Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Новини Дніпропетрощини 30.03.2012

Март 30th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул провів зустріч з виконавчим директором Європейської Бізнес Асоціації Ганною Дерев’янко

Про створення умов для розвитку економіки, а також про спільні дії обласної влади та ЄБА щодо реалізації бізнес-проектів у регіоні йшлося на зустрічі голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула та виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Ганни Дерев’янко.

«94% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій в економіку Дніпропетровської області (7,5 млрд дол США з 8,1 млрд дол США) надійшло саме з країн Європейського Союзу. Тож зустріч з керівництвом Європейської Бізнес-Асоціації, що об’єднує близько 900 компаній і є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні, – це важливий крок у розвитку конструктивних стосунків між владою та експертами інвестиційного ринку», – сказав на початку зустрічі голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. Він підкреслив, що в обласної влади та ЄБА спільна мета – розвиток економіки та покращення умов інвестування. Адже завдяки цьому створюються нові робочі місця, забезпечується ріст обсягу сплат до бюджету і заробітної плати громадян.
Під час зустрічі були обговорені актуальні проблеми, що стоять перед представниками реального сектору економіки, та відповідні заходи, що вживаються владою регіону для покращення умов роботи бізнесу.
Перш за все, це стосується заходів із дебюрократизації та боротьби з корупцією. У Дніпропетровській області в усіх містах та районах створено 35 дозвільних центрів, що надають послуги у режимі «єдиного вікна». Органи державної влади та місцевого самоврядування об’єднані в єдину електронну мережу, що дозволяє використовувати електронний документообіг. Контроль за роботою органів влади в режимі он-лайн відбувається через електронну систему «Відкрита влада», що знаходиться в облдержадміністрації.
«Для покращення якості роботи органів влади в регіоні впроваджуються передові IT- та HR-технології управління. Система влади переходить на режим забезпечення конкретного результату – залучення інвестицій, розвиток інфраструктури, покращення умов проживання громадян. Створення умов для розвитку регіону й конкретні показники цього – головний критерій ефективності влади. Завдяки такому підходу Дніпропетровщина має якісні результати», – зазначив Олександр Вілкул.
Враховуючи високий рівень проведеної регіоном роботи, з пропозицією про спільну з Дніпропетровщиною реалізацію проектів виступили провідні світові компанії – «Майкрософт» та світова консалтингова компанія у галузі управління персоналом «Хей-Груп». Для розробки механізмів впровадження в регіоні реформ Президента України Віктора Януковича активно залучається компанія «Делойт».

«І команда обласної влади зробить все, щоб не тільки зберегти це лідерство, але і примножити досягнуте», — сказав Олександр Вілкул.
У 2010 році темп зростання промислового виробництва області склав 16%, у 2011 році – ще 5%. За січень 2012 року зростання склало 9,6%. Обсяг зовнішньоторговельного обороту за 2011 рік збільшився на 26,4% і склав 18 млрд дол США. Працюючі в області підприємства за рік збільшили свій прибуток вдвічі – до 3 млрд 750 млн дол США.
Дніпропетровська область, діючи в рамках реалізації Глобального договору ООН особливу увагу приділяє енергосбереженню та вирішенню питань екології. За минулий рік при зростанні промислового виробництва на 5% витрати енергії на виробництво тони умовної продукції зменьшено на 1%, обсяг шкідливих викидів в атмосферу Дніпропетровська зменьшено на 15%, а в акваторію річки Дніпро в межах Дніпропетровська – на 70%. Такий підхід обласної влади до збереження навколишнього середовища підтримує бизнес – цього року підприємства Дніпропетровщини планують інвестувати в енергозбереження та екологічни програми понад мільярд гривень, зокрема буде запущено один з найсучасніших в Європі металургійних заводів – “Дніпросталь”.
Обсяг залучених іноземних інвестицій у регіон становить понад 8 млрд дол США. Це найвищий показник серед регіонів України. Тільки за останні два роки в умовах світової кризи в область залучено понад мільярд доларів, і Дніпропетровським регіональним інвестіційним агентством ще супроводжується проектів вартістю понад мільярд долларів США.
«Дніпропетровська область формує новий вектор розвитку, заснований на ефективному діалозі влади й бізнесу. І цей процес, відповідно до європейської практики, повинен супроводжуватися моніторингом ситуації, який забезпечують профільні асоціації, експерти та недержавні організації. Для нас важлива об’єктивна оцінка ситуації і рекомендації, які надає Європейська Бізнес-Асоціація», – сказав Олександр Вілкул.
Губернатор подякував Ганні Дерев’янко та ЄБА за підтримку міжнародних проектів Дніпропетровської області з залучення інвестицій. Так, 12 квітня 2012 року за підтримки ЄБА Дніпропетровська область презентує свій економічний потенціал та інвестпроекти в Брюселі.
Олександр Вілкул виказав упевненість у подальшій плідній співпраці з Асоціацією та запросив експертів ЄБА взяти активну участь у роботі Ради підприємців Дніпропетровської області з формування конкретних заходів з покращення умов роботи бізнесу в регіоні. «Використання кращого досвіду і впровадження світових практик – це одна з принципових характеристик Дніпропетровщини. І дуже важливо, що коло наших партнерів збільшується. Участь ЄБА у програмах розвитку регіону створює форум для ефективного спілкування з міжнародними бізнес-структурами», – зазначив він.
Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Ганна Дерев’янко зазначила, що вражена відкритістю, прагматичністю та ініціативністю дніпропетровської регіональної влади: «Мені імпонують люди, які готові відповідати за свої слова. Мені імпонують ваші проекти з інформатизації, дебюрократизації. Потрібно максимально усунути ручний фактор, для того, аби управлять економікою та державою. Проект «Відкрита влада», що втілює облдержадміністрація, є дуже прогресивним та актуальним в цьому плані. Компанії, які працюють на Дніпропетровщині, відчувають діалог та підтримку вашу, Олександре Юрійовичу, та вашої команди. Впевнена, що цей діалог буде залишатись таким же продуктивним та конструктивним та буде стимулювати покращення інвестиційної привабливості регіону та країни в цілому. Система KPI, яку ви використовуєте, є чітким прикладом того, як керувати бізнес-процесом і є серйозним шагом вперед в державному управлінні. Наше завдання — створювати з владою механізм співпраці, щоб компаніям та інвесторам в Україні добре працювалось».

Олександр Вілкул привітав учасників 10-го ювілейного фестивалю народної творчості «Весна Рудани»

Цьогоріч міський фестиваль «Весна Рудани», що проходить за підтримки губернатора області Олександра Вілкула, зібрав 3 тис учасників, а це близько 150 аматорських колективів. Загалом за 10 років існування у фестивалі взяли участь понад 30 тис талантів. Сьогодні відбувся гала-концерт, в якому взяли участь переможці конкурсу.
«За десять років фестиваль «Весна Рудани» став яскравою подією у культурному житті Кривого Рогу та Дніпропетровщини. Для тисяч дітей фестиваль – це гарна можливість реалізувати свої таланти та стати яскравими зірочками. Адже реалізація талантів дітей – це майбутнє нашої області та країни. Для дорослих артистів фестиваль – це майданчик, де зароджуються нові корисні знайомства і з’являються друзі, а також гарна нагода обговорити нові творчі проекти», – сказав Олександр Вілкул та додав, що влада і надалі підтримуватиме фестиваль. Він побажав, щоб рамки фестивалю з кожним роком розширювалися, а кількість учасників зростала. Адже у минулому році до участі у фестивалі долучилися освітні установи.
Цього року демонстрували свої таланти учасники близько 150 аматорських колективів, в тому числі 63 – хореографічних, 52 – вокальних, 10 – хорових, 23 – інструментальних колективи та інші. Відбіркові тури пройшли у семи районах міста. Переможцями стали 83 учасники, серед яких зразковий ансамбль хореографічних мініатюр «Жарт»; автор, композитор та виконавець пісень Олексій Гріцишин, народний ансамбль танцю «Калинонька», театр сучасної хореографії «Версаль», театр естрадної пісні «Містер Норд», ансамбль естрадного танцю «Ренесанс» тощо.
Усі учасники гала-концерту отримали дипломи фестивалю. Найближчим часом запис концентру буде транслюватися на ТРК «Рудана».

Довідка:
Міський фестиваль народної творчості «Весна Рудани» започатковано в 2003 році. У фестивалі беруть участь аматорські колективи та виконавці різного віку.

Олександр Вілкул: «Плани з благоустрою Дніпропетровської області на 2012 рік на 15% більші, ніж у 2011 році»

Розроблена та затверджена програма благоустрою Дніпропетровської області на 2012 рік передбачає збільшення планів з благоустрою на 10-15% порівняно з 2011 роком. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час суботника у Кривому Розі.
Зокрема, у 2012 році передбачено упорядкування 149 тисяч гектарів територій вулиць, скверів, парків та алей, що на 26% більше ніж у минулому році; створення 320 нових дитячих та спортивних майданчиків, що на 20% більше ніж у минулому році; висадити 98 тисяч дерев, що на 12% більше ніж у минулому році, відремонтувати 1,8 млн кв м доріг, що на 10% більше ніж у минулому році.
Олександр Вілкул зазначив, що особисто тримає на контролі це питання – щотижня йому доповідають інформацію, яку збирає управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації з міст та районів щодо проведеної роботи з благоустрою.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у суботнику в Кривому Розі

Під час суботника на площі Визволення, у сквері Героїв Чорнобиля та сквері ім. Богдана Хмельницького Олександр Вілкул разом із жителями міста висадив берези, горобини та липи.
У суботнику в Кривому Розі взяли участь більше 15 000 тис жителів. Цього дня у місті упорядкувано 167 Га територій парків, скверів, алей і прибудинкових територій, висаджено 100 дерев, 150 кущів, ліквідувано 4 стихійних сміттєзвалища. Крім цього, очищено від сміття 82 км доріг та майже 1 км берегів водоймищ. Усі ці роботи влада та громадськість зробила в рамках реалізації програми «Місто без околиць», ініційованої Олександром Вілкулом 6 років тому. Програма включає в себе комплекс заходів з благоустрою та розвитку інфраструктури в усіх районах міста.
«Місто Кривий Ріг розвивається, із обласного бюджету виділяються кошти на придбання нової техніки, ремонт доріг, розвиток інфраструктури. В розвитку міста постійно беруть участь промислові підприємства. Але я відзначу, і це дуже важливо, що активну участь в благоустрої рідного міста беруть і жителі. Наші спільні зусилля направлені на одну ціль – на розвиток міста», – сказав Олександр Вілкул.
Минулого року для забезпечення вчасного вивезення сміття для Кривого Рогу за кошти обласного бюджету було придбано три сміттєвози. Крім того, у 2012 році місто отримає спецтехніку на суму 2,7 млн грн. Також з обласного бюджету виділять 3 млн грн для висадження зелених насаджень.

Довідка:
31 березня пройшов перший загальнообласний суботник. Його присвятили Великодню. У 2012 році пройдуть іще чотири суботники, 21 квітня – до Дня довкілля, 23 червня – до Дня Конституції, 18 серпня – до Дня Незалежності, та осанній – 13-го жовтня.
Заходи включають в себе роботи з благоустрою прибудинкових територій, об’єктів масового перебування та відпочинку населення, знесення аварійних та сухостійних дерев, висадження молодих дерев, квітників, кущів, ремонт малих архітектурних форм у парках, скверах, на дитячих майданчиках, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, упорядкування контейнерних майданчиків, очищення прибережних захисних смуг водних об’єктів, прибирання доріг від залишків посипального матеріалу, благоустрою кладовищ та територій біля церкв, відновлення освітлення, упорядкування братських могил, меморіальних комплексів, що увічнюють пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Олександр Вілкул: «У Кривому Розі в 2012 році за підтримки обласної влади продовжаться масштабні проекти з розвитку міста»

Про це стало відомо під час робочої поїздки голови облдержадміністрації до Кривого Рогу, де Олександр Вілкул провів наради щодо реконструкції проспекту К. Маркса, площі Визволення та розчистки р. Стара Саксагань в Кривому Розі.
«Кривий Ріг стає сучасним промисловим містом з розвиненою інфраструктурою та комфортними умовами життя. За підтримки обласної влади минулого року серйозний комплекс робіт був проведений з розчищення русла річки Стара Саксагань, закінчена 1-а черга реконструкції проспекту Південний, поведена реконструкція вул. Мусоргського. Яскравим символом Кривого Рогу став найбільший в Україні та один з найбільших в світі квітковий годинник. Подією всеукраїнського масштабу стало відкриття регіонального перинатального центру. Після трирічної перерви знову приймає пацієнтів радонове відділення при 11-й міськлікарні – але тепер уже тут лікування проходить на найсучаснішому рівні. Все це системні кроки по підвищенню якості життя мешканців Кривого Рогу. І цього року ми продовжимо роботу з розвитку та благоустрою міста. Будуть продовжені роботи по 2-му етапу реконструкції проспекту Південний. Зараз розробляється проект реконструкції проспекту К. Маркса, площі Визволення та парку ім. Ю.Гагаріна. Продовжиться реалізація проекту розчистки русла річки Стара Саксагань», – сказав Олександр Вілкул.
За проектом реконструкції на пр. К. Маркса та площі Визволення передбачається замінити інженерні мережі, покриття проїжджої частини і тротуарів. Також відновити фасади адміністративних, громадських, житлових будівель розташованих на проспекті і прилеглих вулицях (Жовтнева, Чкалова), встановити ліхтарі, лави, урни.
Також будуть продовжені роботи з розчищення русла річки Стара Саксагань. Паралельно розробляються проекти з благоустрою Набережної уздовж розчищеного русла. В рамках цих проектів – зведення трьох пішохідних мостів і ремонт існуючого. У парку ім. Ю. Гагаріна облаштують літню естраду на 200 глядачів, декоративні фонтани та фонтан на річці, човнові станції.
Завершиться розширення та реконструкція вул. Купріна. Окрім цього, на стадіоні «Спартак» будуть капітально відремонтовані трибуни та внутрішні приміщення. Цього року в Кривому Розі з’явиться сучасна тренувальна база для хокеїстів і фігуристів – нова Льодова арена.
У 2012 році також планується розпочати реконструкцію театру ім.Шевченка. Нова котельня в рамках програми енергоефективності буде побудована по вул. Тбіліська, готується проект будівництва полігону твердих побутових відходів. У рамках програми безпеки дорожнього руху буде продовжно установку світлофорів зі зворотнім відліком часу та звуковим супроводом. Ще кілька (орієнтовно — 3 одиниці) трамвайних вагонів після капітальної реконструкції вийдуть на маршрути міста.

Олександр Вілкул: «У Кривому Розі в 2012 році за підтримки обласної влади продовжаться масштабні проекти з розвитку міста»

Про це стало відомо під час робочої поїздки голови облдержадміністрації до Кривого Рогу, де Олександр Вілкул провів наради щодо реконструкції проспекту К. Маркса, площі Визволення та розчистки р. Стара Саксагань в Кривому Розі.
«Кривий Ріг стає сучасним промисловим містом з розвиненою інфраструктурою та комфортними умовами життя. За підтримки обласної влади минулого року серйозний комплекс робіт був проведений з розчищення русла річки Стара Саксагань, закінчена 1-а черга реконструкції проспекту Південний, поведена реконструкція вул. Мусоргського. Яскравим символом Кривого Рогу став найбільший в Україні та один з найбільших в світі квітковий годинник. Подією всеукраїнського масштабу стало відкриття регіонального перинатального центру. Після трирічної перерви знову приймає пацієнтів радонове відділення при 11-й міськлікарні – але тепер уже тут лікування проходить на найсучаснішому рівні. Все це системні кроки по підвищенню якості життя мешканців Кривого Рогу. І цього року ми продовжимо роботу з розвитку та благоустрою міста. Будуть продовжені роботи по 2-му етапу реконструкції проспекту Південний. Зараз розробляється проект реконструкції проспекту К. Маркса, площі Визволення та парку ім. Ю.Гагаріна. Продовжиться реалізація проекту розчистки русла річки Стара Саксагань», – сказав Олександр Вілкул.
За проектом реконструкції на пр. К. Маркса та площі Визволення передбачається замінити інженерні мережі, покриття проїжджої частини і тротуарів. Також відновити фасади адміністративних, громадських, житлових будівель розташованих на проспекті і прилеглих вулицях (Жовтнева, Чкалова), встановити ліхтарі, лави, урни.
Також будуть продовжені роботи з розчищення русла річки Стара Саксагань. Паралельно розробляються проекти з благоустрою Набережної уздовж розчищеного русла. В рамках цих проектів – зведення трьох пішохідних мостів і ремонт існуючого. У парку ім. Ю. Гагаріна облаштують літню естраду на 200 глядачів, декоративні фонтани та фонтан на річці, човнові станції.
Завершиться розширення та реконструкція вул. Купріна. Окрім цього, на стадіоні «Спартак» будуть капітально відремонтовані трибуни та внутрішні приміщення. Цього року в Кривому Розі з’явиться сучасна тренувальна база для хокеїстів і фігуристів – нова Льодова арена.
У 2012 році також планується розпочати реконструкцію театру ім.Шевченка. Нова котельня в рамках програми енергоефективності буде побудована по вул. Тбіліська, готується проект будівництва полігону твердих побутових відходів. У рамках програми безпеки дорожнього руху буде продовжно установку світлофорів зі зворотнім відліком часу та звуковим супроводом. Ще кілька (орієнтовно — 3 одиниці) трамвайних вагонів після капітальної реконструкції вийдуть на маршрути міста.

У містах та районах Дніпропетровської області проходить перший цього року загальнообласний суботник

У першому суботнику 2012 року планується участь більше 100 тисяч жителів області, у тому числі працівників підприємств, установ, представників громадських організацій.
«Цей суботник – перший із п’яти загальнообласних, запланованих на цей рік в регіоні. І сьогодні на вулицях, у парках та скверах працює багато людей. Я вдячний усім землякам, кожному жителю області, який приєднався до загальної гідної справи. Це справжні патріоти свого регіону. Саме в таких конкретних справах проявляється любов до свого населеного пункту», – сказав Олександр Вілкул під час суботника в Кривому Розі.
Для популяризації подібних заходів на Дніпропетровщині організовані конкурси: «Кращий будинок», «Кращий будинок ОСББ», «Кращий управляючий будинку». За підсумками цієї роботи буде проведено обласний конкурс «Кращий населений пункт з благоустрою». «До участі в таких заходах необхідно запрошувати широку громадськість, адже чистота в районах та містах – це спільна відповідальність – і влади, і громади. Керівники населених пунктів мають працювати разом з населенням, а також створити систему заохочення для найбільш активних громад», – відзначив голова облдержадміністрації.
31 березня на Дніпропетровщині заплановано висадити близько 7 000 дерев, більше 2 500 кущів та 5,54 Га газонів і квітників.
Також планується створити три парки загальною площею 3,8 Га (у місті Дніпродзержинськ, Васильківському та Покровському районах) та встановити п’ять дитячих майданчиків (один – у Павлоградському районі та по два майданчики – в містах Синельникове, Новомосковськ).
Крім цього, в області мають ліквідувати більше 600 сміттєзвалищ, очистити від бруду понад 140 км берегів водоймищ і прибрати від сміття майже 1430 км доріг.
Під час першого загальнообласного суботника працівники структурних підрозділів облдержадміністрації наводять лад у парку 40-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.
31 березня відбувається перший суботник присвячений Великодню, ще буде проведено в поточному році чотири суботника, 21 квітня — До дня довкілля, 23 червня – до Дня Конституції, 18 серпня – до Дня Незалежності, та останній – 13-го жовтня.

Мексика зацікавлена розвивати культурні відносини з Дніпропетровським регіоном

Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера зазначила, що Мексика зацікавлена розвивати культурні відносини з Дніпропетровським регіоном.
«Зараз у нас налагоджені культурні відносини тільки з Києвом, хотілося б долучити і Дніпропетровську область. Ми плануємо виставити експозиції в історичному музеї Дніпропетровська. Вчора мені презентували вироби з Петриківського розпису, це чудова техніка. Ви знаєте, у нас в містечку Чанг (Мексика — ред.) Роблять подібне. У нас дуже багато спільного, наприклад, в культурі. Судячи з музейним експонатам, наприклад Скіфським бабам, у Дніпропетровській області проживали дуже розвинені древні цивілізації, як і на території Мексики», — зазначила Беренісе Рендон Талавера.
Крім того, Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні підкреслила, що її країна має намір співпрацювати з Дніпропетровською областю також у сфері освіти. Зокрема, обмін студентами.
Як повідомлялось раніше, 29 березня 2012 року перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Олександра Вілкула провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера. Рішення приїхати до регіону з діловим візитом Посол Мексики в Україні прийняла після того, як відвідала презентацію інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, яка відбулася у Києві спільно із Американською торгівельною палатою в Україні.

Мексика планує розвивати партнерські відносини з Дніпропетровським регіоном в аерокосмічній сфері

Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера зазначила, що уряд Мексики зацікавлений у розвитку відносин з Дніпропетровською областю в аерокосмічній сфері.
«Ми імпортуємо з Дніпропетровського регіону продукцію машинобудування і мінеральні добрива. У Мексиці недавно було створено національне космічне агентство. Тому нам би хотілося розвинути з вашою областю ділові відносини в аерокосмічній галузі. Саме з цією метою я відвідала КБ «Південне» і Південний машинобудівний завод», — сказала Береніс Рендон Талавера.
Також в рамках свого візиту Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україну обговорила партнерські відносини з Дніпропетровською областю в сфері туризму.
Як повідомлялось раніше, 29 березня 2012 року перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Олександра Вілкула провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера. Рішення приїхати до регіону з діловим візитом Посол Мексики в Україні прийняла після того, як відвідала презентацію інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, яка відбулася у Києві спільно із Американською торгівельною палатою в Україні.

Дніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України

Дніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України. Про це доповів губернатору Олександру Вілкулу начальник головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Юрій Козак під час виїзної наради, яка проведена на базі управління Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі Дніпропетровська.
«Соціальні Ініціативи нашого Президента – це перехід до принципово нової комплексної моделі соціального забезпечення і захисту, яка дозволить поліпшити життєві перспективи і добробут сімей, які сьогодні є соціально вразливими. Вже з травня 2012 року сотні тисяч людей нашої області почнуть отримувати підвищені пенсії та додаткові соціальні виплати. Завдання відповідальних установ забезпечити чітке і безумовне виконання завдань, визначених Главою держави. Кожному жителю, якому буде проведений перерахунок, потрібно роз’яснити наскільки буде збільшена його пенсія та яким буде новий розмір соціальної виплати», — сказав Олександр Вілкул.
Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Юрій Козак, масовий перерахунок пенсій та соціальних виплат буде проведений у автоматичному режимі. А це означає, що людям не потрібно приходити до управлінь праці та соціального захисту населення чи Пенсійного фонду за місцем проживання, писати заяви на перерахунок та приносити документи. Усі виплати та пенсії, збільшення яких передбачене у рамках Соціальних Ініціатив Президента України, буде перераховане за допомогою спеціального програмного забезпечення.
Під час наради Олександр Вілкул також підкреслив, що у кожному управлінні праці та соціального захисту населення і відділеннях Пенсійного фонду мають бути організовані інформаційні стенди. На них, зокрема, необхідно розмістити детальну інформацію про перерахунок пенсій і соцвиплат, а також номери «гарячих» телефонних ліній з питань Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Олександр Вілкул наголосив на необхідності участі керівництва обласного, міських та районних відділень Пенсійного фонду, а також управлінь праці та соціального захисту населення активно співпрацювати із засобами масової інформації щодо інформування про реалізацію Соціальних Ініціатив Президента України.
«Збільшення пенсій та виплат стосуються наших батьків, бабусь та дідусів, друзів та знайомих. Важливо, аби вони знали про це та розуміли, як будуть проходити перерахунки і куди звертатися у разі виникнення запитань», — сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, з 1 травня 2012 року передбачено підняти рівень пенсій у залежності від часу виходу на пенсію. Так з травня 2012 року пенсіонери, яких по області нараховується 765 тис осіб, що вийшли на пенсію до 1 січня 2010 року отримуватимуть додатково щомісяця у середньому по 103,60 грн.
Також з травня зростуть з 28% до 42% пенсійні виплати для членів сімей померлих інвалідів війни. Додаткова виплата у травні – червні 2012 року складе 117,32 грн, у липні – вересні 118,16 грн, у жовтні – грудні 121,15 грн. Наразі в області проживає 8681 така особа.
Водночас з 1 травня поточного року підвищення до пенсії учасників війни, нагороджених медалями зросте з 15 до 20%, а для учасників війни, які не мають нагород – з 10 до 15%.
Значна увага приділяється лікуванню інвалідів-чорнобильців, зокрема, проведенню складних медичних операцій (онкохвороби, серцево – судинні захворювання). Загалом у державному бюджеті цього року для лікування інвалідів-чорнобильців України передбачено 50 млн грн. Наразі триває розподіл коштів між регіонами України.
Починаючи з березня 2012 року вперше в Україні підвищено рівень щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам та іншим потерпілим на виробництві і членам їх сімей. Розмір щомісячних страхових виплат буде підвищений на коефіцієнт збільшення середньомісячної номінальної зарплати. На Дніпропетровщині такі страхові виплати отримують більше 36 тис осіб. Щомісячна доплата у березні склала близько 140 гривень.
У 2012 році передбачено підвищення рівня прожиткового мінімуму, до якого доплачується допомога на дітей з малозабезпечених сімей з 50 до 75%, а на пенсіонерів та інвалідів — з 80 до 100%. Зокрема, діти з малозабезпечених родин щомісячно додатково у середньому отримуватимуть 259,7 грн; пенсіонери та інваліди – додатково щомісячно 168 гривень.

Довідка:
«Гаряча» телефонна лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив Президента України працює з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за номером — (056) 713 63 09.
«Гаряча» телефонна лінія головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області працює з 8-00 до 17-00 з понеділка по п’ятницю за номерами
(0562) 317510, (0562) 317526.

За дорученням Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду з керівниками професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Дніпропетровської області

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду з керівниками професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Дніпропетровської області. На нараді були обговорені питання щодо розвитку мережі ПТНЗ, підготовки ПТНЗ області до завершення навчального року тощо.
«Адаптація освіти відповідно до потреб економіки та ринку праці – один із пріоритетів комплексного губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», визначений Олександром Вілкулом. Наше з вами завдання – підготовити й отримати після закінчення навчального закладу висококваліфікованого фахівця, знання якого максимально адаптовані до потреб економіки та ринку праці. В області для цього створюються необхідні умови. Нещодавно Дніпропетровська область була визначена пілотним регіоном для впровадження проекту Європейського Фонду Освіти «Покращення системи професійно-технічної освіти шляхом прогнозування та адаптування вмінь і навичок, соціального партнерства й удосконалення використання ресурсів»», — сказала Марія Пустова.
Для реалізації пілотного проекту в області за дорученням губернатора створено Координаційну раду, до складу якої увійшли начальники профільних управлінь облдержадміністрації, представники Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи Національної академії наук України, голова Федерації металургів України, директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості. Очолює Раду заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
Проект має два напрямки роботи, які здійснюються на базі області. По-перше, протягом трьох місяців, березня-травня цього року, в області проходить соціологічне анкетування, у якому беруть участь 600 підприємств області. Цей захід дозволить визначити актуальні потреби в робітничих кадрах на виробництві. До кінця 2012 року провідними спеціалістами Національної академії наук України будуть подані пропозиції щодо впровадження Процедури удосконалення регіональної мережі професійно-технічних навчальних закладів голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу та Міністрові освіти і науки молоді та спорту України Дмитру Табачнику.
«У 2012 році у зв’язку з проведенням Чемпіонату Євро-2012 терміни завершення навчального року змінюються. Усі профтехзаклади області готові: навчальні плани та програми скориговані. Такі зміни на якість навчання учнів не вплинуть. Цього року навчальний рік буде завершено 25 травня. Державна кваліфікаційна атестація переноситься з останньої декади червня на третю декаду травня цього року», — доповів Марії Пустовій директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області Віктор Василиненко.
«12 березня 2012 року наш Президент Віктор Федорович Янукович затвердив Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Одним із його напрямів є підвищення якості системи освіти. Важливе місце тут надається професійно-технічним навчальним закладам. Адже вирішення питань соціально-економічної політики держави залежить, в першу чергу, від стабільної роботи підприємств, ефективність роботи яких забезпечується високопрофесійним робітничим потенціалом», — сказала Марія Пустова.
Як зазначила Марія Пустова, згідно з Планом дій, передбачено проведення конкурсу на розміщення державного замовлення з підготовки робітничих кадрів. У конкурсі враховуватимуться такі параметри: якість та актуальність освітньо-професійних програм, за якими навчаються учні, фактичний відсоток працевлаштування випускників за конкретними професіями, відповідність випускників-фахівців реальним потребам регіонального ринку праці, а також рівень підготовки робітників за окремими професіями, відповідно до оцінок роботодавців. І уже з 2013 року планується надання держзамовлення на підготовку кадрів на конкурсній основі.
Також заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова вручила керівникам професійно-технічних навчальних закладів подяки та вітальні листа від голови облдержадміністрації.

Довідка.
На даний час підготовку кваліфікованих робітників для потреб економіки регіону здійснюють 64 професійно-технічних навчальних закладів різних типів, з них: 12 професійно-технічних училищ; 25 професійних ліцеїв; 6 вищих професійних училищ; 16 центрів професійно-технічної освіти; 5 навчальних центрів при установах виконання покарань.

Вячеслав Задорожний: «Із 2010 року в області майже втричі зросла кількість підприємств із середньомісячною заробітною платою в понад 3 тис грн»
Про це перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний заявив під час засідання Президії Дніпропетровської обласної тристоронньої соціально-економічної Ради. У засіданні взяли участь представники облдержадміністрації, об’єднання роботодавців та профспілкових організацій області. Сторони розглянули питання виконання Регіональної угоди на 2011-2013 роки за 2011 рік та план роботи тристоронньої соціально-економічної Ради на 2012 рік.
«Обласна влада послідовно виконує Регіональну тристоронню угоду про соціальне партнерство. Дніпропетровщина показує високі соціально-економічні показники. І завдяки ефективній співпраці губернатора Олександра Вілкула з організаціями роботодавців та профспілками в області майже втричі зросла кількість підприємств із середньомісячною заробітною платою у понад 3 тис грн», – сказав Вячеслав Задорожний.
У 2011 році рівень виробництва відносно 2010 року зріс на 5%. Підвищилась ефективність роботи господарського комплексу області: прибуток від діяльності підприємств збільшився у 3,3 рази проти 2010 року і склав більше 22 млрд. грн. За цим показником Дніпропетровщина є лідером в Україні. Минулого року загальне виробництво продукції сільського господарства відносно попереднього року збільшилося на 14,5%.
Також у 2011 році оборот роздрібної торгівлі по області становив 51,3 млрд грн, що у порівняних цінах на 10,7% більше рівня попереднього року. Зростання споживчих цін на товари і послуги склало 4,3%, на продукти харчування – 0,4%, що нижче, ніж у цілому по Україні (4,6% і 1,7% відповідно).
Область досягла одного з найвищих в Україні рівня середньомісячної заробітної плати – 2791 грн, яка відносно 2010 року зросла на 17,8%. Одним з важливих досягнень у сфері оплати праці стала реалізація норми Угоди по встановленню при визначенні вартості будівництва рівня середньомісячної зарплати працівників будівельної галузі у розмірі не нижче середньої по області. Рівень заробітної плати будівельників було збільшено майже на 50% – з 2300 грн до 3400 грн.
Минулого року спільно з органами прокуратури, правоохоронними та контролюючими органами було вжито заходів щодо недопущення зростання в області заборгованості із виплат заробітної плати. Упродовж року вона зменшилась на 36,1% або на 8,4 млн грн. і станом на 1 лютого склала 14,5 млн грн. Таким чином за два роки Дніпропетровська область зменшила заборгованість майже у 6 разів (станом на січень 2010 року борги із виплати заробітної плати складали 86,6 млн грн).
Більш ніж у двічі зменшилась кількість підприємств-боржників – з 77 до 31, у тому числі підприємств-банкрутів – майже удвічі, з 27 до 14.
Довідка:
Регіональна угода про соціальне партнерство облдержадміністрації, профспілок області та об’єднань роботодавців була підписана 15 березня 2011 року. Угода була укладена з метою забезпечення ефективного розвитку економіки області та соціального захисту найманих працівників, а також з метою узгодження інтересів трудящих, власників й уповноважених ними органів при регулюванні виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, досягнення стабільності та злагоди в суспільстві. Також Угода спрямована на захист вітчизняного виробника і споживчого ринку області, відродження і розвиток професійно-технічної освіти.
Дніпропетровська обласна тристороння соціально-економічна рада (надалі – Рада) є тристороннім органом, що складається з представників сторін соціального партнерства – виконавчої влади області, об’єднань роботодавців і профспілкових об’єднань області. Основним завдання Ради є сприяння узгодженню позицій сторін соціального діалогу щодо шляхів розвитку соціально-економічних і трудових відносин в області.
Рада відповідно до покладених завдань, вносить пропозиції щодо проекту Регіональної угоди, організації та проведення консультацій при її укладанні, аналізує її виконання.
Регіональна угода укладається відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди», Закону України «Про організації роботодавців», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Закону України «Про соціальний діалог» між органом обласної виконавчої влади в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, об’єднаннями (організаціями) роботодавців та профспілковими організаціями області в особі Спільного представницького органу профспілкових організацій області.

Дніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України

Дніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України. Про це доповів губернатору Олександру Вілкулу начальник головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Юрій Козак під час виїзної наради, яка проведена на базі управління Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі Дніпропетровська.
«Соціальні Ініціативи нашого Президента – це перехід до принципово нової комплексної моделі соціального забезпечення і захисту, яка дозволить поліпшити життєві перспективи і добробут сімей, які сьогодні є соціально вразливими. Вже з травня 2012 року сотні тисяч людей нашої області почнуть отримувати підвищені пенсії та додаткові соціальні виплати. Завдання відповідальних установ забезпечити чітке і безумовне виконання завдань, визначених Главою держави. Кожному жителю, якому буде проведений перерахунок, потрібно роз’яснити наскільки буде збільшена його пенсія та яким буде новий розмір соціальної виплати», — сказав Олександр Вілкул.
Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Юрій Козак, масовий перерахунок пенсій та соціальних виплат буде проведений у автоматичному режимі. А це означає, що людям не потрібно приходити до управлінь праці та соціального захисту населення чи Пенсійного фонду за місцем проживання, писати заяви на перерахунок та приносити документи. Усі виплати та пенсії, збільшення яких передбачене у рамках Соціальних Ініціатив Президента України, буде перераховане за допомогою спеціального програмного забезпечення.
Під час наради Олександр Вілкул також підкреслив, що у кожному управлінні праці та соціального захисту населення і відділеннях Пенсійного фонду мають бути організовані інформаційні стенди. На них, зокрема, необхідно розмістити детальну інформацію про перерахунок пенсій і соцвиплат, а також номери «гарячих» телефонних ліній з питань Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Олександр Вілкул наголосив на необхідності участі керівництва обласного, міських та районних відділень Пенсійного фонду, а також управлінь праці та соціального захисту населення активно співпрацювати із засобами масової інформації щодо інформування про реалізацію Соціальних Ініціатив Президента України.
«Збільшення пенсій та виплат стосуються наших батьків, бабусь та дідусів, друзів та знайомих. Важливо, аби вони знали про це та розуміли, як будуть проходити перерахунки і куди звертатися у разі виникнення запитань», — сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, з 1 травня 2012 року передбачено підняти рівень пенсій у залежності від часу виходу на пенсію. Так з травня 2012 року пенсіонери, яких по області нараховується 765 тис осіб, що вийшли на пенсію до 1 січня 2010 року отримуватимуть додатково щомісяця у середньому по 103,60 грн.
Також з травня зростуть з 28% до 42% пенсійні виплати для членів сімей померлих інвалідів війни. Додаткова виплата у травні – червні 2012 року складе 117,32 грн, у липні – вересні 118,16 грн, у жовтні – грудні 121,15 грн. Наразі в області проживає 8681 така особа.
Водночас з 1 травня поточного року підвищення до пенсії учасників війни, нагороджених медалями зросте з 15 до 20%, а для учасників війни, які не мають нагород – з 10 до 15%.
Значна увага приділяється лікуванню інвалідів-чорнобильців, зокрема, проведенню складних медичних операцій (онкохвороби, серцево – судинні захворювання). Загалом у державному бюджеті цього року для лікування інвалідів-чорнобильців України передбачено 50 млн грн. Наразі триває розподіл коштів між регіонами України.
Починаючи з березня 2012 року вперше в Україні підвищено рівень щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам та іншим потерпілим на виробництві і членам їх сімей. Розмір щомісячних страхових виплат буде підвищений на коефіцієнт збільшення середньомісячної номінальної зарплати. На Дніпропетровщині такі страхові виплати отримують більше 36 тис осіб. Щомісячна доплата у березні склала близько 140 гривень.
У 2012 році передбачено підвищення рівня прожиткового мінімуму, до якого доплачується допомога на дітей з малозабезпечених сімей з 50 до 75%, а на пенсіонерів та інвалідів — з 80 до 100%. Зокрема, діти з малозабезпечених родин щомісячно додатково у середньому отримуватимуть 259,7 грн; пенсіонери та інваліди – додатково щомісячно 168 гривень.

Довідка:
«Гаряча» телефонна лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив Президента України працює з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за номером — (056) 713 63 09.
«Гаряча» телефонна лінія головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області працює з 8-00 до 17-00 з понеділка по п’ятницю за номерами
(0562) 317510, (0562) 317526.

В Дніпропетровську в усіх управліннях Пенсійного фонду України в квітні почнуть працювати система з прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна»

Система «єдиного вікна» повинна вже в квітні працювати у всіх районних відділення Дніпропетровська та в головному управлінні Пенсійного Фонду області. Про це стало відомо під час виїзної наради, яку провів губернатор Олександр Вілкул на базі управління Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі Дніпропетровська щодо реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича та контролю за роботою органів Пенсійного фонду з питань проведення пенсійних перерахунків.
У нараді узяли участь заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова, заступник Дніпропетровського міського голови Олена Лозенко, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Юрій Козак, голова Бабушкінської районної у місті ради Олег Юрашко, начальник управління Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Алла Мачутадзе, керівники підвідомчих управлінь Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.
Система «єдиного вікна» — це принципово нова схема, яка демонструє сучасний підхід до обслуговування громадян. Зали з прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна» дозволяють уникнути черг, комфортно організувати процес надання консультацій та збору довідок для нарахування пенсій. Така зала за принципом «єдиного вікна» вже працює в управлінні Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі міста Дніпропетровська.
«В основі Соціальних Ініціатив Президента України — адресність, справедливість і інтереси кожної людини. Вчора на 25-річчі Організації ветеранів України Віктор Федорович Янукович ще раз акцентував на цьому увагу. По-новому необхідно дивитися на роботу державних соціальних служб. Вони повинні бути модернізовані так, щоб повністю охопити опікою громадян, які потребують підтримки держави. У тому числі — ветеранів та пенсіонерів» — сказав Олександр Вілкул, відкриваючи нараду.
Губернатор, зазначив, що «Дніпропетровська область — це один з найбільш передових регіонів країни. І це має стосуватися не тільки економіки, а й ставлення до громадян. І, безумовно, до пенсіонерів — людей, які своїми знаннями та вміннями чесно служили державі».
Перший в Дніпропетровську сучасний зал з прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна» одним з перших в Україні почав працювати в березні 2010 року в управлінні Пенсійного фонду України Бабушкінського району міста. Він має комфортний зал прийому пенсіонерів та страхувальників, оснащений необхідним обладнанням і технікою. Він забезпечує відвідувачам вільний доступ до отримання своєчасної та об’єктивної інформації.
«У залі з прийому та обслуговування громадян відвідувачі, в тому числі роботодавці, мають можливість отримати консультації з будь-якого питання та оформити відповідні документи. І це все в одному місці. Після того, як фахівці отримали необхідні документи, вони їх передають іншому відділу, що відповідає за відпрацювання отриманої інформації. Отже, завдяки комплексному обслуговуванню громадян весь спектр послуг зможуть отримати не лише люди пенсійного віку, а й платники страхових внесків», — доповіла губернатору Олександру Вілкулу під час наради начальник управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Алла Мачутадзе.
Завдяки впровадженню такої сучасної процедури кількість відвідувачів у одного фахівця за день зменшилась з 40 до 25. Це дозволило скоротити час оформлення документів для призначення пенсій до 20 хвилин. Завдяки цьому у залі прийому та обслуговуванню громадян ліквідовано черги. Станом на 1 березня 2012 року спеціалісти прийняли понад 25 тис громадян.

Довідка:
Відділ з обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна» відповідно до покладених на нього завдань здійснює:
— прийом, реєстрацію звернень, заяв, скарг, запитів про надання інформації (в тому числі тих, що надійшли поштою), передачу їх для опрацювання іншим структурним підрозділам управління відповідно до їх функціональних повноважень;
— надання інформації про умови, порядок призначення, перерахунку, виплати пенсій;
— надання інформації про умови, порядок сплати обов’язкових платежів, формування та подання звітності;
— надання зразків та бланків заяв, необхідних для призначення (перерахунку) пенсій;
— надання зразків та бланків заяв, необхідних для оформлення та видачі свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
— надання зразків та бланків заяв, необхідних для оформлення та видачі пенсійних посвідчень;
— надання зразків та бланків заяв, необхідних для взяття на облік платників;
— надання консультацій і допомоги у заповненні бланків заяв;
— приймання заяв, разом з необхідними документами, для призначення (перерахунку) пенсій, їх реєстрацію, надання інформації про строк розгляду;
— приймання заяв, разом з необхідними документами, для призначення і виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці, їх реєстрацію, надання інформації про строк розгляду;
— приймання заяв, разом з необхідними документами, для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» , їх реєстрацію, надання інформації про строк розгляду;
— надання інформації та результатів розгляду заяв, звернень;
— видача повідомлень, довідок, виписок, інших документів з питань пенсійного забезпечення;
— видача повідомлень, довідок, виписок, інших документів з питань сплати обов’язкових платежів;
— приймання від платників звітності;
— надання роз’яснень, консультацій з питань пенсійного забезпечення;
— надання роз’яснень, консультацій з питань ведення обліку надходжень від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
— здійснення попереднього запису громадян на особистий прийом до керівництва управління;
— здійснення виїзних прийомів громадян за місцем проживання та до територіального центру по обслуговуванню одиноких та непрацездатних громадян відповідного району;
— ведення обліку одержувачів послуг.

«Гаряча» телефонна лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив Президента України працює з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за номером — (056) 713 63 09.
«Гаряча» телефонна лінія головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області працює з 8-00 до 17-00 з понеділка по п’ятницю за номерами
(0562) 317510, (0562) 317526.

У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство» відкриває Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство» ™ з 3 по 9 квітня цього року
У Дніпропетровську 3 квітня цього року за підтримки губернатора Олександра Вілкула відкриється Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство» ™. Організатори виставки – Дніпропетровська облдержадміністрація та Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство».
На фотовиставці будуть представлені кадри з місць військових конфліктів, які відбувалися в ХХ і ХХІ столітті. Кадри демонструють сюжети дитинства за часів війни. Вона складається з окремих авторських фотографій і кількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія (Беслан), США (Нью Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). Фотографи, чиї роботи беруть участь у проекті, відомі на весь світ — всі вони володарі безлічі престижних нагород: Амі Вітале, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Бернат Арманге.
«Фотодокументальна виставка «Війна краде дитинство» — це соціальний проект, покликаний донести підростаючому поколінню сенс таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя», «патріотизм» і цінність життя як такого. Війна присутня і в повсякденному житті: у школі та на роботі, у спілкуванні з друзями та колегами. Велике горе починається з маленької жорстокості. Цим проектом ми прагнемо закликати кожного, особливо молоде покоління, до миру та співпереживання. Дуже приємно, що губернатор Олександр Вілкул підтримав нашу ініціативу у проведенні цієї унікальної фотовиставки у Дніпропетровську», — сказав Голова Правління Фонду Олександр Котирло.
Під час роботи виставки проходитиме Всеукраїнська акція «Журавлик пам’яті». Всі бажаючі мають можливість скласти орігамі — паперового журавлика як символ надії на краще життя і пам’ять про загиблих. Після закінчення акції з журавликів буде створена інсталяція, яка буде демонструватися в багатьох містах Україні.
Протягом всієї виставки проходитимуть екскурсії, майстер-класи з виготовлення журавликів, постановки інтерактивного театру, де акторами виступають самі діти. Запрошуємо відвідати виставку! Вхід вільний.
Адреса: Дніпропетровськ, вул. Набережна Леніна, 11. Виставковий зал Дніпропетровської організації національної спілки художників України.
Довідка:
Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство» був заснований у 2010 році. Його філософія – «Краще бути, ніж здаватися!». Завдання Фонду: сприяти реалізації потенціалу найбільш активної, обдарованої й освіченої молоді як найперспективнішого ресурсу українського суспільства, а також створити механізми підтримки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, що дозволяють передати їх професійний досвід підростаючому поколінню.
www.voinskoe-bratstvo.com, press@voinskoe-bratstvo.com, (044) 594 75 57

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження