії – це дійсно робота. Причому на межі професіоналізму. Членам громадської комісії необхідно ініціювати проведення тренінгів, семінарів фахівцями з питань місцевого самоврядування та законодавства.

Авторитет будь кого ґрунтується на його репутації та знаннях.

 

  1. Необхідно змінити принципи  взаємодії. Перейти від ультимативних заяв, звернень до суду, звинувачень до взаємоповаги, коструктиву, взаємної відповідальності.

 

  1. Було наголошено, що згідно положення про громадською комісією її функціями є не тільки громадянський контроль, а і забезпечення участі громадян в управлінні справами територіальної громади міста та налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації програм соціально-економічного розвитку міста. Члени ж комісії взяли поки що взяли на себе виключно контролюючу функцію.

 

Міський голова дав доручення своїм заступникам, керівникам комунальних підприємств всебічно сприяти роботі громадської комісії та налагодити тісну взаємодію спрямовану на ефективне місцеве самоврядування в Павлограді.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Про перейменування та приведення до мовних стандартів об’єктів топонімії м. Павлограда
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • У Дніпропетровській області запрацював офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»