Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Міністерство охорони здоров’я України надає роз’яснення щодо утримання медико-санітарних частин Павлограда

Июнь 4th, 2015 Новини Вывести на печать

У зв’язку з тим, що медико-санітарні частини міста передано на фінансування з місцевого бюджету, 23 березня 2015 року виконавчим комітетом Павлоградської міської ради було направлено лист до Міністерства охорони здоров’я щодо субвенції для медичної сфери м. Павлоград. Відповідь надійшла 27 травня 2015 року наступного змісту.
Відповідно до змін, внесених до п. 8 частини першої статті 87 і п. 3 частини першої ст. 89 Бюджетного кодексу України та відповідно до ст. 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», спеціалізовані медико-санітарні частини було вилучено з переліку видатків на охорону здоровя, що здійснюються з Державного бюджету України та передано на фінансування з місцевих бюджетів з відповідним фінансовим забезпеченням їх діяльності за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Зазначені зміни було ініційовано Міністерством фінансів України у 2014 році, яка складову частину новації бюджетних відносин в контексті децентралізації повноважень та фінансів.
Нормами Кодексу видатки місцевих бюджетів на охорону здоровя, у тому числі на утримання спеціалізованих медико-санітарних частин , враховано у складі видатків МОЗ України за бюджетною програмою , обсяг якої визначається на основі формульних розрахунків за єдиними підходами для усіх територій, виходячи з фінансового нормативу бюджетної забезпеченості та корегуючи коефіцієнтів у розрахунку на лдну особу.
Відповідно до Порядку надання медичної субвенції, затвердженого постановою КМУ від 23.01.2015 року № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами», медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам спрямовується на оплату поточних видатків закладів охорони здоровя та програм у галузі охорони здоровя у статті 103 Кодексу. Водночас відповідні місцеві ради мають право додатково, понад обсяги зазначеної субвенції, планувати та здійснювати з місцевих бюджетів оплату поточних та капітальних видатків закладів охорони здоровя.
Станом на сьогодні усі питання, пов’язані із організацією та фінансовим забезпеченням діяльності спеціалізованих медико-санітарних частин, відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування.
Разом з тим МОЗ України з метою підготовки проекту акту КМУ щодо розподілу резерву коштів, який передбачений у складі медичної субвенції, відповідно до пункту 4 Порядку надання медичної субвенції, затвердженого постановою КМУ від 23.01.2015 року № 11, здійснює збір інформації від структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій стосовно пропозицій з відповідними фінансово-економічними обґрунтуваннями та розрахунками про виділення додаткових коштів за рахунок зазначеного резерву на утримання спеціалізованих медико-санітарних частин.
Вказаний проект у встановленому порядку буде направлений на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади у найкоротший термін.
Також увагу місцевих органів виконавчої влади акцентовано на питанні оптимізації мережі закладів охорони здоров’я, залученні джерел фінансування витрат, пов’язаних з функціонуванням закладів охорони здоров’я, шляхом скорочення не першочергових та неефективних видатків, спрямування нерозподіленого обсягу вільного залишку коштів та вжиття заходів стоcовно вишукання додаткових джерел надходжень до бюджету, розширення бази оподаткування та збільшення надходжень, мобілізації доходів до місцевих бюджетів адекватно стану розвитку економіки територій, здійснення заходів з детінізації економіки, дотримання жорсткого режиму економного використання бюджетних коштів тощо.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження