Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Меморандум про соціальне партнерство між обласною владою та компанією «ДТЕК»

Июнь 12th, 2013 Новини Вывести на печать

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод підписали Меморандум про соціальне партнерство з компанією «ДТЕК». З боку «ДТЕК» Меморандум підписав генеральний директор компанії Максим Тімченко. У 2013 році ДТЕК збільшить соціальні інвестиції в регіоні вдвічі – з 13,8 млн грн до 30,8 млн грн. А у період до 2015 року компанія має намір інвестувати у соціальний розвиток місцевих громад Дніпропетровщини 86 млн грн.

«Соціальна відповідальність бізнесу — це світовий тренд. І сьогодні це вже й український тренд, початок якому було покладено ініціативами нашого Президента Віктора Федоровича Януковича щодо розширення можливостей державно-приватного партнерства. Підписання меморандуму із ДТЕК – це знакова подія для регіону», — сказав Дмитро Колєсніков.
Керівник регіону також зазначив, що вперше в історії Дніпропетровської області меморандум про соціальне партнерство підписується саме на рівні регіону. На його думку, це розширить можливості співпраці, підвищить рівень взаємодії бізнесу та влади. «Об’єднавши зусилля ми зможемо вирішити найнагальніші і серйозні соціальні питання швидше і ефективніше», — наголошує Дмитро Колєсніков.
Губернатор висловив переконання, що позитивна практика стратегічного планування соціальних інвестицій стане на Дніпропетровщині нормою — як для влади, так і для підприємств і компаній області. І що угода, підписана сьогодні, покладе початок новому стандарту соціального партнерства в регіоні.
«Бізнес, який інвестує не тільки в розвиток промислових потужностей, але і в розвиток територій отримає повну та всебічну підтримку на рівні регіону», — підкреслив керівник Дніпропетровщини.
Як зазначає голова обласної ради Євген Удод: «Обласна влада зацікавлена у співпраці з соціально-відповідальним бізнесом і всебічно підтримує проекти, що приносять користь всій області і конкретним громадам. У нас вже є позитивний досвід співпраці з ДТЕК. Компанія бере активну участь у реалізації всіх стратегій соціального партнерства, затверджених органами місцевого самоврядування Дніпропетровської області».
Як повідомив Генеральний директор «ДТЕК» Максим Тімченко, у Дніпропетровській області до Декларації соціального партнерства ДТЕК приєдналася найбільша кількість територій. З початку цієї співпраці соціальні інвестиції в регіон склали 30 млн грн, у тому числі 13,8 млн грн — у 2012 році.
«Тисячі місцевих жителів бачать результати цієї роботи — відремонтовані садочки та школи, освітлені вулиці, реконструйовані котельні і водопроводи, нове медичне обладнання та технології. У 2013 році ДТЕК виділить на соціальне партнерство з областю більше коштів, ніж за шість попередніх років. Є чіткі плани співпраці до 2016 року. Це підтверджує, що ми дуже серйозно ставимося до виконання завдання, поставленого нашим акціонером Рінатом Ахметовим — створити кращі умови для проживання співробітників компанії і їх сімей», — зазначив Максим Тімченко.
Згідно із Меморандумом ДТЕК здійснюватиме соціальні інвестиції у п’ятьох пріоритетних напрямках: підвищення енергоефективності, охорону здоров’я, розвиток бізнес-середовища, соціально-значущої інфраструктури та підвищення активності громад.
Найбільш важливим проектом стане вирішення питання поводження з твердими побутовими відходами у регіоні. Заплановано реконструювати старий і створити новий полігон твердих побутових відходів для міст Дніпропетровськ, Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Зеленодольськ, Павлоградського та Петропавлівського районів, запустити проекти з переробки відходів. На ці цілі в 2012 році ДТЕК виділив 900 тис грн і направить в 2013 році ще 1,3 млн грн. Крім того на реалізацію проекту вдалося залучити співфінансування до 1 млн грн від Федерації канадських муніципалітетів.
Також у рамках Меморандуму в Павлограді буде сформований індустріальний парк для створення нових робочих місць. У рамках співпраці з Федерацією канадських муніципалітетів і ДТЕК в регіоні будуть організовані агентства місцевого економічного розвитку для залучення інвестицій і сприяння підприємництву.
Завдяки соціальним ініціативам ДТЕК вже цього року розпочнуться роботи із реконструкції міської лікарні № 9 та пологового будинку у м. Павлограді, реконструкція терапевтичного відділення та лікувальних корпусів міської лікарні Першотравенська.
У рамках проектів з енергоефективності в Павлограді розпочнеться реконструкція мереж зовнішнього освітлення цілого мікрорайона, в Тернівці у 8 дитячих дитсадках будуть замінені старі вікна на нові енергозберігаючі, в селі Барагіновка Павлоградського району буде збудовано водопровід та ін.
Також особливу увагу у рамках соціальних проектів ДТЕК буде приділена будівництву та відновленню соціальної інфраструктури міст, у яких розміщені потужності ДТЕК. Зокрема, у Першотравенську будуть проведені роботи з ремонту дахів багатоквартирних будинків, у селі Нова Дача Павлоградського району буде проведений капітальний ремонт Дома культури, у Петропавлівському районі будуть реконструйовані 2 котельні, у Зеленодольську буде встановлено площадку для мініфутболу та багато інших проектів.
Довідково:
ДТЕК — найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють в сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, дистрибуції і продажів електроенергії.
У портфелі вугільних активів ДТЕК — 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик у Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях України, а також в Ростовській області Російської Федерації. У 2012 році на українських шахтах ДТЕК видобуто понад 39 млн тонн вугілля.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження