Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 05.12.2012 р.

Декабрь 5th, 2012 Новини Вывести на печать

На Дніпропетровщині пройшли урочистості з нагоди 21-ї річниці Збройних сил України
За доручення голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник узяв участь в урочистостях з нагоди 21-ї річниці Збройних сил України, які відбулись у Дніпропетровському академічному театрі російської драми ім. М.Горького. В урочистостях також узяли участь керівництво обласної ради, Дніпропетровської міської ради, правоохоронних структур, начальник Дніпропетровського гарнізону, командир 6-го гвардійського армійського ордена Червоного Прапора корпусу генерал-майор Руслан Хомчак, ветерани Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил України, представники громадських організацій військово-патріотичного спрямування, військовослужбовці Дніпропетровського та Черкаського гарнізонів, вихованці Дніпропетровського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Геннадій Темник від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула привітав військовослужбовців області та ветеранів з Днем збройних сил України.
«21 рік тому розпочато новітня історія національної армії незалежної України. За цей час Збройні Сили України пройшли шлях становлення і розвитку. Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Федорович Янукович зазначив, що Збройні Сили України відбулися як надійний чинник національної безпеки, опора нашої державності. На території нашої області в 5-ти військових гарнізонах розташовано майже 100 військових частин, установ і організацій. На Дніпропетровщині традиційно міцні зв’язки між владою, трудовими і військовими колективами. Шефська підтримка важлива і необхідна для створення комфортних побутових умов військовослужбовців, для підготовки допризовної молоді до виконання військового обов’язку щодо захисту держави. Завдяки підтримці обласної влади серйозними темпами йде рішення питань, що накопичилися у військових містечках», — сказав заступник губернатора Геннадій Темник.
У 2011 році з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Федоровича Януковича було ухвалено рішення про передачу житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж військових містечок Черкаське і Гвардійське, які перебували на балансі Міноборони України, у комунальну власність Новомосковського району.
Завдяки цьому вже вирішено питання з організацією безперебійного водопостачання жителів, створені всі умови для дошкільної освіти в селищах.
«Яскравий приклад змін — це в тому числі реконструкція дитсадка в Черкаському, який 16 років стояв закритим. Вже зовсім скоро сюди знову почнуть ходити діти військовослужбовців. Дніпропетровщина об’єднує зусилля для вирішення спільних завдань, і, безумовно, до людей, які оберігають мир у нашій країні — наша особлива турбота і увага, — зазначив Геннадій Темник. — Військові — це честь і гордість держави, це сміливі люди, приклад доблесті та патріотизму. Висловлюю подяку всім військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України за наполегливу працю та старанність у благородній військовій справі. Особливі слова подяки — ветеранам, які подарували нам Велику Перемогу. Бажаю вам завжди зберігати в серці бойовий дух і впевнено дивитися вперед!»
Командир 6-го гвардійського армійського ордена Червоного Прапора корпусу генерал-майор Руслан Хомчак подякував губернатору Олександру Вілкулу, керівництву Дніпропетровської обласної державної адміністрації, обласної ради, міста Дніпропетровськ за ту велику підтримку, яку надано військовим частинам. «Розуміння і державний підхід до вирішення соціальних проблем військовослужбовців, створення сприятливих умов для виконання військовими частинами завдань за призначенням – це далеко не повний спектр активної діяльності органів державної і місцевої влади в реалізації підтримки Збройних Сил України», — зазначив він.
Генерал-майор Руслан Хомчак наголосив, що сьогодні у Збройних Силах України закладається основа безпеки наших майбутніх поколінь і держави в цілому. «У червні поточного року Указом Президента України введена в дію нова редакція Воєнної доктрини України, триває реформування військових управлінь, модернізується радянська техніка, діє програма, яка передбачає соціальне забезпечення військовослужбовців, Керівництвом держави прийнято рішення щодо підвищення грошового утримання військовослужбовців в усіх родах військ. Ми з честю і достоїнством завершили 2012 навчальний рік. Військовослужбовці Збройних Сил підтвердили свою рішучість і велике бажання щодо ефективного виконання визначених Президентом України — завдань зміцнення обороноздатності держави», — сказав генерал-майор.
Довідка:
Збройні Сили України складаються з Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил.
Сьогодні в країні відбувається реформування структури Збройних Сил. Метою цього є посилення компоненту бойових частин з одночасним зменшенням структур забезпечення та оптимізацією системи управління. Перспективна структура Збройних Сил України включатиме 2 оперативних командування і командування Військово-Морських Сил. Існуючі командування Сухопутних військ, Повітряних та Військово-Морських Сил будуть трансформовані в Генеральний штаб з одночасною оптимізацією і централізацією структур забезпечення.
Восени 2012 року Збройні Сили України вже мали можливість працювати у новій організаційно-штатній структурі під час проведення комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) “Перспектива-2012”. Ці навчання стали вінцем бойового вишколу і головним іспитом року також і для усіх військовослужбовців які проходять службу на Дніпропетровщині.
Під час навчань «Перспектива-2012» Дніпропетровські десантники продемонстрували високу ратну майстерність і блискуче впоралися з усіма поставленими бойовими завданнями. За підсумками засідання Військової ради 6-го армійського корпусу, яка відбулася 3-го грудня 2012 року, 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду, де командиром полковник Юрій Содоль визнано кращою серед бригад армійського об’єднання. Цього року відповідно до плану наші воїни-десантники виконали план стрибкової підготовки на 116%. У повітряно-десантному з’єднанні сьогодні проходять службу найбільш підготовлені солдати строкової служби. Особливістю початку проходження служби у військовій частині для близько 300 юнаків призову «Осінь-2012» стало те, що вперше за останні вісім років, в рамках програми підготовки молодого поповнення новобранці виконали перший стрибок з парашутом до урочистого ритуалу складання Військової присяги на вірність Українському народові.
Також, однієї з кращих військових частин, яка дислокується на Дніпропетровщині є 17-та окрема гвардійська Криворізька орденів Червоного прапора та Суворова 2-го ступеня танкова бригада 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, якою командує гвардії полковник Олександр Тарнавський. У цьому році воїни-танкісти з Дніпропетровщини взяли участь і перемогли у армійському конкурсі на кращий танковий взвод Збройних Сил України, який вперше в історії Збройних Сил відбувся на полігоні 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗС України.
Майже 70 років надійно охороняють повітряний простір рідної Дніпропетровщини і військовослужбовці зенітного ракетного полку повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗС України, яким командує полковник Андрій Бережний. Свою ратну майстерність військовослужбовці полку підтвердили під час стратегічного командно-штабного навчання “Артерія”, а також під час бойових стрільб на полігоні “Ашулук” в Російській Федерації.
Гідно зустрічають своє професійне свято і військовослужбовці Дніпропетровського обласного військового комісаріату. (Військовий комісар Дніпропетровського обласного військового комісаріату полковник КАЛАШНИКОВ Сергій Іванович). Щорічно до Збройних Сил з Дніпропетровської області направляються біля 3 тисяч призовників.

Президент України Віктор Януквич привітав Юрія Вілкула з обранням на посаду Президента Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»

«Шановний Юрію Григоровичу! Вітаю Вас зі обранням на посаду Президента Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». Глибоко переконаний, щ о мудрість керівника та відповідальність стануть надійною запорукою розвитку місцевого самоврядування на регіональному рівні. Бажаю Вам міцного здоров’я, щастя та незмінних успіхів у всіх починаннях», — йдеться у привітанні Президента України Віктора Януковича.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду