Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 03.08.2012

Август 3rd, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул поставив завдання перед будівельниками Дніпропетровщини забезпечити жителів регіону широким спектром вибору доступного житла

 

Голова облдержадміністрації провів розширений семінар-нараду з питання розвитку в області будівництва доступного житла, обміну передовим досвідом будівництва житлових об’єктів та впровадження прогресивних технологій виробництва будівельних матеріалів. У нараді взяли участь заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Темник, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, та облради, голови райдержадміністрацій та міські голови, керівники будівельних компаній та проектних організацій.

Розвиток кластеру будівництва визначено як один з пріоритетних напрямків у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яка розроблена з ініціативи і реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула.

«Досвід провідних країн Європи та Америки доводить, що саме будівництво забезпечує стійкість і конкурентоспроможність їхніх національних економік. Насамперед це стосується проектів будівництва інфраструктури, житла та масштабних програм іпотечного кредитування. Одне робоче місце в галузі будівництва забезпечує створення до 10 робочих місць в суміжних галузях. Завдяки тим умовам, які за два роки `створені обласною владою за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду, на Дніпропетровщині йде стабільне зростання в галузі будівництва», — сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, в 2011 році обсяг виконаних будівельних робіт виріс майже на 16%. За 6 місяців 2012 року – ще на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Це один з кращих показників по Україні.

Позитивна динаміка досягнута в першу чергу за рахунок реалізації в області великих інфраструктурних проектів таких, як будівництво окружної дороги Дніпропетровська, з’їздів з Кайдацького мосту, Дніпропетровського метрополітену. Ці проекти реалізуються з ініціативи обласної влади під керівництвом Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича й Уряду. Загальна вартість цих проектів — понад 7,5 млрд грн. Це колосальний ресурс державних інвестицій, який протягом найближчих 5-6 років буде залучено в регіональну економіку.

Дніпропетровщина стабільно нарощує обсяги введеного в експлуатацію житла. Якщо в 2009 році в області було введено в експлуатацію 170 тис м2 житла, то в 2010 році цей показник склав понад 226 тис м2, в 2011 році — 234 тис м2. У цьому році планується ввести в експлуатацію 300 тис м2 житла. По даному напрямку Дніпропетровщина також є провідним регіоном в країні.

При цьому для вирішення житлового питання як в Дніпропетровському регіоні, так і в цілому в Україні необхідний комплексний підхід на державному рівні, який передбачає так звану «довгу» іпотеку під низький відсоток. Це європейська практика, яка показала свою ефективність. «Саме цей механізм – механізм здешевлення іпотеки впроваджується сьогодні в рамках реалізації Соціальної Ініціативи «Доступне житло» нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. На реалізацію цієї ініціативи в державному бюджеті тільки на 2012 рік закладено величезний ресурс — 1 млрд грн, з яких майже 73 млн грн передбачено для нашої області», — сказав Олександр Вілкул.

Наразі в рамках реалізації Програми пільгового іпотечного кредитування облдержадміністрацією на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду направлено матеріали по 17 об’єктах будівництва на 1488 квартир. З них 9 об’єктів на 953 квартири вже затверджені Міжвідомчою комісією. Це багатоповерхівки в Дніпропетровську, Дніпропетровському районі та Новомосковську, а також будинки в котеджному містечку «Блакитне озеро» в селі Єлисаветівка Петриківського району.  На розгляді Міжвідомчої комісії перебуває ще 8 об’єктів на 535 квартир. Ці будинки перебувають в містах Нікополі, Дніпропетровську, Новомосковську, Павлограді, Дніпродзержинську, Верхньодніпровську і Царичанці.

Економічний потенціал Дніпропетровщини, її розвинена будівельна галузь, регіональна індустрія сучасних будівельних матеріалів дають можливість розвивати масове житлове будівництво в великих містах області — перш за все, в Дніпропетровську, Кривому Розі та Дніпродзержинську. І цей процес під керівництвом губернатора Олександра Вілкула уже розгорнувся. Зокрема, в Дніпропетровську у вересні цього року буде зданий в експлуатацію перший будинок на 63 квартири в рамках пілотного проекту з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3». Загалом проект будівництва нового мікрорайону передбачає зведення 16 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис квартир. Вже оголошено тендер на будівництво наступних будинків в рамках даного проекту. Вартість квадратного метра житла в новому мікрорайоні буде щонайменше на 30% нижчою за середньо ринкову – на рівні 600 доларів США. Це досягнуто за рахунок того, що проект розроблений за кошти обласного бюджету, майданчик під забудову виділено безкоштовно, а комунікації до нього були підведені за рахунок власників мереж.

«Обласна влада за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду вибудувала ефективну модель реалізації програми із забезпечення громадян доступним житлом. І наша мета – щоб кожен учасник процесу — керівники міст і районів області, забудовники, банки, регіональні виробники будівельних матеріалів знайшли найефективніший спосіб співпраці й організації процесу. Головна мета – забезпечити жителів Дніпропетровщини широким спектром вибору доступного житла», — сказав Олександр Вілкул, підбиваючи підсумки наради.

Відтак для досягнення цієї мети губернатор поставив завдання керівникам міст і районів області забезпечити цього року введення в експлуатацію 300 тис м2 житла, оновити згідно із законодавством містобудівну документацію (генеральні плани населених пунктів), вирішити питання щодо завершення житлових недобудов, посилити й систематизувати роз’яснювальну роботу з громадянами, насамперед, тими, які перебувають на квартирному обліку, щодо отримання ними пільгових іпотечних кредитів. Олександр Вілкул підкреслив, що в першу чергу така робота має провадитись у дозвільних центрах в кожному місті й районі області персонально з кожним потенційним позичальником. При цьому комплекс інформаційної допомоги громадянам має  супроводжуватися на всіх його етапах оформлення іпотеки – від звернення громадянина до підписання кредитної угоди.

На Дніпропетровщині у рамках вступної кампанії 2012 року до вишів
І- IV рівнів акредитації подано майже 130 тис заяв від абітурієнтів
На Дніпропетровщині у рамках вступної кампанії 2012 року (з 02.07.12-31.07.12) до вишів І-IV рівнів акредитації подано 128 тис 187 заяв від абітурієнтів. Із них на денну форму навчання подано 116 тис 15 заяв, на заочну – 12 тис 172. Електронним вступом до вишів ІІІ-IV рівнів акредитації скористалися 13 тис 450 абітурієнтів.
Найбільше заяв від абітурієнтів, які бажають отримати освіту у вищому навчальному закладі ІІІ-IV р.а. за денною та заочною формами навчання, надійшло до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара (24919), Національного гірничого університету (16005), Національної металургійної академії України (9518), Криворізького національного університету (9779).
Найбільше заяв від абітурієнтів, які бажають отримати освіту у вищому навчальному закладі І-IІ р.а. за денною та заочною формами навчання, надійшло до Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу (979), Дніпропетровського медичного училища (1648), Політехнічного коледжу Криворізького національного університету (756).
«Вступна кампанія 2012 року на Дніпропетровщині пройшла організовано, відкрито та прозоро. Завдання, яке ставив перед нами губернатор Олександр Вілкул виконано. Майже 130 тис абітурієнтів нашого регіону подали заяви для вступу у виші, – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, – збільшилась кількість звернень на гарячу лінію від жителів Дніпропетровської області та інших регіонів України. Це свідчить про підвищення престижу навчання у вузах Дніпропетровщини».
Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70, кімната 318 працює спеціальний оперативний штаб з питань вступної кампанії (регіональна оперативна приймальня громадян). Прийом громадян – з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. Завдання цього штабу – надати дієву консультаційну допомогу абітурієнтам.
Також у штабі працює гаряча лінія за номером (056) 770-82-42, на яку надійшло 120 звернень від громадян із питань вступу до вишів та 32 людини звернулися особисто до регіонального оперативного штабу «Вступна кампанія 2012 року».
Питання, які задавали вступники, стосувалися:
— електронного вступу,
— роботи Єдиної державної електронної бази з питань освіти,
— пільг при вступі до навчального закладу,
— строків оприлюднення рейтингових списків.
Нагадаємо, що наступного року за завданням губернатора Олександра Вілкула Головне управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з Радою ректорів розробить та реалізує проект з підвищення привабливості навчання у вищих навчальних закладах Дніпропетровської області для абітурієнтів з інших областей. На сайті Головного управління освіти і науки облдержадміністрації буде розміщено необхідну інформацію про всі виші Дніпропетровської області.

Укрпошта отримала від Дніпропетровської обласної влади підтримку у розвитку поштового зв’язку

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод та генеральний директор українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Оксана Плотнікова підписали Меморандум, згідно з яким обласна влада надає пільгові ціни на оренду комунального майна для розміщення підприємств «Укрпошти», допомагає в реконструкції відділень та встановленні нових поштових скриньок жителям регіону. «Укрпошта є одним із ключових механізмів реалізації Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича. І підтримка цього державного підприємства є запорукою розвитку поштового зв’язку та покращення якості поштових послуг жителям регіону», — сказав Олександр Вілкул.

Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку кожної території Дніпропетровщини, підтримує ключові проекти розвитку міст та районів, які покликані підвищити якість життя людей. Для розвитку сільських районів області пріоритетними є проекти розбудови соціальної інфраструктури – це реконструкція і будівництво лікарень, шкіл, будинків культури, екологічні проекти – захист територій від підтоплення, підвищення якості питної води, а також газифікація сіл.
«Укрпошта є надійним партнером обласної влади у наданні соціальних послуг жителям регіону. У рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича УДППЗ «Укрпошта» здійснює виплати соціальної допомоги інвалідам та малозабезпеченим громадянам, забезпечує зв’язок з найвіддаленішими селами області, проводить безкоштовну доставку телетюнерів та надає багато інших послух для комфортного життя громадян. Працівникам поштового зв’язку довіряють, їх поважають та цінують у кожній родині. Обласна влада надає підтримку Укрпошті, щоб зберегти добрі традиції листування на Дніпропетровщині та в Україні», — сказав Олександр Вілкул.
«Послуги, які надає Укрпошта, є важливою умовою надання якісних та комфортних послуг зв’язку жителям регіону, особливо у сільській місцевості. Пошта на селі – це одне з основних джерел інформації та зв’язку. Меморандум, який сьогодні підписано обласною владою з Укрпоштою, є гарантією подальшого розвитку поштового зв’язку на Дніпропетровщині», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що обласна влада з особливою увагою ставиться до підтримки Укрпошти, до розвитку мережі поштового зв’язку. Зокрема, для заміни та встановлення абонентських поштових шаф у м. Дніпропетровську та м. Кривому Розі з обласного бюджету комунальним підприємствам області виділено близько 3,5 млн грн. Це одна з найбільших сум, які виділені на розвиток поштового зв’язку серед регіонів України. На виділені кошти буде придбано та встановлено більше 25 тис абонентських скриньок у Дніпропетровську та близько 17 тис – у м. Кривому Розі. Це дасть змогу значно поліпшити умови праці листонош, підвищити якість надання послуг споживачам, забезпечити таємницю листування та схоронність поштових відправлень.
У рамках системної підтримки Укрпошти обласною владою за ініціативи губернатора Олександра Вілкула на основі рішень органів місцевого самоврядування Дніпропетровська дирекція УДППЗ «Укрпошта» сплачує за оренду 186 приміщень під відділення поштового зв’язку орендну плату у розмірі 1 грн на рік за кожне приміщення. Це дозволяє значно зменшити витрати Укрпошти, що в свою чергу утримує стабільні та доступні ціни на послуги поштового зв’язку для жителів Дніпропетровщини.
Районними радами надано приміщення для заміни непридатних до експлуатації для 11 відділень поштового зв’язку, надано допомогу в реконструкції систем опалення 2 відділень поштового зв’язку, проведено капітальні ремонти поштових відділень Дніпропетровського району.
«Обласна влада веде системну роботу з жителями багатоквартирних будинків, членами ЖБК, ОСББ, будинками, де створені комітети зі збереження скриньок. Ми стимулюємо громадянську відповідальність людей, підтримуємо їх у турботі про стан їх будинків, під’їздів та поштових скриньок», — сказав Євген Удод.
Генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Оксана Плотнікова подякувала губернатору Дніпропетровщини за підтримку поштової галузі на Дніпропетровщині.
«Поштове підприємство має надійну підтримку на державному рівні, яка знаходить своє продовження у регіонах. Ми вдячні губернатору Дніпропетровщини Олександру Вілкулу за розуміння важливих питань розвитку поштового зв’язку та допомогу регіональній мережі «Укрпошти»», — сказала Оксана Плотнікова.

Довідково:
Дніпропетровська дирекція Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» є одним із найбільших регіональних представництв національного оператора поштового зв’язку в Україні та за обсягами наданих послуг займає 2 місце серед обласних філіалів.
Дніпропетровська дирекція УДППЗ «Укрпошта» є одним з найбільших філіалів національного оператора поштового зв’язку. Її розгалужена мережа нараховує 2 Поштамти-Центри поштового зв’язку, 6 Центрів поштового зв’язку, у складі яких 658 відділень поштового зв’язку, в т. ч. 284 міських, 357 сільських, 17 пересувних ВПЗ.
Поштове підприємство активно розвивається. Його розгалужена мережа використовується для надання широкого спектру послуг, зокрема: поштових, фінансових, логістичних, рекламних.
Всього працюючих по дирекції — 5911 чол.
У багатоповерхових будинках області нараховується майже 615 тис. абонентських скриньок, у тому числі по м. Дніпропетровськ – 193 тис., по м. Кривий Ріг – 173 тис.
На виділені кошти із обласного бюджету у розмірі 3 350 тис. грн. можна буде придбати та встановити 25 740 абонентських скриньок у м. Дніпропетровськ, 16 866 – у м. Кривий Ріг.

У Дніпропетровську за ініціативи Громадської платформи з питань медичної реформи відбулися громадські слухання
Під час зустрічі головні лікарі Центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська звітували перед громадськістю про хід виконання ремонтних робіт в амбулаторіях міста.
«Представники Громадської платформи з питань медичної реформи вже відвідали усі Центри первинної медико-санітарної допомоги у Дніпропетровську. На основі зауважень та побажань пацієнтів і медиків для кожного Центру був складений чіткий перелік рекомендацій, більшість з яких стосувалися проведення ремонтів у приміщеннях амбулаторій. За ініціативи Громадської платформи Керуючий комітет проекту «Модернізація охорони здоров’я»* затвердив усі рекомендації. Наразі у Центрах первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровська активно ведуться ремонти, які мають бути завершені у найближчий час», — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
На проведення капітальних і поточних ремонтів в амбулаторіях Дніпропетровська з обласного та міського бюджету загалом було виділено 9 млн грн.
«За останній місяць разом з представниками громадських організацій ми оглянули роботу Центрів. Були затверджені комплексні плани щодо проведення капітальних та поточних ремонтів. Наразі ми виконуємо усі рекомендації громадськості», — сказав начальник департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Олександр Рудяк.
З метою забезпечення контролю за ходом виконання ремонтних робіт, а також дотриманням інших рекомендацій, за ініціативи Громадської платформи при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги створені громадські ради. До складу громадських рад входять представники медичної спільноти, громадських організацій, працівники державних і приватних установ, студенти та інші.
«Мета створення громадських рад – забезпечити безпосередню участь та контроль громадськості у процесі модернізації охорони здоров’я. Кожен мешканець Дніпропетровська може долучитися до діяльності громадських рад, звернувшись до адміністрації Центру первинної медико-санітарної допомоги, в якому він обслуговується, або за телефоном Громадської платформи: (056) 377-17-34», — сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Під час громадських обговорень також було прийнято рішення про винесення на розгляд Керуючого комітету питання щодо забезпечення Центрів первинної медико-санітарної допомоги додатковим автотранспортом.
Довідка:
*Керуючий комітет проекту «Модернізація охорони здоров’я» — розглядає висновки та рекомендації експертів і робочої групи, здійснює керівництво та затверджує результати процесу модернізації охорони здоров’я. До складу Керуючого комітету входять представники медичної спільноти, профспілки працівників охорони здоров’я, професорсько-викладацького складу Дніпропетровської державної медичної академії та влади.

Олександр Вілкул провів зустріч з представниками Бразилії з питання реалізації проекту будівництва випробувального комплексу «Сухий космодром» для запуску космічних ракет

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів зустріч з представниками Бразилії щодо реалізації українсько-бразильського проекту
„Циклон–4”, будівництва випробувального комплексу «Сухий космодром» та запуску космічних ракет дніпропетровського виробництва.
У нараді взяли участь Міністр науки, технологій та інновацій Бразилії Марко Антоніо Раупп, Президент Бразильського космічного агентства Жозе Раймундо Брага Коельо, Надзвичайний та Повноважний Посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз де Мелло, голова Національного космічного агентства України Юрій Алєксєєв.
Заводський випробувальний комплекс «Сухий космодром» призначений для відпрацювання агрегатів і систем стартового і технічного комплексів, які створюються учасниками українсько-бразильського проекту щодо здійснення запусків ракет космічного призначення з космодрому „Алкантара”, Бразилія.
Проект „Циклон–4” полягає в тому, що вперше весь космічний ракетний комплекс (КРК) повністю розробляється і виготовляється вітчизняними підприємствами. Зокрема, вперше в Україні спільними силами ДП „КБ „Південне” і ПАТ „Дніпроважмаш” створюється наземне обладнання стартового і технічного комплексів.
Заводський випробувальний комплекс „Сухий космодром” є повнорозмірною копією, аналогом стартової споруди космодрому „Алкантара” у Бразилії. До складу заводського випробувального комплексу входять будівельні споруди з технічними системами і технологічне випробувальне обладнання.
«Вперше у світі у мегаполісі збудовано заводський випробувальний комплекс – „Сухий космодром”. В результаті реалізації цього проекту космічна столиця України – місто Дніпропетровськ – отримає повний цикл створення ракетних комплексів. Заводський випробувальний комплекс – це нова якість створення літальних апаратів, можливість розробки та виготовлення наземних компонентів і систем. У безпосередній близькості від основних розробників і виробників з’являється полігон для спільної відпрацювання та випробування наземної частини космічних ракетних комплексів», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Він зазначив, що технологічне обладнання після випробування на заводському випробувальному комплексі буде відправлено на космодром „Алкантара” в Бразилію. Заводський випробувальний комплекс було збудовано менше ніж за 2 роки. Вже у травні 2012 року на ньому розпочалися перші випробування агрегатів, що були виготовлені на самому підприємстві, а з серпня розпочнуться комплексні випробування обладнання усіх учасників проекту (виробники окремих агрегатів та обладнання ракето-космічного комплексу, які є учасниками проекту «Циклон-4», будуть проводити спільні випробування на «сухому космодромі», щоб досягти максимальної точності та злагодженості в роботі стартового та технічного комплексів).
Нагадаємо, 28 жовтня 2010 року голова Дніпропетровської облдержадміністрації заклав у фундамент випробувального комплексу “Сухий космодром” капсулу з посланням майбутнім поколінням ракетобудівельників.
Розвиток точного машинобудування, насамперед космічних технологій, є одним із пріоритетних завдань Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, яка є регіональним механізмом втілення Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича. У рамках Стратегії розроблено низку ініціатив щодо розвитку ракето-космічної галузі. Зокрема, за активної підтримки губернатора Олександра Вілкула, депутатів Верховної Ради України, Державного космічного агентства України та керівництва ВО «Південмаш» було розроблено та внесено до Верховної Ради проект закону «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова». 19 травня 2011 року парламент схвалив зазначений закон, а 8 червня минулого року його підписав Президент України. Зокрема, ним передбачена державна підтримка підприємству у вигляді компенсації відсоткових ставок за кредитами, які залучаються заводом для виконання своїх зобов’язань у рамках міжнародних договорів України.
У рамках губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» навчальні програми профільних факультетів вищих навчальних закладів регіону розробляються з урахуванням потреб виробництва. Південний машинобудівельний завод тісно співпрацює з фізико-технічним факультетом та Технікумом ракетно-космічного машинобудування Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, машинобудівним коледжем Національної гірничої академії, Дніпропетровським вищим професійним училищем № 17 та іншими. Щорічно 1,5 тисячі студентів цих навчальних закладів проходять практику на підприємстві.
Після того, як технологічне обладнання буде відправлено на космодром „Алкантара” в Бразилію, на «сухому космодромі», що збудований на ПАТ «Дніпроважмаш» буде проводитися навчання персоналу, а також студентів, які проходитимуть практику на підприємстві.
На Дніпропетровщині за підтримки голови облдержадміністрації проходить щорічна Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос». Основна її мета – дати можливість молодим науковцям з різних країн обговорити актуальні питання ракето-космічної галузі та обмінятися науковим досвідом. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула проводяться конкурси «Краща рада молодих учених», «Найкращий молодий науковець» і «Молоді вчені – Дніпропетровщині». За підсумками цих конкурсів близько 40 студентів, педагогів та молодих вчених Дніпропетровщини у 2011 році пройшли стажування у провідних вишах світу.

Довідка:
ПАТ «Дніпроважмаш» входить до складу науково-виробничої фірми «Дніпротехсервіс» і є одним з провідних підприємств важкого машинобудування України.
Спеціалізація підприємства — проектування і виготовлення широкої номенклатури обладнання для металургійних і трубних заводів, гірничо-збагачувальних комбінатів і аглофабрик, підприємств коксохімії та електростанцій. З 2006 року ПАТ „Дніпроважмаш” у кооперації з підприємствами Національного космічного агентства України проектує, розробляє і виготовляє обладнання стартових і технічних комплексів ракет-носіїв для космодромів Бразилії, США та інших країн. Підприємство виготовляє для космодрому „Алкантара” п’ять агрегатів стартового комплексу, рухомого та стаціонарного стендів складання головного блоку (ГБ), шість комплектів обладнання технічного комплексу, а також комплект пристроїв стикування комунікацій (КПСК) стартового і технічного комплексів КРК „Циклон-4”.
Заводський випробувальний комплекс забезпечує проведення:
• заводських випробувань агрегатів стартового комплексу (СК), об’єднаних в пусковий модуль: пусковий стіл з випробувальним вантажем, підйомно-інсталяційний і транспортно-установочний агрегат, самохідна буферна платформа, вантажний макет ракето-космічного носія (РКН) і комплект пристроїв стикування комунікацій;
• спільних випробувань пускового модуля з обладнанням стаціонарної та транспортної систем термостатування відсіків РКН та ГБ, системою автоматизованого дистанційного управління агрегатами, вузлами системи забезпечення стиснутими газами, системою вимірів вібрацій і перевантажень, комплектом вузлів разової дії, хвостовим відсіком РКН та іншими системами;
• заводських випробувань технологічного обладнання монтажно-випробувального корпусу ГБ, об’єднаних в модуль підготовки головного блоку: стаціонарний і рухомий стенди збірки ГБ, комплектами засобів обслуговування і вантажозахватних засобів ГБ;
• спільних випробувань модуля підготовки ГБ з електро-заправочним макетом ГБ і габаритно-ваговим еквівалентом космічного апарату;
• динамічних випробувань ґрунтових транспортних агрегатів, які забезпечують транспортування ступенів ракети-носія і головного блоку на технічний комплекс КРК „Циклон-4”, з використанням вантажного макету ракети космічного призначення.
Практика спільного відпрацювання наземного технологічного обладнання космічного ракетного комплексу „Циклон-4” не в умовах космодрому, а на заводі – виробнику обладнання дозволить поставляти його в Бразилію у стані високої заводської готовності, що забезпечить:
• гарантовану надійну роботу агрегатів пускового модуля та інших систем стартового комплексу;
• виключення ризиків затримки місії з розгортання космодрому Алкантара;
• скорочення витрат з розгортання космодрому.
Перше робоче місце заводського випробувального комплексу (РМ-1) призначено для вирішення всіх перерахованих завдань. До його складу входять будівельні споруди з інженерними системами та технологічне обладнання. Будівельні споруди РМ-1 (площею 3600 м²) імітують стартові споруди космодрому і призначені для монтажу рами пускового столу, підйомно-інсталяційного агрегату і КПСК, розміщення гідро- і пневмообладнання ПУА і КПСК. Технологічні приміщення РМ-1 призначені для розміщення систем управління та живлення, а також випробувальної апаратури. Заводський випробувальний комплекс обладнаний під’їзною залізничною колією для пробігових випробувань транспортних агрегатів, спорудами для імітації інерційних і вітрових навантажень на випробовувані агрегати стартового комплексу, а також інженерними системами і комунікаціями.
Друге робоче місце заводського випробувального комплексу (РМ-2) призначено для відпрацювання і випробувань механізмів, електричних і гідравлічних систем стаціонарного стенда складання головного блоку спільно з іншим технологічним обладнанням монтажно-випробувального корпусу ГБ. До його складу входять будівельні споруди, що імітують фрагмент монтажно-випробувального корпусу космічного апарату та головного блоку космодрому Алкантара з технічними системами і технологічним обладнанням.
Також на заводському випробувальному комплексі створюється зона для проведення випробувань ґрунтових транспортних агрегатів, які використовуються для транспортування ступенів ракет-носіїв і головного блоку на технічний комплекс КРК „Циклон-4”, з секціями вантажних макетів 1-го, 2-го, 3-го ступенів РКН та головного блоку.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду