Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Міжнародний День волонтера

Декабрь 6th, 2012 Новини Вывести на печать

05 грудня 2012 року в актовій залі пологового будинку привітали студентів волонтерів медичного училища з Міжнародним Днем волонтера, який за рішенням Генеральної Асамблеї ООН щорічно відзначається 5 грудня, як Міжнародний день добровольців, які свій вільний час, здібності, свою енергію витрачають на благо суспільства в ім’я економічного і соціального розвитку.


В медичному училищі створені та працюють три волонтерських загони, які проводять просвітницьку роботу в молодіжних аудиторіях, навчальних закладах, гуртожитках, вуличних акціях.
Першим був створений волонтерський загін під керівництвом викладача медичного училища Пасіцельської Г.М. з питань профілактики Віл/СНІДу та попередження соціально – небезпечних хвороб, який працює вже 8 років.


В медичному училищі працюють ще два волонтерських загони, які проводять просвітницьку роботу за напрямками:
«Збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї» (керівник Сич Н.В.)
— «Попередження розповсюдження захворюваності на туберкульоз серед молоді» (Маловик Л.І.).
Серйозною проблемою для молоді є збереження репродуктивного здоров`я, попередження абортів у неповнолітніх, допомогають лікарям акушерам – гінекологам, волонтери, яких підготували викладач медичного училища Сич Н.В. та підлітковий лікар гінеколог Лопатніченко Т.В.
Соціологічні дослідження, проведені серед молоді, виявили низький рівень поінформованості з проблем ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та збереженню репродуктивного здоров’я. Тому в Павлоградському медичному училищі працюють групи студентів-волонтерів, які проводять інформаційно-просвітницьку роботу в молодіжних аудиторіях міста, навчальних закладах, гуртожитках, вуличних акціях. Організовує та координує дану роботу Павлоградський міський Центр здоров’я.
Студенти самі детально вивчили проблеми ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, питання збереження репродуктивного здоров’я. А викладачі медичного училища, керівники волонтерських зогонів, підготували студентів до проведення даної роботи, навчили необхідним формам та методам інформаційно — роз’яснювальної роботи.
Студенти-волонтери не тільки грамотно висвітлюють проблеми ВІЛ/СНІДу, а і акцентують увагу молоді на шляхах запобігання цього недугу. Вони пропагують здоровий спосіб життя, стараються донести до своїх слухачів ті життєві цінності, які важливіші за тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків, безладні статеві стосунки. А ще – усвідомлення того, що епідемія ВІЛ – це реальність сьогодення. І для збереження власного здоров’я потрібно, перш за все, змінити ризиковану поведінку.
Щоб систематизувати та закріпити результати своєї інформаційної роботи, наші студенти проводять тестування молоді, психологічні вправи, рольові ігри; демонструють сучасні просвітницькі відеофільми, роздають саносвітню літературу з даної проблеми.

Добровільних помічників: Нагібіну Анну, Глєбову Марину, Ісмаілову
Валерію ,Макшанову Альону, Заостровних Тетяну, Дударєву Наталю, Гриценко Юлію, Колісник Марїю, Кравченко Руслану, Алямову Вікторїю, Симоненко Вікторію, Щербину Ігоря, Подольну Катерину, Силку Віру, Жадан Тетяну, Дімітрієву Аліну, Панченко Світлану та їх наставників привітали з Міжнародним Днем волонтера представники відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради, центру здоров’я, лікувально – профілактичних закладів міста та Товариства Червоного Хреста оголосили подяку за особистий вклад в пропаганду здорового способу життя та вручили студентам – волонтерам гігієнічні набори та солодощі.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Щастя до вул. Хуторська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006477-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Будівельна в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006366-a
  • Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «АТБ-МАРКЕТ»
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій