Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

Февраль 15th, 2012 Новини Вывести на печать

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям «Вибух пам’яті» та мітингу вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав з нагоди Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Цього року відзначається 22-га річниця виводу військ з Афганістану.
«У цей день ми висловлюємо слова глибокої поваги всім, хто брав участь у локальних війнах та регулюванні військових конфліктів. Ми пам’ятаємо тих, хто захищав і захищає високі ідеали добра в різних країнах світу. Наш обов’язок – надати всебічну підтримку та увагу з боку держави кожному з вас. Питання соціального захисту ветеранів Афганістану є одним з пріоритетів соціальної політики нашого Президента Віктора Януковича», – сказав Іван Ступак.
На Дніпропетровщині велика увага приділяється воєнно-патріотичному вихованню молоді.
У навчальних закладах області створено музеї, військово-патріотичні клуби, виставки та зали афганської слави. Наприклад, на базі Криворізької загальноосвітньої школи №128 відкрито музейну кімнату, де зібрано фотоматеріали про війну в Афганістані, відгуки, особисті листи учасників бойових дій, маршрутні листи, збірники творів, поезій та проз про тогочасні події.
А в середній школі №26 Амур-Нижньодніпровського району в Дніпропетровську відкрито «Зал афганської слави». Одним із ініціаторів його створення стала мати загиблого воїна-афганця, заступник голови обласної організації сімей загиблих Марія Бугара. Адже саме в цій школі навчався її син. Вже не перший рік найкращих учнів школи нагороджують спеціальними знаками імені В’ячеслава Бугари.
Обласна влада щорічно надає підтримку в проведенні фестивалю афганської пісні «Афганський вітер». Щорічно в містах і районах області проходять спортивні змагання на честь воїнів-інтернаціоналістів.
В області під керівництвом Олександра Вілкула реалізується низка програм з підтримки ветеранів війни та праці, у тому числі воїнів-інтернаціоналістів.
Для посилення співпраці та системного діалогу влади з громадськістю в жовтні 2011 року між облдержадміністрацією й Дніпропетровським обласним об’єднанням ветеранів Афганістану був підписаний Меморандум. Він є важливим елементом діалогу, який направлений на підвищення рівня соціального захисту афганців.
Щорічно з обласного бюджету забезпечується фінансування статутної діяльності обласного об’єднання ветеранів Афганістану. Зокрема, у 2011 році було виділено майже 69 тис грн. У 2012 році за ініціативи Олександра Вілкула виділено понад 80 тис грн. Відповідна підтримка статутної діяльності осередків міст і районів області передбачена й у місцевих бюджетах.
Велика увага приділяється медичному обслуговуванню інвалідів війни, у тому числі афганців. У лікувально-профілактичних закладах області працюють спеціально обладнані палати та госпітальні відділення для ветеранів війни на 1231 ліжко-місце. А в селі Роздори Синельниківського району працює обласний госпіталь для ветеранів на 40 ліжко-місць.
У 2011 році за бюджетні кошти оздоровлено 295 воїнів-інтернаціоналістів. У цьому році вже оздоровлено 32 воїни-інтернаціоналісти .
Протягом 2010-2011 років близько 500 інвалідів-інтернаціоналістів забезпечено технічними засобами реабілітації (інвалідними візками, милицями, палицями тощо) і протезними виробами.
У заходах, присвячених вшануванню пам’яті учасників бойових дій на території інших держав, взяли участь: керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації, обласної та міської рад, голови районних у місті рад і голови районних об’єднань ветеранів Афганістану, представники обласного та міського об’єднань ветеранів Афганістану, районних організацій ветеранів Афганістану та громадськість.
Довідка:
Загалом, в області проживає 12,5 тисяч воїнів-інтернаціоналістів та 172 сім’ї воїнів, загиблих в Афганістані.
У містах та районах області реалізуються місцеві програми соціальної підтримки сімей загиблих, в рамках яких цим сім’ям виплачується щорічна, щоквартальна або щомісячна матеріальна допомога.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.