Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 02.11.2012 р

Ноябрь 2nd, 2012 Новини Вывести на печать

Із початку 2012 року в Дніпропетровській центральній районній лікарні за допомогою телемедицини було проведено більше 200 відео-консультацій

Дніпропетровська центральна районна лікарня (ЦРЛ) – це перший на Дніпропетровщині медичний заклад, де успішно впроваджений та реалізується принцип телемедицини. Це сучасний дистанційний огляд пацієнтів за допомогою веб-камери та Інтернету, що дозволяє комплексно оцінити стан здоров’я пацієнта та зекономити його час на відвідування лікарів. Лише за 10 місяців поточного року в Дніпропетровській ЦРЛ було проведено більше 200 відео-консультацій.
З метою підвищення якості та доступності медичних послуг жителям Дніпропетровського району в Дніпропетровській ЦРЛ успішно впроваджений та реалізується проект телемедицини.
Медичні спеціалісти Дніпропетровської районної лікарні надають відео-консультації своїм колегам з усіх амбулаторій загальної практики – сімейної медицини Дніпропетровського району.
«Головна перевага принципу телемедицини полягає в тому, що пацієнтам, які звернулися за медичної допомогою до своєї амбулаторії, більше не потрібно їхати до районної лікарні, щоб отримати додаткові консультації лікарів. Тепер це можливо зробити за допомогою програми Skype», — сказала головний лікар Дніпропетровської центральної районної лікарні Лариса Гардецька.
Окрім цього, сучасний принцип телемедицини дозволяє медичним фахівцям Дніпропетровської ЦРЛ консультуватися з провідними спеціалістами Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.Мечникова та в режимі он-лайн проводити консиліуми з питань діагностики та лікування конкретного пацієнта.
Напередодні он-лайн спілкування медичні спеціалісти лікарні ім.Мечникова отримують від лікарів Дніпропетровської ЦРЛ необхідний набір документів — данні про пацієнта, рентгенологічні знімки, результати аналізів, допоміжних методів діагностики, протокол з діагнозом та чітко сформульоване питання.
«Телемедицина – це сучасний підхід до розвитку медичної галузі нашого регіону. Вона спрямована на підвищення доступності, своєчасності та якості медичної допомоги», — сказала головний лікар Дніпропетровської центральної районної лікарні Лариса Гардецька.
Довідка:
Дніпропетровська ЦРЛ – це медичний заклад вторинного рівня (лікарня зі стаціонаром), де надається спеціалізована медична допомога майже 85 тис жителям м.Підгороднє, смт.Кіровське, Ювілейне та близько 40 прилеглих сіл. Щороку стаціонарну медичну допомогу в лікарні отримують понад 9 тис пацієнтів, ще 300 тис отримують необхідне лікування в амбулаторних умовах.

У лікарні надається медична допомога за 25 спеціальностями: педіатрія, терапія, акушерство-гінекологія (у тому числі дитяча та підліткова), урологія, хірургія, травматологія-ортопедія, отоларингологія (у тому числі дитяча), офтальмологія, кардіологія, неврологія (у тому числі дитяча), ревматологія, ендокринологія, дерматовенерологія, стоматологія, дитяча гастроентерологія та імунологія, онкологія, фтизіатрія (у тому числі дитяча), наркологія, психіатрія та інфекційні захворювання.
Стаціонарне відділення лікарні розраховано на 305 ліжко-місць.

 Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року виготовлено близько 8 млн тонн чавуну, що на 7,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року»

На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року виготовлено близько 8 млн тонн чавуну, що на 7,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації, підбиваючи підсумки роботи гірничо-металургійного комплексу (ГМК) регіону.

«Дніпропетровщина третій рік поспіль забезпечує стабільне зростання промислового виробництва, насамперед, у гірничо-металургійному комплексі. Високі показники досягнуті завдяки модернізації підприємств ГМК. Зокрема, завдяки впровадженню проектів, спрямованих на підвищення якості та конкурентоспроможності продукції на основі застосування передових енергозберігаючих та екологічно безпечних технологій. Це практична реалізація Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор підкреслив, що гірничо-металургійний комплекс складає дві третини промислового виробництва Дніпропетровщини та є основою регіональної та національної економіки. Тож обласна влада приділяє особливу увагу розвитку цієї галузі.
На Дніпропетровщині за 10 місяців 2012 року виготовлено близько 8 млн тонн чавуну, що на +7,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року, прокату – більше 8 млн тонн (виробництво зросло на +8 % відповідно до аналогічного періоду минулого року), сталі – майже 9 млн тонн (зросло на +5%), обкотишів – близько 11 млн тонн (зросло більше ніж на +6 %), агломерату – 1,7 млн тонн (зросло на +8,5 %), труб – 1,2 млн тонн (зросло на +8 %).
Підприємства Дніпропетровської області нарощують обсяги виробництва і у порівнянні з минулим місяцем. Зокрема, зросли обсяги виробництва концентрату (більше ніж на +4 % у порівнянні з вереснем 2012 року), прокату (на +2,5 %) та чавуну (на +0,4 %).
У порівнянні жовтня 2012 року із жовтнем 2011 року високі показники виробництва демонструє ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Зокрема, виробництво прокату зросло майже на +9 %, чавуну – більше ніж на+3 % та сталі – на +2,5 %.
Високі показники трубопрокатного виробництва демонструють ЗАТ «НВО Труболіт» (за 10 місяців 2012 ріст обсягів виробництва складає + 30% відповідно до аналогічного періоду минулого року), ВАТ «Інтерпайп НмТЗ» (майже + 19%), ТОВ «Інтерпайп НікоТюб» (+ 17,5%), ВАТ «Інтерпайп НТЗ» та ПрАТ «Сернтавіс ПР.Юкр.» (майже + 8%).

 Олександр Вілкул: «У рамках спільного проекту Дніпропетровської облдержадміністрації та «Укрпошти» можна отримувати адміністративні послуги, довідки про доходи та оформлювати субсидії навіть не виходячи з дому»

Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо роботи поштового відділення у селі Могилів Царичанського району, яке надає адміністративні послуги за принципом «єдиного вікна» в рамках першого в Україні пілотного проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».
Проект реалізується за ініціативи Олександра Вілкула обласною владою та «Украпоштою». Першими розпочали роботу за принципом «єдиного вікна» відділення поштового зв’язку у місті Кривий Ріг (№ 6, 69 та 84), у селі Могилів Царичанського району та місті Марганці (№ 6). Таким чином, будуть відпрацьовані типові стандарти надання адмінпослуг через пошту у великих містах, містах обласного підпорядкування та в сільських районах для того, щоб в майбутньому цю практику поширити по всіх містах і районах нашої області, а надалі – по всій Україні.
«Проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» покликаний розширити діючу регіональну мережу з надання адмінпослуг за принципом «єдиного вікна» та максимально наблизити її до людини. Це дозволить громадянину зекономити час на оформлення субсидій, отримання довідок і посвідчень. У ході реалізації цього проекту перелік адміністративних послуг буде покроково розширюватися. Така система роботи виведе регіон на якісно новий рівень сервісу в сфері адміністративних послуг влади для громадян та дозволить модернізувати поштові відділення області у відповідності до сучасних світових взірців» — сказав Олександр Вілкул.
За два тижні реалізації цього проекту в області через зазначені п’ять поштових відділень вже надано 63 адміністративні послуги з оформлення субсидій та отримання довідок про доходи.
На Дніпропетровщині за ініціативою Олександра Вілкула створена і розвивається сучасна комплексна система з надання органами влади адміністративних послуг громадянам. Наразі такі послуги жителі області отримують через дозвільні та інформаційно-ресурсні центри, які створені у всіх містах та районах Дніпропетровщини. В тому числі й через інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» при облдержадміністрації.
У поштовому відділенні села Могилів, яке є учасником проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», проведена реконструкція, встановлені інформаційні стенди з переліком адміністративних послуг, технологічними картками, зразками заяв, номерами довідкових телефонів, адресами веб-сайтів та електронної пошти міських та районного інформаційно-ресурсних центрів послуг. В операційній залі розміщений спеціальний інформаційний кіоск, за допомогою якого клієнт зможе в режимі on-line відслідковувати етап вирішення його питання. З початку впровадження проекту через відділення поштового зв’язку Могиліва було надано 21 послуга, що стосувалася оформлення субсидій та оформлення довідки про доходи.
Наразі на Дніпропетровщині діє 35 дозвільних центрів у всіх містах та районах області, через які за принципом «єдиного вікна» підприємцям видається 100 % дозвільної документації. Це забезпечує своєчасне (в 90% дострокове) надання дозвільних документів. Наразі спектр надання адміністративних послуг на Дніпропетровщині розширюється.
Дніпропетровська дирекція «Укрпошти» має розгалужену мережу, в яку входять 658 поштових відділень.
Наразі у відділеннях «Укрпошти», які беруть участь в наданні адміністративних послуг, можна буде отримати такі види послуг:
• присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна (приміщенню у разі реконструкції нежилих приміщень, об’єднання жилих приміщень в одне; будівлям у разі, якщо будівництво не завершено, визнання права власності на об’єкт нерухомості за рішенням суду тощо);
• установлення статусу та видача посвідчень (батьків та дитини з багатодітної сім’ї, учасника війни, інваліда війни, ветерана праці, дитини війни тощо);
• отримання субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання твердого та скрапленого газу (видаються органами управління праці та соціального захисту населення);
• видача довідки про отримання доходів (пенсії) (видаються органами Пенсійного фонду). В ході реалізації проекту цей перелік буде розширюватися.
Спеціалісти центрів послуг, які вже створені при відділеннях поштового зв’язку у Кривому Розі, Марганці та селі Могилів Царичанського району, надають консультації громадянам щодо оформлення технологічних карток та заяв, формують пакет документів та надсилають його до муніципальних центрів послуг. Після цього у відділенні, з якого був надісланий запит, клієнт отримує необхідні документи – довідки, посвячення тощо.
У цих населених пунктах послугу можна отримувати навіть вдома. Для цього листоноша прийде до громадянина додому, заповнить всі необхідні анкети. Вони будуть відправлені до міського або районного інформаційно-ресурсного центру, які створені на базі дозвільних центрів міст і районів області. В інформаційно-ресурсному центрі звернення громадянина буде розглянуте відповідними органами влади та прийнято рішення. Після цього документ листоноша принесе громадянину додому.
Довідково:
На Дніпропетровщині обласна влада надає системну підтримку розвитку поштового зв’язку. Нагадаємо, у серпні 2012 року між облдержадміністрацією, обласною радою та УДППЗ «Укрпошта» підписано Меморандум, згідно з яким обласна влада надає пільгові ціни на оренду комунального майна для розміщення підприємств «Укрпошти», допомагає в реконструкції відділень та встановленні нових поштових скриньок жителям регіону.
У Дніпропетровській області реалізується масштабний проект «Електронний регіон». Його мета — підвищити ефективність управління областю, сприяти розвитку бізнесу та притоку інвестицій, забезпечити доступність і прозорість послуг для громадян і бізнесу.

На Дніпропетровщині картини Клода Моне, Альфреда Сіслея, Едгара Дега та інших імпресіоністів побачили світ у новому форматі
На Дніпропетровщині картини Клода Моне, Альфреда Сіслея, Едгара Дега та інших імпресіоністів побачили світ у новому форматі. 1 листопада у Дніпропетровському художньому музеї за підтримки губернатора Олександра Вілкула відкрито виставку «Ефект». В експозиції представлено у стилі Енді Уорхола 37 творів непрофесійних художників, які копіюють роботи французьких імпресіоністів.
Виставка «Ефект» проходитиме у залах Дніпропетровського художнього музею з 1 по 30 листопада 2012 року. Представлені мультикартини — результат роботи 6 непрофесійних художниць: Ірини Клименко, Олени Колтунович, Оксани Лободи, Марії Пастухової, Ніни Водоп’ян та Світлани Ружило. Кожна з них копіює одну й ту ж картину відомого французького імпресіоніста, проте у своєму художньому стилі. Усі шість картин розміщуються в загальній рамі (1350 х 70; полотно, олія). Ці роботи доповнюють одна одну, створюють новий структурний образ. Однакові за композицією і колоритом, але дуже індивідуальні за технікою, вони створюють ефект хорового співу, тільки в цьому хорі не співають, а малюють.
«Живопис – це філософія світосприйняття. Шедеври великих митців надихають та заряджають потужною енергетикою творчості. Обласна влада Дніпропетровщини підтримує людей, які займаються творчістю. У регіоні проходять мистецькі виставки, фестивалі та конкурси, в яких жителі нашої області реалізують свої таланти. Проект, який сьогодні представлено у Дніпропетровському художньому музеї, є унікальним поєднанням імпресіонізму та поп-арту. Це новий крок у розвитку художнього мистецтва Дніпропетровщини», — сказав Олександр Вілкул.
Ідея проекту «Ефект» виникла у Людмили Духовної, керівника «Школи вільного розвитку» — студії художнього мистецтва, у якій займаються живописом усі бажаючі, не залежно від віку та фаху. Наразі наймолодшому учню школи – 7 років, а найстаршому – 77 років. «Студія створена для тих, хто шукає джерела натхнення у повсякденному житті», — сказала Людмила Духовна.
У виставці використані картини імпресіоністів – «відбитки світла». Їх композиційні і колірні враження стрімкі, спонтанні, миттєві здаються новачкам нескладними для копіювання, надихають художників-початківців. У процесі копіювання, закони живопису поступово розкривають себе. Спочатку, кожен учень копіював вподобану йому роботу. В якості експерименту, автор проекту Людмила Духовна запропонувала всім учням створити копії однієї картини, а потім ще однієї і т.д. Побачивши результат, Людмила Вікторівна була вражена тим, як всі ці роботи виглядають поряд.

«Для художників студії ці картини – це імпресіонізм, проте для мене як викладача – це концептуальний живопис. Виставка «Ефект» — це проект у стилі постмодерну. Ми взяли готові роботи імпресіоністів, вилучили їх із контексту та поєднали у мульти-зображення. Одним з відомих прикладів використання мульти-зображення є портрет Мерилін Монро, американського художника Енді Уорхола. У представленому проекті композиції французьких художників 19 століття написані шістьма українцями, що дозволяє і художникам, і глядачам заново пережити емоції Клода Моне, Альфреда Сіслея, Едгара Дега та інших», — сказала автор та керівник виставки «Ефект» Людмила Духовна.
Нагадаємо, що оригінали картин відомих французьких художників, у тому числі й імпресіоністів, жителі Дніпропетровської області зможуть побачити з 15 листопада. Вперше в історії регіону на Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройде унікальна виставка картин Огюста Ренуара, Клода Моне та інших видатних європейських художників.
Усього на виставці буде представлено 57 робіт видатних французьких художників, які працювали у жанрах імпресіонізму, романтизму, реалізму та інших з колекції «Нормандія у живописі».
Спеціально для цієї виставки у Дніпропетровському художньому музеї був проведений ремонт виставкових залів. Для цього з обласного бюджету було виділено 2,2 млн грн.
Довідково:
Відкриття виставки «Ефект» відбулося 1 листопада о 16:00, виставка працюватиме по 30 листопада.
Адреса Дніпропетровського художнього музею: м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 21
Музей працює з 10:00 до 17:30, вихідний – п`ятниця.
Довідки за тел.: 744-60-35, 47-33-38; artmuseum.dp.ua

 На Дніпропетровщині у 2012 році більш ніж на 60% збільшилась заробітна плата медичним сестрам Центрів первинної медико-санітарної допомоги

У 2012 році середня заробітна плата медичних сестер, які працюють в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини у порівнянні з минулим роком збільшилась більш ніж на 60% і наразі складає 2575 грн.
«У рамках модернізації охорони здоров`я на Дніпропетровщині створюються комфортні умови для роботи медичних працівників. Це стосується і проведення ремонтних робіт в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини, і оснащення медичних закладів новим обладнанням та технікою, і підвищення заробітної плати як лікарям, так і середньому медичному персоналу. У цьому році згідно з постановою КМУ №209 заробітна плата медсестер амбулаторій сімейної медицини за рахунок державної субвенції збільшена більш ніж у півтори рази – з 1,5 тис грн до 2,5 тис грн і залежить від обсягу виконаної роботи», — сказала заступник начальника головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.
У 2011 році заробітна плата середнього медичного персоналу Центрів первинної медико-санітарної допомоги складала 1579 грн, у 2012 році вона збільшилась на 61% та складає 2575 грн.
Крім того, у рамках програм «Місцевих стимулів» для медичних сестер передбачено забезпечення безкоштовним проїздом у громадському транспорті, мобільним зв`язком, навчання за фахом «медсестра загальної практики – сімейної медицини».
Наразі на Дніпропетровщині середній медичний персонал проходить підготовку у 5 вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації: Дніпропетровському базовому медичному училищі, Дніпродзержинському медичному училищі, Криворізькому медичному коледжі, Павлоградському медичному училищі та Нікопольському медичному училищі.
На сьогодні в області працюють понад 1200 медсестер загальної практики – сімейної медицини.
Довідка: на Дніпропетровщині у рамках модернізації охорони здоров’я приділяється особлива увага розвитку первинної ланки надання медичної допомоги (сімейній медицині).
У 2012 році Дніпропетровська область як пілотний регіон із впровадження модернізації охорони здоров’я додатково отримала 82 млн грн на придбання медичного обладнання та автомобілів для медичних закладів первинного рівня (амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів). Наразі придбано близько 5,5 тис одиниць сучасного медичного обладнання та закуплено 386 легкових автомобілів.
Дніпропетровщина перша в Україні укомплектувала усі 53 Центри первинної медико-санітарної допомоги області новим сучасним автотранспортом, що значно підвищило якість та доступність надання медичної допомоги жителям регіону.
Наразі на Дніпропетровщині працюють 582 сімейних лікарів. Щорічно штат лікарів загальної практики – сімейної медицини розширюється в середньому на 250 осіб.
Професійна підготовка сімейних лікарів здійснюється Дніпропетровською медичною академією.
Сімейних лікарів для області також готують на кафедрі сімейної медицини факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії шляхом спеціалізації лікарів-терапевтів та педіатрів.
Наразі спеціалізацію за фахом «сімейний лікар» проходять 262 особи.
У 2012 році медичним працівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги області підвищена заробітна плата з урахуванням обсягу виконаної роботи – в середньому надбавка становить від 750 грн до 2000 грн. Таким чином, заробітна плата лікаря первинної ланки з урахуванням виплати складає від 2320 грн до 6500 грн.
Крім цього, в усіх містах та районах Дніпропетровщини реалізуються програми «місцевих стимулів». Вони спрямовані на фінансову та соціальну підтримку лікарів та медичних сестер первинної ланки (сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів), а саме: забезпечення їх безкоштовним мобільним зв’язком, пільговим проїздом у громадському транспорті, грошовими надбавками до заробітної плати, службовим житлом тощо.
У 2010-2012 роках службове житло отримали 198 медичних працівників Дніпропетровщини.
У 2012 році на програми «Місцевих стимулів» передбачено фінансування у розмірі 57,6 млн грн.

Олександр Вілкул: «До кінця року Дніпропетровськ та Київ з’єднають нові швидкісні пасажирські електропоїзди, які доїжджатимуть до столиці за 5 годин»

До кінця 2012 року Дніпропетровськ та Київ з’єднають нові швидкісні пасажирські електропоїзди, які доїжджатимуть до столиці за 5 годин. Це дозволить жителям регіону та столиці здійснювати поїздки швидко та комфортно, що стане новим кроком у розвитку регіонального бізнесу та туризму. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час урочистостей з нагоди Дня залізничника. Губернатор привітав залізничників Дніпропетровщини з професійним святом та відзначив обласними нагородами кращих працівників галузі. Під час урочистостей були вручені Почесні Грамоти та Подяки голови облдержадміністрації.

«Придніпровська залізниця – це надійний партнер обласної влади в реалізації проектів розвитку Дніпропетровщини. У регіоні облаштовані безпечні переїзди, реконструюються вокзали, покращуються умови перевезення пасажирів. До кінця року Дніпропетровськ та Київ з’єднають нові швидкісні пасажирські електропоїзди, які доїжджатимуть до столиці приблизно за 5 годин. Це дозволить жителям регіону та столиці здійснювати поїздки швидко та комфортно, що стане новим кроком у розвитку регіонального бізнесу та туризму», – сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що Дніпропетровська дирекція Придніпровської залізниці бере активну участь у реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області.
25 травня було відкрито рух двох швидкісних пасажирських поїздів за напрямком Дніпропетровськ-Донецьк та Дніпропетровськ-Харків. Сьогодні двосистемні швидкісні електропоїзди «Шкода» пропонують пасажирам європейські стандарти комфорту, сервісу і безпеки, дозволяють здійснювати поїздки з новими для українських залізниць швидкостями – 160 км/год, завдяки чому добратися з Дніпропетровська до Харкова (299 км) тепер можна за 3 години 20 хвилин, з Дніпропетровська до Донецька (269 км) – за 2 години 56 хвилин.
Найближчим часом буде відкрито рух швидкісних пасажирських електропоїздів «Інтерсіті+» виробництва «Хюндай», які з’єднають обласний центр зі столицею.
У рамках модернізації залізничної інфраструктури цього року на Дніпропетровщині було капітально відремонтовано будинок відпочинку локомотивних бригад на станції Нижньодніпровськ-Вузол і вокзал станції Павлоград-1. На станції Кривий Ріг-Головний було відкрито фізіотерапевтичне відділення лікарні залізничників з унікальним обладнанням, що має лише кілька аналогів в Україні. Зокрема, у лікарні встановлено аерокамеру для лікування пацієнтів короткочасною дією холоду.
Втілюючи у життя важливі соціальні проекти, Придніпровська залізниця успішно виконує і свої основні завдання. За 9 місяців 2012 року перевезено понад 87 млн тонн вантажів і майже 60 млн пасажирів.
Як повідомив начальник ДП «Придніпровська залізниця» Олександр Момот, до бюджетів усіх рівнів підприємством перераховано більше 2 мільярдів гривень податків та зборів.
Також у 2013 – 2014 роках планується запровадити рух рейкового автобусу по маршруту Дніпропетровськ (Центральний вокзал) – Сухачівка – Зустрічний – Південний вокзал – Нижньодніпровськ вузол – Ігрень – Дніпропетровськ (Центральний вокзал). Це дозволить розвантажити міський транспорт та забезпечить зручний переїзд пасажирів.

Дніпропетровська державна медична академія отримала Національну Медичну Премію – найвищу громадську нагороду для медиків та закладів охорони здоров’я України

Дніпропетровська медична академія була визнана одним з трьох найкращих вищих навчальних закладів України у підготовці майбутніх лікарів. Вона була удостоєна Національної Медичної Премії – першого в історії незалежної України громадського конкурсу для медиків та закладів охорони здоров’я. Крім цього, ректор академії Георгій Дзяк став лауреатом премії у категорії «Викладачі та ректори медичних навчальних закладів».
Національна Медична Премія (НМП) — це перший в Україні масштабний конкурс, що проводиться за підтримки Міністерства охорони здоров’я України серед лікарів, молодших медичних спеціалістів, адміністраторів і закладів галузі охорони здоров’я. Конкурс було організовано з метою сприяння розвитку медичної галузі в Україні, підвищення соціального статусу медичного працівника і престижу професії лікаря у суспільстві, а також підвищення рівня обізнаності пацієнтів та популяризації турботи про власне здоров’я.
На конкурсі був представлений широкий спектр номінацій. 7 з них — основні («Практикуючі лікарі», «Адміністратори закладів охорони здоров’я», «Кращий лікар на думку колег» тощо) та 2 – спеціальні («Корпоративна соціальна відповідальність» та «Особливий внесок в охорону здоров’я»).
Для участі у конкурсі було зареєстровано 219 номінантів: 133 медики, 55 лікувально-профілактичних закладів, 20 медичних навчальних закладів, 2 комерційні структури, 2 громадські діячі та 7 благодійних організацій. Їх кандидатури протягом 3-х років визначали 6,5 тисяч лікарів-експертів за результатами відкритого незалежного всеукраїнського соціологічного дослідження «ТОП100 в медицині»*.
До складу журі конкурсу увійшли 25 провідних фахівців медичної галузі України, представники громадських організацій, а також керівники державних структур системи охорони здоров’я. Лауреатами Національної Медичної Премії стали 31 медик та 7 медичних установ, серед яких 3 вищі навчальні заклади. Зокрема лауреатом конкурсу стала Дніпропетровська державна медична академія, що визнана одним з найкращих вищих навчальних закладів України у підготовці майбутніх медиків.
«Національна медична премія – це найвища громадська відзнака для працівників та закладів системи охорони здоров’я України. Учасниками та лауреатами конкурсу стали справжні професіонали, що зробили вагомий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я. Перемога Дніпропетровської медичної академії у категорії «Медичні навчальні заклади» свідчить про високий рівень підготовки майбутніх медиків на Дніпропетровщині та підвищує престижність вищого навчального закладу на всеукраїнському рівні», — сказав ректор Дніпропетровської державної медичної академії Георгій Дзяк.
Переможців конкурсу відзначили нагородою з зображенням золотого бюсту Асклепія (давньогрецького бога медицини і лікування), почесними дипломами та сертифікатами на отримання грошових винагород.

Довідка.
*«ТОП100 в медицині» — щорічний загальнонаціональний реєстр кращих лікарів, закладів охорони здоров’я, середнього медичного персоналу, медичних, лікувально-профілактичних та навчальних закладів, ректорів та викладачів. Він створюється за результатами незалежного загальнонаціонального голосування практикуючих лікарів, професійних державних і незалежних організацій системи охорони. Реєстр формується в результаті соціологічного дослідження (опитування), яке проводиться серед Експертів з вищою медичною освітою, які працюють за спеціальністю не менше 5 років. Результати дослідження оголошуються щороку в грудні.

Дніпропетровська державна медична академія є одним з найстаріших навчальних закладів України. Заснована 15 вересня 1916 року на базі Катеринославських вищих жіночих курсів. У 1920 році установа отримала статус академії.
В структурі академії – 6 факультетів: перший медичний, другий медичний, третій медичний, стоматологічний, факультет іноземних студентів та факультет післядипломної освіти. На 56 кафедрах працюють 566 викладачів, з них 96 докторів наук і 347 кандидатів наук. Всього в академії працює 1345 співробітників.
Серед викладачів: 1 – академік Національної академії медичних наук України, 1 член-кореспондент Національної академії наук України, 4 члени-кореспонденти Національної академії медичних наук України, 4 співробітники нагороджені нагородами Президента України, 6 заслужених працівників вищої школи і народної освіти, 11 заслужених діячів науки і техніки, 10 лауреатів Державної премії України і Російської Федерації, 8 заслужених лікарів України, 24 дійсних членів і членів-кореспондентів багатьох національних і зарубіжних академій, членів міжнародних наукових суспільств і асоціацій.
Понад 40 клінічних кафедр розташовані на базах 58 лікувально-профілактичних закладів. На клінічних базах академії організовано 29 спеціалізованих центрів.
Академія займає площу 85 гектарів. Має 8 навчальних корпусів загальною площею 52000 кв.м., в яких розміщено 608 навчальних аудиторій, кабінетів і лабораторій. У 7 гуртожитках площею 46000 кв.м. проживають 2849 студентів і лікарів-курсантів. Академія має в своєму розпорядженні спортивний комплекс, віварій (приміщення для утримання та розведення лабораторних тварин), санаторій-профілакторій, спортивно-оздоровчий табір, наукову бібліотеку, техноцентр та два музеї.
У 2012 році в рамках модернізації системи охорони здоров`я, що проводиться на Дніпропетровщині, у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит на спеціальності, де готують сімейних лікарів – «Лікувальна справа» та «Педіатрія». Зокрема якщо у минулому році за напрямком «Лікувальна справа» вступив 191 студент, то в цьому році кількість студентів, які навчатимуться за цим напрямком зросла до 305 осіб.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій