Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Масштабування державної ветеранської політики до рівня громад

Август 3rd, 2023 Новини Вывести на печать
Юлія Лапутіна: Разом із місцевою владою маємо масштабувати державну ветеранську політику до рівня громад
🔹Про це наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час наради Мінветеранів з представниками обласних та Київської міської військових адміністрацій (ОВА). Йшлося про створення у держадміністраціях самостійних структурних підрозділів з питань ветеранської політики – на виконання відповідної постанови Уряду, яку ухвалено за ініціативи Мінветеранів.
🔹Відтак, вже з 1 жовтня 2023 року в обласних, Київській міській, районних в місті Києві державних адміністраціях мають бути утворені окремі структурні підрозділи з питань ветеранської політики. Тобто державна ветеранська політика буде реалізовуватися безпосередньо кожною ОВА в своїх громадах, матиме комплексний і людиноцентриський підхід, та спрямована на забезпечення ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя, наголосила Юлія Лапутіна.
🔹Очільниця Мінветеранів зазначила, що після здобуття перемоги з фронту повернеться величезна кількість наших Воїнів. До того часу і держава, і суспільство мають бути готовими гідно зустріти Захисників і Захисниць, надати всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку і безпробленої реінтеграції їх до мирного життя у своїх громадах.
💬“А для цього слід посилити рівень взаємодії між центральними органами влади та місцевими у розв’язанні проблемних питань ветеранів, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів на місцях. Ми маємо масштабувати державну ветеранську політику до рівня громад”, – наголосила вона.
🔹Юлія Лапутіна нагадала, що Мінветеранів вже почало реалізацію експериментального проєкту із запровадження в Україні помічника ветерана. Починаючи з жовтня у територіальних громадах Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської областей вони допомагатимуть Захисникам і Захисницям на шляху переходу від військової кар’єри до цивільного життя.
💬“Для координації роботи помічників ветерана у громадах будуть створені Сервісні офіси у справах ветеранів, серед основних завдань яких, зокрема, координація у межах повноважень виконання державних, регіональних та місцевих програм підтримки ветеранів війни та членів їхніх сімей. Крім того, Мінветеранів вже реалізує окремі партнерські проєкти в регіонах спільно з місцевою владою – відкриття “єдиних вікон” у ЦНАПах та розширення переліку адмінпослуг для ветеранів та їхніх сімей. І координувати на місцях все це мають самостійні структурні підрозділи з питань ветеранської політики з чіткими повноваженнями. Вони також зможуть реалізовувати на місцях бюджетні програми, зокрема, з освіти, перекваліфікації й працевлаштування, підтримки ветеранського бізнесу, розвитку ветеранського спорту”, – пояснила Юлія Лапутіна.
🔹Наразі Мінветеранів розробляє проєкт положення про самостійні структурні підрозділи з питань ветеранської політики та надасть ОВА усі необхідні методичні рекомендації щодо створення та діяльності таких окремих структур.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження