Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Новини Дніпропетровщини 06.12.2012 р.

Декабрь 6th, 2012 Новини Вывести на печать

Олександр Вілкул: «У Дніпропетровську обласна ялинка та новорічне казкове містечко за кількістю ліхтариків та вогників будуть одними з найбільших в Європі»

Сьогодні у Дніпропетровську розпочато встановлення губернаторської ялинки. Також ведуться роботи зі створення новорічного казкового містечка у сквері біля облдержадміністрації. Зокрема, дерева прикрашаються новорічними гірляндами, встановлюються фігури лісових звірят та казкових героїв. Цього року казкове містечко розширює свої кордони – буде прикрашена ще алея з боку проспекту Пушкіна та вулиці Комсомольська. Для цього буде додатково придбано нові гірлянди з мерехтливих вогників для прикрашення ще близько 100 дерев та 7 яскравих фігур казкових персонажів – сніговика, матрьошки, дракона та пінгвіна.
«Ялинка – це головний символ Нового Року. Наразі у Дніпропетровську монтується головна новорічна ялинка, яка незабаром буде радувати дітей та дорослих області яскравими кольоровими вогниками. Також традиційно відкриється одне з найулюбленіших місць відпочинку жителів Дніпропетровщини – казкове містечко біля облдержадміністрації. Тут протягом різдвяних і новорічних днів, зокрема з 19 грудня по 13 січня, проходитимуть цікаві концерти, веселі конкурси та казкові вистави. В усіх містах та районах Дніпропетровської області протягом зимових канікул для дітей та дорослих проводитимуться новорічні заходи», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Також він зазначив, що в Дніпропетровську обласна ялинка та новорічне казкове містечко за кількістю ліхтариків та вогників будуть одними з найбільших в Європі.
Відкриття головної ялинки Дніпропетровщини заплановане на 19 грудня в День Святого Миколая. 14-метрова обласна новорічна ялинка, виконана в стилі hi-tech, першою в обласному центрі запалить свої вогні. Біля неї гостей зустрічатимуть казкові персонажі на чолі з Дідом Морозом та Снігуронькою. У цей же день у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету відбудеться святковий концерт для 1 тис 100 дітей. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-інваліди, діти військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків та загиблих шахтарів, а також діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
У сквері біля облдержадміністрації разом з обласною ялинкою відкриється казкове містечко. Там для дітей та дорослих будуть встановлені фігури лісових звірят і казкових героїв. Серед них – олені, пінгвіни, ведмеді, птахи та весела родина сніговиків, а відтепер до них приєднаються дракони й матрьошки. Усі вони виготовлені з десятків тисяч маленьких ліхтариків.
Дерева у сквері прикрашаються новорічними гірляндами з мерехтливих вогників, які в ввечері та вночі будуть створювати враження зорепаду.
Ведеться робота зі встановлення новорічного світлового фонтану, який буде сяяти більш ніж 37,5 тисячами світлодіодів. Ефект «водоспаду» створюватиметься за рахунок установки на кожному з 5 довгих і 10 коротких «променів»-струменів контролерів, що дозволяють імітувати сяючі краплі води.

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України з 1 грудня 2012 року підвищено пенсії та соціальні виплати

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України з 1 грудня 2012 року підвищено пенсії та соціальні виплати. Зокрема, збільшено пенсії, які отримують близько мільйона пенсіонерів Дніпропетровщини, підвищено допомогу родинам при народженні дитини, жінкам по вагітності та пологах. Зріс розмір допомоги самотнім матерям, малозабезпеченим сім’ям, дітям, які знаходяться під опікою чи піклуванням. Також збільшилась допомога інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та людям, які доглядають за інвалідами 1 та 2 груп. Всі види соціальної допомоги перераховано в автоматизованому режимі.
«Соціальна політика нашого Президента Віктора Януковича, в першу чергу, спрямована на підвищення соціальних стандартів життя людей, підтримку й надання допомоги тим членам суспільства, які найбільш потребують уваги влади. Це ветерани, інваліди, діти, які залишилися без батьків, малозабезпечені сім’ї. Для підвищення якості надання послуг і вирішення питань кожної людини в області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула створена адресна система соціального захисту людей, які потребують уваги та підтримки держави», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
З 1 грудня цього року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» підвищено соціальні стандарти. Із 1 грудня для людей, які втратили працездатність, підвищено розмір прожиткового мінімуму з 856 грн до 884 грн.
Пенсійні виплати
У зв’язку з цим проведено черговий перерахунок пенсій і надбавок та підвищень до пенсії, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. Зокрема, мінімальний розмір пенсії за віком, з 1 грудня складає 884 грн. (До 1 грудня від складав – 856 грн).
Допомога родинам при народженні дитини
Із 1 грудня розміри допомоги становлять:
— на першу дитину – 28 тис 830 грн (на 2 тис 40 грн більше, ніж на початок року);
— на другу дитину – 57 тис 660 грн (на 4 тис 80 грн більше, ніж на початок року);
— на третю і наступну дитину – 115 тис 320 грн (на 8 тис 160 грн більше, ніж на початок року).
Розмір допомоги визначається на момент народження дитини і підвищення розміру допомоги з 1 грудня не стосується допомоги, яка вже призначена та виплачується. Раніше призначена допомога підвищенню та перерахунку не підлягає.
Допомога для жінок по вагітності та пологах, допомоги на дітей одиноким матерям.
Із 1 грудня максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям становить:
— віком до 6 років – 480,4 грн, що на 7% більше ніж на початок цього року.
— від 6 до 18 років – 598,5 грн, що на 7% більше ніж на початок цього року.
— від 18 до 23 років, які навчаються – 567 грн, що на 5,4% більше ніж на початок цього року.
Із 1 грудня збільшено допомогу малозабезпеченим сім’ям:
— для дітей віком до 6-ти років з 697,5 грн до 720,75 грн.
— для дітей віком від 6-ти до 18-ти років з 870,75 грн до 897,75 грн.
— для непрацездатних та інвалідів з 856 грн до 884 грн.
Допомога дітям, над якими встановлено опіку чи піклування.
Так, з грудня 2012 року максимальний розмір збільшено з 1 тис 860 грн до 1 тис 922 грн (дітям до 6 років) та з 2 тис 322 грн до 2 тис 394 грн (дітям від 6 до 18 років).
Допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
Розмір допомоги для інвалідів з дитинства та дітям-інвалідам І групи збільшено з 1 тис 498 грн до 1 тис 547 грн. Розмір допомоги інвалідам з дитинства ІІ та ІІІ групи збільшено з 856 грн до 884 грн.
Допомога людям, які проживають разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним.
Так, розмір допомоги з 1 грудня збільшено з 1 тис 118 грн до 1 тис 134 грн.
Станом на 1 грудня 2012 року мінімальний розмір заробітної плати становить 1 тис 134 грн.

Олександр Вілкул: «За 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині виготовлено понад 25 млн тонн руди та концентрату, що на 10% більше ніж за аналогічний період минулого року»

За 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині виготовлено понад 25 млн тонн руди та концентрату. Це майже на 10 % більше ніж за аналогічний період минулого року. Такі показники зумовлені високим рівнем виробництва підприємств гірничо-металургійного комплексу. Флагманом у модернізації та підвищенні обсягів виробництва й соціальних стандартів праці є Північний гірничо-збагачувальний комбінат. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОГА Олександр Вілкул, вітаючи Північний ГЗК із 49-річчям.

«Гірничо-металургійний комплекс – базова галузь регіональної та національної економіки. Її розвитку приділяє особливу увагу наш Президент Віктор Федорович Янукович та Уряд України, а також обласна влада. Сьогодні на підприємствах галузі запроваджуються нові технології, ведеться робота з підвищення конкурентоспроможності продукції та покращення екологічної ситуації. І це вже дає свої результати. Дніпропетровщина вже третій рік поспіль активно нарощує обсяги промислового виробництва», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, за 10 місяців 2012 року підприємствами регіону виготовлено більше 25 млн тонн руди та залізного агломерованого концентрату, що майже на 10 % більше ніж за аналогічний період минулого року, обкотишів – близько 11 млн тонн, що на 6 % більше ніж за аналогічний період минулого року.
Підприємства галузі є найбільшими платниками податків у Дніпропетровській області. Зокрема, Північний ГЗК, який є найбільшим гірничо-збагачувальним комбінатом Дніпропетровщини та одним із найбільших в Україні, за 9 місяців 2012 року поповнив бюджети всіх рівнів на 1,8 млрд грн. Загалом за 9 місяців цього року обсяги платежів підприємств ГМК до бюджетів всіх рівнів (без ПДВ) склали близько 6 млрд грн.
«Ключовими принципами у реалізації державної політики, яка проводиться нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем та Урядом, є забезпечення людей робочими місцями та гідною заробітною платою. Сьогодні на більшості великих підприємств ГМК Дніпропетровщини її рівень перевищив 5 тис грн», — сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, на Північному ГЗК, де працює більше 7 тисяч осіб, середня заробітна плата складає 5,3 тис грн.
Особлива увага підприємства приділяється підвищенню промислової безпеки, охорони праці та здоров’я працівників. На підприємстві створено 12 груп швидкого реагування, робота яких спрямована на мінімізацію основних виробничих ризиків. З 2010 року всі робітники комбінату працюють у спецодязі підвищеної якості.

Особливу увагу обласна влада на чолі з губернатором Олександром Вілкулом приділяє покращенню екологічної ситуації в регіоні та зменшенню забруднення навколишнього середовища. В рамках Комплексної екологічної програми при щорічному зростанні регіональної економіки в середньому на 6% в області до 2015 року планується зменшити на 30% шкідливі викиди і скиди.
Зокрема, ПАТ “Північний ГЗК” реалізує низку ефективних природоохоронних заходів, що дозволило цього року зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферу більше ніж на 5 тис тонн та зменшити обсяг промислових відходів на 13 млн тонн.
З метою охорони атмосферного повітря ПАТ “Північний ГЗК” розроблено масштабну програму з заміни газоочисного устаткування в цехах з виробництва обкотишів (ЦВО) №№ 1,2, яка передбачає заміну застарілого газоочисного устаткування на нове до 2017 року. На цей час, в ЦВО №1 вже виконано будівництво двох нових електрофільтрів, що дозволило зменшити викиди пилу на 130 тонн/рік. І вже розпочато будівництво ЦВО №2.
Ведеться будівництво скельної циклічно-потокової технології (далі – ЦПТ) Першотравневого кар’єру. В результаті експлуатації ЦПТ скельні породи будуть підніматися на поверхню по конвеєрному тракту, що дозволить знизити обсяг споживання дизельного палива до 2500 тонн/рік і зменшити обсяги викидів в атмосферу газоподібних продуктів роботи двигунів внутрішнього згоряння на 300 тонн/рік.
Усього в рамках програми технічного переоснащення ПАТ «Північний ГЗК» з 2011 по 2015 років на проекти модернізації передбачено вкласти більше 8 млрд грн. Це забезпечує лідерство Північного ГЗК як провідного підприємства гірничо-металургійного комплексу регіону з упровадження найсучасніших технологій.
У рамках соціального партнерства влади і бізнесу нинішньої весни підписано угоду між містом Кривий Ріг та компанією «Метінвест», до складу якої входить Північний ГЗК. В рамках угоди в 2012 році компанія планує інвестувати в соціальні програми Кривбасу понад 40 млн гривень. Це вдвічі більше, ніж було вкладено в 2011 році. Цього року в рамках соціального партнерства Північний ГЗК провів комплексну реконструкцію парку імені Комсомолу України, який є улюбленим місцем сімейного відпочинку для мешканців Тернівського району міста.
У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» з ініціативи Олександра Вілкула на Північному ГЗК реалізується масштабна програма «школа-виш-комбінат» з підготовки фахівців максимально адаптованих до реальних сучасних умов виробництва. У рамках цієї програми комбінат надає матеріально-технічну підтримку профільним вищим та професійно-технічним навчальним закладам Кривого Рогу і школам Тернівського району міста. За час реалізації проекту понад 500 випускників вузів поповнили ряди структурних підрозділів підприємства.
Північний ГЗК почав упроваджувати соціальні проекти з часів, коли підприємство очолював теперішній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. Перший масштабний соціальний проект «Місто без околиць» був реалізований за ініціативою Олександра Вілкула ще 2007 року. Зокрема, у його рамках була проведена реконструкція мікрорайону «Даманський». Реконструйовано дороги мікрорайону, площа перед Палацом культури, облаштовано зупиночні комплекси, встановлено дитячі та спортивні майданчики, повністю відновлено вуличне освітлення, а Палац культури Північного ГЗК став найкращим в області. Перед ним було відкрито унікальний Музей гірничої техніки просто неба.
2010 року у рамках соціального партнерства за кошти Північного ГЗК встановлено пам’ятний знак на честь 66-річчя визволення України на площі 30-річчя Перемоги в Кривому Розі. Минулого року виконано благоустрій фонтана на площі Радянській, впорядковано сквер біля Вічного вогню на площі Петлякова. Знаковими подіями у розвитку спортивної інфраструктури Кривого Рогу та Дніпропетровщини стало відкриття спортивного комплексу «Північне сяйво» та сучасного спортивного комплексу, який складається з двох басейнів. Крім того, за кошти підприємства постійно виконуються ремонти в школах, лікарнях і закладах культури Тернівського району Кривого Рогу.

Олександр Вілкул: «У 2012 році у Кривому Розі обсяги з ремонту доріг у порівнянні з 2010 роком зросли у 6 разів»

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив після капітального ремонту проїжджої частини ще 5 вулиць у Кривому Розі. Наразі загальна площа відремонтованих автошляхів у місті вже перевищила 920 тис квадратних метрів. Одночасно з ремонтом дорожнього покриття у Кривому Розі, як і в усій області, проводиться комплексний благоустрій прилеглих територій. Загальна площа доріг, що були побудовані та відремонтовані на Дніпропетровщині протягом трьох років, складає понад 5 млн квадратних метрів.

«Важливим принципом підвищення якості дорожньої інфраструктури на Дніпропетровщині є не лише ремонт автошляхів, а й благоустрій прилеглих територій», — сказав Олександр Вілкул.
Як доповів Олександру Вілкулу заступник Криворізького міського голови Костянтин Бєліков, завдання губернатора щодо підвищення якості дорожньої інфраструктури Кривого Рогу у 2012 році виконано. Станом на 6 грудня 2012 року у Кривому Розі виконано ремонт та будівництво 414 тис м2 автошляхів. Зокрема, сьогодні після капітального ремонту проїжджої частини відкрито п’ять вулиць міста: Постишева (ділянка від вул. Стрельникова до площі Домнобудівельників), Вахрушева (ділянка від вул. Іскрівської до КМС-80), бульвар Вечірній (ділянка від вул. Корнійчука до перемички між бульваром Вечірній та мікрорайоном Східний-1), дорога від вулиці Миколаївське шосе до в’їзду у військове містечко №35 та об’їзна дорога від проспекту Південного до вулиці Панаса Мирного.
«Системний розвиток дорожньої інфраструктури є одним із ключових напрямків роботи обласної влади. За три роки у регіоні відремонтовано переважно капітально понад 5 млн м2 доріг, у тому числі – понад 920 тис м2 у Кривому Розі. У 2012 році у Кривому Розі обсяги з ремонту доріг у порівнянні з 2010 роком зросли у 6 разів. Сьогодні після капітального ремонту проїжджої частини у місті відкрито ще 5 вулиць. Проте ми не зупиняємося на досягнутому та ставимо ще більш масштабні плани на наступний рік», — сказав Олександр Вілкул.
У нараді з питання завершення капітального ремонту проїжджої частини вулиць Кривого Рогу також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Криворізький міський голова Юрій Вілкул, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, заступник Криворізького міського голови Костянтин Бєліков, керівники профільних управлінь міськвиконкому та підрядних організацій.
Довідково:
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у рамках проекту соціального партнерства «Місто без околиць» у Кривому Розі спільно з провідними промисловими підприємствами міста реалізується низка масштабних інфраструктурних проектів. У 2012 році завершено реконструкцію проспекту Південний – магістральної транспортної артерії Кривого Рогу. У рамках реконструкції не просто замінено дорожнє покриття на одній з головних вулиць міста, а фактично збудовано та облаштовано новий проспект.
Уздовж проспекту створено нові зони відпочинку, замінено освітлення, встановлена нова ілюмінація, облаштовані нові спортивні майданчики, лавочки, відновлено фасади будинків та укладено нову безшумну трамвайну колію.
Комплексна реконструкція проспекту Південний – це вже сьомий великий інфраструктурний проект, який реалізовано в Кривому Розі за ініціативи Олександра Вілкула в рамках проекту соціального партнерства «Місто без околиць». Серед інших об’єктів — комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський», вулиці Мусоргського, пр. Перемоги, парку ім. І.Савицького, парку ім. Комсомолу України, відкриття сучасного спортивного комплексу з двох басейнів, спортивної зони та зони відпочинку та ін.

Олександр Вілкул привітав представників органів місцевого самоврядування Кривого Рогу з професійним святом

У Кривому Розі губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав представників місцевого самоврядування з професійним святом і вручив почесні грамоти та відзнаки.
«Головна мета Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича — підвищення рівня і якості життя наших громадян. Для досягнення цієї мети Глава держави визначив розвиток місцевого самоврядування як один з найбільш ефективних інструментів. У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині реалізується адресний підхід щодо реалізації проектів розвитку кожного міста і району нашої області», — сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Обласна влада надає потужну підтримку розвитку міст та районів Дніпропетровщини. Зокрема в грудні 2011 року в Кривому Розі було відкрито перший в Україні сучасний регіональний перинатальний центр, розрахований на 3 тис пологів на рік. Тут надається високоякісна медична допомога матерям та новонародженим, у тому числі немовлятам, які народилися з вагою від 500 грамів.
У 2011 році була розроблена й прийнята комплексна екологічна програма Кривого Рогу вартістю більше 11 млрд грн. У рамках цієї програми вже скорочено обсяг шкідливих викидів на 9%. Крім того, протягом 2010-2012 років для міста було закуплено 16 сучасних сміттєвозів.
За 2010-2012 роки в Кривому Розі під керівництвом Олександра Вілкула в рамках проекту «Місто без околиць» відремонтовано понад 920 тис м2 доріг.
У 2012 році завершена комплексна реконструкція проспекту Південний. Уздовж проспекту оновлені фасади будинків, створені нові зони відпочинку, встановлене ​​нове освітлення, облаштовані нові спортивні майданчики, лавочки, прокладено нові безшумні трамвайні колії.
Комплексна реконструкція проспекту Південний — це вже сьомий великий інфраструктурний об’єкт, реалізований у Кривому Розі в рамках проекту соціального партнерства «Місто без околиць». Серед інших проектів — комплексна реконструкція мікрорайону «Даманський», вулиці Мусоргського, пр. Перемоги, парку ім.Савицького, парку ім. Комсомолу України та відкриття сучасного спортивного комплексу «Північне сяйво».
У 2012 році в Кривому Розі була відкрита рекреаційна зона на річці Стара Саксагань, у результаті чого розчищено майже 5 км русла ріки та зміцнені береги площею більше 500 тис м2.
На очисних спорудах Карачунівського водосховища впроваджена система трьохступиневого очищення води, яке забезпечує водопостачанням понад 250 тисяч жителів Кривбасу. Окрім цього, в усіх садках, школах та медичних закладах Кривого Рогу встановлені системи доочистки питної води.
У 2011 році в Кривому Розі відкрито завершена комплексна реконструкція стадіону «Спартак» дитячо-юнацької спортивної школи № 3, відкрито 3 стадіони для занять футболом, тенісний корт і дитячий майданчик, 34 тренажерних майданчики тощо.
Наразі вже завершується будівництво сучасної Льодової Арени, створення 3D-відеогалереї історико-краєзнавчого музею, а також реконструкція найбільшого в Кривому Розі міського академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.

На Дніпропетровщині завдяки новому медобладнанню діагностуватимуть туберкульоз лише за 2 години – раніше це займало 1-2 місяці

Відтепер за допомогою апарату «Джин Експерт», який встановлено у Дніпропетровському обласному клінічному лікувальному профілактичному об’єднанні «Фтизіатрія», виявити захворювання можна лише за 2 години. Відтак це допоможе раніше розпочати лікування та запобігти інфікуванню інших осіб. Нове обладнання було придбано благодійним Фондом «Розвиток України» у рамках меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською областю та Фондом.
«Завдяки апарату «Джин Експерт» діагностика на туберкульоз, у тому числі стійкий до основних медичних препаратів, проводиться лише за дві години. Раніше на проведення такого дослідження йшло від одного до трьох місяців. Нове обладнання дозволяє вже в день здачі мокроти поставити пацієнту точний діагноз та при необхідності своєчасно розпочати лікування. При цьому у роботі з «Джин Експерт» контакт лаборантів з біоматеріалом практично відсутній, що забезпечує надійний захист медичних працівників від зараження туберкульозом», — сказав головний лікар Дніпропетровського міського протитуберкульозного диспансеру, регіональний координатор благодійного Фонду «Розвиток України» у Дніпропетровській області Костянтин Бордюг.
Апарат «Джин Експерт» для діагностики туберкульозу розроблений американською компанією Cepheid та схвалений Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я.
Крім того, за фінансової підтримки благодійного Фонду «Розвиток України» у 2012 році у Дніпропетровській області для медичних закладів було закуплено понад 20 одиниць дороговартісного лабораторного обладнання, проводилися навчальні семінари для фахівців фтизіатричної служби, надавалися продуктові набори пацієнтам з туберкульозом, які знаходяться під патронажем «Товариства Червоного Хреста». Також у рамках меморандуму про співпрацю на Дніпропетровщині проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з питань протидії туберкульозу. Зокрема, були проведені круглі столи з питань профілактики та попередження туберкульозу у Дніпропетровську, Кривому Розі, Марганці, Дніпродзержинську та Нікополі, розповсюджено понад 100 тисяч екземплярів інформаційних матеріалів серед населення та представників уразливих груп.
«Ми намагаємося донести якомога більше інформації про туберкульоз та особливості його поширення. На туберкульоз може захворіти кожен, проте це далеко не вирок. При правильному, послідовному та безперервному лікуванні хворобу можна подолати», — сказала координатор з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації благодійного Фонду «Розвиток України» у Дніпропетровській області Людмила Кулибчук.
На Дніпропетровщині реалізуються системні заходи щодо профілактики, діагностики та лікування туберкульозу. В області функціонує 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей та 2 – для лікування дорослих.
Наразі усі фтизіатричні заклади на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами. Важливим напрямком є оновлення матеріально-технічної бази фтизіатричних закладів. Так, за підтримки губернатора Олександра Вілкула для Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та ДОКЛПО «Фтизіатрія» було придбано сучасний флюорограф та пересувний рентгенологічний апарат. Для проведення найточніших досліджень лабораторії фтизіатричних закладів області оснащені сучасними центрифугами. У ДОКЛПО «Фтизіатрія» та Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансері введено в експлуатацію сучасні піролізні інсенератори «Мюллер» (апарати із знешкодження медичних витратних матеріалів, що застосовуються для лікування інфікованих пацієнтів).
Завдяки збільшенню фінансування фтизіатричної галузі у Дніпропетровській області проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти у протитуберкульозних диспансерах та санаторіях. У 2010 році після ремонту відкрито відділення для лікування хворих тяжкої (мультирезистентної) форми туберкульозу у ДОКЛПО «Фтизіатрія» на 40 ліжок. У Криворізькому протитуберкульозному диспансері №2 після проведення капітального ремонту відкрито клініко-діагностичну лабораторію.
Крім того, з метою попередження туберкульозу серед населення на Дніпропетровщині щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом. Завдяки роботі сучасного пересувного флюорографа жителі віддалених сіл та районів області мають змогу пройти якісне безкоштовне обстеження, під час якого для незахищених верств населення організовуються гарячі обіди.
Такі заходи сприяють зниженню рівня захворюваності на туберкульоз серед жителів регіону. Так, у Дніпропетровській області на чверть зменшено захворюваність на туберкульоз серед підлітків.

На Дніпропетровщині пройшла Міжнародна конференція із запровадження гендерного аналізу в діяльність влади

На Дніпропетровщині пройшла Міжнародна конференція із запровадження гендерного аналізу в діяльність влади. У роботі конференції взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки, молоді і спорту АР Крим, Дніпропетровської, Львівської, Запорізької, Закарпатської обласних державних адміністрацій, а також канадські експерти з питань гендерної рівності. На заході обговорено актуальні питання впровадження принципів гендерної рівності в усі сфери життєдіяльності, в тому числі в державні та регіональні програми. Гостям та учасникам заходу було презентовано нову редакцію «Гендерного портрету Дніпропетровської області». Результати конференції були обговорені на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Марії Пустової з експертами з питань гендерної рівності.
«На Дніпропетровщині щорічно проводяться сотні культурних, розважальних, наукових, освітніх та спортивних заходів, реалізуються проекти та програми. У них враховується гендерний аспект, тобто рівність прав жінок та чоловіків, в тому числі їх участі у цих заходах. Такий підхід передбачено регіональною Програмою розвитку сімейної та гендерної політики, що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. Також у рамках цієї Програми розроблено «Гендерний портрет області», який було презентовано на Конференції», – сказала Марія Пустова.
Формат гендерного портрету максимально конкретизує інформацію щодо демографічних показників. Зокрема, йдеться про статистику зайнятості чоловіків і жінок, їх участі в суспільному житті, освітній рівень, розподіл чоловіків і жінок за галузями регіональної економіки, сферами життєдіяльності. Отримані дані будуть ретельно проаналізовані для їх системного врахування в регіональних програмах розвитку.
Гендерний портрет розроблено на основі гендерної статистики, підготовленої Головним управлінням статистики у Дніпропетровській області, а також результатів поглибленого аналітичного гендерного дослідження, яке проходило в регіоні з березня по вересень 2011 року. Завдяки отриманим даним будуть визначені основні причини гендерних дисбалансів та визначені шляхи їх подолання.
Під час конференції канадські експерти з Міністерства праці й імміграції та Міністерства з питань підприємництва, навчання й торгівлі провінції Манітоба поділилися досвідом включення гендерного аналізу та компоненту гендерної рівності в процес розробки державних та регіональних програм в їхній країні.
Керівник проекту PRISM в Україні Сергій Котенко подякував обласній владі за співпрацю та високу організацію конференції: «Конференція із запровадження гендерного аналізу, що пройшла в Дніпропетровську, показала, що і в Дніпропетровській облдержадміністрації, і в містах та районах регіону, є багата кількість людей, які хочуть вчитися, розвиватися, працювати та готові брати участь у подібних заходах. Дуже важливо, що обласна влада надає всебічну підтримку в реалізації наших спільних проектів з гендерних питань. Сподіваємося на подальшу співпрацю».
Представники Дніпропетровської облдержадміністрації презентували роботу обласної Координаційної ради «Жінки Придніпров’я». Вона створена навесні 2012 року за підтримки губернатора Олександра Вілкула.
До складу жіночого руху увійшли 62 активістки, якими стали державні службовці, депутати, керівники навчальних закладів, підприємств, громадських організацій, благодійних фондів, матері-виховательки дитячих будинків сімейного типу, приватні підприємці, видатні спортсменки. Діяльність Координаційної ради «Жінки Придніпров’я» розподіляється на низку секцій, в тому числі з питань гендерної рівності.
За результатами практичної конференції було розроблено низку пропозицій. Зокрема, забезпечити науковий супровід регіональної Програми «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області», щорічно розробляти гендерний портрет області, актуалізувати тематику науково-дослідних, магістерських, кандидатських та докторських робіт з метою спрямування їх на вирішення нагальних питань гендерної рівності, розробити та запровадити в навчальний процес в школах області факультативу з гендерної політики тощо.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження