Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

«Не кидайте дітей! Залишайте їх у нас…»

Январь 19th, 2012 Новини Вывести на печать

Плакати з такими написами з’являються по всій Європі, закликаючи жінок які добровільно відмовляються від своїх дітей, залишати немовлят не де прийдеться, а в спеціально обладнаних «вікнах життя». Ці пристосування — спроба часткового рішення питання відмови батьків від своїх дітей. Зігрітий бокс, безумовно, краща альтернатива для малюка, ніж бак для сміття…

Прототип сучасного «вікна життя» — так зване «колесо підкиднів» — з’явився у XII ст за ініціативи Папи Римського Іннокентія III: його шокувала новина про велику кількість мертвих немовлят , знайдених у водах ріки Тібр.

Перше таке «колесо» для прийому кинутих дітей діяло при шпиталі “Святого Духа” у Римі, поряд з Ватиканом. Воно представляло собою дерев’яний вертикальний циліндр, який знаходився у стіні. Матері залишалося положити туди дитину та покрутити циліндр так, щоб дитя опинилось усередині приміщення, та подзвонити у дзвіночок, який давав знати про підкинуту дитину. Згодом така практика розвинулась у всій Європі, але ж у середині 19-го сторіччя дітей стали підкидати стільки, що монахи були не в змозі забезпечити всім покинутим батьками немовлятам притулок.

Сьогодні стара традиція знайшла друге народження, тому що з кожним роком у Європі кількість покинутих немовлят збільшується щороку на 10 %.
Завдяки небайдужості наших людей, серед яких і депутат міської ради від Партії регіонів, головний лікар КЗ « Павлоградський пологовий будинок» Н.О. Куцевол, у нашому рідному місті Павлограді з’явилась альтернатива — «вікно життя».
« Вікно життя» знаходиться при вході в лікарняний Храм на честь ікони Божої Матері „ Милостива” при КЗ « Павлоградський пологовий будинок».
„ Вікно життя” з вулиці має вигляд простого вікна –склопакета і працює за схемою: його можна відкрити простим поворотом ручки і покласти дитину в спеціальний короб з дитячим матрацом. Як тільки дитина потрапляє в короб, спрацьовує датчик і сигнал надходить на пост медичної сестри гінекологічного відділення.

Наявність в місті «вікна життя» , можливо, врятує не одне немовля і від смерті в материнській утробі: отже частіше від небажаних дітей відмовляються заздалегідь до їх появи на світ ( згідно статистики аборти (навіть у неповнолітніх ) — є проблемою сучасної молоді).

Матері не завжди покидають своїх дітей, роздивляючись їх, як перешкоду чи тягар в подальшому житті. Декого на цей вирішальний крок штовхає вкрай тяжке матеріальне становище родини і надія на те, що їх дитині забезпечать кращі умови життя, ніж вони самі могли б їй надати.
Поки завчасно говорити, яку роль у вирішенні проблеми відіграє впровадження «вікна життя» , але, як би то не було , все ж покинути немовля на піклування лікарів, міста або держави краще, ніж залишити його помирати на вулиці чи вбити в утробі матері.
До відома наших читачів: за 2011 рік в нашому місті було всиновлено 15 дітей, взято під опіку – 60 дітей, переведено в дитячі будинки області – 3 дітей.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду