Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Коли тобі складно – звертайся в Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді

Ноябрь 17th, 2016 Новини Вывести на печать

З 1995 року в нашому місті працює Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, яким керує Світлана Вільхова. Кожен день вона і спеціалісти Центру стикаються з проблемами мешканців міста. Тут не тільки уважно вислухають людину, яка опинилася в складних життєвих умовах, але і допоможуть.

  З моменту створення центру відбулося багато змін, але одне залишилося незмінним – соціальні працівники центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, їхні добровільні помічники та партнери за першою потребою подають руку кожному – щоб затишно було в павлоградських родинах, щоб злагода була у кожній сім`ї, щоб щасливим було дитинство у павлоградських діточок, щоб будь-яку проблему можна було б здолати, а краще – попередити.

Сьогодні, у досить складний для держави час, велика відповідальність лягає саме на соціальних працівників. Через Центр проходять нелегкі долі осіб з інвалідністю, молоді, безробітних, дітей-інвалідів, переселенців, учасників АТО та їх родин, багатодітних та малозабезпечених сімей, осіб з числа дітей-сиріт та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Спеціалісти допомагають їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації. Робота спеціалістів відповідальна: від добросовісності, професійної майстерності та результатів їх праці залежить віра людей в соціальну справедливість.

 

Поняття «сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах» досить широке. Зазвичай до СЖО відносяться й сім`ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. У результаті цього в таких сім`ях об’єктивно чи суб’єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей. Ці сім’ї характеризуються певними негативними проявами. Виявлення та облік таких сімей, а також подальша робота з ними є одним з головних завдань діяльності Павлоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Основними формами профілактичної роботи  Центру з так званими «неблагополучними» сім’ями є проведення обстежень умов життя, профілактичні бесіди з батьками, надання їм консультацій, соціальної допомоги, допомоги в оформленні певних видів допомог, послуг, а у разі умисного невиконання батьками своїх обов’язків – притягнення їх до відповідальності, і, як крайні міри-відібрання дітей, або позбавлення батьківських прав.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності  Павлоградського міського ЦСССДМ є соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вона забезпечується, перш за все, через раннє виявлення, облік та соціальний супровід таких сімей.

В ході соціального супроводу, спеціалістами були надані відповідні соціальні послуги, а саме: підготовлено документи для отримання матеріальної допомоги та грошових державних виплат;  допомогу в отриманні документів (свідоцтва про народження, паспорту та ідентифікаційного коду); надано одяг та взуття; надана допомога у вирішенні житлово-побутових питань; оформлені документи на отримання  грошових виплат по інвалідності та догляду за інвалідом; влаштовано дітей до дошкільних навчальних закладів; налагоджено стосунки в родинах; надано допомогу у влаштуванні дітей в оздоровчі заклади; надано допомогу у вирішенні проблем наркотичної залежності, проведена профілактична робота.

66 дітям з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах надано 330 талонів на безкоштовне харчування за рахунок місцевого бюджету.

При Павлоградському міському ЦСССДМ діє спеціалізована  служба соціально-психологічної реабілітації дітей з  особливими потребами, метою якої є надання  консультативних послуг  по відновленню  та  підтримці   психологічного   та  психічного  стану,  адаптації  та інтеграції у суспільство.

В лютому 2016 року створений третій дитячий будинок сімейного типу, в якому всього виховується 9 дітей, з них 5 вихованців. Всього м. Павлоград функціонують 11  прийомних сімей, в яких виховується 20 прийомних дітей та 3 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 18 дітей-вихованців. Всі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу перебувають під постійним соціальним супроводом ПМЦСССДМ.

Павлоградським міським ЦСССДМ взято участь в організації та проведені заходів присвячених  до Дня писанки, Дня Державного прапора України, Дня матері, Міжнародного Дня захисту дітей, Всеукраїнському дню сім’ї, тощо.

Особлива увага приділяється такій категорії сімей з дітьми, як внутрішньо переміщені  з зони проведення антитерорестичної операції на сході  України. Даним родинам надається комплекс соціальних послуг та талони для безкоштовного харчування, ведеться черга для їх отримання.

Спеціалістами Центра ретельно вивчаються потреби учасників АТО операції на сході  України та членів їх сімей. До роботи з даною категорією сімей та вирішення нагальних складних питань залучаються всі суб’єкти соціальної роботи.

При Павлоградському пологовому будинку діє  консультативний пункт Павлоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, основним завданням якого є запобігання відмов матерів від новонароджених дітей, забезпечення психологічної та соціальної підтримки вагітних.

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг вразливим категоріям населення, а саме: сім’ям з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах; особам, які звільнилися з місць позбавлення волі; умовно засуджені особами та надання соціальних послуг в екстреному порядку сім’ям, які опинилися в кризовій ситуації, рішенням сесії Павлоградської міської ради від 15.11.2016 року, до штату Павлоградського міського ЦСССДМ  додатково введена одна штатна одиниця фахівця із соціальної роботи.  Це надасть змогу більш дієво реагувати на раннє виявлення сімей та своєчасну допомогу їм.

 

«Хочу висловити велику вдячність міському голові Анатолію Олексійовичу Вершині і всьому депутатському корпусу за розуміння проблем нашого Центру і надання ще однієї штатної одиниці соціального робітника що, безумовно, суттєво буде сприяти підвищенню ефективності роботи Центра. Цей спеціаліст буде займатись наданням послуг з кризового та екстренного втручання для більш ефективної роботи з  людьми, які опинилися в складних життєвих умовах. Нажаль, в наш нелегкий час, коли людей,  які потребують допомоги та турботи  в місті з кожним роком становиться більше, важко найти людей, які сприймають чужі проблеми як свої, і як чудово, що такі люди є в нашому місті. і вони працюють разом з нами. Бо самотужки не можливо вирішити  низку питань, від яких залежить доля родини.  Щиро дякую колегам за підтримку та розуміння. Ваші гарячі серця, щирість и доброта роблять життя кращим.»  — підкреслила директор Центру Світлана Вільхова.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про намір здійснити встановлення тарифів на централізоване водопостачання
  • Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання КП «ПАВЛОГРАДТРАНСЕНЕРГО» Павлоградської міської ради
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи