Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 03.09.2012

Сентябрь 3rd, 2012 Новини Вывести на печать

На початку нового навчального року в усіх школах Дніпропетровської області пройшов Єдиний урок «Дніпропетровщина – моя рідна земля»

 

На початку нового навчального року в усіх школах Дніпропетровської області пройшов Єдиний урок «Дніпропетровщина – моя рідна земля». Він присвячений ознайомленню учнів з історією, культурою, мистецтвом, видатними постатями, які прославили область на всю країну та світ, а також сучасними досягненнями регіону. Єдиний урок проходить за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та з нагоди 80-річчя області. У ньому взяли участь більше 300 тис учнів 1-11 класів.

Перед початком уроку по Дніпропетровському державному телеканалу (51 канал) до усіх учнів регіону звернувся губернатор Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина – це один з найпотужніших промислових, освітніх та наукових центрів Східної Європи, космічна столиця України. Наш регіон славиться багатою історією. І, безумовно, видатними постатями – нашими земляками, які прославили область на весь світ. Нашій славетній історії присвячений перший урок цього нового навчального року «Дніпропетровщина – моя рідна земля»».

Метою проведення цього Єдиного уроку є формування поваги до історії Дніпропетровської області та України, виховання патріотизму та почуття відповідальності за долю рідного регіону, своєї держави.

В кожній школі та класі урок проходить в різних цікавих і змістовних формах. Наприклад, експедиційна гра, тематична вікторина, уроки-зустрічі з відомими людьми, перегляд фільму «Жива пам’ять регіону», тощо. У шкільних бібліотеках оформлені стенди, інформаційні куточки, організовані тематичні виставки та огляди літератури. Рекомендації до проведення уроку розроблені спеціалістами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Дорогі юні земляки! Обласна влада створює належні умови для вашого розвитку, щоб ваші добрі вчинки, наукові розробки та спортивні досягнення стали гордістю рідного регіону та всієї країни. Любіть свою школу, цінуйте працю вчителів, поважайте один одного та старанно навчайтеся! Дніпропетровщина – це наша земля. Це регіон-лідер. Своїми перемогами та здобутками ви примножите славу Дніпропетровщини та всієї України. Як губернатор я вірю в вас!», — сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровській області під керівництвом голови облдержадміністрації реалізується низка проектів, що спрямовані на зміцнення регіонального патріотизму. Це один із важливих напрямів роботи обласної влади у галузі освіти.

До нового навчального року школярі з 2 по 11 класи – це понад 270 тисяч дітей – отримали в подарунок унікальний щоденник «Дніпропетровщина – моя рідна земля». У ньому зібрана цікава і змістовна інформація про головні події в історії України та Дніпропетровської області, а також загальна характеристика, символіка нашої держави та регіону.

На кожній сторінці цього унікального щоденника школярі мають можливість ознайомитися з видатними постатями Дніпропетровщини, історичними місцями, старовинною архітектурою та славетною історією нашого регіону. На сторінках щоденника розміщені мудрі вислови філософів, мислителів, письменників, політичних діячів та українських прозаїків, що стануть у нагоді кожному учню.

З нагоди 80-річчя Дніпропетровщини всі школи області отримали унікальну аудіокнигу з творами місцевих поетів і прозаїків. До електронної збірки увійшли твори 80 письменників. Серед авторів проекту є як члени Національної Спілки письменників України, Конгресу літераторів України, Національної Спілки журналістів України, так і молоді талановиті поети і прозаїки – переможці Всеукраїнських та обласних літературних конкурсів.

На сайті Головного управління освіти та науки облдержадміністрації розміщений перший в Україні документальний десятисерійний фільм «Жива пам’ять регіону», що розповідає про розвиток Катеринослава та Дніпропетровська протягом 100 років з 1910 по 2010 роки. Екземпляри цього фільму також роздані в бібліотеки шкіл регіону. Обласна влада закупила для шкільних бібліотек тисячу примірників унікальної книги про історію рідної землі «Невідома Катеринославщина».

З метою активізації патріотичного виховання, шанобливого ставлення до історії Дніпропетровщини губернатор на конференції педагогічних працівників області поставив завдання Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації розробити спецкурс з детальною інформацією про історію та досягнення рідної області для старшокласників «Дніпропетровщина – регіон-лідер».

Обласна влада сприяє відновленню традицій Уроків мужності, зустрічей з ветеранами війни та праці, екскурсій до музеїв, ознайомленню з пам’ятками історії та відвідуванню театрів. В регіоні проводяться молодіжні козацькі фестивалі, в яких беруть участь колективи з усієї України, в тому числі «Самарська Покрова».

У 2012 році проведені єдині уроки на тему: «Рідній Дніпропетровщині – 80 років», «Вклоняємось доземно всім солдатам», присвячений 67-й річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, та «Калина – символ України», під час якого учні ознайомилися з історією та майстрами Петриківського розпису, що є візитною карткою Дніпропетровщини та України в усьому світі.

 

У селі Піщанка Новомосковського району Олександр Вілкул відкрив нову школу – найсучаснішу і одну з найбільших сільських шкіл Дніпропетровщини

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул у селі Піщанка Новомосковського району відкрив нову школу – найсучаснішу й одну з найбільших сільських шкіл Дніпропетровщини. Нова триповерхова школа загальною площею понад 4,5 тис квадратних метрів розрахована на 525 учнів і складається з 24 просторих класних кімнат. Також участь в урочистостях узяли народний депутат України Микола Солошенко, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, керівники сфери освіти області й району, учні та вчителі школи, жителі сіл Піщанка, Ягідне, Соколове та Новоселівка Новомосковського району.

«Відсьогодні вперше, практично за сто років, громади Піщанки і трьох довколишніх сіл — Ягідного, Соколового і Новоселівки — нарешті отримали нову школу. Тим самим вирішено завдання по забезпеченню якісною освітою та сучасними комфортними умовами навчання дітей цих сіл. Сьогоднішнє відкриття у селі Піщанка Новомосковського району найсучаснішої і однієї з найбільших сільських шкіл Дніпропетровщини – це один з найвагоміших результатів регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти», який реалізується в рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Федоровича Януковича», — сказав Олександр Вілкул.

Обласна влада за підтримки Президента й Уряду створює необхідні умови для розвитку регіональної системи освіти, підвищення її стандартів до європейського рівня, наближення якісної сучасної освіти до кожного школяра області незалежно від місця його проживання.

«Система освіти Дніпропетровщини по праву займає провідні позиції в Україні та Східній Європі. І ми цю славу нашого регіону як центру сучасних знань і нових технологій примножуємо з року в рік. Упевнений: сьогодні серед учнів цієї нової прекрасної школи стоять майбутні лікарі, вчителі, видатні вчені, діячі культури і мистецтва, передовики виробництва та менеджери державного управління, які в майбутньому прославлять своїми досягненнями свою школу, село, район, рідну Дніпропетровщину і всю Україну!», — сказав Олександр Вілкул.

Нову школу збудовано за підтримки губернатора практично впродовж останнього року. Вартість будівництва – понад 16,5 млн грн. Кошти було виділено за ініціативою Олександра Вілкула з державного (14 млн грн) та обласного (понад 2,5 млн грн) бюджетів. Нова триповерхова школа загальною площею понад 4,5 тис квадратних метрів розрахована на 525 учнів і складається з 24 просторих класних кімнат. Усі кабінети і класні кімнати отримали нові меблі, нове навчальне обладнання й сучасне зовнішнє оформлення. У школі працюватиме медичний кабінет і кабінет психолога. При будівництві школи використані сучасні енергозберігаючі матеріали та технології. Відремонтовано спортзал. На його базі та на базі приміщення колишньої початкової школи створений спортивний комплекс, в якому будуть працювати спортивні секції та гуртки. Установлено нові спортивний і дитячий майданчики, а у відремонтованому старому приміщенні школи відкрито вечірню школу, а також трудові майстерні і класи для занять образотворчим мистецтвом та музикою й співами.

Старе приміщення Піщанської школи, в якому до травня 2012 року навчалися діти чотирьох сіл (Піщанка, Ягідне, Соколове та Новоселівка), що входять до складу Піщанської сільради, було збудоване ще 1914 року напередодні Першої світової війни. Воно не відповідало сучасним вимогам і нормам, адже заняття в школі проходили в дві зміни, через що багато місцевих дітей були змушені їздити на навчання декілька десятків кілометрів до Новомосковська й Дніпропетровська. У 2010 році губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання перед місцевою владою і відповідними структурними підрозділами облдержадміністрації розробити проектно-кошторисну документацію на фінансування будівництва нового приміщення школи з державного та обласного бюджетів. А вже 2011 року проект підтримали Уряд та Дніпропетровська обласна рада й відповідне фінансування було виділене.

«Починати новий навчальний рік з такого радісної події, як відкриття школи, подвійно приємно. І не тільки тому, що дітям більше не доведеться їздити на навчання в Новомосковськ або Дніпропетровськ. Тепер у них є нова школа, яка відповідає сучасним європейським стандартам. Сьогодні ми бачимо, що під керівництвом Олександра Вілкула завдяки об’єднанню бюджетів усіх рівнів, ми створюємо сучасні умови для освіти дітей у сільських школах. І я впевнений, що ті позитивні зміни, які зараз проходять в навчальних закладах невеликих міст і сіл Дніпропетровщини, незабаром стануть нормою навіть для найменшої сільської школи найвіддаленішого села нашого регіону», — сказав народний депутат України Микола Солошенко.

Директор Піщанської школи Катерина Надточій від імені педагогічного колективу, батьків та учнів подякувала керівникові області за нове приміщення школи і запевнила, що педагоги забезпечать навчально-виховний процес у новій школі на найвищому рівні.

Усі учні та вчителі на 100% забезпечені безкоштовним підвозом до шкіл. Шкільні автобуси обладнані GPS-навігацією з метою контролю їх переміщення. Маршрут транспортного засобу в онлайн-режимі можуть бачити батьки через мережу Інтернет. Автобуси обладнані «тривожною кнопкою», з допомогою якої сигнал надходить до правоохоронних органів, районного відділу та обласного управління освіти.

З нагоди Дня знань і свята Першого дзвоника Олександр Вілкул вручив учням Піщанської школи сертифікат на нову комп’ютерну техніку, а учениця-першокласниця в знак подяки подарувала губернатору пам’ятний кришталевий дзвіночок.

ДОВІДКА

Піщанська школа заснована 1 вересня 1914 року. Наразі навчально-виховний процес у закладі забезпечують 36 вчителів та 1 бібліотекар, з яких 5 вчителів удостоєні звання «Відмінник освіти України». Школа має свою веб-сторінку в мережі Інтернет за адресою: http://pischanska.dnepredu.com.

У школі організовано профільне навчання з 10 класу. Одна паралель – за природничо-математичним, друга – за суспільно-гуманітарним напрямками. У школі створені музей села та спортивний комплекс. Функціонує їдальня з сучасним обладнанням на 150 місць. За роки незалежності України школа підготувала 75 випускників-медалістів. Цього року набір на дві паралелі першого класу школи становить 45 дітей.

На Дніпропетровщині підбито підсумки місячника з безпеки дорожнього руху

 

З 1 до 31 серпня 2012 року за дорученням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині проходив місячник з безпеки дорожнього руху.  31 серпня 2012 року, в облдержадміністрації пройшло засідання круглого столу «Підсумки проведення на території Дніпропетровської області місячника з безпеки дорожнього руху. Правила поведінки на дорозі».

У його роботі взяли участь представники облдержадміністрації, УДАІ ГУМВС України в Дніпропетровській області, територіального управління Головавтотрансінспекції у Дніпропетровській області, обласної служби автомобільних доріг, члени громадської ради при облдержадміністрації.

«Безпека руху на дорозі може бути забезпечена проведенням широкого комплексу заходів. Зокрема, за дорученням губернатора Олександра Вілкула в області проведений місячник з безпеки дорожнього руху. Особлива увага під час місячника приділялася профілактиці грубих порушень на дорозі, попередженню дитячого травматизму та модернізації дорожньої інфраструктури – відновленню розмітки, встановленню дорожніх знаків, світлофорів зі звуковими пристроями та таймерами зворотного відліку часу», — сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.

«Забезпечити безпеку руху на дорозі можна проведенням широкого комплексу заходів. Зокрема, за дорученням губернатора Олександра Вілкула в області проведений місячник з безпеки дорожнього руху. Особлива увага під час місячника приділялася профілактиці грубих порушень на дорозі, попередженню дитячого травматизму та модернізації дорожньої інфраструктури – відновленню розмітки, встановленню дорожніх знаків, пристроїв примусового зниження швидкості, модернізації світлофорних об’єктів — обладнання їх звуковими пристроями та таймерами зворотного відліку часу», — сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.

Основними напрямками роботи під час місячника були — зниження кількості дорожньо-транспортних пригод, профілактика й попередження грубих порушень правил дорожнього руху (управління транспортними засобами в стані алкогольного і наркотичного сп’яніння, перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил обгону, порушення правил перевезення пасажирів тощо).

Загалом під час місячника на Дніпропетровщині діяли понад 30 мобільних груп, які контролювали дотримання вимог безпеки дорожнього руху. Вони перевіряли безпеку дорожнього руху на залізничних переїздах, а також безпеку пасажирських та вантажних перевезень.

Особлива увага приділялася попередженню дитячого травматизму. Зокрема, проведено обстеження під’їзних шляхів до навчальних закладів, перевірено наявність дорожньої розмітки, дорожніх знаків, світлофорів та пристроїв примусового зниження швидкості (в області налічується 248 пристроїв примусового зниження швидкості — «лежачих поліцейських»).

Для профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму в навчальних закладах області була проведена виховна, профілактична, методична робота щодо безпеки та дотримання правил дорожнього руху.

Загалом, у серпні в регіоні встановлено 212 дорожніх знаків, відремонтовано близько 6 тис кв. м доріг, нанесено близько 323 км дорожньої розмітки, модернізовано (обладнано звуковими пристроями та таймерами зворотного відліку часу) 91 світлофорний об’єкт. В обласному центрі курсують спеціальні автомобілі зі встановленими на них плазмовими телевізорами, на яких транслюються сюжети з безпеки дорожнього руху.

Дніпропетровщина здобула першу медаль на ХІV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні

Дніпропетровщина здобула першу медаль на ХІV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні. Зокрема, спортсменка нашого регіону – Соловйова Лідія – виборола бронзову винагороду з пауерліфтингу у ваговій категорії 44кг піднявши вагу 100кг (перше місце – Нігерія, друге – Турція). Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменку з винагородою.
«Вітаю Лідію Соловйову з медаллю на Паралімпійських іграх. Ви поповнили спортивну скарбницю перемог Дніпропетровщини та України. Дякую вашим тренерам за гідну підготовку до змагань. Бажаю міцного здоров’я, успіхів, та нових звершень на славу Дніпропетровщини та України», — сказав Олександр Вілкул.
Як повідомлялося раніше, Із 29 серпня по 09 вересня 2012 року в Лондоні проходять ХІV літні Паралімпійські ігри. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляють Україну на Паралімпійських іграх.

 Губернатор Олександр Вілкул відкрив нову школу в селі Михайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області

Губернатор Олександр Вілкул відкрив нову школу в селі Михайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області. Тепер школярі з Михайлівки і сусідніх сіл Василівки та Павлівки будуть навчатися в комфортних умовах в одну зміну, а не в дві, як було раніше за старої школи. Олександр Вілкул подарував школі сертифікати на новий комп’ютерний клас та дитячий майданчик. У церемонії відкриття закладу також взяв участь народний депутат України Юрій Самойленко.
«За підтримки нашого Президента Віктора Януковича в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області реконструюються й будуються нові навчальні заклади. Сьогодні ми відкрили нову школу. Тепер діти із села Михайлівка та сусідніх сіл Василівка і Павлівка зможуть навчатися в комфортних умовах в одну зміну, а не в дві, як було раніше за старої школи. Хлопці та дівчата отримають практичні навички, необхідні для подальшого навчання і професійної діяльності. Для цього в школі створено кабінет трудового навчання, обладнаний сучасною технікою. Це важливий крок у забезпеченні якісної середньої освіти молоді нашого регіону та підготовці школярів до вступу у виші й переходу в доросле життя», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Стару Михайлівську школу було побудовано після війни у 1960-х роках, а в 2003 році визнано аварійною. Для підтримання навчального процесу в закладі проходили ремонтні роботи, але дуже повільно. У 2011 році Уряд підтримав ініціативу Олександра Вілкула щодо створення оновленої школи та виділив на це кошти з державного бюджету.
Проведено реконструкцію двох корпусів школи та збудовано третій. Це дозволило збільшити кількість навчальних приміщень. Школа розрахована на 200 навчальних місць.
Створено найбільші в районі спортивний та актовий зали, в яких будуть проходити районні спортивні змагання та культурні заходи. Навчальні класи обладнано новими меблями, а їдальню – сучасним обладнанням.
Хлопці зможуть отримувати практичні навички у новому кабінеті трудового навчання, який обладнано 7 станками (2 токарних станки з обробки деревини, 2 – з обробки металу, 2 фрезерних станки, та 1 свердлильний). Дівчата навчатимуться в кабінеті обслуговуючої праці, для якого закуплено 3 швейні машини та 1 оверлок.
Також у школі збудовано насосну станцію, резервуари для води, модульну міні-котельню, проведено цегляну кладку стін, утеплено стіни фасаду та виконано його фарбування. Встановлено вікна і двері, влаштовано покрівлі, підлоги в актовому і спортивному залах, прокладено мережі водопостачання, каналізації. Влаштовано зовнішнє освітлення, огорожу стадіону. Проведено опоряджувальні роботи по цоколю, благоустрій території (баскетбольний майданчик та пішохідні доріжки), оздоблювальні роботи, монтаж обладнання, улаштування меблів, озеленення, насадження дерев, улаштування дерев’яних настилів на бетонні лавки. Загальна кошторисна вартість об’єкта складає 28 млн 984 тис грн.
Навчальний заклад забезпечено підключенням до мережі Інтернет та сучасним мультимедійним обладнанням. Школа має власний сайт – http://mihsсhool.dnepredu.com.
Враховуючи те, що навчальний заклад має аграрний профіль підготовки учнів, для господарських робіт та поглибленого вивчення біології, ботаніки, аграрних дисциплін школі виділено 1 гектар землі. Наступного року біля школи буде висаджено фруктовий сад.
Всі учні та вчителі закладу забезпечені безкоштовним підвозом до шкіл. Автобуси обладнано GPS-навігацією з метою контролю їх переміщення. Маршрут транспортного засобу в онлайн-режимі можуть бачити батьки через мережу Інтернет. Автобуси обладнані «тривожною кнопкою», з допомогою якої сигнал надходить до правоохоронних органів, районних та обласних управлінь освіти.
На під’їзній дорозі до Михайлівки виконано ремонт покриття. Також виконано ремонт комунальних доріг села.
«Керівництво країни і губернатор Дніпропетровській області Олександр Вілкул приділяють велику увагу розвитку освіти в сільській місцевості. Школи забезпечено шкільними автобусами, на базі середніх загальноосвітніх закладів створено навчально-виховні комплекси, виділено додаткові кошти на ремонти шкіл та придбання сучасного обладнання. Відкриття школи у Михайлівці – наочний приклад правильності обраного керівництвом країни й області курсу на розбудову рідного регіону та держави», – сказав народний депутат України Юрій Самойленко.

Довідка:
Загалом у Синельниківському районі працює 51 заклад освіти комунальної власності:
• 20 дошкільних навчальних закладів;
• 3 навчально-виховних комплекси;
• 25 денних загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі 1 школа-інтернат районного підпорядкування;
• 1 Будинок школярів;
• 1 загальноосвітня вечірня заочна школа;
• 1 дитячо-юнацька спортивна школа;
•1 професійний ліцей.
Усі загальноосвітні навчальні заклади Синельниківського району на 100% забезпечені комп’ютерними класами та підключені до мережі Інтернет.

Олександр Вілкул: «Новий навчальний рік на Дніпропетровщині розпочато відкриттям трьох нових шкіл»

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровській області вперше за останні 10 років відкрито три нові школи. Зокрема, дві сучасні сільські школи збудовано в Піщанці Новомосковського району та Михайлівці Синельниківського району. Третю школу відкрито в обласному дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» Новомосковського району. Ці три навчальні заклади розраховані на 921 учня. В дошкільній освіті створено понад 6 тисяч місць за рахунок відкриття 62 нових дошкільних закладів та 210 додаткових груп у діючих садках. До кінця року буде відкрито ще 31 дошкільний заклад та більше 60 додаткових груп. Таким чином буде створено ще близько 3 тис нових місць. Це – практичний результат втілення регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», який реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
Нові школи забезпечені сучасною комп’ютерною технікою, новими меблями і навчальним обладнанням, енергозберігаючими вікнами та сучасними котельнями. Завдяки новим сільським школам в Піщанці Новомосковського району та Михайлівці Синельниківського району діти мають можливість отримувати сучасні знання та здобувати освіту в комфортних умовах. Всі учні та вчителі цих шкіл на 100% забезпечені безкоштовним підвозом до навчальних закладів.
Завдяки відкриттю школи в обласному дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» діти можуть відпочивати, оздоровлюватися, проходити діагностику, обстеження, а якщо необхідно і лікування, без відриву від навчального процесу.
«Усі школи Дніпропетровщини готові до нового навчального року. 1 вересня до шкіл області в перший клас пішли понад 30 тис дітей, в 11 клас – понад 20 тис дітей. Загалом, кількість учнів у 2012/13 навчальному році складає понад 300 тис школярів, у сільській місцевості – понад 47 тис учнів», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Головною особливістю нового навчального року в середній освіті є впровадження нового Державного стандарту початкової школи. Вже з першого класу діти вивчатимуть англійську мову. Щоб діти отримували якісні знання курси підвищення кваліфікації пройшли всі вчителі початкових класів іноземної мови – це понад однієї тисячі педагогів. Навчання відбувалося в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Окрім іноземної мови в навчальну програму повернулося природознавство. Всі школярі з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечені шкільною та спортивною формою, портфелем та шкільним приладдям.
Із першого вересня на Дніпропетровщині реалізовуються інноваційні електронні проекти. Один із них – «Логістика шкільного автобуса», в рамках якого в усіх шкільних автобусах області встановлені системи GPS-моніторингу. Це дозволяє контролювати рух автобусів, що перевозять учнів та вчителів в сільській місцевості.
Завдяки цій системі батьки зможуть дізнатися про місцезнаходження шкільного автобусу через Інтернет-сайт (http://monitor.carsat.od.ua/)». Автобуси обладнані «тривожною кнопкою», з допомогою якої сигнал надходить до правоохоронних органів, районних та обласних управлінь освіти.
В Дніпропетровській області всі учні та вчителі шкіл сільських районів забезпечені безкоштовним підвезенням до школи. Для оновлення автопарку протягом двох з половиною років у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» школи області отримали 92 шкільних автобуси.
З метою покращення якості навчального процесу в області активно впроваджуються новітні інформаційні технології. Всі школи області мають свої Інтернет-сайти.
Із 1 вересня почала працювати Інтернет-школа для дітей з особливими потребами (http://eschool.dnepredu.com/), які не мають можливості відвідувати навчальні заклади. Батьки можуть через мережу Інтернет переглядати електронні щоденники дітей. Реалізуються проекти «Інтернет-школа для обдарованих дітей» (http://om.moodle.dp.ua/) та «електронний дитячий садок». Всі дані про дитсадки області розміщені на порталі освітнього Центру Дніпропетровщини (dp.isuo.org). Всі школи області на 100% забезпечені підключенням до мережі Інтернет та комп’ютерною технікою, що постійно оновлюється. За два з половиною роки школи регіону отримали понад дві з половиною тисячі нових комп’ютерів.

 На Дніпропетровщині в обласному дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відкрито сучасну триповерхову школу

У Дніпропетровському «Артеці» – обласному дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відкрито сучасну триповерхову школу. Заклад оснащений інтерактивними дошками, мультимедійною системою та комп’ютерною технікою. Діти навчатимуться за програмою загальноосвітньої середньої школи з 2 по 11 клас. На урочистій лінійці взяли участь близько 200 дітей, які приїхали навчатися, відпочивати та оздоровлюватися з усієї Дніпропетровщини. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова привітала учнів «Перлини Придніпров’я» зі святом Першого дзвоника.
«Дорогі діти! Сьогодні подвійне свято, адже ми з вами відкриваємо сучасну школу в обласному дитячому центрі «Перлина Придніпров’я». І саме ви вперше переступите поріг цього навчального закладу. Я бажаю щоб кожен з вас у цьому навчальному році відкрив у собі нові таланти та досяг вагомих успіхів у навчанні!», – сказала Марія Пустова.
Вона також зазначила, що «Перлина Придніпров’я» – це унікальний заклад, в якому створені всі умови для комплексного оздоровлення, соціальної реабілітації та медичного супроводу дітей, незалежно від їх соціального статусу: «Відкриття школи в «Перлині Придніпров’я» – це практична реалізація регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула, у рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента Віктора Януковича. Завдяки цій школі діти мають можливість відпочивати, оздоровлюватися, проходити діагностику, обстеження, а якщо необхідно і лікування, без відриву від навчального процесу».
Навчальні кабінети оснащені інтерактивними дошками, мультимедійною системою та новими меблями. Комп’ютерний клас обладнаний сучасними ноутбуками. Діти навчатимуться за програмою загальноосвітньої середньої школи з 2 по 11 клас.
Важливою складовою навчального закладу є шкільна бібліотека, до складу якої входять книгосховище та читацька зала. У бібліотеці налічується біля 3 тис примірників шкільних підручників. Зокрема, всі діти, які відпочивають в «Перлині Придніпров’я», забезпечені необхідними підручниками.
Відповідно до нового Державного стандарту, який упроваджується вже цього року, всі учні початкової школи почнуть опанувати інформаційно-комунікаційні технології та використовувати їх в практичній діяльності.
У дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» забезпечені умови для всебічного розвитку дитини, розкриття її талантів та здібностей.
Кожну зміну педагогами позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування і управлінням у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації постійно проводяться виховні заходи для дітей, які відпочивали в дитячому центрі. Виховна робота з дітьми проходить за напрямами: «Екологія ХХІ», анімація, науково-технічний та спортивний. В «Перлині Придніпров’я» працюють гуртки декоративно-прикладної творчості та понад 10 спортивних секцій. Юні інтелектуали мають можливість розвивати себе в предметних гуртках, факультативах та секціях Дніпропетровського відділення малої академії наук, філія якого діє на базі дитячого центру. Для дітей працює мобільний планетарій, де вони можуть ознайомитися з основами астрономії: планетами Сонячної системи, зодіакальними та іншими сузір’ями.
Нагадаємо, що 21 червня 2012 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул відкрили унікальний обласний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області.
Центр збудовано під керівництвом Олександра Вілкула за підтримки Уряду відповідно до завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем щодо створення належних умов оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги суспільства. Центр буде працювати цілий рік. Щорічно тут будуть відпочивати та оздоровлюватися близько 3 тисяч дітей Дніпропетровщини, які потребують особливої уваги і підтримки з боку держави (у віці від 7-ми до 16-ти років).
Центр працює за принципом об’єднання різних медико-соціальних методик для надання якісної комплексної реабілітації дітям. Тут працюють висококваліфіковані соціальні працівники, медичний персонал, вихователі, психологи, педагоги та інші фахівці.
У «Перлині Придніпров’я» діє потужний медичний центр, оснащений спеціальним сучасним обладнанням останніх моделей. На дитину заводиться амбулаторна картка. Він проходить діагностику, обстеження та оздоровлення. За результатами обстеження дитина проходить фізіотерапевтичне лікування, курс лікувальної фізкультури. Для цього у медичному центрі працює лікувально-фізкультурний комплекс із тренажерною залою, в тому числі, для проведення лікувальної гімнастики. Також у закладі працюють сучасні масажний, логопедичний та стоматологічний кабінети.
На території дитячого центру встановлено сучасний спортивний комплекс: футбольне поле, майданчик для гри в баскетбол і волейбол, а також ігровий та тренажерний майданчики.
Дитячий центр забезпечено комп’ютерною та оргтехнікою, аудіо-, відео-, та мультимедійною апаратурою, іграшками, розвивальним, дидактичним та методичним матеріалами.
Більш детальну інформацію про «Перлину Придніпров’я», про заходи, які проходять у закладі, можна дізнатися на офіційному сайті центру: http://perlina.dnepredu.com/. На сайті розміщена 3D-презентація дитячого центру, яка дозволяє здійснити віртуальну подорож закладом.

Довідка:
У 2010 році за ініціативи Олександра Вілкула дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова у с. Орлівщина Новомосковського району залишився в обласній комунальній власності і був знятий з переліку об’єктів, виставлених на приватизацію.
У 2011 році обласною владою було прийнято рішення на базі Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова” створити сучасний дитячий центр соціальної реабілітації “Перлина Придніпров’я”.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про намір здійснити встановлення тарифів на централізоване водопостачання
  • Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання КП «ПАВЛОГРАДТРАНСЕНЕРГО» Павлоградської міської ради
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи