Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Комісія розглянула питання щодо запобігання виникнення африканської чуми свиней на території м. Павлоград

Ноябрь 10th, 2015 Новини Вывести на печать

9 листопада в малій залі засідань виконкому під головуванням заступника міського голови А.В. Рябової пройшло засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з питання запобігання виникнення африканської чуми свиней. У засіданні взяли участь керівники комунальних служб, керівники підприємств торгівлі продуктами харчування, керівники ринків та журналісти місцевих ЗМІ.
Аліса Вікторівна довела до присутніх інформацію щодо розповсюдження африканської чуми свиней на території країни та тяжкі наслідки, які виникають внаслідок спалаху цього захворювання. Вона зазначила, що Дніпропетровська область має найбільше поголів’я свиней в Україні та закликала павлоградців не купувати м’ясну продукцію на стихійних ринках. Згідно рішення НПК забороняється торгівля живими свинями та продаж м’ясної продукції та м’яса без ветеринарного свідоцтва про перевірку.
Головний ветеринарний лікар міста Гордієнко Юрій Михайлович наголосив на тому, що вірус африканської чуми свиней має серйозні негативні наслідки, як для домогосподарств, так і для економіки країни в цілому. Зазначена хвороба дуже легко розповсюджується та надзвичайно складно ліквідується. Єдиний спосіб її ліквідації – це спалення тварин, яких вразив вірус та приміщень, де вони утримувалися. При цьому м’ясо хворої свині та вироби зі свинини не можна вживати в їжу.
Необхідна умова для магазинів та фізичних осіб, які реалізують м’ясну продукцію – це проведення її перевірки ветеринарним лікарем та отримання відповідного свідоцтва про відсутність вірусу.
У місті продовжується робота щодо запобігання стихійної торгівлі.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження