Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 01.06.2012

Июнь 1st, 2012 Новини Вывести на печать

Інформація про стан потерпілих
За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 1 червня на стаціонарному лікуванні перебуває 1 потерпілий внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілий знаходиться в обласній лікарні ім. Мечникова.
Стан потерпілого задовільний.
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 01 червня 2012 року
02 та 03 червня 2012 року за підтримки Олександра Вілкула відбудеться 9-й чемпіонат України з естетичної гімнастики

02 та 03 червня 2012 року за підтримки Олександра Вілкула у Дніпропетровську проходитиме 9-й чемпіонат України з естетичної гімнастики. Захід відбудеться у спортивному комплексі Державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, буд. 40-а). У змаганнях візьмуть участь 200 спортсменок із 25 команд, які представляють регіони України. Урочисте відкриття чемпіонату – 02 червня 2012 року о 15.00.
«Спортивне виховання молоді – важливий чинник розвитку Дніпропетровського регіону. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула в області реалізується комплекс програм, спрямованих на розвиток спортивної інфраструктури та професійного спорту, у тому числі, популяризацію здорового способу життя серед молоді регіону. Розвиток таких напрямків, як естетична гімнастика набуває все більшої популярності. Так, у Дніпропетровській області естетичною гімнастикою займається більше 400 спортсменок. А понад 40 гімнасток нашого регіону віком від 16 років і старше є багаторазовими переможцями всеукраїнських змагань», – сказала Марія Пустова.
У чемпіонаті візьмуть участь 25 команд із регіонів України, а саме з Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Донецька, Горлівки, Запоріжжя, Сімферополя, Черкас, Луганська. Загалом у змаганнях візьмуть участь 200 спортсменок. Дніпропетровську область представлятимуть 45 спортсменок із 4 команд. Учасниці чемпіонату – дівчата віком від 16 років. Змагання передбачають командну боротьбу у різних вікових категоріях.
Програма чемпіонату:
02 червня – урочисте відкриття, парад команд-учасниць;
02, 03 червня – попередні та фінальні змагання;
03 червня – гала-концерт, урочисте закриття чемпіонату.

Довідка:
Естетична гімнастика – жіночий командний вид спорту, який передбачає спеціальну програму з підготовки спортсменок та систему проведення змагань різного рівня. Новий напрямок естетичної гімнастики спрямований на зміцнення здоров’я і покращення фізичного розвитку дівчат, базується на стильних, природних рухах усього тіла, включає гармонійні, ритмічні та динамічні елементи, пов’язані з природною грацією й силою. Усього в Дніпропетровській області естетичною гімнастикою займається 429 спортсменок.
На чемпіонат запрошуються всі бажаючі. Захід відбудеться 02 та 03 червня 2012 року у спортивному комплексі Державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, буд. 40-а). Урочисте відкриття змагань – 02 червня 2012 року о 15.00.

На Дніпропетровщині триває фахова підготовка сімейних лікарів

Для підвищення якості та доступності медичних послуг у Дніпропетровській області триває активний розвиток сімейної медицини. Професійна підготовка сімейних лікарів відіграє ключову роль у процесі модернізації системи охорони здоров’я.
«Впровадження сімейної лікувальної практики у Дніпропетровській області реалізується на основі успішного досвіду організації системи охорони здоров’я в країнах Європи, Північної Америки та пропозицій провідних медичних фахівців України. Сьогодні всі члени родини з будь-якими питаннями мають змогу звернутися до свого сімейного лікаря, який надасть необхідну медичну допомогу», — сказала доктор медичних наук, професор Валерія Лехан.
Наразі у Дніпропетровській області медичну допомогу населенню надають 450 сімейних лікарів, які обслуговують понад 30% населення області. Це в півтора раза більше ніж у 2009 — 2010 роках.
Для повного укомплектування всіх 53 Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які надають медичну допомогу мешканцям Дніпропетровської області, необхідно 2 305 сімейних лікарів. Один сімейний лікар має обслуговувати в сільській місцевості – 1 200 осіб, у містах – 1 500 осіб.
Фахову підготовку сімейні лікарі проходять у Дніпропетровській державній медичній академії. Студенти за шість років навчання опановують професію лікаря, потім ще протягом двох років в інтернатурі отримують спеціальність «лікар загальної практики – сімейний лікар». Упродовж 1997 – 2011 років у медичній академії було підготовлено 183 спеціалісти. У травні 2012 року завершили навчання в інтернатурі та отримали фах сімейного лікаря 12 осіб, продовжують навчання в інтернатурі – 35 спеціалістів.
Окрім цього, сімейних лікарів готують на кафедрі сімейної медицини факультету післядипломної освіти медичної академії шляхом спеціалізації терапевтів та педіатрів.
Так, протягом 1997 – 2010 років спеціалізацію пройшли 533 лікаря (з них – 399 терапевтів та 134 – педіатри). У 2011 році в області підготовку з сімейної медицини пройшли 169 осіб. На їх навчання було витрачено 945 тис грн з місцевих бюджетів. На кінець 2012 року заплановано підготувати 242 сімейні лікарі, а у 2013 році – ще 220.
Таким чином, на кінець 2012 року кількість сімейних лікарів в області збільшиться у півтора раза, а на кінець 2013 року сімейних лікарів в області буде близько 900 осіб.

 Посол Франции Ален Реми: «Основное сообщение от инвесторов к Вам — дела на Днепропетровщине идут хорошо, поэтому нужно продолжать работать так, как вы работаете»

Так прокомментировал работу областной власти по созданию благоприятного инвестиционного климата и поддержке инвестиционных проектов в Днепропетровской области представитель французского государства во время встречи с губернатором Днепропетровщины Александром Вилкулом.
Накануне Чрезвычайный и Полномочный Посол Республики Франция в Украине Ален Реми встретился с инвесторами, которые работают в Днепропетровской области. Инвесторы отметили высокий уровень сотрудничества с областной властью и поддержки, которая оказывается на территории Днепропетровщины.
Ален Реми поблагодарил Александра Вилкула за поддержку французского бизнеса и сказал: «Это мой первый визит в Днепропетровскую область. Он носит экономический и культурный характер. Я уже встретился с инвесторами, которые работают в Днепропетровской области. Я увидел их желание вкладывать инвестиции именно в ваш регион. Основное сообщение от инвесторов к Вам — дела на Днепропетровщине идут хорошо, поэтому нужно продолжать работать так, как вы работаете».
Справочно:
В области зарегистрировано 6 предприятий, в которые вложены инвестиции из Франции:
— ООО «Майсадур Семанс Украина» (выращивание зерновых и технических культур)
— ПАО «Надежда» (производство продуктов питания)
— ПАО «Софрахим» (лакокрасочная продукция)
— украинско-французское ООО «Ньюмат-Украина» (консультации по вопросам коммерческой деятельности и управления)
— ООО с иностранными инвестициями «Клиплайн» (производство плит, труб, профилей и пластмассы)
— ООО «Агро КМР» (выращивание зерновых и технических культур)

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 01 червня 2012 року
За підтримки Олександра Вілкула 70 дніпропетровських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідали острів Хортицю (м. Запоріжжя)

За підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула 70 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідали острів Хортицю (м. Запоріжжя). Діти є вихованцями дитячого будинку № 2 «Світанок», дитбудинку «Барвінок» та притулків «Берегиня» і «Росток», що знаходяться у Дніпропетровську.
Дітям організували екскурсію історичними місцями острова, зокрема, вони відвідали стародавню церкву і музей «Хортиця». Також юні дніпропетровці покаталися на конях, переглянули виступи козаків та театральне дійство.
«Кожна дитина повинна мати щасливе дитинство. Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу оздоровленню та організації дозвілля для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Змістовні екскурсії, святкові концерти, походи й спортивні змагання будуть не тільки цікавими для дітей, а й сприятимуть їх вихованню і розвитку. Обласна влада створює необхідні умови для повноцінного всебічного розвитку дітей нашого регіону», – наголосила Марія Пустова.
У рамках програми святкування Міжнародного Дня захисту дітей для вихованців інтернатних закладів відбулося свято «Повір у себе». У конкурсі взяли участь понад 900 вихованців 32 інтернатних закладів області. А на Театральній площі у Дніпропетровську відбувся святковий концерт ансамблю «Сузір’я Придніпров’я».
Серед спортивно-масових заходів – із 29 травня по 04 червня 2012 року в усіх містах та районах області проходять змагання з волейболу, спортивної акробатики, стрибків на акробатичній доріжці, гандболу, бігу по шосе, легкої атлетики, плавання та обласний турнір із кікбоксингу.
Важливою подією, яка присвячена Дню захисту дітей, стане урочисте відкриття Обласного санаторно-оздоровчого центру на базі колишнього табору імені Олександра Матросова в селі Орлівщина Новомосковського району. Центр збудовано під керівництвом Олександра Вілкула відповідно до завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги суспільства. Дитячий центр буде функціонувати цілий рік і прийматиме близько 3 тис дітей щорічно.

ПРЕС-РЕЛІЗ м. Дніпропетровськ, 01 червня 2012 року

У Міжнародний День захисту дітей юні таланти Дніпропетровщини взяли участь в урочистій зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем

У Києві в Міжнародний День захисту дітей відбулась зустріч Президента України Віктора Януковича з талановитими дітьми з усіх областей країни. У заході взяли участь і школярі Дніпропетровської області, які є переможцями престижних Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. Зокрема, учень Партизанської школи Дніпропетровського району Олексій Саєнко, учениця Вільногірської школи № 3 Ольга Мішагіна, учениця Дніпропетровської школи № 45 Діана Козакевич, учень Дніпродзержинської школи № 21 Владислав Горенич та вихованка Криворізької музичної школи № 1 Маргарита Кірсанова.
Вітаючи маленьких громадян, Віктор Федорович зазначив: «Ми, дорослі, зобов’язані вас виховувати в українському дусі… Зараз наше покоління несе відповідальність за те, щоб ви отримали можливість реалізувати себе в житті, отримати достойну освіту, зберегти здоров’я, займатися улюбленими справами».
Він звернув особливу увагу на важливість для кожного з них знайти свій шлях у житті, обрати професію, яка принесе задоволення їм та буде корисною для держав.
«Ви — майбутні господарі цієї країни, і від того, як ви будете ставитися до цієї землі, до великого господарства, яке є у нашій державі, залежатиме майбутнє ваших дітей і наступних поколінь», — підкреслив Президент.
Зустріч с Президентом відбулась у форматі діалогу, під час якого діти мали можливість висловити власне бачення того, як найкраще забезпечити їхні права та захист цих прав.
Дякуючи Президентові за теплі слова, Діана Козакевич сказала: «Ми любимо своє місто і нашу країну. Ми перемагаємо у конкурсах, добре вчимося, займаємося спортом. А це значить ми, діти, теж робимо нашу країну краще. Віктор Федорович, спасибі за сьогоднішню зустріч. Для мене дуже важливо, що мене чує Президент, навіть якщо мені всього 7 років».
Також для дітей була проведена екскурсія приміщеннями Адміністрації Президента України (АПУ). Юні таланти ознайомилися з роботою АПУ, поспілкувалися з посадовцями Адміністрації. Крім того, для дітей провели екскурсію будинком зустрічей офіційних делегацій – Будинком Городецького.
Загалом у зустрічі с Президентом взяли участь 135 дітей віком від 9 до 17 років з усіх областей України. Це переможці міжнародних і всеукраїнських олімпіад, спортивних турнірів і змагань, творчих конкурсів і фестивалів, лідери учнівського самоврядування, активісти молодіжних, благодійних, екологічних проектів, юні журналісти.
Довідка:
Юні таланти Дніпропетровщини, які взяли участь у зустрічі з Президентом України, є переможцями численних престижних Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів.
Зокрема, Олексій Саєнко – вихованець гуртка початково-технічного моделювання Дніпропетровського центру технічної творчості, дозвілля школярів та молоді. Він є переможцем Всеукраїнської виставки-конкурсу робіт учнів молодшого шкільного віку з початково-технічного моделювання (дипломант І-го ступеня).
Ольга Мішагіна – учасниця фестивалів «Петриківський ярмарок», «Кримський титан», «Пісня року – 2011» у місті Москва, «Дитяча нова хвиля» у таборі «Артек», дипломант конкурсів «Світоча Придніпров’я – 2010» (у номінації «Юне дарування») та «Людина року міста Вільногірськ».
Діана Козакевич – у 2010 році стала наймолодшою фіналісткою конкурсу «Україна має талант», у 2011 році – фіналісткою телепередачі «Минута славы, мечты сбываются!» (Росія, Москва) та учасницею міжнародного дитячо-юнацького фестивалю теле-, радіоефірів «Кришталинка», а в 2012 році взяла участь у телепроекті «Гордість країни». Також вона є переможцем міського конкурсу читців «Зоряне коло» та учасницею благодійного концерту «Ангели серед нас». На сьогодні Діана є наймолодшою ведучою дитячих передач на «34» телеканалі у Дніпропетровську.
Юний спортсмен – дніпродзержинець Владислав Горенич – чемпіон та володар Кубку України, срібний призер міжнародних змагань зі спортивної акробатики «Зірки над Бугом».
Позбавлена батьківського піклування Маргарита Кірсанова є неодноразовим призером і лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів «Золота ліра», «Синій птах», «В гостях у Айвазовського» тощо. Маргарита брала участь у телевізійному проекті каналу «1+1» «Танцюю для тебе» (2009), де отримала приз каналу та спеціальний приз – скрипку від Костянтина Меладзе. У 2011 році дівчина перемогла в номінації «Інструментальна музика» на VІ Міжнародному конкурсі-фестивалі «Щасливі долоні» талановитих дітей-сиріт і отримала спеціальний приз – скрипку від Володимира Співакова («Віртуози Москви»).

ПРЕС-РЕЛІЗ м.Кривий Ріг, 02 червня 2012 року
Олександр Вілкул відкрив триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша на Карачунівському водопровідному комплексі, який забезпечує питною водою понад 250 тис жителів Кривбасу
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації відкрив сучасну триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша на Карачунівському водопровідному комплексі, який забезпечує питною водою понад 250 тис жителів Кривбасу. У заході також узяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, керівництво міста Кривий Ріг, керівництво державного підприємства «Кривбаспромводопостачання», керівники проектних та підрядних організацій і установ.
Підвищення якості питної води є одним з головних напрямів регіональної екологічної політики в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, яка була розроблена і прийнята за ініціативою губернатора області Олександра Вілкула. Одним з ключових проектів у цьому напрямку є модернізація очисних споруд на Карачунівському водопровідному комплексі державного підприємства «Кривбаспромводопостачання.
«У рамках масштабної реконструкції систем очищення води на Карачунівському водопровідному комплексі відсьогодні працюватиме найголовніша складова – сучасна триступенева очистка води й система преаерації водозабірного ковша. Ці системи дозволять довести рівень очистки води, яка подається для понад 250 тисяч мешканців Кривого Рогу і прилеглих сільських районів, до найвищих норм і стандартів», — сказав Олександр Вілкул.
У 2010 році на Карачунівському водопровідному комплексі був реалізований перший етап проекту оборотних систем повторного використання промивних вод. Його вартість 10 млн грн. Кошти були виділені з обласного природоохоронного фонду за ініціативи Олександра Вілкула. У результаті була введена в експлуатацію сучасна насосна станція, яка дозволила припинити скидання в річку Інгулець води, яка використовувалася для промивання фільтрів (а це майже мільйон кубометрів стоків щорічно). Крім того, встановлене сучасне обладнання на насосній станції дозволяє економити майже 50% обсягів споживаної електроенергії (щодобове заощадження становить 1600 кВт ).
У 2011 році проведено другий етап реконструкції у рамках реалізації цого проекту. Його вартість понад 16,5 млн грн. Він передбачає впровадження технології мікрофільтрації води – її освітлення і вилучення осаду для передачі на спеціальну (коагуляційну) обробку – очищення від мутності, кольоровості, органічних і неорганічних речовин. Після цього освітлена вода буде направлятися в очисні споруди Карачунівського водопровідного комплексу, а муловий осад – в спеціальну (кавітаційну) насосну станцію, на якій він буде зневоднюватися, а сухий залишок пакуватися для подальшого використання у виробництві асфальтобетонної суміші. Тож на другому етапі було проведено масштабну реконструкцію діючих і будівництво нових споруд реагентного господарства підприємства. Зокрема, будівництво станції дозування і складу активованого вугілля; будівництво системи для преамонізаціі води, реконструкція ємності для прийняття коагулянту і системи перекачування в ємності дозування, реконструкція системи дозування та подачі коагулянту, реконструкція трубопроводу хлорної води, будівництво системи для приготування і дозування флокулянта, реконструкція будівлі реагентного господарства, встановлення автоматичних засобів вимірювання. В ході другого етапу робіт на об’єкті встановлено сучасне обладнання з використанням енергозберігаючих технологій. Контроль всього технологічного циклу забезпечений Автоматизованою Системою Управління (АСУ).
У 2011 році на Карачунівському водопровідному комплексі реалізовано проект «Триступенева очистка питної води». Згідно з проектом збудовано нову ділянку трубопроводу довжиною 194 метри для повернення води, яка пройшла перший ступінь очистки на 2-й, а звідти на 3-й рівень очистки. Вартість проекту – 3,2 млн грн.
Важливою складовою модернізації очисних споруд Карачунівського водопровідного комплексу є впровадження системи преаерації водозабірного ковша. Він передбачає встановлення аераторів під водою на глибині 12 м для забезпечення кисню і кругообігу води в ковші водозабору.
На сьогодні роботи згідно цього проекту виконані в повному обсязі. Забетоновано майданчик на правому пірсі та встановлено обладнання під КТП (комплектну трансформаторну підстанція) для шафи керування преаерацією, виконано укладку кабельної продукції та встановлено 2 аератори AQ-3 ASPIRO PLUS Aerator біля водозабірного ковша блоку №2.
Впровадження системи преаерації дозволить покращити якість води, яка надходитиме в систему водозабору Карачунівського водопровідного комплексу, шляхом підвищення в ній вмісту розчиненого кисню перед водозабором. Це дозволить знизити кислотність води, неприємні запахи, а також кольоровість води від літнього цвітіння водоростей.
ДОВІДКА
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для мешканців м.Дніпропетровськ. Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, який забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.
Важливою складовою в рамках регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області. Зокрема, в 2011 році за кошти обласного бюджету встановлено системи доочищення води в 133 (76%) дитячих садках Дніпропетровська, 148 (100%) Кривого Рогу, 12 (100%) Жовтих Вод, 40 (100%) Дніпродзержинська. Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в 133 (95%) школах. За кошти державного бюджету у 2011 році встановлено ще 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем в дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах).
Загалом у 2011 році за завданням Олександра Вілкула в дитсадках, школах і лікарнях області встановлено 503 системи доочистки питної води. У 2012 році їх буде довстановлено в Дніпропетровську та повністю встановлено в усіх дитсадках ще шести міст області: Марганці – 8, Нікополі – 18, Орджонікідзе – 11, Павлограді – 20, Синельниковому – 10, Тернівці – 8. До 2015 року у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону системи доочистки води будуть установлені в усіх дитсадках, школах і лікувальних закладах області.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!