Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Новини Дніпропетрощини 04.05.2012

Май 4th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула пройшов Студентський ярмарок сільськогосподарських вакансій-2012

 

У рамках розвитку кластеру сільського господарства за ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшов Студентський ярмарок сільськогосподарських вакансій-2012. У Ярмарку взяли участь понад 550 студентів Дніпропетровського державного аграрного університету та провідні сільськогосподарські підприємства регіону й України.

 

Під час заходу студенти мали можливість ознайомитися з роботою провідних аграрних підприємств області, дізнатися про вакансії та умови праці на цих підприємствах, поспілкуватися з роботодавцями. Зокрема, під час Ярмарку відбулися презентації компаній ПрАТ «Агро-Союз», «KSG-Agro», ТОВ «Деміс-Агро», ТОВ НВ Агрокорпорація «Степова», ТОВ «Агротек», ТОВ «ТД «АгроАльянс», ТОВ «Глобал Білгі».

У рамках Ярмарку були підписані угоди про творче співробітництво та практичну підготовку (стажування) студентів між Дніпропетровським державним аграрним університетом і сільськогосподарськими компаніями «KSG-Agro», ТОВ «Деміс-Агро» та ТОВ НВ Агрокорпорація «Степова». Згідно з угодами студенти Агроуніверситету зможуть проходити виробничу та навчальну практику на сільськогосподарських підприємствах та користуватися документацією, яка не містить в собі комерційної таємниці, але є необхідною для виконання студентських робіт.

«Адаптація системи освіти до реальних потреб ринку праці є одним із ключових напрямків розвитку освітньої галузі в регіоні. Студентський ярмарок сільськогосподарських вакансій є продовженням реалізації проекту підвищення престижу вищої аграрної освіти та ролі вишу в підготовці кваліфікованих фахівців для компаній агропромислового комплексу. У результаті подібних заходів студенти отримують контракти на стажування, а компанії добирають для себе кваліфікованих фахівців. Таким чином, відбувається насичення галузей кадрами, затребуваними на ринку праці. Такі Ярмарки вакансій цього року пройдуть і в інших вишах Дніпропетровщини», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Губернатор підкреслив, що профільні ВНЗ та бізнес-структури Дніпропетровщини вже зробили ряд дуже важливих спільних кроків і заходів.

Зокрема, є домовленості про проходження практики молодими фахівцями, яких випускають наші ВНЗ, за кордоном. Зокрема, у 2011 році 29 студентів Аграрного університету пройшли стажування на сільськогосподарських компаніях Польщі, Франції та Швейцарії, студенти спеціалізованих груп Будівельної академії проходять стажування у Ліонському національному інституті прикладних наук у Франції (Institut National des Sciences Appliquées de Lyon).

Для того, щоб студенти мали можливість опановувати прогресивні технології, бізнес надає профільним вишам найсучаснішу техніку. Зокрема, 1 вересня 2011 року у рамках такої роботи Агроуніверситет отримав сучасні трактори фірми «John Deere» для практичних занять студентів, у жовтні губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив філії кафедр Придніпровської державної академії будівництва та архітектури і Дніпропетровського державного аграрного університету на базі підприємств, що працюють у цих галузях – ТОВ «Армада» та ТОВ «Агротек». 

Довідково:

Підприємства, які взяли участь у Ярмарку сільськогосподарських вакансій – 2012:

ПрАТ «Агро-Союз»,  «KSG-Agro», ТОВ «Деміс-Агро», ТОВ «Агро- Овен», ТОВ «Технік Машинес Інтернешенел», ТОВ НВ Агрокорпорація «Степова», ТОВ «Агротек», ТОВ «ТД «АгроАльянс», ТОВ «ТК «Альбіон», ТОВ ТД «АС-Терра», АВ  ТОВ «Агроцентр К», ДПДГ «Руно», ТОВ «Агрофірма «Дружба», ТОВ АПК «Спаський», ТОВ Агрофірма «Нібас», ТОВ «Агрофірма ім. Петровського», ТОВ «Квадро Агро», ТОВ «Ассис ТАС-консалтинг», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Глобал Білгі», ПАТ  Платінум Банк» та інші.

Інформація про стан потерпілих

За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 5 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 10 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі                   2 підлітків. Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 9 – задовільний стан.

За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

 

У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького у Дніпропетровську

 

У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького, що у Дніпропетровську. Загалом по області цього дня планується висадити понад 10 тис дерев.

«Сьогоднішній суботник, який проходить у День довкілля, присвячений підготовці нашого регіону до відзначення 67-ої річниці Великої Перемоги. Це вже другий загальнообласний суботник, який проводиться в рамках Регіональної програми з благоустрою на 2012 рік. Перший суботник пройшов 30 березня – напередодні Великодніх свят. За його результатами було виконано значний обсяг заходів з благоустрою. По багатьох показниках було виконано 65-80% заходів, запланованих на цей рік. Це стосується висадки дерев, яких на сьогодні в області висаджено вже понад 63 тис (65% від річного плану), створено понад 65 гектарів нових газонів і квітників (85% від річного плану), прибрано від сміття понад 10,5 тис км доріг (88% від річного плану). І сьогодні ми продовжуємо робити наш регіон більш затишним і облаштованим. Наше завдання – спільними зусиллями влади і громади області покращити благоустрій міст і районів Дніпропетровщини, створити чисті і комфортні умови життя в наших дворах, на наших вулицях, парках і скверах. Тому сьогодні в заходах з благоустрою беруть активну участь як представники обласної та місцевої влади, так і громадських організацій, підприємств і установ», — сказав Олександр Вілкул.

У загальнообласному суботнику беруть участь понад 136 тис жителів області, в тому числі керівники і співробітники регіональних та місцевих органів влади. Зокрема, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод узяв участь у висадці дерев та впорядкуванні Парку 40-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.

Загалом сьогодні 5 травня в містах і районах Дніпропетровщини згідно з дорученням губернатора у рамках загальнообласного суботника планується виконати такий обсяг робіт:

— упорядкувати понад 5,2 тис га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій ;

— установити 44 нові дитячі майданчики;

— створити  10 нових парків площею 5,34 га

— висадити понад 10 тис дерев та майже 7 тис кущів

— створити 20,5 га нових газонів та квітників;

— ліквідувати 668 стихійних сміттєзвалищ;

— очистити від сміття понад 200 км берегів водойм;

— прибрати від сміття 1,2 тис км узбіч доріг;

— відремонтувати 13,6 тис кв м асфальтобетонного покриття;

Загалом 2012 року Регіональною програмою з благоустрою, яка була розроблена за ініціативи і завданням Олександра Вілкула, передбачено:

• упорядкувати 150 тис. гектарів територій вулиць, скверів, парків та алей (це на 26% більше ніж у минулому році);

• встановити 320 нових дитячих майданчиків (це на 20%більше, ніж у минулому році);

• висадити 98,2 тис дерев (це на 12% більше ніж у минулому році);

• висадити 42 тис кущів (це на 5% більше ніж у минулому році);

• висадити нових газонів і квітників загальною площею 75,36 га (це на 11% більше ніж у минулому році);

• очистити від сміття 2338,5 км берегів водойм (це на 10% більше ніж у минулому році);

• очистити від сміття 12,2 тис км узбіч доріг (це на 48% більше ніж у минулому році);

• відремонтувати 1,825 млн. м² доріг (це на 10% більше, ніж у минулому році).

У рамках святкування Дня Європи у Дніпропетровську пройшла міжнародна конференція щодо розвитку Вальдорфської педагогіки у світі

 

У рамках святкування Дня Європи у Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшла перша міжнародна конференція щодо розвитку Вальдорфської педагогіки у світі та її вплив на педагогічне мистецтво на базі Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля.  В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник міського голови Олена Лозенко, в.о. начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик, ректор Дніпропетровського інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Романенко, ректор Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля Борис Холод, директор Європейської Ради Кристофер Клаудер.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяє особливу увагу розвитку та підтримці обдарованої молоді.  Для цього в області реалізується цілий комплекс програм та проектів. Серед них: регіональний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині», «Інформаційно-освітній прості Дніпропетровщини», тощо. У цьому році будуть створені такі проекти як: «3D-садок», «Інтернет-школа для обдарованої молоді та дітей-інвалідів. В їх основі – індивідуальний підхід до кожної дитини, всебічний розвиток її особистості. Упевнена, що плідний діалог та обмін досвідом збагатить учасників конференції новими знаннями, що стануть у нагоді в роботі з дітьми, та сприятиме встановленню нових ділових зв’язків», — сказала Марія Пустова.

Мета конференції – обговорення ідей вальдорфської педагогіки та обмін досвідом. Учасниками заходу були понад 100 представників із вальдорфських шкіл України, Великобританії, Вірменії, Франції, Норвегії, Німеччини, Польщі, Словенії, Люксембурга, Данії, Бельгії, Італії, Угорщини, Швеції, Австрії та Росії.

На конференції розглядалися питання перспектив розвитку педагогіки в Україні та світі. Досвідом роботи вальдорфської школи у Дніпропетровську поділилася з гостями її директор Світлана Передерій.

«Вальдорфська педагогіка є цілісною педагогічною системою, що забезпечує вільний творчий розвиток особистості, збереження її фізичного, психічного та духовного здоров’я. Вона спирається на принципи людинознавства, обґрунтовані видатним філософом та педагогом Рудольфом Штайнером на початку минулого століття. Сьогодні у світі, у тому числі в Європі, працює близько п’ятисот вальдорфських шкіл та кілька сотень дитячих садків. У нашій країні Вальдорфські школи є у Дніпропетровську, Кривому Розі, Києві та Одесі. Вивчення базових предметів у таких школах нічим не відрізняється від звичайних шкіл. Проте особливий акцент робиться на розвитку духовних та творчих здібностей дітей», — сказала Світлана Передерій.

У Дніпропетровській  вальдорфській школі функціонує 11 класів, у яких навчається 285 учнів. Школа працює за п’ятиденним режимом навчання.

Навчальні програми у вальдорфській школі побудовані так, щоб врахувати індивідуальні потреби кожного учня. Виділяються головні уроки (математика, рідна мова, географія, фізика, хімія та інші) та спеціальні предмети. Головний урок проводиться щоденно і займає дві навчальні години. Викладання здійснюється «епохами» по 2-4 тижні. Для предметів, що потребують систематичних спеціальних вправ, таких як іноземні мови, ремесло (в’язання, прядіння, плетіння, садівництво, столярна, ковальська, граверна справи), фізична культура, художні дисципліни (евритмія, живопис, ліплення), музика, виділяються окремі уроки.

У рамках реалізації інноваційних програм та планів  у навчально-виховний процес впроваджено факультативні курси – творчі майстерні для учнів старшої школи («Літературний клуб», «Театральна студія», «Художня майстерня»), також працюють спортивні гуртки.

З 9-го класу в школі організовано проходження учнями навчальних практик профільного спрямування з метою свідомого професійно-галузевого самовизначення.

Учні 10-го класу долучаються до пошукової індивідуальної проектної роботи, яка передбачає обрання теми, обґрунтування та теоретичну підготовку, практичну реалізацію та захист проекту.

Школярі є постійними учасниками культурно-історичних, творчих фестивалів, що проводяться серед вальдорфських шкіл України («Олімпійські ігри» у Севастополі, «Культура Середньовіччя» у Києві, «Театральне мистецтво» у Дніпропетровську, тощо). Дніпропетровська вальдорфська школа має вже шість випусків, а це понад 100 учнів.

Вальдорфський рух у світі було започатковано у 1919 році. Тоді була відкрита перша вальдорфська школа під педагогічним керівництвом філософа Рудольфа Штайнера в Німеччині.

Вальдорфські школи та дитячі садки розповсюджені у Західній Європі, Скандинавії, США, Південній Америці, ПАР та Японії. З кінця 80-х років ХХ століття  вони інтенсивно розвиваються у Східній Європі: Польщі, Угорщині, Чехії, Словакії та Україні.

 

У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклали квіти до монумента «Перемога» у Кривому Розі

 

У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклали квіти до монумента «Перемога» – пам’ятника воїнам 3-го Українського фронту, які визволили Кривий Ріг від німецько-фашистських загарбників 22 лютого 1944 року. У рамках свого робочого візиту Глава Уряду ознайомилися з експозицію знахідок часів Великої Вітчизняної війни та поспілкувалися з членами історико-пошукової організації «Пошук Дніпро».

«Ветерани зробили великий і святий подвиг заради миру на землі. Вони мужньо і самовіддано захищали рідну землю від ворога. Ветерани – наші герої. Вони гідний приклад доблесті і патріотизму. Пошукова робота організації «Пошук Дніпро» та створення експозицій знахідок часів Великої Вітчизняної війни свідчить про те, що сучасне покоління зберігає та примножує пам’ять про великий подвиг захисників Вітчизни. Це прекрасний приклад героїзму та патріотизму для підростаючого покоління», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.

На виставці представлено понад 100 експонатів. Серед них: артефакти часів Великої Вітчизняної війни, які були знайдені під час польових робіт, фотографії та особисті речі загиблих солдатів, за якими їх ідентифіковано, фрагменти літака ЯК-1Б, амуніції та зброї.

Під час пошукових робіт виявляють багато снарядів, мін, гранат і авіабомб. У 2011 році з землі було витягнуто та передано співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій і знищено близько 1,5 тис вибухонебезпечних предметів. Окрім останків солдатів військові археологи знаходять безліч супутніх речей, в основному фрагменти озброєння.

Автор експозиції – історико-пошукова організація «Пошук-Дніпро». Учасники цього пошукового руху проводять роботи на місцях боїв, де знаходять останки солдатів у засипаних воронках та окопах.

Члени організації тісно співпрацюють з Дніпропетровським історичним музеєм імені Дмитра Яворницького. Підняті із землі раритети передаються до краєзнавчих та шкільних музеїв.

 

 

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вручив криворізькій амбулаторії нове обладнання для дослідження крові  

 

Микола Азаров разом з губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом відвідали амбулаторію №5 Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 у м. Кривий Ріг.   

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину прем’єр-міністр України Микола Азаров ознайомився з роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини №5, яка є структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги №4        м. Кривий Ріг.

У рамках оснащення закладів первинної медичної допомоги новим обладнанням Микола Азаров передав амбулаторії №5 сучасний автоматичний гематологічний аналізатор BC 3000 plus – апарат для здійснення клінічного аналізу крові.

Нове обладнання дозволить максимально чітко вимірювати 19 параметрів (в тому числі – рівень гемоглобіну, еритроцитів, лейкоцитів тощо) при дослідженні однієї краплини крові. Аналізатор може здійснювати 60 аналізів за годину та одночасно зберігати у пам’яті результати 35 000 досліджень.

«Раніше ми змушені були передавати зразки крові на дослідження в лабораторію. Завдяки аналізатору у нас з’явиться можливість здійснювати своєчасний та якісний аналіз крові безпосередньо в амбулаторії. Це буде зручно для пацієнтів та значно полегшить роботу медикам, адже результати аналізу можна буде дізнатися вже через декілька хвилин», — сказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова.

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині триває процес оснащення медичних закладів новим обладнанням. «Сучасна апаратура та техніка у лікувальних установах — це одна з важливих умов надання якісної медичної допомоги», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Довідка:

До складу Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 м. Кривий Ріг входять амбулаторії №1, №2, №3, №4, №5.

Амбулаторія №5 розпочала роботу у грудні 2011 року. Амбулаторію було відкрито у житловому будинку, в якому більшість квартир надано медичним працівникам. Під медичний заклад було переобладнано двокімнатну квартиру на першому поверсі. Для амбулаторії придбано усе необхідне обладнання на суму 150 тис грн.

Сьогодні амбулаторія №5 обслуговує 2800 мешканців прилеглих будинків. Прийом пацієнтів здійснюють сімейний лікар та акушер-гінеколог.

 

Олександр Вілкул поставив завдання оздоровити підлітків, які постраждали внаслідок вибухів у Дніпропетровську, у міжнародному дитячому центрі «Артек»

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання оздоровити всіх підлітків, які постраждали внаслідок вибухів, що сталися в Дніпропетровську 27 квітня 2012 року, у міжнародному дитячому центрі «Артек». При цьому постраждалі дорослого віку за завданням губернатора будуть оздоровлені за бюджетні кошти в санаторіях.
Як повідомлялося раніше, внаслідок чотирьох вибухів, що сталися 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську, постраждало 30 осіб, яким була надана допомога медиками Дніпропетровщини. Крім того, 30 квітня поточного року від ГУ МВС України в Дніпропетровській області надійшла інформація, що 28 квітня 2012 року в центральну міську лікарню міста Свердловськ Луганської області госпіталізовано студента 2-го курсу Дніпропетровського національного гірничого університету з діагнозом «струс головного мозку». Тілесні ушкодження у студента відсутні. Зі слів хворого, 27 квітня 2012 року він перебував біля центрального входу в парк ім. Глоби в Дніпропетровську, коли там стався вибух. До медичних установ Дніпропетровської області він не звертався і поїхав до Луганської області. Наразі студент перебуває на стаціонарному лікуванні в Луганській обласній лікарні, його стан задовільний.

Олександр Вілкул: «У рамках реалізації програми «Безпечне місто» у 2012 році для Дніпропетровщини будуть закуплені 25 сучасних патрульних автомобілів і 3 катери»

«Забезпечення громадської безпеки є одним із найважливіших напрямків діяльності влади. За два роки в рамках реалізації регіональної програми «Безпечне місто» для Дніпропетровської області було закуплено 96 спецавтомобілів, обладнаних комп’ютерами і станціями GPS. У результаті, у 2011 році в регіоні розкриття злочинів підвищилося на 7,5%, а рівень злочинності знизився на 20%. Події 27 квітня показали необхідність подальшого посилення матеріальної бази правоохоронних органів. У 2012 році для Дніпропетровщини будуть закуплені ще 25 сучасних патрульних автомобілів і 3 катери для патрулювання акваторії річки Дніпро», – сказав губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина. Прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею «Тероризм».

Інформація про стан потерпілих
За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 19:00 3 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 10 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі 2 підлітків. Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 1 – середньої тяжкості, 8 – задовільний стан.
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

Микола Азаров та Олександр Вілкул привітали криворізьких ветеранів-новоселів
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод та Криворізький міський голова Юрій Вілкул привітали інвалідів війни, які отримали квартири в новому багатоквартирному будинку по вулиці Кустанайській у Кривому Розі, з новосіллям та Днем Перемоги. Це два останні інваліди війни у місті, які стояли у черзі на отримання квартири і потребували поліпшення житлових умов.
Глава Уряду та губернатор області ознайомилися з умовами проживання в нових квартирах інвалідів війни Івана Скорогляда 1923 року народження, який мешкає в двокімнатній квартирі загальною площею 46,7 м2 разом з дружиною — ветераном праці 1928 року народження, та Василя Курінкова 1921 року народження, який мешкає в однокімнатній квартирі загальною площею 29 м2. Обоє ветеранів проживають на другому поверсі будинку. Квартири ветеранів облаштовані енергозберігаючими вікнами, індивідуальними підігрівачами води та засобами обліку води і газу.
Микола Азаров та Олександр Вілкул вручили новоселам у подарунок нові сучасні телевізори.
89-квартирний будинок по вулиці Кустанайській у Кривому Розі з’явився з ініціативи губернатора Олександра Вілкула у результаті комплексної реконструкції колишнього гуртожитку в рамках регіональної програми будівництва соціального та доступного житла. У будинку були проведені нові вентиляційні канали, розширені балкони, реконструйовані системи водопостачання і водовідведення, замінені всі мережі. Крім двох ветеранів-інвалідів війни, решта мешканців будинку – медичні працівники Кривого Рогу, які безкоштовно отримали квартири в рамках регіональної програми місцевих стимулів для медиків, яка була розроблена і реалізується за завданням Олександра Вілкула в рамках модернізації системи охорони здоров’я.
«Я задоволений експериментом регіональної влади, який вирішує проблему медичної реформи в комплексі з проблемою соціального житла. Тут ветерани оточені турботою та увагою. Сусіди-медики – це найкраще соціальне середовище для літньої і заслуженої людини. Переконаний, що такий досвід необхідно широко запроваджувати в усій країні», — сказав Микола Азаров.
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створена потужна регіональна система соціальної підтримки ветеранів, яка по праву є однією з кращих в країні. Саме з ініціативи Дніпропетровського регіону по всій Україні впроваджена і діє система безкоштовного забезпечення ветеранів війни мобільним зв’язком за рахунок коштів місцевих бюджетів, а також щомісячна стипендія для громадян, яким виповнилося 100 і більше років. Зокрема, наразі в Дніпропетровській області безкоштовним мобільним зв’язком забезпечено близько 2 тис ветеранів, котрих немає можливості забезпечити стаціонарним телефонним зв’язком, на який вони мають право згідно з законодавством.
У рамках Регіональної програми адресної підтримки ветеранів війни та інвалідів на 2010-2014 роки у містах і районах реалізуються адресні проекти соціальної допомоги «Турбота», «Ветеран», «Здоров’я літніх людей» і низка інших. В області постійно ведеться робота по забезпеченню ветеранів безкоштовним лікуванням, санаторно-курортним оздоровленням, забезпеченням житлом, надання послуг з ремонту житла, зубо- і слухо-протезування.
Спеціалізовані медичні послуги надаються ветеранам війни в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни на 210 ліжок і в госпіталі для ветеранів війни на 40 ліжок в с. Роздори Синельниківського району. Крім того, в лікувально-профілактичних закладах області функціонують палати для ветеранів війни загальним обсягом 1231 ліжко.
На території області функціонує 51 територіальний центр соціального обслуговування одиноких пенсіонерів, непрацездатних громадян, інвалідів, які щороку безкоштовно обслуговують понад 30 тис ветеранів війни, в тому числі вдома 20 тис ветеранів. В області функціонує 18 будинків-інтернатів, в тому числі 4 геріатричні пансіонати, в яких на повному державному забезпеченні перебувають 213 ветеранів війни, з них 9 – інваліди війни.
Протягом І кварталу 2012 року за рахунок коштів обласного бюджету профінансовані видатки у тому числі на:
● виплату обласної стипендії особам, яким виповнилось 100 і більше років – 262,2 тис грн;
● для надання матеріальної допомоги особам, які опинились у скрутному становищі – 139,6 тис грн;
У рамках Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який щороку відзначається 11 квітня, Нікопольська організація борців антифашистського опору, Дніпропетровське обласне відділення Української спілки в’язнів та міські відділення цієї організації міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Новомосковська отримали від обласної влади сучасну оргтехніку.
У рамках Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у 2012 році значно збільшено (для інвалідів війни більше як удвічі) щорічну разову допомогу ветеранам війни до Дня Перемоги:
● інвалідам війни 1 групи – 2200 грн;
● інвалідам війни 2 групи – 1920 грн;
● інвалідам війни 3 групи – 1720 грн;
● учасникам бойових дій – 675 грн;
● членам сімей загиблих – 340 грн;
● учасникам війни – 125 грн.
Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити святкові виплати ветеранам до Дня Перемоги не пізніше як до 5 травня поточного року.

У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклали квіти до монумента «Перемога» у Кривому Розі

У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклали квіти до монумента «Перемога» – пам’ятника воїнам 3-го Українського фронту, які визволили Кривий Ріг від німецько-фашистських загарбників 22 лютого 1944 року. У рамках свого робочого візиту Глава Уряду ознайомилися з експозицію знахідок часів Великої Вітчизняної війни та поспілкувалися з членами історико-пошукової організації «Пошук Дніпро».
«Ветерани зробили великий і святий подвиг заради миру на землі. Вони мужньо і самовіддано захищали рідну землю від ворога. Ветерани – наші герої. Вони гідний приклад доблесті і патріотизму. Пошукова робота організації «Пошук Дніпро» та створення експозицій знахідок часів Великої Вітчизняної війни свідчить про те, що сучасне покоління зберігає та примножує пам’ять про великий подвиг захисників Вітчизни. Це прекрасний приклад героїзму та патріотизму для підростаючого покоління», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
На виставці представлено понад 100 експонатів. Серед них: артефакти часів Великої Вітчизняної війни, які були знайдені під час польових робіт, фотографії та особисті речі загиблих солдатів, за якими їх ідентифіковано, фрагменти літака ЯК-1Б, амуніції та зброї.
Під час пошукових робіт виявляють багато снарядів, мін, гранат і авіабомб. У 2011 році з землі було витягнуто та передано співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій і знищено близько 1,5 тис вибухонебезпечних предметів. Окрім останків солдатів військові археологи знаходять безліч супутніх речей, в основному фрагменти озброєння.
Автор експозиції – історико-пошукова організація «Пошук-Дніпро». Учасники цього пошукового руху проводять роботи на місцях боїв, де знаходять останки солдатів у засипаних воронках та окопах.
Члени організації тісно співпрацюють з Дніпропетровським історичним музеєм імені Дмитра Яворницького. Підняті із землі раритети передаються до краєзнавчих та шкільних музеїв.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул запалили свічки у Свято-Георгіївській дзвіниці в пам’ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відвідали Пам’ятну Свято-Георгієвську дзвіницю у кривому Розі, збудовану на честь загиблих воїнів у роки Великої Вітчизняної війни. Микола Азаров та Олександр Вілкул запалили свічки в пам’ять про загиблих під час війни.

«Святий подвиг героїв-визволителів об’єднує нас та робить непереможними перед обличчям будь-яких випробувань. Ми бережемо та шануємо правдиву історію Великої Перемоги! На Дніпропетровщині реалізується масштабна Регіональна програма з відновлення пам’ятників Великої Вітчизняної війни. І за останні два роки в області капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могили, пам’ятників і монументів воїнам Великої Вітчизняної війни. Свято-Георгієвська дзвіниця є одним із символів пам’яті та вдячності за подвиг воїнів, загиблих та живих, які захищали рідну землю від загарбників», — сказав Олександр Вілкул.
П’ятиярусна дзвіниця з 9 дзвонами символічно розміщена між монументом «Перемога» та Церквою Іверської ікони Божої Матері у Кривому Розі. Вона розписана за мотивами фресків середньовічних храмів, монастирів Греції та Сербії. Центральним образом є величне іконографічне зображення святого великомученика Георгія переможця – небесного покровителя воїнів.
У Свято-Георгіївській дзвіниці Микола Азаров та Олександр Вілкул зустрілись та поспілкувались із ветеранами Великої Вітчизняної війни.
Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині з робочою поїздкою перебуває Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Довідково:
На Дніпропетровщині проживають 130,5 тис ветеранів війни, в тому числі 10,5 тис інвалідів війни, 20,5 тис учасників бойових дій, 99,5 тис. учасників війни. З них троє Герої Радянського Союзу, один ветеран нагороджений 4-ма медалями «За відвагу», 63 Герої Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.

На Дніпропетровщину з робочою поїздкою прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров

На Дніпропетровщину в місто Кривий Ріг з робочою поїздкою прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров. В аеропорту його зустрічали губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, керівництво правоохоронних органів Дніпропетровської області.
У рамках свого візиту Микола Азаров відвідає Пам’ятну дзвіницю на честь воїнів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни, де разом з губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом запалить свічку в пам’ять про полеглих під час війни.
Глава Уряду разом з губернатором Дніпропетровщини покладуть квіти до монумента «Перемога». Після церемонії покладання квітів Прем’єр-міністр зустрінеться з членами історико-пошукової організації «Пошук Дніпро» та ознайомиться з експозицією знахідок часів Великої Вітчизняної війни. Експозиція демонструє артефакти часів війни, які були знайдені під час польових робіт, фотографії та особисті речі загиблих солдатів, за якими їх ідентифіковано, фрагменти літака ЯК-1Б, фрагменти зброї та інше.
Прем’єр-міністр Микола Азаров разом з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом ознайомиться з роботою амбулаторії №5 Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 у Кривому Розі, яка розташована на першому поверсі 89-квартирного будинку по вул. Кустанайській,6. Це новий житловий будинок, в якому квартири надано медичним працівникам. Навесні цього року квартири у цьому будинку отримали два інваліди війни. З ними у рамках свого робочого візиту зустрінеться Микола Азаров.
Також у рамках візиту Глава Уряду дасть інтерв’ю на КП ТРК «Рудана».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва