Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ 02.03.2012

Март 2nd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «Ріст виробництва в гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровщини – результат підвищення його конкурентоспроможності»

Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. За січень-лютий 2012 року зафіксовано суттєвий ріст виробництва у гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровщини порівняно з аналогічним періодом 2011 року.
«Одним із головних завдань Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини в економічній сфері є підтримка та розвиток базових галузей регіональної економіки. Насамперед йдеться про модернізацію гірничо-металургійного комплексу – впровадження енергоефективних і екологічно безпечних технологій. Як результат, за 2011 рік в області при рості промислового виробництва на рівні 5% майже на 1% зменшена витрата енергії на тонну виробленої продукції, а вже у січні-лютому 2012 року зафіксовано, що показники виробництва гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області суттєво пішли вгору. Це ознака того, що модернізація галузі вже дає позитивні результати, ГМК регіону стає більш конкурентоспроможним навіть в умовах складної кон’юнктури на світовому ринку», – сказав Олександр Вілкул.
На Дніпропетровщині за два місяці 2012 року в порівнянні з двома першими місяцями 2011 року відбулось зростання обсягів виробництва таких видів продукції ГМК:
• чавун – 7,2%;
• сталь – 6,5%;
• прокат і напівфабрикати – 11,3%;
• руда залізна 10,1%;
• концентрат – 4,2%;
• обкотиші – 21,6%;
• агломерат – 18,6%;
Крім того, за два місяці 2012 року в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року зросли обсяги виробництва труб на таких підприємствах області:
• ЗАТ «НВО Труболіт» – 66,7%;
• ТОВ «Інтерпайп Ніко Тюб» – 44,8%;
• ВАТ «Інтерпайп НмТЗ» – 40,5%;
• ПрАТ «Сентравіс ПР.Юкр.» – 12,5%.

Олександр Вілкул провів зустріч з президентом Національної академії державного управління при Президентові України Юрієм Ковбасюком
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з президентом Національної академії державного управління при Президентові України Юрієм Ковбасюком.
Під час зустрічі Олександр Вілкул та Юрій Ковбасюк обговорили хід реалізації в області адміністративної реформи, яка спрямована на удосконалення інституту державної служби.
Олександр Вілкул презентував Юрію Ковбасюку проекти, які реалізуються на Дніпропетровщині і забезпечують перехід роботи державних менеджерів до нових моделей державного управління.
Зокрема, з листопада 2011 року впроваджується масштабний проект «Державне управління завтрашнього дня». Проект охоплює усі ланки персоналу регіональної і місцевої влади в області. У грудні 2011 року обласна влада разом з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» розпочала реалізацію ще одного ключового проекту «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації». Обидва проекти реалізуються у відповідності до Рамкової угоди між облдержадміністрацією і Національним агентством України з питань державної служби, яка була підписана 7 жовтня 2011 року і в якій визначені напрямки і методи нашої співпраці у світлі завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем.
Юрій Ковбасюк відзначив високий рівень Дніпропетровської області у запровадженні новітніх інформаційних технологій та впровадженні проектних підходів в державний менеджмент, що забезпечує підвищення якості роботи органів влади.

Олександр Оксамитний: «Завдання на 2011 рік з реалізації екологічних програм в Дніпропетровській області виконані в повному обсязі»

«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в Дніпропетровській області ведеться комплексна робота з покращення стану навколишнього природного середовища. Зокрема, в 2011 році на Дніпропетровщині було створено 10 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на площі близько 12 тис. га. В межах Дніпропетровська в 2011 році були зменшені викиди в річку Дніпро на 70%, на 15% – у повітря. Окрім того, в обласному центрі встановлені автоматизовані системи моніторингу повітря. Вже у 2012 році подібні системи з’являться у Кривому Розі та Дніпродзержинську. Це важливі елементи діяльності обласної влади з покращення екологічного стану Дніпропетровщини», – сказав начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області Олександр Оксамитний.
Крім того, з території Дніпропетровської області були повністю вивезені всі непридатні до використання пестициди. Це було зроблено в рамках виконання екологічних ініціатив Президента Віктора Януковича, закріплених в Законі України «Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року».
«За завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з території Дніпропетровської області повністю вивезені 1370 тонн непридатних до використання пестициди. На вирішення цього екологічного питання з державного бюджету було виділено 9 млн грн, з обласного бюджету – більше 23 млн грн», – сказав Олександр Оксамитний.
Із часів Радянського Союзу у сільському господарстві використовували пестициди та агрохімікати. Їх запаси протягом 30-40 років збільшувалися на складах області, створюючи кільце складів отрути, яке рік за роком стискалося навколо населених пунктів області. Це завдавало шкоду живій природі, погіршувало екологічний стан на Дніпропетровщині, негативно впливало на здоров’я людей.
У 2011 році за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула було проведено інвентаризацію всіх місць накопичення непридатних до використання пестицидів. На території області було нараховано 148 складів непридатних до використання пестицидів та агрохімікатів загальною вагою більше 1370 тонн.
Відповідно до міждержавних домовленостей між Україною і Польщею ці пестициди були вивезені для утилізації в Польщу. Подальша їх утилізація проводилась згідно зі світовими екологічними стандартами.

За дорученням Олександра Вілкула Надія Подоплєлова відзначила подяками голови облдержадміністрації кращих випускників-магістрів Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
Цього дня 275 випускників Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ДРІДУ НАДУ) отримали дипломи магістрів державного управління.
В урочистостях узяли участь президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк, голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук, заступник голови – керівник апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Подоплєлова, директор ДРІДУ НАДУ Сергій Серьогін, заступник голови – керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Юрій Пелих та інші.
Звертаючись до присутніх Надія Подоплєлова зазначила: «Губернатор Олександр Вілкул визначив перед державними службовцями області завдання – працювати не на процес, а на результат. Щоб стати успішним державним управлінцем, необхідно працювати над собою щодня. І не тільки на службі. Для запровадження в Україні державного управління на рівні світових стандартів нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем реалізується адміністративна реформа. Вона передбачає розробку і реалізацію нових моделей державного управління й удосконалення інституту державної служби».
Вона також зазначила, що в рамках адміністративної реформи на Дніпропетровщині з ініціативи Олександра Вілкула запроваджується проектний підхід, коли діяльність влади і держслужбовців спрямовані не на забезпечення бюрократичного процесу, а на досягнення конкретного результату соціально-економічного розвитку, який є основою підвищення якості життя наших громадян. І результати соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини за два роки підтверджують ефективність обраного курсу.
Кращих випускників-магістрів Надія Подоплєлова за дорученням Олександра Вілкула відзначила подяками голови облдержадміністрації.
Відповідаючи на питання журналістів, випускник ДРІДУ НАДУ Віталій Цибенко сказав: «Більшість державних управлінців обирають цю професію за покликанням. Підвищення кваліфікації – це черговий крок до покращення якості роботи, а також до кар’єрного росту. Тим більше, що влада створює всі необхідні умови, аби державні менеджери могли на практиці реалізовувати набуті знання».
Дніпропетровщині реалізуються проекти, спрямовані на підготовку професійних держаних менеджерів.
Зокрема, з листопада 2011 року впроваджується масштабний проект «Державне управління завтрашнього дня». Проект охоплює усі ланки персоналу регіональної і місцевої влади в області. У грудні 2011 року обласна влада разом з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» розпочала реалізацію ще одного ключового проекту «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації». Обидва проекти реалізуються у відповідності до Рамкової угоди між облдержадміністрацією і Національним агентством України з питань державної служби, яка була підписана 7 жовтня 2011 року і в якій визначені напрямки і методи нашої співпраці у світлі завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем.

У 2012 році за завданням Олександра Вілкула площі ярого посіву на Дніпропетровщині будуть розширені на 7,5%

У 2012 році площі ярого посіву на Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула будуть розширені на 7,5%, або на 106 тис га — з 1 млн 319 тис га до 1 млн 425 тис га. Про це повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Зокрема, цього року планується посіяти близько 300 тис га ячменю, що на 50 тис га більше, ніж у 2011 році. Кукурудзи на зерно заплановано посіяти на території більше ніж 450 тис. га, а це на 170 тис га більше минулорічних обсягів. Гречки буде посіяно на рівні минулого року – близько 12 тис га.
Овочевих культур буде посіяно на рівні минулого року – близько 33 тис га.
Таких обсягів посівів достатньо, аби забезпечити населення області продуктами харчування власного виробництва.
А от посіви соняшника будуть зменшені, для того щоб зберегти родючість наших земель. Минулого року за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині введено науковий підхід щодо планування площ посівів технічних культур, зокрема – соняшника. Площі посівів цієї культури в 2011 році було оптимізовано до 23% від загальної кількості посівних площ – було засіяно більше 490 тис га. Цього року, площа посівів соняшника буде ще меншою і становитиме не більше 20% від загальної кількості посівних площ, а це близько 430 тис га.

Для проведення весняно-польових робіт 2012 року Дніпропетровська область забезпечена необхідною кількістю насіння, добрив, палива та техніки

Для проведення весняно-польових робіт 2012 року Дніпропетровська область забезпечена необхідною кількістю насіння, добрив, палива та техніки. Про це повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Станом на 1 березня 2012 року господарствами області заготовлено 47,2 тис. тонн насіння (при потребі 38,2 тис. тонн).
Також закуплено 85,5 тис. тонн мінеральних добрив та 34,7 тис. тонн дизельного палива. До початку весняно-польових робіт в регіоні перевірено та відремонтовано18 тис одиниць тракторної техніки. Найкраще організована ця робота в Апостолівському, Верхньодніпровському та Криворізькому районах. Ремонт техніки триває й буде закінчено вчасно – до початку весняно-польових робіт.
В.о. начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький зазначив: «Керівники районів мають приділити особливу увагу організації проведення комплексу весняно-польових робіт. Це стосується і чіткого дотримання строків посівів, і всіх технологічних вимог. Таке завдання визначив губернатор Олександр Вілкул. Навесні ми закладаємо основу під майбутній урожай».

5 березня на «Льодовій арені» розпочнеться набір дітей у групи початкової підготовки з зимових видів спорту

5 березня на «Льодовій арені» розпочнеться набір дітей у групи початкової підготовки з зимових видів спорту. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровсьокї міської ради. Набір буде проводитися за двома напрямками: фігурне катання та хокей. Для занять фігурним катанням набиратимуть дітей віком від 5 років, хокеєм — віком від 6 років. Співбесіди щодо запису у тренувальні групи проходитиме у приміщенні «Льодової арени» за адресою вул. Набережна Заводська, 53 з 17.00, зазначають в управлінні.
Наразі ж нова льодова арена безкоштовно приймає містян, які люблять кататися на ковзанах. Минулими вихідними новий лід випробували понад півтори тисячі мешканців та гостей міста, повідомляють в управлінні. У будні дні охочих долучитися до катання було менше — понеділка по середу «Льодову арену» відвідали близько 500 людей. У будні дні покататися можна з 17.00 до 19.00, у вихідні – з 13.00 до 19.00. Палац зимових видів спорту має у своєму розпорядженні близько 200 ковзанів, одночасно лід нової арени може розмістити понад 200 людей.
Нагадаємо, 24 лютого 2012 року Президент України Віктор Янукович та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрили у Дніпропетровську Льодову арену.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО