Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Міський голова провів прес-конференцію

Апрель 27th, 2016 Новини Вывести на печать

27 квітня у великій залі засідань виконкому пройшла прес-конференція з міським головою про виконання передвиборної програми, де взяли участь журналісти регіональних ЗМІ, керівники структурних підрозділів виконкому, комунальних підприємств та бюджетних установ міста.

Анатолій Олексійович доповів присутнім про проведені за останні 5 місяців заходи та відповів на численні питання журналістів.

Текст доповіді наведений нижче.

Якісна питна вода

 

         Джерелом централізованого водопостачання м. Павлоград є водогін “Дніпро-Західний Донбас”.

Моральна і фізична зношеність основних фондів підприємства  не дає впевненості в надійності водопостачання споживачів та впливає на якість води, яка подається.

На сьогодні підприємство, на жаль, проводить політику постійного підвищення тарифів та «вибивання» боргів, що за останні роки не призвело до стабільності фінансового стану підприємства і перспективи розвитку його на ринку водопостачання.

Альтернатива централізованому водопостачанню питної води в                           м. Павлоград – Павлоградський водозабір, який є власністю ДТЕК Павлоградвугілля, на балансі якого знаходяться експлуатаційні свердловини.

У 2014 році Придніпровською гідрогеологічною партією Казенного підприємства “Південукргеологія” були розпочаті роботи в рамках реалізації проекту “Розробка техніко-економічного обґрунтування інвестицій для відновлення роботи Павлоградського родовища підземних вод, як джерела питної води для централізованого водопостачання в місті Павлограді”.       У 2015 році роботи призупинилися через  відсутність фінансування. Для завершення робіт в цінах 2015-2016 років необхідно  400 тис. грн.

За ці гроші буде складено техніко-економічне обгрунтування інвестицій, звіт про переоцінку запасів і оплачені послуги Державної комісії по запасах України з розгляду звіту та затвердження запасів питних вод.

За фактом затвердження запасів необхідно буде вирішити питання відомчої належності водозабору, земельних питань, переоформлення спеціального дозволу (ліцензії), проектування та власне будівництва водозабору.

 

Останнім часом великий резонанс серед мешканців м.Павлоград викликав факт початку забудови території санітарної зони Павлоградського водозабору. З метою з’ясування законності придбання та цільового використання власником зазначеної земельної ділянки проведено декілька нарад, круглих столів та зустрічей.

Для пошуку шляхів вирішення даного питання  14 квітня проведена спільна розширена нарада на рівні керівництва міста Павлоград, представників Павлоградського району за участю депутатів міської та районної рад, Дніпропетровської обласної ради, фахівців за напрямками, представників громадськості. За результатами наради була прийнята відповідна резолюція і готуються документи для звернення до суду щодо відміни рішень про виділення  земельних ділянок на зазначеній території.

         Враховуючи те, що Павлоградське родовище є дійсно унікальним  і його запаси можуть забезпечити потреби нашого міста в питній воді, вважаю, що необхідно завершити розвідувальні роботи, щоб визначити запаси води і саме в цьому напрямку ми будемо діяти.        

         Але остаточно  відмовлятися від водоводу “Дніпро-Західний Донбас” ми не плануємо.  

Тому продовжується робота  по  пошуку можливостей  щодо реконструкції об’єктів  КП “Павлоградводоканал”.

Підприємством оформлено і подано заявку на  отримання кредитних   коштів    від  Європейського   інвестиційного   банку   на  здійснення   заходу із заміни  мереж  централізованого водопостачання  та  водовідведення   міста  в  сумі  11 млн.євро.

В  результаті  реалізації  проекту  вдасться   зменшити                нетехнологічні  втрати  води,  витрати  підприємства  на  усунення  аварій, покращити  якість  води, забезпечити  безперебійне  та надійне надання  послуг населення.

         Водоканалом  підготовлено та подано  заявки  на  отримання  гранту  та кредиту  від  “Північної  екологічної  фінансової  компанії  “НЕФКО”  під  наступні  проекти:

— реконструкція  системи  аерації  на  каналізаційних  очисних  спорудах  міста  — вартість  200,0 тис.євро.  Реалізація  даного  проекту  дасть  можливість  скороти  споживання  електроенергії   на  очистку стоків  вдвічі,  встановлення  нового  обладнання   покращить    якість  очистки стоків  і як  наслідок  покращить  стан  водного об’єкту — р.Самара;

— реконструкція  20  КНС  з  переводом  їх  на  роботу  в  автоматичному  режимі  з  диспетчеризацією – вартість   400,0 тис.євро. Метою  реалізації  даного  проекту  є  скорочення  споживання  електроенергії,  штату  працівників  за  рахунок  автоматизації, ремонт  будівель  КНС, відновлення  систем  вентиляції.

На сьогоднішній день НЕФКО проведено тендер по визначенню виконавця розробки техніко-економічного обґрунтування та проводиться робота з виконавцем по укладенню договору на його розробку.     

 

Сучасне опалення

 

Дефіцит природних ресурсів та суттєве збільшення їх вартості змушує нас шукати шляхи  зменшення споживання енергоносіїв та  проведення заходів щодо енергозбереження. В першу чергу, на об’єктах соціальної інфраструктури.

На сьогодні закінчено роботи по інвестиційному проекту “Термомодернізація будівлі загальноосвітньої школи № 5” (вартість проекту – 318,2 тис.євро   (майже 8 млн. грн.).

В школі замінені вікна та зовнішні двері на енергоефективні, утеплений цоколь, замінені лампи розжарювання на енергозберігаючі люмінесцентні, утеплено стіни, встановлено індивідуальний тепловий пункт.

Планується і надалі продовжити співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). В листопаді 2015 року підписано грантову угоду на впровадження 9 проектів на суму майже 500 тис.євро (більше ніж 13 млн.грн.), які включають заходи з термомодернізації шести навчальних закладів, медичного закладу та реконструкцію мережі зовнішнього освітлення.

07 квітня 2016 року була проведена зустріч з представником компанії “Альтернативні енергоресурси”.

Темою для обговорення стало питання актуальності інвестицій  в м.Павлоград у вигляді вироблення теплової енергії із біомаси та твердого біопалива, зокрема паливних пелет та брикетів із біомаси.

Протягом грудня 2015р. — березня 2016р. проведена робота щодо залучення інвестицій для реалізації проектів по підвищенню  енергоефективності житлового фонду:

— Проект ЄС / ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” — III фаза.  Наприкінці минулого року підготовлено та направлено до Центрального офісу ЄС / ПРООН 14 мікропроектів ОСББ.

Місцевим бюджетом для співфінансування цих проектів передбачено 924,0 тис.грн.  (очікуваний внесок ОСББ становить 231,3 тис.грн., очікувана сума грантової підтримки становить 1,1 млн.грн.).

 

 

 

Місто Павлоград зараховано до міст-партнерів DEMOUkrainaDH.
В рамках проекту планується побудувати автономну котельню на житлові будинки на     вул. Т.Федорової. Підключити котельню 4-ї міської лікарні на отримання теплоносія від котельні 5-го МКР і побудувати сучасну резервну котельню  4-ї міської лікарні з подачею гарячої води за допомогою сонячних колекторів, а також встановлення індивідуального теплового пункту в житловому будинку на вул. Ленінградська, 3а. Вартість проекту становить близько 700 тис.євро.

Ведуться роботи по підготовці бізнес-плану. Втілення проекту планується в 2017 році.

За рахунок максимального наближення джерела теплопостачання до споживачів  вдасться отримати значне скорочення прямих річних втрат теплової енергії та скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів.

         В рамках проекту Міністерства соціальної політики та німецького банку розвитку KfW “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури”, Українського фонду соціальних інвестицій  містом підписано Рамкові угоди щодо впровадження мікропроектів, а саме:

— по реконструкції навчально-виховного комплексу №2 по заміні 77 вікон на  енергоефективні та перекриття покрівлі;

— по капітальному ремонту житлового будинку на вул.Ливарній,18 під гуртожиток для тимчасово переміщених осіб, в результаті чого 23 родини переселенців  отримують комфортне житло.

 

Повне освітлення міста

 

Сьогодні велика увага приділяється стану існуючих мереж зовнішнього освітлення, тому як якісне освітлення формує облік міста, забезпечує безпеку дорожнього руху та зменшення криміногенної ситуації.

Основною проблемою зовнішнього освітлення м. Павлоград є фізично зношені та технічно застарілі світильники і лампи, які споживають велику кількість електроенергії. Їх зміна призведе до економії споживання та покращення світлового потоку.

Починаючи з грудня 2015р. проведена реконструкція  мережі  зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій на                               вул. Дніпровська  із заміною 112 світлодіодних світильників.

Також  у кінці 2015р. проведені роботи по проектам:

— “Реконструкція мереж зовнішнього освітлення на території колишньої військової частини по вул. К.Маркса м. Павлоград”;

— “Реконструкція зовнішнього освітлення вул.Залізничної                               м. Павлоград”;

— “Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення р-ну РТС                                  м. Павлоград”.

У березні —  квітні 2016р.  продовжені роботи щодо  ревізії  та оновленню зовнішнього освітлення вул. Дніпровська, а саме:

— замінено натрієві світильники на світлодіодні – 54 шт.;

— замінені натрієві лампи, які вийшли з ладу на нові – 550 шт. також

замінені  імпульсно-запалюючі пристрої у натрієвих світильниках.

В загалі по місту  вже замінено  700 ламп розжарювання  на енергозберігаючі, які дозволяють зниження витрат на електричну енергію приблизно на 80% та мають набагато більш тривалий термін експлуатації.

Також, проведена ревізія  освітлення у парку 1 Травня, скверу                 ім.Т.Г.Шевченка та заміна застарілих світильників, кронштейнів та ліній зовнішнього освітлення.

Відновлено освітлення у дворах житлових будинків № 5,7,9,11 на               вул. Балашовська.

В 2016 році в міському бюджеті заплановано 120 тис.грн. на виконання робіт з розробки проектно-кошторисної документації щодо модернізації зовнішнього освітлення мосту через р.Гніздка на вул.Дніпровська.

В рамках співпраці з НЕФКО проводиться робота:

— щодо впровадження проекту “Світової візитної картки міста” із застосуванням  енергозберігаючих технологій, яким передбачається освітлення вул.Дніпровська від автомобільного мосту до пр..Шахтобудівників (кошторисна вартість робіт 917,6 тис.грн.);

— реконструкція внутрішньоквартального освітлення сел.Шахтобудівників  (кошторисна вартість робіт 975,9 тис.грн.).

В перспективі розглядається питання прийняття на баланс міста  кабельних ліній від трансформаторної підстанції до  розподільчого  щита  житлових будинків протяжність кабельних ліній 55 тис.метрів. Очікуваний економічний  ефект складе 5,6 млн.грн. в рік.

КП «Павлоград-Світло» приймає  участь в спільному  з Європейським інвестиційним банком  проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури  України». Проектом  передбачається модернізація  зовнішнього освітлення центральних вулиць міста економічний ефект               328,7 тис.грн.

 

 

 

 

Введення конкурсної системи

 

З метою викорінення практики укладання контрактів під “одну фірму” та забезпечення прозорості щодо  витрат бюджетних коштів  з грудня 2015 року  в місті всі укладенні договори, по яких проведено оплату за кошти бюджету (місцевого, державного),  реєструються   на офіційному веб-порталі використання публічних коштів Є-Data.

На веб-порталах  розміщується технічна, фінансова та правова документація, що дає змогу здійснювати громадський контроль.

Крім цього згідно з  рішенням міської ради № 116-5/VII від 22.02.2016р. “Про запровадження практики електронних закупівель за кошти місцевого, обласного, державного бюджетів, а також власних коштів виконавчих органів, комунальних підприємств та комунальних закладів Павлоградської міської ради” з першого квітня почала діяти програма  “Prozoro”.

 

Впровадження громадського контролю

 

Рішенням сесії Павлоградської міської ради  від 22.12.2015р. № 28-3/VІІ затверджено виконавчий  комітет міської ради в кількості 13 осіб, з яких 6 представники громадськості.

Про всі заходи, що проводяться виконавчими органами та міською радою повідомляється громадськість та ЗМІ. Члени громадськості  та представники засобів масової інформації присутні на засіданнях виконкому, нарадах, семінарах і сесіях міської ради, засіданнях постійних депутатських комісій тощо.

При міськвиконкомі працює громадська ради, на засіданнях якої розглядаються питання розвитку територіальної громади, систематично заслуховуються звіти керівників комунальних підприємств міста тощо.

З 19 квітня поточного року в великій залі виконкому встановлена система, яка дає можливість всім бажаючим спостерігати за сесіями міської ради та засіданнями виконкому в реальному часі.

 

Будівництво полігону для ТБ відходів

 

З кінця 2015р. нами спільно з Павлоградською районною державною адміністрацією була розпочата робота по укладанню  трьохстороннього договору з проектним інститутом для розробки детального плану території  майбутнього полігону ТПВ (вартість 200 тис.грн.). З  першого квітня поточного року почала діяти програма   “Prozor” і роботи з даного питання  призупинені. Після визначення виконавця через програму “Prozor”   роботи будуть продовжені.

            Житлово-комунальне господарство та благоустрій міста

 

Протягом грудня 2015р. – І кварталу 2016р. виконано:

Капітальний  ремонт покрівель 5 будинків на загальну суму                           1,8 млн.грн.:

  • вул. Ленінградська, 43
  • вул. Карла Маркса, 96
  • вул. Шевченко, 63 б
  • вул. Нова, 8
  • вул. Ленінградська, 18

Капітальный ремонт 5-ти ліфтів на загальну суму 558 тис.грн.:

  • вул. Гагаріна, 11 (4)
  • вул. Рєпіна, 95 (1)
  • вул. Промислова, 9/1
  • вул. Леніна, 74
  • вул. Леніна, 123

Капітальный ремонт кабельних ліній до житлового будинку № 30а по                                  вул. Ленінградська – 151,3 тис.грн.

Розпочаті роботи по влаштуванню  світлофорів на перехресті                      вул. Комарова — Гагаріна-Дніпровська на суму 500 тис. грн.

За чотири місяця поточного року виконано роботи з поточного ремонту доріг 25 вулиць на загальну суму 564 тис.грн.

За рахунок коштів міського  бюджету в 2016р. планується  виконати:

— капітальный ремонт житлового будинку по  вул. Полтавська, 101.

— капітальный ремонт покрівель   9 будинків на загальну  суму                                 3,9 млн.грн. у тому числі:

  • будинки житлового сектору (7 будинків) – на суму                             3,3млн.грн;
  • будинки де створені ОСББ (2 будинки ) – на суму 580 тис.грн.
  • капітальний ремонт 7 ліфтів на загальну суму 1,4 млн. грн.

Станом на сьогодні заключені договори з підрядною організацією на виконання робіт з капітального ремонту покрівель 4 житлових будинків на загальну суму 1,5 млн.грн.

 

 

Також в 2016р. планується:

—  розробити  проекти  на капітальный ремонт покрівель  19 будинків на загальну суму 190 тис.грн.;

— впровадити проект з капітального ремонту мосту через р. Вовча. З травня 2016 року передбачено фінансування проектно-вишукувальних та будівельно-монтажних робіт на суму 500 тис. грн.

            Одним з основних критеріїв якості життя в місті є рівень благоустрою та озеленення його території, естетичний вигляд, а також  облаштування зон відпочинку.

       Вже не одну суботу силами комунальних підприємств проводяться роботи по наведенню  порядку в парках та скверах міста. Розбираються та вивозяться несанкціоновані звалища. Прибираються штучні споруди (розвалені клумби) уздовж вул. Дніпровська (р-н ПШС). За цей час виконані роботи по вирубці та обрізці більш як  тисячі дерев.  В парку 1 Травня виконано  підсипку доріжок доменним шлаком площею  800 м2.

         23 квітня 2016р. всі підприємства міста  взяли участь у Всеукраїнській акції “Зробимо Україну чистою разом!”.

         В цілому, за період весняних робіт з благоустрою, упорядковано понад 600 га територій парків, скверів, прибудинкових територій, висаджено майже 500 дерев та більш ніж 400  кущів, ліквідовано 22 стихійних сміттєзвалища, прибрано 191 км  доріг.

         В роботах прийняло участь понад 5 тис.працівників підприємств міста всіх форм власності та мешканців міста.

       На прохання громадської організації “Союз Чорнобиль України”, перенесено пам’ятний знак  Чорнобильської катастрофи. Його встановили в новому сквері в районі вул. К.Маркса № 90 (вул.Центральна) та райдержадміністрації. Виконано благоустрій території.

       Також міською радою прийнято рішення “Про спорудження пам’ятного знаку учасникам бойових дій та загиблим в АТО”. 22 січня  2016р. на Алеї Слави закладено камінь, де в подальшому планується встановлення пам’ятного знаку загиблим воїнам.

Підтримка створення ОСББ

 

На виконання державної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства України в  Павлограді розроблена місцева програма “Реформування і розвитку житлово-комунального господарства та об’єктів благоустрою міста Павлоград на 2015-2019 роки”.

Одним із пріоритетних напрямків якої є створення приватних підприємств з обслуговування і утримання житлового фонду та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

З метою забезпечення участі власників квартир або об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у співфінансуванні капітальних ремонтів, реконструкції, модернізації багатоквартирних житлових будинків в поточному році прийнята “Програма співфінансування капітальних ремонтів багатоповерхових будинків на 2016-2020 роки”.

На останній сесії Павлоградської міської ради 19 квітня 2016р., прийнято рішення  щодо відшкодування відсоткових ставок за залученими в фінансових установах короткостроковими кредитами, які надаються ОСББ на реалізацію енергозберігаючих проектів в житлово-комунальному господарстві на 2016-2020 роки.

Станом на сьогодні у м. Павлоград створено 195 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків,  з них у 2016р. – 20.

З метою надання  методологічної допомоги головам ОСББ виконавчими органами міської ради постійно проводяться навчальні семінари та тренінги із залученням місцевих фахівців та координаторів інвестиційних програм.

 

Забезпечення захисту вразливих категорій населення

 

З метою соціальної підтримки вразливих категорій населення в місті затверджена та реалізується міська програма “Соціальний захист окремих категорій населення на 2016-2018 роки”, загальний фонд якої на 2016 рік склав – 1,9 млн.грн.

За рахунок вказаної програми за звітний період  для пенсіонерів, ветеранів війни та інвалідів нашого міста  46 громадянам надано матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально – побутових проблем на суму 35,5 тис.грн.

Для громадян з обмеженими можливостями за рахунок коштів місцевого бюджету:

—     виплачено компенсації за надані  соціальні послуги по догляду за інвалідами 1 та 2 групи   270 особам на суму – 260,0 тис.грн.;

— до Дня Перемоги 71 інваліду Великої Вітчизняної війни та учаснику бойових дій буде виплачена одноразова матеріальна допомога на загальну суму — 35,5 тис.грн. та   щорічна одноразова допомога на загальну суму –                1 млн.грн.

Потрібно відзначити, що тільки в нашому місті серед міст Дніпропетровської області за рахунок місцевого  бюджету  надається матеріальна допомога громадянам, яким виповнилося 90 років і старше. На сьогодні у нас в місті таких довгожителів 355.

У 2016 році 130 громадянам даної категорії вже надано матеріальну допомогу  на суму – 23,2 тис.грн.

Виконано капітальний ремонт житла 2 ветеранам війни на суму —              42,2 тис.грн.

Крім цього в рамках державних програм  протягом  4-ого кварталу 2015р. та 1 кварталу 2016р.:

— призначено субсидій   10223 чол. на суму —  9,6 млн.грн;

— забезпечено санаторно-курортним лікуванням 54 ветерана війни та інваліда.

Протягом листопада 2015р. та 1 кв. 2016р. державною підтримкою у вигляді допомог скористалися 1937 одиноких жінок, які самостійно виховують дітей (загальна суму – 4,8 млн.грн.).

Забезпечено реабілітаційною технікою 419 осіб на суму  1,1 млн.грн.

Залишається проблемним питання щодо пільгового  проїзду  окремих категорій населення. На теперішній час джерело фінансування на оплату пільгового проїзду остаточно не визначено. Дане питання знаходиться на доопрацюванні у профільних комітетах Верховної Ради України.

         28  квітня 2016 року відбудеться конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, на якому визначаться переможці конкурсу. Одне з основних умов на визначення переможця  є надання пропозицій по оптимізації перевезень пільгової категорії населення. Кількість рейсів маршрутних автобусів з  позначкою “Пільговий” зменшувати  не планується.  На даний час  перевізники виконують 73 рейси в звичайному режимі.

                     Надання соціальної допомоги учасникам  АТО

 

Велика увага приділяється соціальному захисту учасників АТО, членам їх сімей. Так,  189 чол.  цієї категорії громадян за звітний період отримали матеріальну допомогу на загальну суму — 435,0 тис.грн.

Також у 2016 році передбачено надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально — побутових проблем сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО (по 5,0 тис.грн ).

Вперше в 2016р. запланована допомога на оздоровлення дітей військових, загиблих в АТО по 3 тис.грн.

Крім цього,  міською радою виділено кошти у розмірі 181 тис.грн. на харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО (5 – 11 класи, дитячі садочки).

Крім того у міському бюджеті  2016 року передбачено 82,0 тис.грн. на вирішення соціально — побутових проблем, лікування переселенців. Так, цій категорії громадян за листопад — грудень 2015р. і січень — березень 2016р. виплачено матеріальної допомоги на загальну суму — 11,0 тис.грн. (16 чол.).

 

Матеріальна підтримка об’єктів соціальної сфери

 

Міський бюджет 2016 року затверджений в сумі 682,4 млн.грн., в тому числі бюджет розвитку – 62,9 млн.грн. Витрати на соціально-культурну сферу в загальному обсязі бюджету складають 90,3 %   (539,7 млн.грн.), в тому числі:  на освіту – 28,5 % (170 млн.грн.); охорону здоров’я – 21,5% (128,4 млн.грн.); соціальний захист населення – 36,1% ( 215,9 млн.грн.); культуру і спорт – 4,3%  (23,4 млн.грн).

Ці кошти йдуть на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, оплату енергоносіїв, утримання приміщень. Ми розуміємо, що також необхідно підтримувати та розвивати матеріальну базу об’єктів соціальної сфери.

Для цього за рахунок бюджету розвитку у 1 кварталі 2016 року установам відділу освіти направлено 362,2 тис.грн., які вже використано на:

  • поповнення бібліотечних фондів – 10 тис.грн.;
  • придбання комп’ютерної техніки – 3,5 тис.грн.;
  • придбання холодильників та електричних плит для ДНЗ та ЗОШ – 40,9 тис.грн.;
  • капітальний ремонт ДНЗ № 18 – 236,0 тис.грн.;
  • капітальний ремонт системи теплопостачання ЗШ № 19 – 69,0 тис.грн.;
  • капітальний ремонт тиру НВК — 1,2 тис.грн.;
  • капітальний ремонт електричних мереж ДНЗ № 16 – 1,6 тис.грн.

З 01.03.2016 року на підвіз дітей з відділених районів міста, а саме з              ЗШ №№ 13,6,11 та НВК № 14, вул.Луганська  виділено  199 тис.грн. для придбання квитків 394 дітям.

За рахунок бюджету розвитку з початку  2016 року   закладам відділу охорони здоров’я були використані кошти на загальну суму 950,9 тис.грн.:

—  “Центр первинної медико-санітарної допомоги в м. Павлограді” -180,5тис.грн. (придбання медичного інвентарю для амбулаторій);

—  “Центр первинної медико-санітарної допомоги в м. Павлограді” — 10,2тис.грн. (виготовлення  проектно-кошторисної документації по об’єкту « Капітальний ремонт нежитлового приміщення по вул.Дніпровська, 348 для відкриття нової амбулаторії  в р-н РТС). На реалізацію даного проекту заплановані кошти з   міського бюджету на загальну суму 18,5 тис.грн. ;

— “Пологовий будинок” — 96,0 тис. грн. (придбання універсальної пральної машини);

— “Пологовий будинок” – 50,8 тис. грн. (виготовлення  проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція газової котельні з встановленням єдиного центрального вузлу обліку газа»);

— “Міська лікарня №1” — 67,4 тис.грн. (придбання медичного обладнання для відділення хірургії одного дня);

— “Міська лікарня №4” – 545,89 тис.грн.  (придбання медичного обладнання для  терапевтичного та травматологічного відділення).

З загального фонду бюджету м. Павлограда для терапевтичного відділення “Міської лікарні №4” придбані медичні меблі та інвентар на загальну суму 116,9 тис. грн..

24 березня відбулося відкриття після ремонту двох палат хірургічного відділення. При підтримці благодійного фонду, заснованого народним депутатом України Мартовицьким Артуром Володимировичем «Сприяння соціально–економічному розвитку Західного Донбасу» проведено ремонт двох палат хірургічного відділення. Мартовицьким Артуром Володимировичем надана благодійна допомога в придбанні 10  функціональних ліжок,                          10 функціональних приліжкових тумбочок,  кондиціонерів, мікрохвильової пічки та інше. Загальна сума ремонту та оснащення  хірургічних палат біля 230 тис. грн.

По міській лікарні №4 та Центру первинної медико-санітарної допомоги передбачено кошти на придбання лікарських засобів для проведення гемодіалізу мешканцям міста Павлограда у сумі 611,8 тис. грн.

Для безперебійної роботи відділення гемодіалізу міської лікарні №4  та забезпечення його водою прийнято рішення про буріння свердловини. На реалізацію даного проекту виділено 233 тис. виконання робіт планується у травні 2016 року.

З загального фонду бюджету м. Павлограда для ремонту приміщення під відділення хірургії одного дня “Міської лікарні №1” придбані будівельні матеріали, металопластикові вікна та двері на загальну суму                                   100,6 тис. гривень.

Крім цього, на 7 сесії міської ради  виділені додаткові кошти у сумі                      176 тис.грн. для подальшої підтримки закладів охорони здоров»я .

В рамках фінансування сфери охорони здоров’я м. Павлограда на 2016 рік, з метою  зняття фінансового навантаження з малозабезпечених верств населення  заплановано:

— 150 тис. грн. на проведення безоплатного зубопротезування для ветеранів війни;

— 19 тис. грн. на безоплатне забезпечення слуховими апаратами;

— 1,9 млн.грн. на забезпечення пільговими рецептами населення включаючи учасників антитерористичної операції;

— 180 тис.грн. членам сімей загиблих військовослужбовців, малозабезпеченим верствам населення, вимушеним переселенцям;

– 75 тис. грн. придбання лікарських засобів для хворих на цукровий діабет;

– 671 тис. для лікування хворих онкологічною патологією;

— 68 тис.  для забезпечення молочними сумішами дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів;

— 63 тис. грн. для забезпечення лікувальними сумішами дитини хворої на фенілкетонурію.

 

Зниження і утримання тарифів на комунальні послуги

 

Відповідно до вимог чинного законодавства України тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення і теплопостачання регулюються на державному рівні, а саме Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

До компетенції органів місцевого самоврядування (ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”) відноситься встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

З метою недопущення стрімкого зростання тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, на КП “Павлоградводоканал” проводяться енергозберігаючі заходи. Так, у 2016 році на підприємстві реалізується проект “Реконструкція системи аерації на каналізаційних очисних спорудах м. Павлоград” за участю німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Крім того, виконавчим комітетом Павлоградської міської ради, за підтримки GIZ (177 тис.грн.) та ДТЕК (177 тис.грн.) з кінця 2015р. впроваджується інформаційна система енергомоніторингу  (ІСЕ) для оперативного контролю за використанням енергоресурсів  в установах бюджетної сфери міста.                                 

З метою сприяння залучення коштів для модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства міста до Мінрегіону направлено проектні пропозиції для участі у Проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» для отримання  кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку по проектам:

— КП «Павлоград Світло» — реконструкція мережі зовнішнього освітлення (автомагістраль міжнародного значення) – вартість проекту                  5 млн.євро.;

— КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства» ПМР – монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціювання, відведення та очищення стічних вод — вартість проекту 10 млн.євро;

— КП “Павлоградтеплоенерго” — реконструкція зовнішніх теплових мереж з заміною на попередньо ізольовані труби протяжністю 161,7 кілометра — вартість проекту 10 млн.євро.

А також в школах  №№ 5,7,8,11,15,16,19 та дитячих садочках                    №№ 3,6,11,15,30,53,61,65 планується  побудувати  міні котельні, вартість проекту 5 млн.євро.

 

Підтримка молодих павлоградців

 

         У зв’язку зі складною економічною ситуацією в Україні дуже гостро стоїть питання безробіття.

На сьогодні на обліку в службі зайнятості перебуває 564 особи у віці до 35 років , а саме 46,6% від загальної кількості безробітних. Відповідно до місцевого ринку праці  служба зайнятості проводить професійне навчання молоді з урахуванням конкретної потреби відповідних фахівців. Протягом             І кварталу 2016 року  працевлаштовано 97 осіб.

В рамках реалізації заходів міської програми сприяння розвитку підприємництва в місті Павлограді на 2016-2018р.р. підготовлено проект Концепції сприяння розвитку молодіжного підприємництва та подолання молодіжного безробіття, завданнями якої  є:

— адаптація молоді до умов ринкової економіки;

— створення умов для активізації молоді міста щодо створення власної справи,

— запровадження ефективних механізмів співробітництва органів влади, громадських об’єднань молоді та молодих підприємців для вирішення соціально-економічних питань міста,

— пропагування активної участі молоді у діяльності молодіжних організацій, як запорука розвитку лідерських та підприємницьких якостей.

Також, з метою працевлаштування молоді у вільний від навчання час  в місті створено “Фонд літнього працевлаштування”  та передбачено з місцевого бюджету 42 тис.грн. на працевлаштування 55 осіб.

Для орієнтації молоді  щодо вибору професії  у місті працює  міжшкільний навчально-виробничий  комбінат на утримання якого з міського бюджету на 2016 рік виділено 1,6 млн. грн.

По закінченню навчального року 641 учень отримає спеціальність:

  • водій категорії В;
  • слюсар з ремонту автомобілів;
  • оператор комп’ютерного набору;
  • кухар;
  • секретар керівника тощо.

З метою стимулювання до навчання,  кращим учням та студентам виплачується стипендія міського голови  (30 студентів і 20 учнів загальноосвітніх шкіл  на загальну суму 22 тис. грн.).

З 01 січня 2016р. затрати на утримання  професійно-технічних училищ покладені на місцевий бюджет. З метою збереження даного учбового закладу, в якому навчається 492 студента  міська рада  прийняла рішення щодо фінансування (до червня 2016 року включно) Західно-Донбаського професійного ліцею з місцевого бюджету (4,2 млн.грн.). Але проблема залишається і сподіваємося, що новий Кабінет Міністрів України до початку навчального року вирішить дане питання.

 

Розвиток культури та спорту

 

Культура

На сьогоднішній день в місті збережені  і працюють всі заклади культури: Міський культурно-дозвільний центр, Павлоградський історико-краєзнавчий музей, Павлоградська централізована бібліотечна система, Павлоградський драматичний театр ім. Б.Е.Захави, три дитячі музичні школи. На 2016 рік заплановано в міському бюджеті 17,7  млн. грн.  для розвитку сфери культури.

В березні поточного року затверджено міську програму розвитку культури та збереження об’єктів культурної спадщини м. Павлограда на 2015-2020 роки.

З 2011р. проводиться реконструкція приміщень театру. Частково виконано роботи за рахунок коштів міського бюджету (408,5 тис.грн.) та ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» (500,0 тис.грн.). На сьогодні, в зв’язку зі змінами в законодавстві відносно реконструкції об’єктів культурної спадщини, виникла необхідність замовлення окремого проекту «Проект реставрації фасадів пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення «Міський театр». На останній сесії міської ради виділено необхідні кошти у сумі 170 тис.грн.

 

Спорт

В 2016 році на розвиток фізичної культури і спорту передбачено в  міському бюджеті  5,7 млн.грн.

З метою задоволення потреб населення міста в заняттях фізичною культурою і спортом та здорового способу життя  в місті створена розгалужена інфраструктура, яка включає в себе  318 спортивних споруд, в тому числі: стадіони, спортивні зали, спортивні комплекси, плавальний басейн.

 

Культивується 43 види спорту. З 01 січня 2016р. проведено оптимізацію мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста із збереженням чисельності учнівського та тренерського складу. Таким же шляхом пішли містах Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Київ, з 01.05.2016р. м.Новомосковськ.

Місто Павлоград одне з небагатьох міст Дніпропетровської області, яке  має в комунальній  власності штучну льодову ковзанку. Протягом сезону ковзанку відвідало близько 12 тис. осіб.

Фізичною культурою і спортом в Павлограді займається більше                      30 тис. жителів або 27,5%.

За рахунок коштів міського бюджету у 2016 році у місті планується провести понад 250 спортивних заходів.

Працює програма щодо навчання дітей плаванню в басейні                     водноспортивного комплексу “Юність” ДП НВО “ПХЗ”. Також за бюджетні кошти діти з обмеженими фізичними можливостями проходять комплекс реабілітації в водноспортивному комплексі “Молодість”.

В сквері ім.Т.Г.Шевченка відкрито скейт-майданчик.

15 квітня вперше в місті проведено фестиваль “Молодь за здоровий спосіб життя”, де талановита, творча та спортивна молодь міста (близько             300 чол.) продемонструвала свої досягнення.

Для підтримки та розвитку спорту в місті на 7 сесії Павлоградської міської ради 19.04.2016 року депутати прийняли рішення про надання в безоплатну позичку 193 м. кв. для обладнання спортивної зали в приміщенні по вул. Соборна (Леніна), 42А, для громадської організації “Федерація важкої атлетики міста Павлограда” (Президент Найбін Сергій Олександрович).

Тим самим надана змога розвитку важкої атлетики в місті та залученню дітей та молоді до занять, формування здорового способу життя.

З метою підтримки матеріальної бази спортивних закладів, з міського бюджету виділено 570 тис.грн. для реконструкції покриття будівлі спортивно-оздоровчого комплексу “Центр”. Роботи будуть виконані в травні місяці.

 

                  Попередження виникнення пожеж і задимлення міста  

 

Основна причина виникнення задимленості міста — це тління торфовища на території Привовчанської сільської ради в районі вулиць Тімірязєва, Лиманської, Т. Федорової, Слов’янської. Ця земля з 2007 року перебуває в оренді ТОВ “Шахтар Агро” ПАТ ДТЕК “Павлоградвугілля”.

Загальну ситуацію по задимленості міста посилює також спалювання мешканцями міста сухої трави та сміття в приватному секторі.

За І квартал 2016 року інспекцією по благоустрою складено 19 адміністративних протоколів та видано понад 200 приписів  щодо недопущення спалювання залишків сухої рослинності, сміття та інше.

Для запобігання виникнення пожеж на лимані передбачається: задіяти важку техніку ТОВ  “Шахтар Агро” для утворення мінералізованих смуг та протипожежних розривів.

 

Забезпечення правопорядку у м. Павлограді

 

Для забезпечення правопорядку і безпеки громадян міста виконавчим комітетом налагоджена взаємодія правоохоронних органів з міськими громадськими формуваннями. Завдяки їх співпраці забезпечується патрулювання міста та охорона громадського порядку.

З метою візуального контролю за станом правопорядку в місцях масового перебування громадян триває робота зі встановлення камер відеоспостереження. На сьогодні  встановлено 12 камер, з яких виводиться зображення в реальному часі на монітор чергової частини Павлоградського відділу поліції. У другому  півріччі 2016 року планується виділення                150 тис. грн., за рахунок яких будуть встановлені додаткові відеокамери на території міста,  у т.ч. на виїздах з Павлограда в напрямках Дніпропетровська та Донецька.

Завдяки сумісним діям виконавчих та правоохоронних органів здійснюється постійна та оперативна робота щодо виявлення нелегальних пунктів прийому металобрухту, залів ігрових автоматів, казино, наркопритонів та осіб, які займаються незаконним збутом наркотичних засобів. За 4 місяці 2016 року виявлено 12 незаконних пунктів прийому металобрухту, 14 залів ігрового бізнесу, 15 фактів незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів. Всі матеріали передані до Павлоградського відділу поліції, прокуратури та СБУ.

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Щастя до вул. Хуторська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006477-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Будівельна в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006366-a
  • Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій