Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 03.10.2012 р

Октябрь 5th, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Олександр Вілкул нагородив 27 учнів із Дніпропетровщини, які перемогли у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України

27 школярів Дніпропетровщини стали переможцями ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України (МАН). 7 конкурсантів вибороли перше місце та отримали іменні стипендії Президента України. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав переможців та їх наукових керівників і вручив їм цінні подарунки.

Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт Малої академії наук проходив у три етапи: перший – міський та районний, другий – обласний і третій – Всеукраїнський. Участь у цьогорічному конкурсі взяли більше 1,8 тис учнів Дніпропетровщини. Переможцями першого (міського та районного) етапу стали 956 осіб, у другому (обласному) етапі стали кращими 359 учнів регіону. У фіналі змагалися 57 юних винахідників, 27 з них були визнані кращими і отримали почесні перше, друге та третє місця. 7 юних дослідників з Дніпропетровщини посіли перше місце та отримали іменні стипендії Президента України Віктора Януковича.
Більшість наукових досліджень учнів-членів МАН були присвячені Дніпропетровському регіону. Учні вивчали різні аспекти розвитку Дніпропетровської області та України. Зокрема роботи були представлені у таких номінаціях: «Історія», «Наука про Землю», «Філософія та суспільствознавство», «Географія та ландшафтознавство», «Технічні науки», «Комп’ютерні науки» «Філологія та мистецтво», «Математика», «Фізика», «Хімія та біологія», «Екологія та аграрні науки».
«Знання та наука – це головна міць держави в сучасному світі. Розвиток кластеру науки і освіти – один з основних пріоритетів Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. З цією метою в рамках Стратегії в області реалізується масштабний інноваційний проект «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти». Цей проект охоплює всі рівні системи освіти в регіоні — починаючи від сільських дитсадків і закінчуючи самими рейтинговими вишами Дніпропетровщини. Зокрема, велика увага приділяється підтримці молодих учених», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що на Дніпропетровщині створена та діє унікальна позашкільна установа — обласна Мала академія наук учнівської молоді. Вона об’єднала талановиту обдаровану молодь та провідних викладачів-науковців Дніпропетровщини.
На Дніпропетровщині реалізується адресний проект «Молоді вчені – Дніпропетровщині», в рамках якого надається підтримка науковим розробкам студентів і аспірантів вишів регіону. Для підтримки молодих людей, що займаються науковою діяльністю, фінансування проекту «Молоді вчені – Дніпропетровщині» за три роки збільшено в 6 разів. Цього року фінансування склало вже майже 900 тисяч гривень. За рахунок цього будуть видані 20 грантів від 30 до 50 тисяч гривень. Це хороший стимул молодим ученим для створення нових наукових проектів.

У 2012 році губернаторські іменні стипендії отримують більше 800 учнів, студентів та аспірантів Дніпропетровської області. У тому числі, 359 стипендій отримують переможці другого (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук. На це виділено з обласного бюджету 2,2 млн грн.
«Система освіти і науки, яка створюється на Дніпропетровщині за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, є потужною складовою для досягнення конкурентоспроможності регіональної економіки та подальшого розвитку нашої держави. В основу освітньої системи нашого регіону покладено трикутник знань: «освіта-дослідження-інновації». Обласна влада підтримує молодих людей, які займаються науковою діяльністю. Тому що саме вони будуть робити наступний крок у розвитку освіти, теоретичної і практичної науки. Завдяки нашим юним талантам Дніпропетровська область входить до першої п’ятірки областей-лідерів України за показниками якості знань у рейтингу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України», — сказав Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що для забезпечення ефективного навчального процесу на Дніпропетровщині впроваджуються в систему освіти новітні інформаційні технології та методики. У регіоні вже реалізуються проекти «електронний щоденник», «електронний журнал» та «електронна бібліотека».
Наприкінці серпня цього року на Дніпропетровщині відкрито Молодіжний центр Дніпропетровщини. Він дозволить комплексно вирішувати широке коло питань, актуальних для молоді регіону — у здобутті якісної освіти, в підтримці ініціатив творчої та обдарованої молоді, в забезпеченні першого робочого місця та впевненого початку трудової діяльності.
Із 1 вересня 2012 року на Дніпропетровщині запроваджено інноваційний проект – «Обласна електронна школа». Це сучасна інтерактивна форма навчання дітей, яка за допомогою Інтернету дозволяє паралельно із заняттями в школі отримувати додаткові нові знання незалежно від місця проживання і статусу. Такий підхід дозволяє на практиці створити систему рівних можливостей навчання дітей. Для створення цієї електронної школи було вивчено кращий світовий досвід з впровадження подібних проектів (Німеччина, Франція, Америка, Росія). Над створенням обласної електронної школи працювали близько двох тисяч кращих педагогів області.
«Обласна електронна школа» об’єднує два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей».
Електронна Інтернет-школа для дітей з особливими потребами дозволяє учням 5-9-х класів, які мають обмежені фізичні можливості, отримати дистанційно он-лайн консультації, переглянути навчальні матеріали. В рамках проекту вже створено і розміщено в мережі Інтернет більше 1 тис уроків.
«Інтернет-школа для обдарованих дітей» — це електронний ресурс для поглибленого навчання з 7 предметів природничо-математичного напрямку. Учень має можливість отримати доступ до 50-ти веб-семінарів провідних вчених України та світу.
Обласна влада сприяє інтелектуальному розвитку молодого покоління. Для цього реалізується комплексний проект «Розвиток інтелектуального руху у Дніпропетровській області». Його суть полягає в розширенні освітньої програми за рахунок впровадження спеціалізованих факультативів з розвитку інтелектуальних можливостей молоді.
У рамках цього проекту розвивається інтелектуальний рух «Що? Де? Коли?». Проводяться багаторівневі турніри з шахів серед школярів. У цьому році планується відкриття шахового клубу в Кривому Розі.
Завдяки такому комплексному підходу до розвитку освіти і підтримки обдарованої молоді Дніпропетровщина утримує лідерські позиції за кількістю переможців фінальних етапів предметних олімпіад та конкурсу Малої академії наук. І перемагають не тільки учні з Дніпропетровська або Кривого Рогу, але й з інших міст і селищ нашої області. У минулому навчальному році учні Дніпропетровської області завоювали золоту медаль на міжнародній олімпіаді з астрономії та срібну з географії.

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І.І. Мечникова розроблені та впроваджені новітні методики з внутрішньосудинної нейрохірургії

На базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова проходить ІІ Всеукраїнський симпозіум з внутрішньосудинної нейрохірургії. Мета заходу – впровадження нових світових методик розвитку нейрохірургії при судинно-мозкових захворюваннях. У рамках симпозіуму відбувся майстер-клас, під час якого нейрохірурги лікарні провели ендоскопічну (без розрізу) операцію з відновлення прохідності артерії.
«Вклад Дніпропетровщини у розвиток світової внутрішньосудинної нейрохірургії є неоціненним. Сьогодні спеціалістами обласної лікарні ім. І.І. Мечникова застосовуються новітні методики у цій галузі. Розвиток високих та дороговартісних технологій став можливим завдяки постійній підтримці обласної влади та особисто губернатора Олександра Вілкула. Так, для лікарні був придбаний магнітно-резонансний томограф експертного класу, завдяки якому наші спеціалісти мають можливість виконувати найточнішу діагностику судинно-мозкової системи. Крім того, закуповуються новітні витратні матеріали для ендоваскулярних операцій: стенти, спіралі тощо», — сказав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко.
Ендоваскулярна (без розрізу) хірургія на сьогодні є одним з найперспективніших напрямків у нейрохірургії. Щорічно виникають нові методи лікування судинно-мозкових захворювань.
«Дніпропетровська ендоваскулярна нейрохірургія йде у ногу з часом та відповідає світовим стандартам. Ми постійно впроваджуємо у себе новітні технології діагностики та лікування судинно-мозкових захворювань. Завдяки великому досвіду наших спеціалістів, постійній співпраці з провідними українськими та зарубіжними нейрохірургами, сучасному оснащенню лікарні ми маємо можливість застосовувати унікальні методики при проведенні найскладніших операцій», — сказав заслужений лікар України, нейрохірург обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова, професор кафедри неврології та нейрохірургії Дніпропетровської медичної академії Микола Зорін.
Дніпропетровська школа нейрохірургії є однією з найпотужніших в Україні. Спеціалістами Дніпропетровської обласної лікарні ім. І.І. Мечникова виконуються усі види ендоваскулярних операцій (без розрізу). Крім того, більшість з технологій, що використовуються при таких операціях були впроваджені вперше в Україні саме дніпропетровськими нейрохірургами. Багато провідних вітчизняних спеціалістів з нейрохірургії пройшли навчання на Дніпропетровщині у стінах Дніпропетровської державної медичної академії. Тож, враховуючи потужну науково-практичну базу з нейрохірургії в регіоні, ІІ Всеукраїнський симпозіум з внутрішньосудинної нейрохірургії відбувається на базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова.
«Ми зібралися тут не випадково. Центр ендоваскулярної хірургії на базі Дніпропетровської обласної лікарні ім. І.І. Мечникова відомий не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Тут щодня проводяться найскладніші операції європейського рівня. Лікарня володіє потужним науково-практичним потенціалом, де спеціалісти є і лікарями, і вченими. Ця галузь медицини у Дніпропетровську активно розвивається», — сказав голова Всеукраїнської асоціації нейрохірургів, завідуючий відділенням ендоваскулярної нейрорентгенохірургії судинних захворювань головного та спинного мозку Науково-практичного Центру ендоваскулярної нейрорентгенохірургії Національної академії медичних наук України професор Дмитро Щеглов.
Унікальність ендоваскулярного методу лікування полягає в тому, що за допомогою ангіографічної установки (цифрова установка для дослідження та проведення операцій на серцево-судинній системі) без розрізу через невеличкий прокол на стегні проводяться спеціальні інструменти у будь-яку судину головного мозку. Таким чином, операції з усунення ішемічного (закупорення судини) інсульту та аневризм (розширення судин) виконуються протягом 30-40 хвилин, у той час, як при хірургічному втручанні такі операції тривають декілька годин.

 На Дніпропетровщині визначили переможців у конкурсі на кращу бригаду швидкої медичної допомоги та вручили 3 сучасні реанімобілі марки «Форд» Нікопольській станції швидкої допомоги

На Дніпропетровщині у рамках Стратегії губернатора Олександра Вілкула «Регіон – лідер» перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Андрій Шипко вручив 3 реанімобілі марки «Форд» Нікопольській станції швидкої медичної допомоги. Також на базі Нікопольської станції відбулися ІV обласні змагання бригад швидкої медичної допомоги.
З відібраних 12 команд найбільш успішно з усіма завданнями впоралась бригада Нікопольської станції швидкої медичної допомоги. Почесне друге місце зайняла команда Криворізької станції, трійку лідерів замикає бригада Новомосковської станції швидкої допомоги. Переможці отримали відзнаки, пам`ятні призи та грошові винагороди. Крім того, кожна бригада-учасниця у подарунок отримала глюкометр для виміру цукру у крові та формені зимові куртки.
«Змагання бригад швидкої медичної допомоги сприяють підвищенню професійного рівня медичного персоналу та стимулюють медиків до подальшого розвитку. На Дніпропетровщині підвищення ефективності роботи служби швидкої медичної допомоги є одним із пріоритетних напрямків у розвитку медицини. Для цього для станцій швидкої медичної допомоги закуповуються нові автомобілі та обладнання: протягом останніх двох років станції отримали 63 сучасних автомобілі марки «Пежо» і «Форд». Сьогодні автопарк Нікопольської станції «швидкої» поповнився ще 3 новими реанімобілями марки «Форд». Найближчим часом для інших станцій швидкої медичної допомоги області очікується поставка ще 23 карет «швидкої». Крім того, на Дніпропетровщині створені нові бригади «швидкої» та збільшено кількість місць їх базування, усі карети швидкої допомоги оснащені GPS- навігаторами, а відділення – архіваторами мови. Мета цих дій – забезпечити доїзд «швидкої» на виклик за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин у сільській місцевості», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Змагання бригад швидкої допомоги проходили у два етапи. Протягом вересня команди змагалися на рівні міст та районів області. Бригади, що отримали перше та друге місця, вийшли у фінал обласного конкурсу, який у цьому році відбувся на базі Нікопольської станції швидкої медичної допомоги. Таким чином, 12 команд (по дві з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Нікополя, Дніпродзержинська, Новомосковська та об`єднані команди Першотравенська і Павлограда) у фіналі змагалися у 6 конкурсах.
Журі оцінювало бригади «швидкої» за такими критеріями: швидкість доїзду на виклик, якість надання невідкладної допомоги, огляд місця події, організація роботи медперсоналу на місці виклику, первинний огляд пацієнта, розпізнання станів, транспортування пацієнта, взаємодія бригад швидкої медичної допомоги з аварійно-рятувальними та дорожньо-патрульними службами при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тощо.
До складу журі конкурсу увійшли головні лікарі станцій швидкої медичної допомоги та директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
Призи та винагороди учасникам змагань вручила начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
«Сьогоднішні змагання довели, що на Дніпропетровщині якість надання швидкої медичної допомоги відповідає світовим стандартам. Учасники продемонстрували високий рівень підготовки при роботі в екстрених ситуаціях», — сказала начальник головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Наразі на Дніпропетровщині робляться системні кроки щодо підвищення якості надання швидкої медичної допомоги.
Розширюється автопарк станцій швидкої медичної допомоги: протягом 2011-2012 років станції отримали 66 сучасних автомобілів «швидкої» марки «Пежо» та «Форд». До кінця жовтня очікується поставка ще 23 нових карет «швидкої».
Оновлюється матеріально-технічна база відділень швидкої медичної допомоги. Так, усі карети «швидкої» оснащенні GPS-навігаторами, у відділеннях швидкої медичної допомоги встановлені архіватори мови, що записують звернення громадян у «швидку». Всі бригади «швидкої» забезпечені засобами радіо- та мобільного зв`язку.
За останні два роки в області додатково створено 22 бригади швидкої допомоги, здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф, що здійснює керівництво всією службою швидкої допомоги області.
Протягом 2011-2012 років відбулося збільшення місць базування бригад швидкої допомоги з 91 до 136.
У 2012 році фінансування на медикаменти на один виклик швидкої медичної допомоги збільшено у 8 разів — із 3 грн до 25 грн.
З початку 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик пацієнта їде бригада «швидкої», що знаходиться найближче до нього, а не та, яка відноситься до території, з якої безпосередньо надійшов виклик.
На виконання Національного проекту Президента України Віктора Януковича «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється Єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги.

 Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів зустріч з політичним радником Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Елізабет Зентос

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів зустріч з політичним радником Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Елізабет Зентос. Сторони обговорили підготовку Дніпропетровської області до виборів у народні депутати України, які відбудуться 28 жовтня 2012 року.
«Наш Президент Віктор Федорович Янукович поставив завдання – забезпечити проведення відкритих, прозорих та демократичних виборів у народні депутати України. Для цього в регіоні створюються всі необхідні умови в рамках діючого законодавства на основі демократичних принципів. Дніпропетровщина відкрита до роботи з міжнародними спостерігачами під час виборів. Виборчі дільниці відкриті для іноземних спостерігачів. Їм в області надається необхідна інформація», — сказав Олександр Вілкул.
Наразі в області утворено 17 одномандатних виборчих округів. Участь у виборах приймають 178 кандидатів.
Усі виборчі комісії забезпечені комп’ютерною та оргтехнікою, засобами зв’язку та транспортом. До 12 жовтня у приміщеннях для голосування буде завершено установлення
веб-камер для спостереження за ходом виборів.
Губернатор також додав, що важливим завданням органів влади на місцях є створення умов безперешкодного доступу до приміщень виборчих дільниць громадянам з обмеженими можливостями. Наразі в регіоні завершується робота над облаштуванням виборчих дільниць пандусами. Їх мають 93% дільниць. До 28 жовтня за завданням губернатора пандусами будуть облаштовані всі виборчі дільниці.
«Важливою складовою проведення демократичних виборів є інформування населення про виборчий процес. Зокрема, це ознайомлення з виборчим законодавством, правами виборців, процедурою голосування», — сказав Олександр Вілкул.
Для цього за останні два місяці в області проведено понад 500 тематичних виставок, близько 400 лекцій, розміщено більше тисячі публікацій у засобах масової інформації. Для розміщення матеріалів передвиборної агітації в регіоні відведено більше 1700 обладнаних місць — стендів, дошок оголошень тощо.
Проводиться робота з інформування населення про можливість перевірки персональних даних у Державному реєстрі виборців.
Політичний радник Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Елізабет Зентос подякувала губернатору Олександру Вілкулу за інформацію про Дніпропетровську область, зокрема, про перебіг виборчого процесу та додала: «Посольство США бере активну участь у місії спостерігача за парламентськими виборами Україні. Ми маємо 27 команд, які будуть присутні на виборах у кожній області. Мета сьогоднішнього візиту – ознайомитися з ситуацією в регіоні та налагодити корисні контакти. Уряд США зацікавлений у проведенні чесних виборів та дотриманні демократичних принципів».

Довідково:
У Дніпропетровській області зареєстровано 193 обласні організації політичних партій ( з 202 зареєстрованих в Україні) та близько 1,5 тис громадських організацій.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій