Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Наступного номера газети «Західний Донбас» чекає все місто

Май 8th, 2012 Новини Вывести на печать

Вже чотири тижня жителі Павлограда не отримують газету «Західний Донбас». Працівники редакції своїм передплатникам рекомендують звертатися за роз’ясненнями до міськвиконкому.

Нагадуємо, що згідно з контрактом з 25 грудня 2008 року по 14 лютого 2012 року головним редактором газети працював Дзюба С.С. Після його звільнення, рішенням сесії двічі призначались особи на посаду головного редактора. Але, вже через кілька днів роботи в редакції, вони відмовлялись…

З даного питання з представниками засобів масової інформації Павлограда зустрілась заступник міського голови – керуюча справами міськвиконкому Рябова А.В.: «Користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх читачів «Західного Донбасу»: місцевій владі відома ситуація, що склалась з газетою. Сподіваємось, що наступного тижня ви матимете можливість тримати у руках новий номер улюбленої газети. Питання недоотриманих номерів вирішуватиметься або додатковими випусками газети, або передплату буде продовжено на січень 2013 року».

У березні цього року за ініціативою міського голови І.С.Метелиці була створена робоча група з перевірки комунального підприємства «Редакція газети «Західний Донбас», яка проаналізувала діяльність за напрямами: наявність фінансових планів і звітів, балансів, звітів про фінансові результати за період 2009-2011 роки; виплата заробітної плати, премій та інших виплат, цільове використання бюджетних коштів і заборгованість підприємства за податками та зборами. Перш за все, на підприємстві з 2004 року відсутня Головна книга, що не дозволяє перевірити достовірність фінансових і бухгалтерських документів (згідно фінансової та бухгалтерської звітності, КП «Редакція газети «Західний Донбас» є прибутковим підприємством, що суперечить дійсності). П’ятнадцять років не здійснювалась інвентаризація, не проводились відповідні заходи по збільшенню доходу від реалізації послуг, відбувалось невиправдане використання коштів (реалізація газет в роздрібній торгівлі здійснювалась в неповному обсязі, що призвело до нанесення збитків підприємству у 2010 році на 24,5 тис.грн., у 2011 році – 28,0 тис.грн., І кварталі 2012 року – 8,1 тис.грн.). Триває судовий процес з редакцією зі сплати ПДВ.

Весь час Павлоградська міська рада, виконком сумлінно виконує власні зобов’язання перед газетою. Протягом останніх чотирьох років газета отримала від міста дотацію на придбання паперу, типографські послуги та доставку газет у розмірі 777,5 тис.грн.
На 2012 рік заплановано виділення 200тис.грн. Протягом січня – квітня редакція вже отримала 84,2тис.грн. Підготовлені документи ще на 40 тис.грн. Міський голова І.С.Метелиця звернувся до підприємств міста про надання благодійної допомоги газеті.
З метою покращення умов роботи працівників редакції міською радою прийнято рішення щодо надання редакції приміщення, в якому колись розміщувалось КП «Павлоградінформреклама».

Міська влада зацікавлена у найшвидшому відновленні діяльності газети. На засіданні травневої сесії перед депутатським корпусом буде стояти питання щодо виділення додаткових коштів на підтримку газети. Структурними підрозділами вже проводяться розрахунки, але це кошти, які недоотримає місто на ремонт доріг, дахів, медикаменти, харчування тощо.
Сьогодні ведуться переговори з кандидатами на посаду головного редактора, розглядається варіант об’єднання кількох комунальних підприємств…
Сподіваємось, найближчим часом газета відновить свою роботу.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.