Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Навчальний семінар “Оцінювання стандартів публічної етики”

Ноябрь 23rd, 2012 Новини Вывести на печать

14-15 листопада 2012 р. на Базі державної податкової служби України в смт. Козин (Київська обл.) відбувся черговий семінар компоненту “Оцінювання стандартів публічної етики” Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». В роботі семінару від міста Павлограда взяла участь заступник міського голови, керуюча справами виконкому Аліса Рябова.
«Як свідчать дані соціологічних опитувань, громадяни з великою недовірою ставляться до представників місцевої влади», — розповів експерт програми Віктор Таран, директор ГО “Центр політичних студій та аналітики”. —  «Останні дослідження в різних регіонах України показали, що рівень недовіри сягає 65-75%. Для подолання прірви непорозуміння між громадою і місцевою владою працівникам органів місцевого самоврядування необхідно реформувати свою роботу, зробити більш відкритими та прозорими процедури прийняття своїх рішень, стати привітнішими у спілкуванні з громадянами».

«Одним із механізмів вирішення цих проблем є прийняття органами місцевого самоврядування своїх “етичних кодексів”, — наголосив Віктор Таран. — «Це загальноєвропейська практика, яка зараз активно впроваджується в Україні. Вона передбачає, що чиновники мають здійснювати свою роботу на принципах відкритості, прозорості, передбачуваності та приязності».

«Але найбільшим викликом для органів влади має стати не просто прийняття кодексів, а неухильне дотримання усіх зафіксованих ними норм», — підкреслила керівник Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Наталія Старостенко. — «Адже не текст кодексу, а процес його реалізації, дотримання його норм забезпечують покращення життя громадян, подолання їх недовіри до місцевої влади».

На основі здобутих на попередніх тренінгах програми знань і умінь більшість учасників, а це представники 6 міст (Вінниця, Луцьк, Павлоград, Славутич, Тростянець, Українка) та 3 обласних рад (Донецька, Тернопільська, Харківська) України підготували проекти кодексів етики, обговорили їх позитиви і слабкі моменти з колегами.

З українськими експертами Віктором Тараном та Тетяною Василевською, професором Національної академії державного управління при Президентові України, учасники дослідили положення чинного законодавства стосовно комітетів з етики в Україні, порядок функціонування інституту уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на центральному та місцевому рівнях, з’ясували бачення, місію і цілі комітетів з етики.

У ході семінару міжнародний експерт Ради Європи Хендрік Брюнінг (Нідерланди) представив визначення стратегії, що забезпечить достатню підтримку для створення комітетів з етики та їх організаційну схему, запропонував підходи до визначення рамок діяльності комітетів.

За активного сприяння міжнародних і вітчизняних експертів учасники семінару детально обговорили питання комітетів з етики в місцевій та регіональній площині, завдання, процедури, політику роботи комітетів, комунікаційну схему їх діяльності.

У ході навчання учасники розробили посадові інструкції для членів комітету з етики та обговорили стратегію створення комітетів з етики при міській владі та в регіонах України у 2013 р., на основі якої кожен учасник склав свій відповідний план дій.

Українські та європейські експерти переконані, що успішна реалізація цих завдань і планів допоможе місцевій владі стати ближчою до громади та повернути її довіру.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Флешмоб на ознаку єдності та на підтримку перемоги нашого земляка Олександра Усика
  • Про внесення змін до рішення міської ради від 05.12.2023р. № 1343-46/VIIІ «Про бюджет Павлоградської міської територіальної громади на 2024 рік»
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Павлоградці стали віце-чемпіонами Європи!
  • День пам’яті жертв політичних репресій
  • Вітання з Міжнародним днем музеїв
  • Долучайтеся до благодійної акції «Подаруй дитині мрію»!
  • Підписаний Меморандум про підтримку ветеранів війни, захисників та захисниць України та членів їх родин
  • До уваги суб’єктів господарювання підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • Мистецька акція «Генетичний код нації»
  • Міський голова привітав працівників музею зі святами
  • Протоколи 47 сесії
  • Про передачу майна
  • Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди
  • Фінансова допомога для малого та середнього бізнесу