Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 01.08.2012

Август 1st, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині розпочався Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування «Розуміючи минуле – плануємо майбутнє!»

В рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування, мета якого – заохочення матерів до природного вигодовування немовлят, у лікувальних закладах Дніпропетровської області відбудуться семінари та тренінги за програмою міжнародного курсу ВООЗ/ЮНІСЕФ «Сучасне ведення лактації та грудного вигодовування» та зустрічі членів груп підтримки грудного вигодовування з вагітними та породіллями.
Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування був започаткований двадцять років тому. Саме тоді у 1992 році за ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ було вирішено проводити оцінювання усіх родопомічних та дитячих лікувально-профілактичних закладів на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини». У медичних закладах, що акредитовані як «Лікарня, доброзичлива до дитини», приділяють велику увагу сучасному веденню пологів та залученню до пологів партнерів, принципам успішного грудного вигодовування, зокрема допомагають матерям починати грудне вигодовування протягом перших 30 хвилин після пологів.
«У Дніпропетровській області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула створена комплексна система надання перинатальної допомоги матерям та дітям. На сьогодні всі 100% родопомічних і дитячих медичних закладів області носять звання «Лікарня, доброзичлива до дитини» і це найбільший показник в Україні. Всі лікувальні заклади, що надають допомогу дітям та матерям, дотримуються сучасних принципів щодо підтримки виключно грудного вигодовування немовлят з моменту народження. Відповідно до Глобальної стратегії ВООЗ/ЮНІСЕФ з годування дітей грудного та раннього віку оптимальним є виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя з наступним відповідним пригодовуванням і продовженням годування грудьми до двох років і більше», — сказала начальник Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Так, на базі Дніпропетровського обласного перинатального центру функціонує обласний методичний центр з підтримки грудного вигодовування. В центрі проводяться тренінги та семінари для працівників медичних закладів області щодо питань вигодовування новонароджених. Крім того, фахівцями центру планово проводиться оцінювання та переоцінювання лікувальних закладів на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».
«Материнське молоко є запорукою збалансованого харчування малюків, що складає основу їхнього майбутнього здоров’я. Тому дуже важливо заохочувати матерів саме до такого способу вигодовування немовлят. У Дніпропетровській області кількість немовлят до 6 місяців, які знаходяться на природному вигодовуванні, зросла майже в 3 рази (з 24,6% у 2006 році до 70% у 2012 році) та до 12 місяців і більше — в 5 разів (з 6,7% у 2006 році до 34% у 2012 році). Кількість новонароджених, виписаних з акушерського стаціонару на грудному вигодовуванні, на сьогодні складає майже 100%, а кількість спільного цілодобового перебування матері та дитини – 95%», — сказала головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги матерям та дітям Головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Рибка.
Довідка: Переваги грудного вигодовування:
Для дитини крім більш тісного контакту з матір’ю та можливості відчути всю повноту материнської любові достовірно виявлено зниження частоти алергічних захворювань, хвороб органів дихання, шлунково-кишкового тракту, інфекційних кишкових захворювань, цукрового діабету та зайвої ваги тіла.
Для матері це можливість післяпологової контрацепції (метод лактаційної аменореї) та профілактики онкологічних захворювань молочної залози та яєчників. Крім того, вона завжди має при собі їжу вже готову до вживання її дитиною.

Найбільшою перевагою грудного вигодовування є формування почуття взаєморозуміння, любові і прив’язаності матері до дитини, здоров’я дитини та її життєвий успіх. Діти, яких годують грудьми матері, більш легко встановлюють контакт з оточуючими, мають більш високий індекс інтелектуального розвитку, що сприяє життєвому успіху.
Як розпочати грудне вигодовування?
Сучасні перенатальні технології надають перевагу партнерським пологам, тобто присутності при пологах батька дитини або найближчих родичів, яким довіряє породілля. Дитина відразу після пологів викладається на живіт матері для забезпечення контакту “шкіра до шкіри”. Такий контакт веде до заселення шкіри дитини необхідною флорою, забезпечує тепловий захист. Через декілька хвилин від народження дитина починає активно просуватися до грудей матері, з’являється смоктальний рефлекс. Це найбільш сприятливий час для першого годування. Важливо допомогти в цей момент правильно прикласти дитину до груді, забезпечити контакт матері та дитини “очі в очі”. При здійсненні такого контакту відбувається явище, яке в природі носить назву імпритінг – упізнавання особи як своєї матері. Це дуже важливо для налагодження контакту матері та дитини. Тому, навіть при проведенні операції кесарського розтину, слід піднести дитину до матері, забезпечити перше прикладання до грудей та контакт “очі в очі”. Оптимальний час для першого годування це перші 30 хвилин після пологів.

 Шановні жителі та гості області!

У зв’язку з тривалою спекою в Україні існує ризик виникнення лісових пожеж. На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова обласна влада вживає необхідних заходів щодо посилення профілактики протидії пожежам. Обласною державною адміністрацією прийнято рішення про заборону з 1 серпня 2012 року відвідування населенням лісів і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів. Виняток складають тільки ті, що використовуються для лісогосподарської мети. Обмеження доступу триватимуть протягом всього пожежонебезпечного періоду.
Згідно з даними статистики, більшість лісових пожеж виникає через людський фактор. Це порушення правил протипожежної безпеки, недостатній контроль за дітьми з боку дорослих тощо. Як наслідок, можуть загинути люди. Також через пожежі страждає екосистема та завдаються матеріальні збитки.
Звертаємося до усіх жителів та гостей області поставитися з розумінням до прийнятого рішення про обмеження доступу до лісів, а також усіма можливими засобами виконувати його вимоги. Перш за все, обирати для відпочинку спеціально облаштовані рекреаційні майданчики.

Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменок Дніпропетровщини зі здобуттям золотих медалей Олімпіади

Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменок Дніпропетровщини зі здобуттям золотих медалей на Олімпійських іграх в Лондоні. Сьогодні спортсменки нашого регіону перемогли на фінальних змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки. Це учениці Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, представниці спортивного клубу «Дзержинка» – Дементьєва Яна, Довготько Наталя, Коженкова Анастасія, Тарасенко Катерина.
«Вітаю спортсменок Дніпропетровщини зі здобуттям золотих медалей. Це висока винагорода. Дніпропетровщина та Україна пишається своїми чемпіонами», — сказав Олександр Вілкул.
Як повідомлялось раніше, голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул наголосив, що всі чемпіони та призери Олімпійських ігор 2012 року від обласної та місцевої влади отримають квартири.
Нагадаємо, що з 27 липня по 12 серпня 2012 року проходять ХХХ літні Олімпійські ігри в Лондоні. Це одна з найголовніших спортивних подій у світі. В олімпійських іграх беруть участь 30 спортсменів із Дніпропетровської області.
За завданням губернатора Олександра Вілкула на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації створена інформаційна сторінка про олімпійців Дніпропетровщини «Олімпійці області». Усі бажаючі можуть переглянути біографії, фото спортсменів, які представлятимуть Дніпропетровський регіон на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Також на сторінці розміщений розклад проведення змагань на Олімпійських іграх та інформація щодо участі Дніпропетровської області в Олімпіадах.

 Чемпионы Олимпийских игр поблагодарили Александра Вилкула за поддержку в подготовке к победному выступлению на Олимпиаде в Лондоне
Днепропетровщина внесла в копилку сборной Украины на ХХХ Олимпийских играх золотые медали в академической гребле. Агенство «Мост-Днепр» связаломь по телефону с тренером украинских спортсменок Дианой Мифтахутдиновой.
«Я благодарю всех, кто верил в нашу победу, всех кто болел за нас и всех, кто поддерживал нас на этом пути. Особые слова благодарности я хочу передать Александру Юрьевичу за оказанную поддержку в подготовке нашей команды к Олимпиаде – за приобретение спортивных лодок «Эмпахер». Это самое современное спортивное оборудование и, конечно, же талант наших девчонок, их спортивная воля к победе – стали залогом нашей победы. Я тренер и сейчас уже побежала на награждение. Я должна быть рядом с нашими девочками. И еще раз спасибо всех Днепропетровской области. При такой поддержке мы будем еще побеждать». Сказала по телефону агентству «Мост-Днепр» Диана Мифтахутдинова.
Напомним, что в 2010 году по инициативе губернатора Днепропетровщины Александра Вилкула из областного бюджета были выделены 2,5 миллиона гривен на приобретение спортивного инвентаря для спортсменов по академической гребле Днепропетровщины. На эти деньги были закуплены самые современные лодки.

У зв’язку із найвищим класом пожежної небезпеки на Дніпропетровщині перенесено дату відкриття сезону полювання на пернату дичину

На позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке пройшло під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Вячеслава Задорожного, прийнято рішення про перенесення дати відкриття сезону полювання на пернату дичину в Дніпропетровській області на подальший термін до зниження класу пожежної безпеки

На підставі прогнозів цетру з гідрометеорології для Дніпропетровщини на серпень очікується збереження надзвичайної 5-ого класу пожежної небезпеки на декілька тижнів. З метою посилення заходів із профілактики протидії пожежам та для мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийнято рішення про перенесення дати відкриття сезону полювання на пернату дичину на подальший термін до зниження класу пожежної безпеки.
Як уже повідомлялось, сьогодні на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова у зв’язку з тривалою спекою в Україні та підвищеним ризиком виникнення лісових пожеж обласною державною адміністрацією заборонено відвідування населенням лісів і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження