Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Інформація щодо отримання компенсації за тимчасове розміщення ВПО

Январь 29th, 2024 Новини Вывести на печать

 

Постановою Кабінету Міністрів України  від 29 грудня 2023р.№1413 внесені зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 і від 30 серпня 2022 р. № 977 щодо порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно постанови КМУ від 19 березня 2022 р.  № 333 (зі змінами) компенсація витрат, надається  фізичним особам — громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, інформація про які є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією або житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, або щодо якого подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації,  крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, подає інформацію згідно з додатком 1 про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням підтвердних документів, а саме :

 

документи власника житла:

  1. Копії паспорту, ідентифікаційного коду власника житла, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.
  2. Копія документу, який підтверджує право власності на житло (всі частини — копії документів на право власності завіряються власником житла власноручно з зазначенням дати, підпису, ПІБ);
  3. Письмові згоди всіх співвласників (при першому поселенні).
  4. Номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом IBAN).

документи внутрішньо переміщених осіб, які безоплатно розміщуються у житловому приміщені:

  1. Копії паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу.
  2. Копія свідоцтва про народження дитини, ідентифікаційного коду дитини.
  3. Копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.
  4. Копія пенсійного посвідчення, довідки про інвалідність (за наявності).

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАП  заяву за формою згідно з додатком 2 до постанови КМУ від 19 березня 2022 р.  № 333 (зі змінами).

Компенсація нараховується при відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Також наголошуємо, що особи, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення  до ЦНАПу згідно з додатком 1.

За надання недостовірної інформації власник житла несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України, в.ч. кримінальну.

 

Повідомлення та заяви з виправленнями  не приймаються.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду