Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

На пропозицію Олександра Вілкула Уряд виділив 20 млн грн на відселення мешканців аварійних будинків у районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинська

Ноябрь 3rd, 2011 Новини Вывести на печать

Кошти, виділені Урядом, призначені для придбання 110 квартир мешканцям будинків по вул.Оніщенка, 1 і Скаліка, 42 міста Дніпродзержинськ. Тепер комісія по відселенню виконкому Дніпродзержинської міської ради на чолі з заступником Дніпродзержинського міського голови Юрієм Білобородовим має забезпечити весь організаційний процес з вибором і оформленням квартир для переселення. Відповідальний за організацію процесу – Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов.

У районі Шамишиної балки в Дніпродзержинську зсувні процеси і деформації будівель були зафіксовані ще з 1985 року. З 1997 року була розроблена і затверджена програма з інженерного захисту зазначеної території і відселення мешканців з аварійних будинків. У 2004 році програма була відкоректована і визначені етапи її виконання. Загальний кошторис виконання заходів становить 97,7 млн грн. З них на першочергові невідкладні заходи – 41,1 млн грн, а на першочергові – 56,6 млн грн. До першочергових невідкладних заходів належить будівництво дренажів і виділення квартир під відселення жителів аварійних будинків, демонтаж відселених будинків, будівництво нової каналізаційно-насосної станції (КНС № 8), а також заходи щодо запобігання підтоплень підвалів будинків, які знаходяться на території можливих зсувів.

Незважаючи на аварійний стан будинків та можливість активізації зсувних процесів, нічого не робилося останні декілька років. «Цього року обласна влада прийняла рішення виділити з обласного природоохоронного фонду майже три мільйони гривень на реконструкцію каналізаційних мереж та КНС № 8. І зараз там виконуються роботи», — наголосив Олександр Вілкул.
Він зазначив, що підрозділами МНС було проведено обстеження стану зсувних процесів в районі Шамишиної балки в Дніпродзержиську. Результати обстеження показали, що зсувні процеси можуть посилитися в зимовий період при перепаді температур. «Щоб запобігти можливим надзвичайним ситуаціям та їх трагічним наслідкам, мною було прийнято рішення звернутися до Кабінету міністрів для отримання необхідного обсягу коштів на відселення мешканців будинків, які підлягають першочерговому невідкладному відселенню. Це жителі 110 квартир з 2 будинків, які повинні були бути відселені ще на першому етапі в 2008 році, але їх так і не було відселено», — сказав губернатор.
Списки мешканців будинків, які підлягають відселенню, були складені виконкомом Заводської райради Дніпродзержинська. У найкоротші терміни, завдяки підтримці Президента України та Прем’єр-міністра України, було прийнято розпорядження КМУ від 10 жовтня 2011 року №1060-р про виділення 20,174 млн грн на придбання квартир для мешканців аварійних будинків по вулиці Онищенко,1 і Скаліка, 42.
«Тепер необхідно міській комісії Дніпродзержинська по відселенню мешканців даних будинків, яку очолює заступник мера Юрій Васильович Бєлобородов, провести роботу з жителями, врахувати їхні побажання щодо придбання їм квартир і прийняти відповідні рішення по кожній квартирі», — підкреслив Олександр Вілкул.
Зокрема, вже до 7 листопада комісія повинна отримати від людей, які підлягають відселенню, відповідні заяви щодо придбання квартири. Далі міська комісія розгляне ці заяви і прийме рішення, які відповідним протоколом будуть передані головному розпоряднику коштів – управлінню капітального будівництва облдержадміністрації. Після цього управління капітального будівництва облдержадміністрації здійснить закупівлю квартир і передасть їх у власність місту Дніпродзержинськ, а далі вже керівництво міста видасть ордери людям. Кожна з 110 квартир буде закуповуватися на підставі заяви жителя, який підлягає відселенню, та рішення міської комісії по відселенню. Гроші на відселення Уряд виділив з Резервного фонду, і, згідно з чинним законодавством, ці кошти передбачають лише придбання квартир, а не виплату компенсації грошима.
До 1 грудня 2011 року має бути завершений процес купівлі і передачі квартир у комунальну власність міста Дніпродзержинськ. А протягом грудня міська влада Дніпродзержинська має організувати видачу ордерів і переселення мешканців. За дорученням губернатора міська влада має забезпечити допомогу з перевезення речей, облаштування жителів на новому місці проживання – влаштування дітей у садки і школи, закріплення пенсіонерів, які мають у цьому потребу, за відповідними територіальними центрами обслуговування пенсіонерів.
«Жителі мають отримати максимальну підтримку місцевої влади в такій непростій для них життєвій ситуації. Посадові особи міста зобов’язані зробити все, щоб це вкрай необхідне відселення (а це пов’язано, перш за все, з безпекою життя людей) пройшло організовано. Центральна й обласна влада надала кошти на закупівлю квартир. Тепер Дніпродзержинська міська комісія по відселенню має плідно відпрацювати – дійти до кожного жителя, щоб люди були забезпечені житлом і проблеми з проживанням в аварійно-небезпечному місці були вирішені», — підсумував Олександр Вілкул.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.