Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Навчаємо, розвиваємо, виховуємо

Март 21st, 2013 Новини Вывести на печать

В далекому 1963 році по вулиці Радянській, де сьогодні розташовані історичні пам’ятки архітектури – Палац творчості дітей та юнацтва, технікум Національного гірничого університету, відкрив свої двері дошкільний навчальний заклад № 16 «Світлячок».
Першими його поріг переступили 135 вихованців. І з того часу садочок став маленькою країною дитинства, звідки бере початок могутня ріка людського життя.
Першою завідуючою, чуйною, високопрофесійною, була Заброда Олена Олександрівна. З дня відкриття і до 1975 року вона передала свій досвід та дала путівку в життя багатьом педагогам, які сьогодні очолюють дошкільні заклади і в нашому місті, і за його межами. . Це – Лінник В.В. (ДНЗ № 61), Лисенко І.В. (ДНЗ № 28), Гладуш О.Д. (ДНЗ № 1), Осадченко Є.І. (ДНЗ № 67), Ципура О.О. (ДНЗ № 8), Лавренко Л.Г.(ДНЗ № 3).
40 років тому у «Світлячок» прийшла тендітна дівчина – Земляна Валентина Тихонівна, яка невтомно працювала, віддаючи себе дітям. І ось уже протягом 30 років очолює вона колектив ДНЗ № 16. Спеціаліст вищої категорії, «Відмінник освіти України», нагороджена медаллю «За трудову відзнаку», грамотами головного управління освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти, подяками міського голови.
За 50 років свого існування колективом ДНЗ № 16 було виховано 2500 дошкільників. Колись маленькі дітки, сьогодні стали артистами, композиторами, програмістами, лікарями, вчителями, які працюють задля рідного міста та всієї України.
Колектив працівників за останні 30 років майже не змінювався. Це творчі, щирі, талановиті майстри своєї справи. Більше 25 років в колективі працюють Бондаренко І.В., Бєляєва Т.Г., Давиденко Т.І., Дулеба В.В., Друкер Т.М., Дьоміна З.М., Козорог Т.В., Козорог О.Г., Степанчонок Т.М., Сіннік Ю.П., Опанасенко А.І., Прихач С.А. Вони створюють прекрасні умови для формування життєвої компетентності дошкільника. Куточки народознавства, фізіотерапевтичний кабінет, музична зала, дизайн ігрових кімнат та території дошкільного закладу свідчать про те, що у «Світлячку» 190 дітей щодня мають можливість повністю розкрити свої здібності. Завдяки родинному затишку «Світлячка», дитина розвивається емоційно, проявляє свої акторські здібності під керівництвом музичного керівника Сироткіної А.І. Гурток англійської мови, який очолює керівник Друкер Т.М., – це вимога сьогодення, це замовлення суспільства, це зацікавленість дітей.
Понад 18 років в стінах ДНЗ № 16 працює Тищук О.В., яка протягом 4 років займається методичною роботою в закладі. Методист з артистичними даними, вона створює середовище для інноваційного навчально-виховного процесу, наближеного до реального життя, що надає можливість педагогам постійно підвищувати свій професійний рівень.

40 років слідкує за здоров’ям кожного малюка Давиденко Тамара Іванівна, чуйна, добросовісна, високопрофесійний спеціаліст, життєвим кредо якої став вислів «Здоров’я – це найцінніше, що є в дитини».
Колектив «Світлячка» неодноразово нагороджувався почесними грамотами відділу освіти, подяками міського голови за якісну підготовку дітей до навчання у школі.
Все тепло на Землі від сонця, а все Добро – від Людини… Тепло і добро «Світлячка» спрямоване на найголовніший сенс нашого життя – виховання і навчання маленьких громадян рідного міста.

Начальник відділу освіти Осипчук О.Б.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій