Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 04.09.13

Сентябрь 4th, 2013 Новини Вывести на печать

Дмитро Колєсніков: «Наше завдання — забезпечити бізнесу «зелене світло» на всіх перехрестях»

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів зустріч з виконавчим директором Європейської Бізнес Асоціації Анною Дерев’янко. Сторони обговорили реалізацію на Дніпропетровщині проектів компаній, які є членами Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), а також спільні кроки щодо подальшого залучення інвесторів в економіку регіону.
Як зазначив Дмитро Колєсніков, Дніпропетровщина та ЄБА активно співпрацюють в питаннях розвитку бізнесу та залучення інвестицій. Зокрема, за підтримки ЄБА наш регіон презентував свій економічний потенціал та інвестиційні проекти в Брюсселі (Бельгія). Для розширення співробітництва та впровадження нових форм співпраці представники обласної влади проводять зустрічі з представниками регіональних компаній, які є членами Асоціації.
«Партнерство між владою і бізнесом наш Президент Віктор Федорович Янукович вважає фундаментом державної політики. В країні сьогодні створюються можливості для бізнесу, який готовий інвестувати, створювати робочі місця, працювати на благо рідної держави. Саме підприємець сьогодні вкладає гроші у нові виробництва, створює робочі місця, наповнює бюджет. І він гідний всілякої поваги і підтримки — як з боку влади, так і з боку суспільства. Обласна влада бачить своїм завдання забезпечити бізнесу «зелене світло» на всіх перехрестях, мінімізувати вплив бюрократичних процедур, які виникають на шляху інвестора», — сказав Дмитро Колєсніков.
Партнером облдержадміністрації в реалізації інвестиційних проектів в регіоні є Дніпропетровське інвестиційне агентство, яке супроводжує їх реалізацію. Це проекти в перспективних та пріоритетних для Дніпропетровської області галузях — будівництві , сільському господарстві, переробній промисловості та інших.
Зокрема, у Дніпродзержинську реалізується проект будівництва заводу з виробництва пластикових склопакетів швейцарської компанії «Глас Трьош». Вартість проекту складає понад 4 млн дол США. Введення в експлантацію заводу заплановано восени 2013 року. В результаті його реалізації буде створено 50 робочих місць.
Крім цього компанія «Глас Трьош» також планує будівництво заводу з виробництва високоякісного скла. Вартість проекту складає 260 млн дол. США. Це сучасне виробництво дозволить створити близько 300 нових робочих місць. Наразі ДІА розробляє концепцію розміщення заводу на території Індустріального парку, проект якого реалізується в Павлоградському районі Дніпропетровської області.
В регіоні також реалізується проект нарощування виробничих потужностей ПАТ «Надєжда». Проект передбачає будівництво нових, а також модернізацію та переобладнання існуючих виробничих потужностей дріжджового заводу компанії в м. Кривий Ріг. Бюджет проекту — 500 тис. дол. США.
Також в Царичанському районі продовжується будівництво другої черги заводу компанії «Маїсадур Семанс» з виробництва насіння. Тут планується створити ще 50 робочих місць. Вартість проекту — близько 10 млн євро.
«Всі ці проекти сприяють диверсифікації економіки Дніпропетровської області, створенню нових робочих місць і посиленню позицій самих компаній на українському ринку», — сказав Дмитро Колєсніков.
Анна Дерев’янко відзначила високий рівень співпраці обласної влади з підприємствами-членами Асоціації. Вона зазначила, що саме увага та зацікавленість регіональної влади до залучення інвестицій забезпечує успішну реалізацію таких проектів на Дніпропетровщині. Зокрема, поштовхом для активізації роботи в цьому напрямку є низка державних ініціатив, які запроваджені Президентом України. Асоціація постійно проводить аналіз серед інвесторів щодо інвестиційної привабливості України. Одним з показників, який враховується у цьому аналізі, є стан реалізації інвестиційних проектів.
Анна Дерев’янко також зазначила, що компанії-члени Асоціації оцінюють Дніпропетровщину як ключовий промисловий центр країни, а показник концентрації промисловості в даному регіоні є лідируючим в державі. І бізнес це розуміє. За словами Анни Дерев’янко, органи влади сьогодні повинні працювати над тим, аби підвищувати рівень інвестиційної привабливості та залучати інвесторів. «Таке завдання сьогодні стоїть в цілому перед всією країною. І Дніпропетровщина, яка сьогодні є серйозним флагманом в розвитку економіки, повинна відігравати ключову роль у цьому процесі», — додала вона
Довідка:
Європейська Бізнес Асоціація була заснована у 1999 році як форум для обговорення та вирішення проблем, з якими зустрічаються бізнесмени в Україні. Ця ініціатива ділових людей, які побачили переваги та користь від спільних дій європейської бізнес спільноти в Україні була підтримана Європейською Комісією.
Сьогодні Європейська Бізнес Асоціація є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні та об’єднує близько 900 європейських, українських та міжнародних компаній, пропонуючи їм:
• колективний захист інтересів у центральних та місцевих органах державного управління України, в іноземних та міжнародних організаціях;
• можливість брати участь у процесі прийняття рішень на рівні Європейського Союзу через тісні робочі стосунки з Європейською Комісією та посольствами країн Європейського Союзу у Києві;
• регулярну інформаційну підтримку щодо процесів, які впливають на ведення бізнесу в Україні, а також семінари та презентації;
• розважальні та соціальні заходи, що надають можливість представникам європейської бізнес спільноти зустрічатися неформально та сприяти розвитку бізнесу;
• інші послуги, серед яких також: дисконтна система, що надає членам ЄБА знижки на послуги та товари, які користуються великим попитом.
Європейська Бізнес Асоціація діє як незалежна установа, що звітує перед своїми членами.

http://www.youtube.com/watch?v=GoZQD97AP2M&feature=youtu.be

Власть держит ситуацию в экономике под контролем
— исполнительный директор Европейской Бизнес – Ассоциации Анна Деревянко

Украина с достоинством проходит через испытания, связанные с последствиями мирового экономического кризиса, который нанес существенный урон целому ряду стран Европы. Об заявила Анна Деревянко, исполнительный директор Европейской Бизнес Ассоциации, комментируя недавнее интервью Президента Украины ведущим телеканалам.

«Сегодня макроэкономическая ситуация в Украине непростая, однако нужно отдать должное власти, которая держит под контролем ситуацию в экономике в целом и конкретные макроэкономические показатели. Как мы видим, курс национальной валюты находится под контролем, ситуация с внешним долгом – также».
Анна Деревянко добавила, что Украине крайне важно развивать предпринимательский потенциал, создавать комфортные условия для ведения бизнеса.
«Если будет полностью реализован потенциал преобразований, который заложен в Национальном плане реформ Президента Украины, будут воплощены в жизнь те идеи, которые мы слышим на встречах власти и представителей бизнеса, то мы сможем заинтересовать действующих и привлечь в страну новых инвесторов. В результате будет создано больше рабочих мест, будет большая конкуренция за рабочую силу и выше заработная плата. Если государство создаст равные условия для всех участников рынка, это будет серьезным шагом вперед. В результате мы сможем превратить Украину в богатое государство для всех».
Как ранее сообщалось, Президент Украины Виктор Янукович в интервью центральным телеканалам заявил о том, что Украина сохранила макроэкономическую стабильность, несмотря на тяжелое протекание экономического кризиса в Европе. Курс национальной валюты остается прогнозируемым, прирост реальной заработной платы за 1-е полугодие 2013 составил 9,6%, а индекс инфляции находится в пределах процента. На 25% выросли сбережения граждан в гривне в банковской системе за 7 месяцев 2013 г. по сравнению с аналогичным периодом 2012 г.
Сокращение ВВП в 1-м полугодии 2013 года, как и в странах Европы, составляет лишь 1%. При этом в аграрном секторе, который стал «точкой роста» национальной экономики, наблюдается рост производства на 15%. На 10% сократился внешний долг, и Украина имеет возможность вовремя отвечать по своим внешним финансовым обязательствам.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду