Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 04.09.2012

Сентябрь 4th, 2012 Новини Вывести на печать

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний відкрив у сел. Ілліча Кривого Рогу навчально-виховний комплекс «садочок-школа» на базі загальноосвітньої школи № 18

За дорученням губернатора Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрив у сел. Ілліча Дзержинського району Кривого Рогу навчально-виховний комплекс «садочок-школа» на базі СЗШ № 18.

У сел. Ілліча не було дошкільного навчального закладу. У школі № 18 навчається 115 учнів. З відкриттям двох дошкільних груп на базі школи, 46 дітей отримали можливість ходити до садочку-школи у своєму селищі.
У ході реконструкції в навчально-виховному комплексі створено необхідні умови для навчання та відпочинку маленьких учнів. Зокрема, встановлені сучасні металопластикові вікна, створено ігрові та спальні кімнати, обладнані світлі класи з новими меблями, навчальні майстерні, спортивний зал та медичний пункт. У дворі «садочку-школи» встановили сучасний майданчик для занять спортом — школярам і ігровий комплекс із гірками, гойдалками та пісочницею — для дошкільнят.
Вартість реконструкції навчально-виховного комплексу № 18 складає 1,5 млн грн.
На відкритті дитячий садок отримав у подарунок домашній кінотеатр та музичне обладнання.
«За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується програма відродження та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів. Один із напрямів цієї програми – це відкриття навчально-виховних комплексів за типом «дитсадок-школа». Це дає змогу створити групи для дітей у селах, де немає дитсадків. Обласна влада на чолі з губернатором Олександром Вілкулом створює зручні та комфортні умови для навчання школярів. Навчальні заклади Дніпропетровщини, незалежно від їх місця розташування, забезпечуються всім необхідним для проведення навчального процесу, щоб рівень наданої освіти відповідав сучасним європейським стандартам і вимогам ринку праці», – сказала Вячеслав Задорожний.
Перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації привітав усіх присутніх з відкриттям, оглянув приміщення нової будівлі та висловив вдячність усім, хто долучився до будівництва дитячого садка.
Також Вячеслав Задорожний додав, що влада продовжує працювати над відродженням дошкільної освіти. За останні два роки на Дніпропетровщині відкрито 22 дитсадки і 37 навчально-виховних комплексів «дитячий садок-школа».

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручив 30 нетбуків Нікопольській середній школі № 23

У рамках реалізації регіональної програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів нараду в Нікопольській середній школі № 23 щодо впровадження нових інформаційних технологій у навчальний процес. Губернатор зазначив, що всі школи Дніпропетровської області стовідсотково забезпечено комп’ютерами. При цьому постійно оновлюється матеріально-технічна база навчальних закладів. Зокрема, за два з половиною роки школи регіону отримали понад дві з половиною тисячі нових комп’ютерів. Сьогодні Олександр Вілкул вручив 30 нових нетбуків Нікопольській середній школі № 23.
«Сьогодні я вручив 30 нетбуків першокласникам Нікопольської середньої школи № 23, у якій проводиться навчання за інформаційно-технічним профілем. Тепер діти мають можливість з першого класу опановувати сучасні інформаційні технології», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Нікопольська школа № 23 має інформаційно-технічний профіль. Заклад бере участь у Всеукраїнському проекті «Відкритий світ», який реалізується під егідою Президента України Віктора Януковича та спрямований на розробку нових соціальних проектів.
Школа була відзначена дипломами Всеукраїнської виставки «Інноватика в сучасній освіті 2012» та Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти 2012».
Учні цієї школи беруть участь у соціальних проектах, що передбачають використання і впровадження інформаційно-комунікаційних технологій:
1. Національний проект «Відкритий світ».
2. Освітній проект «Електронний щоденник».
У школі працюють 2 комп’ютерні класи (22 комп’ютери), всі навчальні кабінети обладнані комп’ютерною технікою для вчителів-предметників. Заклад має власний Інтернет-сайт – http://nkz23.at.ua.
У 2012-2013 навчальному році у Нікопольській школі № 23 навчаються 332 учні.
На Дніпропетровщині реалізується новий проект Інтернет-школа для дітей з особливими потребами (http://eschool.dnepredu.com/), які не мають можливості відвідувати навчальні заклади.
Також впроваджено проект «Інтернет-школа для обдарованих дітей» (http://om.moodle.dp.ua/). Батьки можуть через мережу Інтернет переглядати електронні щоденники дітей.
Головною особливістю нового навчального року в середній освіті є впровадження нового Державного стандарту початкової школи. Вже з першого класу діти вивчатимуть англійську мову. Щоб діти отримували якісні знання курси підвищення кваліфікації пройшли всі вчителі початкових класів іноземної мови – це понад тисячу педагогів. Навчання відбувалося в Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Окрім іноземної мови в навчальну програму повернулося природознавство. Всі школярі з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечені шкільною та спортивною формою, портфелем та шкільним приладдям.
Із першого вересня на Дніпропетровщині реалізуються інноваційні електронні проекти. Один із них – «Логістика шкільного автобуса», в рамках якого в усіх шкільних автобусах області встановлені системи GPS-моніторингу. Це дозволяє контролювати рух автобусів, що перевозять учнів та вчителів в сільській місцевості.
Завдяки цій системі батьки зможуть дізнатися про місцезнаходження шкільного автобусу через Інтернет-сайт (http://monitor.carsat.od.ua/)». Автобуси обладнані «тривожною кнопкою», з допомогою якої сигнал надходить до правоохоронних органів, районних та обласних управлінь освіти.
У Дніпропетровській області всі учні та вчителі із сільських районів забезпечені безкоштовним підвезенням до школи. Для оновлення автопарку протягом двох з половиною років у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» школи області отримали 92 шкільних автобуси.

Губернатор Олександр Вілкул вручив 19 найсучасніших човнів провідним спортсменам Дніпропетровщини з академічного веслування для підготовки до наступних Олімпійських ігор

Для забезпечення якісної підготовки спортсменів Дніпропетровщини до участі у ХХХI Олімпійських іграх, що відбудуться в 2016 року в Ріо-де-Жанейро, та до Всеукраїнських і міжнародних змагань губернатор Олександр Вілкул вручив 19 сучасних човнів фірми «Емпахер» провідним спортсменам Дніпропетровщини з академічного веслування. На їх придбання було виділено 2,4 млн грн. В урочистостях взяли участь близько ста спортсменів та тренерів Дніпропетровщини. Серед них: чемпіони ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року з академічного веслування, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, обласної школи вищої спортивної майстерності та училища фізичної культури. Також губернатор привітав усіх присутніх з наступаючим Днем фізичної культури та спорту.
Дніпропетровщина є провідним центром Європи з розвитку академічного веслування та посідає перше місце у відповідному всеукраїнському рейтингу. Низка спортивних об’єктів регіону визначені Національними базами олімпійської підготовки збірних команд України. Зокрема, гребний канал «Водно-спортивний комбінат», на якому й проходила підготовка чемпіонок з нашого регіону до ХХХ Олімпійських ігор в Лондоні.
«Олімпійські ігри в Лондоні вже закінчилися. Дніпропетровські веслувальниці досягли високих результатів. Але вже сьогодні потрібно серйозно готуватися до наступної Олімпіади 2016 року. Для високих олімпійських результатів необхідні і ретельна підготовка, і відповідна матеріально-технічна база. Сьогодні я вручаю сертифікат спортсменам на 19 нових сучасних човнів для занять академічним веслуванням. Упевнений, що нові човни дозволять на високому рівні проводити підготовку наших майбутніх чемпіонів, які будуть прославляти своє місто, регіон та країну великими перемогами і високими досягненнями», – сказав Олександр Вілкул.
Серед човнів, які отримала область: 10 «одиночок», 4 парні «двійки», 2 парні «четвірки», 2 «двійки» (С32) та 1 човен «вісімка».
«Обласна влада підтримую розвиток спорту в регіоні. За два з половиною роки на Дніпропетровщині введені в експлуатацію сотні нових спортивних об’єктів. У 2012 році на розвиток спорту Дніпропетровщини виділено більше 45 мільйонів гривень, в тому числі, на олімпійські види спорту, – сказав губернатор, – 2012 рік проголошений нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем роком спорту та здорового способу життя. Цьогоріч пройшли Олімпійські ігри, на яких спортсмени Дніпропетровщини здобули переконливі перемоги. Я ще раз хочу подякувати олімпійським чемпіонкам нашого регіону та їх тренерам за блискучу велику перемогу з академічного веслування на Олімпійських іграх, що була здобута вперше за всю історію незалежної України».
Нагадаємо, що 1 серпня 2012 року спортсменки нашого регіону перемогли у фінальних змаганнях з академічного веслування серед жіночих екіпажів парної четвірки. Наші чемпіонки, жительки Дніпропетровська, – Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко – учениці Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, представниці спортивного клубу «Дзержинка». На ХХХ Олімпійських іграх вперше за всю історію незалежності України спортсменки Дніпропетровщини завоювали олімпійське золото з академічного веслування. Це визначна подія в історії спорту нашої держави та Дніпропетровщини.
Дніпропетровська обласна рада підтримала ініціативу Олександра Вілкула та виділила фінансування на придбання нових квартир спортсменам Дніпропетровщини. Ці квартири знаходяться в будинку нового мікрорайону на житловому масиві «Лівобережний-3» міста Дніпропетровськ, де будується цілий комплекс «Доступне житло».
«У нас, на Дніпропетровщині, вже склалася добра традиція – губернатор Олександр Вілкул нам вже вдруге вручає найкращі сучасні човни. Ми дуже цьому раді і вдячні нашому губернатору за те, що він приділяє велику увагу розвитку спорту в регіоні. Він не просто говорить – він реально робить. Олександр Вілкул єдиний губернатор, який вручив квартири спортсменам за медалі, здобуті на Олімпійських іграх. Коли ми були на прийомі у Президента України Віктора Федоровича Януковича, він сказав, щоб всі губернатори брали приклад з нашого керівника області», — сказала Яна Дементьєва, капітан збірної команди України з академічної греблі, Олімпійська чемпіонка.
Обласна влада сприяє створенню в регіоні умов для якісної підготовки учасників Олімпійських ігор від Дніпропетровщини. Для цього в області активно розширюється спортивна інфраструктура, закуповується сучасне спортивне обладнання та інвентар. Зокрема, у 2010 році за рахунок обласного бюджету було придбано сучасні човни для відділення академічного веслування обласної школи вищої спортивної майстерності. Завдяки потужній базі та інфраструктурі у Дніпропетровську проходить заключний етап підготовки до Олімпійських ігор українських спортсменів з академічного веслування.
Довідка:
«Водно-спортивний комбінат» розташований в акваторії Мандриківської затоки. Це єдина в Україні унікальна штучна гідротехнічна споруда – веслувальний та обвідний канали довжиною 2,5 км та воднолижний стадіон. Загальна площа об’єкту – 18,2 га.
Водно-спортивний комбінат має статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки і є головним підприємством на Україні з проведення змагань з веслування академічного та веслування на байдарках і каное. На його акваторії щороку проводиться понад 15 обласних та 10 всеукраїнських змагань, понад 15 навчально-тренувальних зборів збірних команд України з веслувальних видів спорту, а також змагання з веслування на човнах «Дракон», воднолижного та водно-моторного спорту, традиційно проходить міжнародний турнір з воднолижного спорту «Ukraine Open», за участю кращих спортсменів світу.
На території підприємства знаходяться: адміністративний будинок, майстерні для ремонту та збереження спортивного інвентарю, обладнання та катери супроводу човнів, тенісні корти, футбольне поле зі штучним покриттям, майданчик з тренажерним обладнанням, стоянка для автотранспорту з конструкціями для перевезення човнів, будівля для суддів, які обслуговують змагання, та технічного персоналу, трибуни для глядачів, павільйон для переодягнення спортсменів.
На водній акваторії установлена дистанція із тросів та буйків з позначками для проведення заїздів човнів. Уздовж дистанції прокладена дорога для супроводження заїздів, на береговій смузі встановлено лебідки й позначки через 250 і 500 м, довжина дистанції — 2500 м.

 За підсумками п’яти днів змагань 9 спортсменів Дніпропетровщини стали медалістами XIV літніх Паралімпійських ігор у Лондоні

За підсумками п’яти днів змагань 9 спортсменів Дніпропетровщини стали медалістами XIV літніх Паралімпійських ігор у Лондоні. Зокрема, володарями золотих медалей стали Юрій Царук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м, Алла Лисенко у змаганнях з академічного веслування (одиночка). Срібну медаль здобула Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики зі стрибків у довжину. Бронзові медалі вибороли Лідія Соловйова у змаганнях з пауерліфтингу у ваговій категорії до 44 кг, Інна Стрижак у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м, Оксана Ботурчук у змаганнях з легкої атлетики в бігу на 100 м, Катерина Морозова у змаганнях з академічного веслування (четвірка), Олена Пухаева у змаганнях з академічного веслування (четвірка), Володимир Козлов у змаганнях з академічного веслування (четвірка).
«Дорогі спортсмени, вітаю вас із цими визначними здобутками. Своєю участю в Паралімпійських іграх ви підносите спортивну славу Дніпропетровщини та України. Бажаю вам нових перемог, наснаги та життєвої сили», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Як повідомлялося раніше, Із 29 серпня по 09 вересня 2012 року в Лондоні проходять ХІV літні Паралімпійські ігри. 32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної збірної представляють Україну на Паралімпійських іграх.

Олександр Вілкул: «У грудні 2012 року після реконструкції буде введений в експлуатацію магістральний водогін Марганець-Томаківка, що зменшить на 30% втрати води та забезпечить безперебійним водопостачанням понад 15 тис жителів Томаківського району»

Реконструкція магістрального водогону Марганець-Томаківка, яка розпочалася у 2011 році з ініціативи губернатора Олександра Вілкула, завершиться вже у грудні цього року. Його робота зменшить на 30% втрати води та забезпечить безперебійним якісним водопостачанням понад 15 тис жителів Томаківського району.
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо ходу реконструкції водогону.
Нагадаємо, магістральний водогін у Томаківському районі введений в експлуатацію більше 20 років тому — в 1989 році. Через зношеність мереж втрати води становлять близько 30%. У результаті цього мешканці селища Томаківка та прилеглих до нього сіл мають значні перебої з водопостачанням, особливо в літній період.
Для підвищення якості водопостачання за завданням Олександра Вілкула було розроблено проект реконструкції цього водогону. Він передбачає будівництво нової нитки водогону від Марганецької насосно-фільтрувальої станції довжиною 10 км з переключенням на існуючу нитку в районі села Зоря.
Вартість реконструкції водогону – 10,2 млн грн. Фінансування робіт здійснюється з державного та обласного бюджету. Роботи проходять у дві черги. Наразі завершені земляні роботи, влаштовано 28 колодязів та укладено 5,1 км нової труби діаметром 315 мм.
«В області реалізується комплексна програма з підвищення якості водопостачання «Питна вода Дніпропетровщини». Зокрема, у грудні 2012 року після реконструкції буде введений в експлуатацію магістральний водогін Марганець-Томаківка. Його робота забезпечить безперебійним якісним водопостачанням понад 15 тис жителів Томаківського району. Також реконструйований водогін дозволить зменшити на 30% втрати води та економити електроенергію», — сказав Олександр Вілкул.
«Водопостачання в Томаківському районі основне питання, яке зачіпає інтереси всіх жителів. Будівництво водоводу Марганець — Томаківка є яскравим прикладом ефективності об’єднання всіх гілок влади у вирішенні глобальних питань. Кошти виділені з держбюджету для виконання програми «Питна вода», кошти обласного та місцевого бюджетів дозволяють будувати цей найважливіший для людей об’єкт», — сказав народний депутат Олег Царьов.
Губернатор також додав, що в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції. Це покращило якість питного водопостачання для мешканців м. Дніпропетровськ.
Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, який забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. 2 червня 2012 року на цьому водопровідному комплексі запроваджено триступеневу систему очистки води та систему преаерації водозабірного ковша. Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону.
У результаті введення в експлуатацію модернізованої каналізаційно-насосної станції на вулиці Кольській (2010 рік), Південної станції аерації Дніпропетровська (2011 рік) та нової каналізаційної станції в рамках будівництва колектора на вулиці Маршала Малиновського (2011 рік) у межах міста Дніпропетровськ на 70% зменшено обсяг скидів неочищених стоків в басейн річки Дніпро.
За 2010-2011 роки на Дніпропетровщині прокладено і реконструйовано 195 км водоводів, що дозволило забезпечити водопостачанням 31 тис людей у сільській місцевості, які раніше користувалися привізною водою. У 2012 році заплановано реконструювати і прокласти ще понад 30 км мереж водопостачання, що дозволить покращити якість води та водопостачання для 50 тисяч жителів.
У 2011 році для покращення екологічного стану акваторії Дніпра в Дніпровське водосховище випущено близько 300 тонн мальків екологічно цінних видів риб — білого товстолоба, строкатого товстолоба і білого амура. Ще понад 12 млн мальків було випущено в канал «Дніпро-Донбас», який забезпечує питною водою лівобережжя Дніпропетровщини, Харківщину і Донеччину. Ці види риб годуються фітопланктоном (донні водорості) і тим самим природнім способом фільтрують річну воду, що значно зменшує, зокрема, цвітіння води, підвищує якість води у річках, поліпшує загальний екологічний стан акваторії.
У 2011 році проведені заходи з розчистки русел на проблемних ділянках річки Мокра Сура в Дніпропетровському районі (1,2 км), річки Вовча поблизу Павлограда (0,72 км), річки Стара Саксагань (1,2 км).
Важливою складовою в рамках регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області.
Зокрема, в 2011 році за кошти обласного та місцевого бюджетів встановлено 334 системи доочищення води: у дитячих садках Дніпропетровська (78%), Кривого Рогу (100%), Жовтих Вод (100%), Дніпродзержинська (100%).
Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в 133 (95%) школах. За кошти державного бюджету у 2011 році встановлено ще 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем в дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах).
Загалом на початок 2012 року в дитсадках та школах області встановлено 658 систем доочистки питної води. Це 401 дитсадок,та 257 шкіл.
Наразі ведеться встановлення фільтрів доочистки питної води в 75 дитячих дошкільних закладах 6-ти міст області (м. Марганець — 8, м.Нікополь — 18, м.Орджонікідзе — 11, м.Павлоград — 20, м.Синельникове — 10, м.Тернівка — 8). У дошкільних навчальних закладах Дніпропетровська до кінця року буде встановлено ще 30 системи доочищення питної води. Таким чином усі ДНЗ обласного центру будуть забезпечені якісною питною водою.

 На Дніпропетровщині у 2012 році службове житло отримає 71 медичний працівник

З початку 2012 року у місті Новомосковську, Магдалинівському та Новомосковському районах житлом були забезпечені 20 медичних працівників. Ще 51 медпрацівник отримає службове житло до кінця поточного року в Кривому Розі, Нікополі, а також П’ятихатському та Царичанському районах.
На Дніпропетровщині протягом 2010-2011 років пільгове житло отримали 165 лікарів. У 2010 році помешканнями було забезпечено 50 медичних працівників у Дніпропетровську, Кривому Розі, Першотравенську, Орджонікідзе, а також Межівському, П’ятихатському, Синельниківському, Софіївському та Царичанському районах. Ще 115 лікарів отримали житло у 2011 році, з них 89 — у Кривому Розі. Також житло було надане у Дніпродзержинську, Марганці, Тернівці, у Верхньодніпровському, Межівському, Новомосковському, П’ятихатському, Софіївському та Царичанському районах.
У 2012 році в рамках модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області триває процес забезпечення медичних працівників житлом. 20 лікарям уже надані помешкання, ще 51 медпрацівник отримає їх до кінця року. У рамках програми “місцевих стимулів”, що активно реалізується на Дніпропетровщині, цього року житло вже отримали 11 сімейних лікарів.
“Завдяки модернізації охорони здоров`я у нас створюються необхідні умови як для пацієнтів, так і для медичних працівників. На Дніпропетровщині діє програма “місцевих стимулів” для фінансової та соціальної підтримки сімейних лікарів у всіх містах та районах області. Вона дозволяє отримати низку переваг: пільговий проїзд, мобільний зв’язок, надбавки до заробітної плати. Зокрема програма передбачає надання медичним працівникам житла. Всі оселі, які цього року виділені для сімейних лікарів, наближені до місць розташування амбулаторій”, — сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
У 2013 році надання службового житла медичним працівникам заплановано у Кривому Розі, Марганці, Павлограді, Першотравенську, у Царичанському, Межівському, Петриківському, Покровському, Криворізькому, Томаківському, Широківському, Магдалинівському, Верхньодніпровському районах. Помешкання отримають 90 осіб, у тому числі 54 сімейних лікаря.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду